Cake pops

Sådärja! Har gjort ett nytt försök på cake pops-fronten!



Cake pops bakas enligt följande: man tager en mjuk kaka (enligt Bakerella med fördel en som man bakat av färdig kakmix, enligt mig en som man bakat själv från grunden, recept nedan). Så smular man kakan och blandar den med "lim" (enligt Bakerella t.ex. florsockerglasyr eller smörkräm, enligt mig philapelphiaost eftersom de andra alternativen ter sig onödigt sliskiga). Sen rullar man kakmassan till runda bollar och sätter dem i frysen en kvart så de blir kalla men inte genomfrusna. Så smälter man Candy melts (som är ett annat ord för svindyr färgad blockchoklad), doppar änden på lämpliga pinnar (t.ex. Wiltons svindyra, eller - som jag har planer om till nästa gång då jag annars ruinerar mig: blompinnar i lämplig längd) i chokladen och sticker in dem i bollarna. Så sätter man dem i kylen en stund så chokladen stelnar och bollarna sitter ordentligt fast på pinnarna. Så doppar man bollarna i chokladen, knackar pinnen försiktigt mot kanten av chokladskålen för att få bort den överflödiga chokladen, och sätter pinnarna nånstans lämpligt att stelna, typ i en stor frigolitbit (vilket jag inte hade, så jag använde min lökhackare som visade sig ha lagom stora hål). Vill man dekorera skyndar man sig antingen att göra det innan chokladen stelnat helt, eller så kan man (åter enligt Bakerella) använda en tandpetare och lägga på små smälta duttar med choklad och fästa pyntet. Nåja, kanske inte när man ska ha en massa strössel på dem, då hinner man ju bli gråhårig innan man blir färdig.

Jag har med berått mod lämnat några pops odekorerade - tänkte testa matpennorna jag köpte på Mo för ett par veckor sen. Men nu har jag hållit på i flera timmar och äntligen diskat undan allt söl i köket. Så det får bli en annan dag...

Ias smarriga chokladkaka
150 g smält smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 lättvispade ägg
1,5 dl hett vatten

Blanda allt! Grädda i mitten av ugnen (175 grader) ca 40 min.
En rund eller avlång 1,5-litersform är lagom.
_ _ _ _ _

Äääääsch!! När jag gick runt Åremma imorse var det mest regn - när jag kom hem övergick det i mest snö. Tycker det räcker nu.


Kommentarer
Postat av: Eva

Tjusiga!

2012-05-07 @ 14:57:12
Postat av: Svågern

Ta med några hit till oss;-)

2012-05-08 @ 21:50:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0