Vääääldigt vått

Jo jädrar. Regnet har vräkt ner hela dagen. Var smart nog att gå ner till färjan imorse iförd regnställ och gummistövlar, men när jag sen skulle in till stan gick jag över till trekvartslånga jeans och gympaskor. Gissa om jag blev blöt??? 

Våt gårdsplan imorse:

... och då hade det inte regnat mer än 7-8 mm. Nu är regnmätaren full - minst 35 mm -
och gårdsplanen har antagit formen av en insjö!


Marie hävdar bestämt att jag bör redogöra för mina göranden och låtanden under förmiddagen - hon tyckte att jag hunnit med otroligt mycket innan vi träffades klockan elva. OK. Här kommer det: klev upp 03.45, ägnade trekvart åt regnvattnet (som tidigare meddelat), duschade, åt frukost, bloggade lite och kollade Facebook och mailen, gick de fyra kilometerna till färjan styrandes en gammal moped (som inte funkar men som istället för att skrotas kommer hamna hos en motorentusiast i Norge), hämtade upp affärens post, guppade på Kvarken, pep förbi i Sävar och sa hej till lillasyster, skjutsade in pappa till Skog & Trädgård där han lämnade in motorsågen för översyn, skjutsade tillbaka honom till Sävar, körde in till stan igen, besökte Motorcentralen på Haga för att få bilen värderad inför omregistreringen (den är värd 20.000:- mer än jag kalkylerat med så omregistreringsavgiften kommer bli högre än beräknat... morr!), var in på Länsförsäkringar och fick ett intyg på att jag kört skadefritt i 15 år (de räknar antal år jag haft körkort, norrmännen det antal år jag haft bil, får se hur det blir med den saken), tittade in på Hemslöjden för att kolla hur mycket materialet till en Västerbottensdräkt kostar (ca. 7.600:- utan hätta, det får bli när jag betalat bilavgifterna... och så måste jag övertala mamma att sy den - det är förresten ingen folkdräkt men en bygde- eller sockendräkt, folkdräkter finns inte i norra Sverige), och så var jag in på Bokia och köpte nya boken av Ann Cleeves (en absolut favoritförfattare!!). Och sen... ja, då var det dags att träffa Marie utanför Åhléns. Puh! :)

Vi åt lunch på indisk restaurant och hade det jättetrevligt!! Vi ses alldeles för sällan och har nu - för vilken gång i ordningen? - lovat varann att vi ska bättra oss. Kanske får jag besök på ön innan semestern är slut! Fast då måste det bli betydligt bättre väder... :)

Såg inte fram emot färjeturen tillbaka ut till ön på eftermiddagen - ostlig vind och dryga 10 sekundmeter. Och japp, det var sjögång så det räckte. Kom några riktigt obehagliga överhalningar... Jag stod ute på bakdäck som vanligt (sitter av princip nästan aldrig inne på färjan, jag behöver frisk luft!!) - och såg väl närmast ut som en dränkt katt innan vi var framme. Dels hamnade jag mitt i vägen för en våg som klaskade in på bakdäck (kände mig ungefär som betjänten i Grevinnan & betjänten, ni vet när han säger schkåll! och hivar innehållet i glaset rätt upp i luften och sen hoppar till när det landar på honom. I didn't see it coming...), dels ösregnade det hela vägen. Och när jag nu ändå var så blöt var det lika bra att gå hem i regnet - kunde liksom inte bli våtare. Så det blev 8 km idag också. I gummistövlar. Skavsår...

Vågorna imorse - ett intet jämfört med eftermiddagens. Men då regnade det för mycket för att jag skulle våga ta fram kameran, dessutom behövde jag hålla i mig med båda händerna...


Nu blir det inget mer gjort ikväll - jag tänker krypa ihop i en fåtölj, äta choklad och se
Morden i Midsomer!


Kommentarer
Postat av: Marie

Jag visste väl att det skulle bli ett inlägg i högsta klass! Underbart! Vad jag gjorde före 11? Klev upp, duschade, åt fil och körde till stan. Då hade du haft en halvdag! Impad är jag! Tack för en fantastiskt trevlig dag! Jo, jag ska berätta det där andra... Men inte här!

2009-07-07 @ 20:42:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0