Sogndal med omnejd

Vet ni hur mycket jag hann packa igår kväll? INGENTING. En vecka kvar tills jag åker - och vad gör jag? Bestämmer mig för att lite snabbt titta igenom mina fotoalbum för att se om det är några bilder jag ska ta med till Norge (kan vara bra om - när? - jag får hemlängtan). Mindre genomtänkt tidsplan. Trodde det skulle ta en kvart eller så - men tre timmar senare satt jag fortfarande och bläddrade i albumen!
Nåja, till slut var jag ju tvungen att ta mig samman - och förutom högen med kort som ska med i flyttlasset plockade jag ihop ett urval bilder från Sogndal med omnejd. Att jag flyttade dit för tio år sen, och trivdes så bra under de 14 månader jag bodde där att jag därefter åkt tillbaka nästan varje sommar för att hälsa på, är definitivt en av orsakerna till att jag ska flytta till Mosjøen nu - jag har fått en närmast odelat positiv bild av vårt västra grannland!

Här är en del av vad Sogn & Fjordane har att erbjuda:



Tack vare kollegorna vid Sogndal bibliotek har jag fått uppleva otroligt mycket - fjällturer till fots och på skidor till bl.a. Molden och Fannaråken, bokbyen i Fjærland, Nigardsbreen, Ingvald Austrheims rhododendronträdgård i Kyrkjebø, vackra sten- och träkyrkor, vandring längs den gamla postvägen till Styvi, tågresa med Flåmsbanan, biltur genom världens längsta biltunnel (Lærdal-Aurland: 24,5 km!) och uppför minst sagt branta Stalheimskleivi, och mycket, mycket, mycket mera. Och så har jag förstås fått vänner för livet. Vad jag är glad att jag fått lära känna er!

image50

(jo, jag HAR tagit en massa kort av vänner och bekanta - man kan tro att jag nästan enbart inriktat mig på naturbilder att döma av ovanstående, men med tanke på personuppgiftslagen och publicering på nätet tog jag det säkra före det osäkra och lämnade alla sådana bilder därhän eftersom jag inte hunnit fråga någon om lov...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0