Regnet det bara öser ner...

Lägg kulingvindar till gårdagens ösregn och ni har fått dagens väderläge i Mosjøen! Detta till trots gick jag till jobbet imorse - iförd Helly Hansen-regnställ och vattentäta skor. Och hurra, jag blev inte blöt! Jo, om fötterna, för när jag var nästan framme klev jag i en vattenpöl som nådde över kanten på skorna. Mindre lyckat.

Bitvis högg vinden i så det var svårt att gå upprätt - rätt häftigt. Och regnet gjorde mig inte så mycket - det är nog sant som det brukar sägas: "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Eller som igår - undermålig jackimpregnering... :)

Långtidsvarslet tillsäger regn och en dagstemperatur på i snitt +5 ända fram till torsdag nästa vecka. Inte mycket julstämning att hämta där... fortfarande är det lite snö kvar men den lär väl smälta bort under helgen. Såg på text-TV igår att det är risk för en grön jul i stora delar av Sverige, bl.a. Norrlandskusten. Med andra ord blir det inte bättre för att jag passerar gränsen nästa helg...

Gick hem också - såväl regn som vind hade avtagit och jag lyckades undvika de djupaste vattenpölarna! :)
_ _ _ _ _ _ _

För alla er som gillar Harry Potter - håll i er! I den norska versionen har man valt att även översätta namn på personer, platser etc. Och på sätt och vis kan det ju ha en poäng. Men det blir ganska komiskt... (å andra sidan har jag inte läst de svenska översättningarna så kanske det gjorts även där?)

Några exempel:

Hogwarts - Galtvort
Quidditch - Rumpeldunk
Professor Dumbledore - Professor Humlesnurr
Dudley Dursley - Dudleif Dumling
Gilderoy Lockheart - Gyldeprinz Gulmedal
Hagrid - Gygrid
Moaning Myrtle - Stønne-Stina
Slytherin - Smygard
Professor McGonagall - Professor McSnurp
Professor Sibyll Trelawney - Professor Rakel Rummelfiold
Dobby - Noldus
Winky - Blunka
Colin Creevey - Frodik Fromm
Cedric Diggory - Fredrik Djervell
Neville Longbottom - Nilus Langballe
Professor Flitwick - Professor Pirrevimp
Mad-Eye Moody - Galøye Bister

... och så vidare!!!!

Kommentarer
Postat av: Gunilla S

NILUS LANGBALLE??? Jag hoppas det inte betyder samma sak som det låter som på svenska! HA HA!!!

2007-12-14 @ 19:52:48
Postat av: Marie

Om du någon gång får för dig att flytta över gränsen ska jag rekommendera SMHI att anställa dig å det snaraste! Man kan verkligen leva sig in i hur halt eller kallt/varmt det är hos dig och framför allt hur blött det är i dina skor!

2007-12-15 @ 19:31:52
Postat av: Jenny

Gunilla: ja, stackars Neville! Fast jag tror inte det är fullt så illa som det låter, enligt UIO:s ordbok används langballe "i sms, om visse kjøttfulle legemsdeler: rumpeb-, tåb-". Å andra sidan är det väl illa nog... :)

Marie: SMHI vill knappast ha mig - jag är alldeles värdelös på att förutspå väder! Lämnar jag paraplyet hemma börjar det regna, går jag i regnställ skiner solen och tar jag gummistövlar blir det extrem torka... nåja, det var nog att ta i, men ibland känns det så... :)

2007-12-15 @ 21:32:32
Postat av: Marie

Ja, men du kan ju bli den som jobbar med uppföljning och utvärdering av vädret, för då har man "på fötterna" för att föreslå förbättringsåtgärder och således kan du då ange vilket väder som behövs för att "ständig utveckling" ska uppnås!

2007-12-16 @ 20:43:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0