Vägarbete

Har ju glömt att lägga ut artikel från Piteå-Tidningen, där de redogör för planerade vägarbeten. På bild syns vägen jag cyklar till jobbet - och den är verkligen inte särskilt trafiksäker, så att den ska byggas om låter jättebra! Hurra! Tills man läser det finstilta. Gång- och cykelväg ingår nämligen inte i paketet. Tvivlar på att jag kommer känna mig särskilt mycket säkrare framöver...


Clara

... brukar inte gilla att vara hos nån annan än sin mamma. Inte alls. Fast igår kväll fick jag hålla henne lääänge, utan ledsna miner. Så mysigt!! 
Mata hönsen

... är nåt som ungarna alltid är pigga på, så när vi gick förbi hos "hönsmamman" Gunborg idag passade Lovisa på. Lucky Luke (=tuppen) och de andra såg ut att uppskatta tilltaget!
Ut till ön

... för den årliga älgjaktsveckan. Massa mys med familjen! 
Fast inte var det varmt när jag letade mig ut till bagarstugan första kvällen:Nåja, under täcket var det riktigt skönt, jag sov som en stock! :-) 

Innan jag gav mig av söderut i fredags hade vi författarbesök på Sjulnässkolan. Jättekul! Johanna Lindbäck träffade åk 5 och åk 7, och alla verkade mycket nöjda. Vi på bibblan hade ordnat det praktiska, och jag skjutsade henne till och från Piteå (varifrån hon reste vidare med buss). ... och liiite starstruck blev vi allt...Winter is coming

... så igår körde jag till Börjessons och fick hjälp att lägga om till vinterdäck. 
När jag kom hem hade hyresvärden tänkt på samma sak och bytt ut sopborsten i entrén till mer adekvat utrustning... :-) Telefonstrul

Alltså. Min mobil är i färd med att ge upp andan. Slår av sig själv i tid och otid, skickar förfrågan på Messenger utan min vetskap... och Instagram funkar inte alls längre. Batteriet laddar ur allt fortare och luckan över laddningsuttaget - som gör att telefonen är vattentät - har lossnat. Igen.


Allt sammantaget: dags att köpa en ny! Det lutar åt den senaste varianten av Xperia, XZ1 Compact. Ska visst ha ännu bättre kamera än på den jag har nu - lär ju fotografera ÄNNU mer framöver...! ;-) 

Fin cykeltur i söndags - årets sista? Fick passa på mellan lågtrycken...Soff-fynd

Vi har pratat om att försöka få tag på en ny soffa till biblioteket, i tillägg till den vi redan har på barnavdelningen - för den får inte högstadieeleverna använda (efter strulet förra läsåret när ett gäng höll till kring soffan och hade sönder både bord och annat, och vi bestämde oss för att porta hela högstadiet därifrån). Men med begränsad budget ska man ha lite tur - och det hade vi häromdagen. En begagnad soffa för 50 spänn på Reprisen! :-D 


Idag var våra vaktmästare och hämtade den - och det tog inte mer än några minuter efter att vi ställt den på plats innan ett par grabbar kom och slog sig ner... 

Fast nu snurrar överdraget i tvättmaskinen - jag tog av det innan jag åkte hem. En del fläckar - men vad annat att vänta för det priset? Ett fynd oavsett!! 

Ja, och så har vi placerat soffan i vår tidningshörna, tillgänglig för alla - även högstadiet. Men vi har full överblick från lånedisken och kan enkelt säga ifrån om det skulle bli för livat... ;-) 

Kakor

Hundra brysselkex strax klara. Tog i lite i häftigaste laget med karamellfärg (särskilt den röda) men vad fasen. Tror ungarna kommer gilla det! ;-) 


Äsch då

... minnet lämnar en del övrigt att önska. Hann precis hem från jobbet, så ringde frissan i Sjulnäs och undrade vart jag tagit vägen. Ehh... var det den här veckan?! Fick en ny tid nästa vecka och lovade dyrt och heligt att inte glömma den också...


Ägnar annars den här kvällen åt att baka. Vecka 44 är det läslov, och på biblioteken går vi "all in". I Sjulnäs kommer vi köra Harry Potter-tema, med massa olika tävlingar och aktiviteter - och en av dagarna kan man komma och fika i Madam Puddifoot's Tea Shop. Därav baket! Lika bra att börja i tid...Det kommer mest att bli olika småkakor (enklast att göra, kan stå framme hela dagen utan att torka...) men jag ska nog baka nåt lite lyxigare också. Wait and see... :-D Mäh. Slötittar på TV medan jag bloggar - just nu Antiques Roadtrip. Och baske mig, en av deltagarna stod precis och höll i en liten vas som han hittat i ett glasskåp - och i bakgrunden skymtade en helt fantastisk äggkopp! Vill ha!! Nåja, får väl nöja mig med dessa som jag hittade på PMU i lördags:Tämligen övertygad om att de bara kostade en bråkdel av den där på TV:n... ;-) 


Bakat

Njäe, det blev inget lysande cykelväder idag heller. Fast jag tog en omväg till affärn och hade faktiskt trampat tre mil innan jag kom hem igen! :-) 
Har annars tagit det rätt lugnt idag, men har ändå hunnit tvätta två maskiner, putsa sovrumsfönstret, baka mandelmassekakor, morotskakor samt knäckebröd - och gjort korvgryta till middag. Och sett en film - "Still Alice". Gripande. 

Återstår att diska, men jag tror det får vara tills imorgon. Sängen nästa!! 


RSS 2.0