... och så är soffbordet på plats!

Tjohej! Idag kom byggeleverna med soffbordet:



Ni börjar det likna nåt!
Den amerikanska kudden försvann ju tämligen omgående hem till en kollega... men syrran kommer med två nya till veckan - en röd och en blå, båda med stjärnor på.

Var på möte med de andra gymnasiebibliotekarierna igår, inför sammanslagning av våra katalog- och utlånsbaser. En provversion installerades för en dryg vecka sen och vi uppmanades att testa så att utlån, återlämning, katalogisering etc funkar som det ska. Den information vi fick var säkert tillräcklig, men tror ni inte att fröken Johansson lyckades missuppfatta (eller feltolka... eller vad man nu vill kalla det... slarvläsa, kanske är ett riktigare ord). Så jag har gjort fel. Alldeles fel. Med påföljd att ALLA utlån och ALLA avregistreringar av lån som skett den senaste tiden antagligen försvinner i den sekund som den nya sammanslagna basen tas i bruk på riktigt. Aaaaaagh! Jag har lyckats ta ut listor på alla transaktioner så jag ska väl i och för sig kunna spåra och korrigera det mesta. Men det lär ju ta en del tid... bara att knappa in alla streckkoder manuellt... för att inte tala om att jag måste dubbelkolla alla påminnelser om försenade lån så att inte böckerna faktiskt kommit tillbaka men avregistrerats i fel bas. Suck.

Hoppla. Hade inte tänkt jobba så här länge... Redan det att jag har arbetstid till 15.30 på en fredag får eleverna att höja på ögonbrynen (de slutar 13.50, allihopa).
"Men vad gör du när inte vi är här???"
Ja, det kan de ju få grunna på! :)

Fast i slutet av nästa vecka kommer syrran, och då tänker jag ta ut en del kompledighet - så att jag jobbat lite extra idag gör ju ingenting! Jobbet måste ju hur som helst göras. Kanhända blir det några timmar imorgon eller på söndag också - ska "omdisponera" en del i skönlitteratur-rummet, och sånt är lättare att fixa när eleverna inte är här.

Trevlig helg!

PS. Den här reklamen skrattade jag gott åt! 
Har ingen aning om den är autentisk, men jag tvivlar... :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0