Pilgrim

Från Sjulnäsbibblans Facebook-sida tidigare i dag:

Idag har vi haft en helt speciell besökare i biblioteket - Ann från Denver, Colorado, som de senaste 12 åren levt som pilgrim. Hon vandrar nu i skandinaviska helgons fotspår och inledde sin vandring i Oslo 2/12, har tagit sig till Trondheim, över gränsen till Tärnaby och sen upp till Jokkmokk, och är nu på väg söderut till Uppsala för att sen via Vadstena komma tillbaka till Oslo och ta flyget tillbaka till USA 1/3.
När vi frågade om det inte är tufft att vandra i den här delen av världen på vintern log hon och sade "but there are no mosquitos!" Med i packningen finns bl.a. snöskor, så snödrivor och oplogade vägar upplever hon inte som något problem.
Hon har inte pengar, telefon eller GPS med sig, och övernattar i kyrkor och församlingshem. Hon har vandrat i stora delar av världen, och tillbringar 9-10 månader per år på (bokstavligen) resande fot. Vintertid går hon oftast ensam, på somrarna vandrar hon vanligen med grupper som hon guidar. Hon säger att hon aldrig någonsin varit rädd för sin egen säkerhet, och att "people are generally nice". Det känns på nåt sätt väldigt hoppfullt.
Vi önskar henne all lycka till på den fortsatta färden, och tackar för att vi fick uppleva detta spännande möte!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0