Helgen i bilder

Ahh...!! Snacka om att ha tur med vädret!! Vi har haft en kalashelg, Ulrika och jag. Och vi har hunnit mycket! Jag hämtade henne som sagt i Tärnaby på fredag eftermiddag. Lördag packade vi matsäck och körde ut till Sundøya. Vi parkerade vid bommen där anläggsvägen till telefonmasten börjar, och så var det bara att ge sig av. Ett par kilometer på vindlande grusväg, så var vi uppe på ca 460 m.ö.h. - med DEN utsikten både ut mot havet och in mot Vefsnfjorden! Vi fotograferade ivrigt, men den kalla vinden på toppen gjorde att vi gick ett stycke nedåt igen innan vi tog fikarast.
Sen fortsatte vi ut till Sandnessjøen, där vi vandrade längs småbåtshamnspiren och plockade sjöborrar. Så gjorde vi gjorde en repa längs fylkesvei 138 för att undersöka var stigarna upp till De syv søstre går och hur brant det ser ut på nära håll. Nejdå, vi hade inga planer på bergsbestigning - men det kan ju hända att vi gör ett försök en annan gång! :)
Vi var inte hemma förrän mörkret lagt sig, och då blev det en sen middag samt Mission Impossible: Ghost Protocol på DVD innan vi stupade isäng.
Igår gick vi en förmiddagspromenad i centrum samt en tur ut till Marsøra, tittade in på mitt jobb samt körde upp till Andåsen och studerade de nybyggda villorna innan vi körde E6:an söderut. Stannade vid Laksforsen där vi åt lax (såklart!) och karamellpudding (gott!) och fotograferade forsen, och sen vidare mot svenska gränsen. Ytterligare ett par fotostopp senare kom vi till busstationen i Tärnaby, där jag vinkade av Ulrika, provianterade på Konsum samt tankade bilen, och sen körde helgens sista 16 mil tillbaka till Mosjøen (det har nog blivit bortåt 80 sammanlagt sedan i fredags). Jag var hemma prick kl 20 och kunde konstatera att Ulrika då inte ens kommit halvvägs på sin resa...
 
Som sagt - en kalashelg! Även om vi nog båda är en aning utpumpade...
Men det här gör vi gärna om - snart! Eller hur!? :)
 
Och här kommer bilderna:
 
Røssvatnet
 
 
Vintern närmar sig - pudersnö på en av topparna på svenska sidan
 
Vägen upp till Horva
 
 
 
Vestvågan skymtar i bakgrunden!
 
Vefsnfjorden, och åkrarna på Sundøya
 
Sandnessjøen till vänster, Dønna i bakgrunden och Helgelandsbrua till höger
 
Helgelandsbrua
 
Två glada tjejer!
 
Herøy, och där bakom: Atlanten! (Sandnessjøen i förgrunden)
 
Hurtigruten backar ut från kaj (i södergående riktning)
 
 
På väg ner igen
 
 
Telefonmasten på toppen
 
 
Småbåtshamnen i Sandnessjøen
 
 
 
 
Marsøra
 
 
Sjøgato
 
Övre Jovattnet
 
 
Utsikt från Tärnaby, över Gäuta (möjligen med Ryfjället i bakgrunden)
 
Solnedgång över Røssvatnet
 
För att understryka vilken tur vi hade: idag strilregnar det... och Øyfjellet är höljt i dimma. Vackert på sitt sätt, visserligen - men inte lika pratiskt när man ska på sightseeing!!

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Det gör vi absolut om:) Och vilka snygga bilder! Jag ska föra över mina foton till datorn i helgen men jag misstänker att de inte håller riktigt samma kvalitet, och det beror inte enbart på kameran... Läste förresten en artikel idag om Orkneyöarna, lockande:)

2013-10-03 @ 22:15:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0