Raindrops are falling...

Imorse gällde det att hålla i hatten!! Ösregn, +5 och horisontellt slagregn. Med hela "busväders-utstyrseln" gick det fint att knata till jobbet - en hel del bilister hade däremot problem. Inte ens huvudvägarna var sandade...!

Vad gäller regnet lär det förresten bli ännu värre imorgon... enligt yr.no kan vi vänta nånstans
uppåt 50 mm. Blubb blubb!
_ _ _ _ _

Idag har vi haft besök på skolan av filmregissören David Kinsella. Han är född på Nordirland men har bott i Norge sen ca 20 år - närmare bestämt i Mosjøen. Han turnerar just nu på gymnasie-skolorna i Nordnorge med sin dokumentärfilm A beautiful tragedy, om ryska Oksana som går på balettskola och måste offra allt för att nå sina mål. Kraven är omänskliga och ibland undrar hon om det är värt det. Konkurrensen är stenhård, och inte minst måste flickorna svälta sig för att få vad som anses som perfekta ballerinakroppar. Filmen var oerhört bra. Grym. Fascinerande. Och ger en inblick i en kultur som är väldigt, väldigt långt från vår.

David inledde med att berätta om filmen och om hur den kom till, och efteråt fick eleverna möjlighet att ställa frågor. Han berättade också att han fortfarande har kontakt med Oksana (filmen spelades in 2004-2007) och vi fick veta hur hon har det idag.

Som ni förstår smet jag in på auditoriet tillsammans med eleverna. Vilket jag är glad för!!

Filmen har visats på mer än 60 filmfestivaler runt om i världen och har vunnit en rad priser. Och om ni har hört om storfilmen Black Swan med Natalie Portman ska ni veta - berättade Kinsella inte utan stolthet i rösten - att de har använt A beautiful tragedy som research när de gjorde den! För ett par veckor sen var han i Hollywood och blev intervjuad i ett TV-program tillsammans med just ms Portman. Ikke verst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0