Askungen

Det är inte utan att jag känner mig litegrann som Askungen. Ja, alltså, missförstå inte nu. Jag har inga elaka styvsystrar!! Men just den där delen om att inte riktigt hinna med det man tänkt - ni kommer väl ihåg när de vrålar "Kom genast hit, kom genast hit! A-S-K-U-N-G-E-N!!!!" och hon får släppa det hon har för händer. Det är nästan så det har varit på jobbet sen skolan startade - jag välver stora planer (inte om att sy en klänning och gå på bal utan om att fixa en massa saker så att bibblan blir ännu bättre) men hela tiden är det nåt som rycker och drar åt ett annat håll, saker som går före och bara måste göras först.

Fast i ärlighetens namn, jag älskar mitt jobb och allt vad det innebär. Menar alls icke att låta gnällig!! Problemet är snarast att jag inte riktigt inser min begränsning, jag vill så gärna hinna med ALLT!! Och det går ju faktiskt inte. Dessutom har jag vissa svårigheter med att säga nej...

Om ett par veckor - när de resterande läroböckerna är utlånade, när jag betat av biblioteksintroduktionerna för alla nya klasser (vilket jag nog borde startat med den här veckan men jag har inte hunnit förbereda), och när alla uppdateringar på skolans hemsida är genomförda, och när jag hunnit läsa alla BS-kataloger (=översikter över nyutgiven litteratur) som samlats på hög - då kanske det lugnar ner sig lite. Och mitt i vardagslunken kanske det sen blir tid att förverkliga några av alla de där idéerna jag fått lägga åt sidan?

Kanske.

För jag tror ju knappast det dyker upp ett gäng små gynnare och sjunger "Vi ska sy och vi ska sticka, vi ska göra't ska vi tippa...". Eller? :) :)
_ _ _ _ _

Fascinerande - och lite skrämmande. Vart är världen på väg??



_ _ _ _ _

Hm. Det här blev ju nästan lite dystert. Kanske bäst att avsluta med kul bild:



Hehe. Jepp. Det är det jag alltid har sagt - det vore inte så dumt att klassificera böcker utifrån färg på omslaget...!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0