Skynda skynda

Puh! Fullt upp! Skulle behöva det Unni kallar en "oval helg" - alltså en sån som man kan dra ut i båda ändarna... :)
 
Nåväl. Försöker vara så effektiv som möljigt. Det här är den sista bakhelgen innan jul, i alla fall vad gäller sånt som ska bakas i stort antal. Gjorde två satser pepparkaksdeg och 120 biskvibottnar igår kväll. Idag har jag bakat ytterligare 240 bottnar - samt gjort klart ungefär hälften av kakorna. Resten får jag ta imorgon, då jag också ska grädda pepparkakor. Typ 1000 stycken (tar 3,5 timme). Och så ska jag frosta av frysboxen (ett par år sen sist...) eftersom det fortfarande är rejält kallt ute (=bara att bära ut alla frysgrejerna på verandan). Så ska jag virka klart en mormorsrutefilt. Och skriva julkort. Och komma på vad jag ska ge folk i julklapp. Och läsa igenom julberättelserna som ska läsas högt i drygt 20 klasser (det brakar loss på måndag). Och helst städa, innan dammråttorna formerar sig mer än de redan gjort.
 
Och så borde jag gå en promenad mitt på dagen, när solen förhoppningsvis tittar fram.
Idag såg det ut så här:
 
 
... men jag gav mig inte tid att gå längre än ut på verandan.
 
Men - så har jag ju också tänkt hinna ligga på soffan och kolla in säsong 2 av Sherlock
som jag lånat med mig hem på DVD.
 
Ehh... när då?! Tänk, jag hade toppbetyg i matte, men den här ekvationen får jag inte
riktigt ihop...
_ _ _ _ _
 
Kallt på jobbet igår - eftersom det byttes branddörrrar i biblioteket och stod helt öppet
ut mot vinterkylan.
 
I skönlitteraturrummet har dörren tagits bort och ersatts av fönster:
 
Före
 
Efter
 
... men den andra branddörren har ersatts med en ny, som klara nutida regler och krav:
 
Före
 
Efter (fast de har inte tätat klart och så fattas det en del lister)
 
Varför byte? Jo, för att det ju visade sig i våras att de gamla dörrarna var så dåliga och otäta att det regnat in och samlats fukt under golvbelägget och jag därför fick nytt golv i hela bibblan under sommaren. Nu ska det förhoppningsvis vara torrt i många år framöver...!
 
Bara ett problem - av estetisk art. Ser ni bilden med de nya fönstren i skönlitteraturrummet? Kanske syns det inte så tydligt, men tvärribban är inte på samma nivå som i de gamla fönstren - det skevar nästan en decimeter. Och när man väl fått ögonen på det, så.... grrr. Ja, och dessutom ett praktiskt problem: vi sa ifrån att vi ville ha ett fönster som man kan öppna. De gamla fönstrena kan inte öppnas, men det är problem med ventilationen inne i det här rummet, så ofta har jag ställt branddörren på glänt för att få in frisk luft. Men det har de tydligen glömt bort... Jag har pratat med vaktmästaren, som ska ta kontakt med firman efter helgen. Håll tummarna!
 
Ja, så då blir det intressant på måndag, när en hel hoper klasser kommer till bibblan för att höra mig läsa julberättelser - och vi ska sitta inne i det rummet. Jag får väl varna dem att om de levande ljusen slocknar, då måste vi skynda oss ut för då är det inget syre kvar... :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0