Bilder

Alltså... jag hinner inte riktigt med allt jag tänkt... men här kommer i alla fall en kortfattad översikt över den senaste veckans begivenheter innan jag stupar i säng! :)

Det har varit extremt lågt vattenstånd på grund av ihållande nordostlig vind. I Norrfjärden kunde man i onsdags kväll nästan gå torrskodd ut till "liten solig ö" (som vi kallar den):


... och det såg inte bättre ut i Byviken - bryggan som skymtar bakom den lilla röda boden ligger helt på land!!

 
Hemma på ön ägnade jag mig bland annat åt att fixa en rabatt. Före:





... och efter:





Fredag och lördag kom det en hel del välbehövligt regn, även om försommarkänslan försvann. På fredagskvällen gick jag en promenad ner till Gäddbäck - och det kändes nästan som höst...







(jag bytte upplösning på telefonen utan att jag märkte det, och det verkar slå igenom på formatet också)

Pappa fortsätter att förbereda för dräneringen. Själva operationen med gummiduk, platonmatta och polyetenrör tar vi när jag får semester, men det är en hel del som ska fixas innan dess:



Jag var också med på förberedelserna och silade grus i ett par timmar. Skittråkigt... men måste göras. Det ska helst inte komma med sand och organiskt material som kan slamma igen dräneringsrören, nämligen.

När man jobbat hårt blir man hungrig - korvmacka pappa style:



... och sen, vips, så var helgen slut!! På väg iland med Kungsholm mötte vi Sanna - nästan rörigt med alla flytetyg just nu. I tillägg till dessa två är det förstås den ordinarie färjan - och alla tre får inte plats vid kaj samtidigt så det är ett pusslande med tidtabeller och annat så det inte ska köra ihop sig! Fast Sanna blir nog bara kvar nån vecka till, tills det grus som ska krossas är klart och den 60 ton tunga krossen kan fraktas iland igen.



I söndags hann vi förbi i Vännäsby. Där grävs det för en ny sandlåda, modell gigantiskt piratskepp!



Och så tillbaka i Piteå, där jag cyklade till jobbet i måndags. Vacker morgon!!



Sista bilderna - kvällspromenad längs Kärleksstigen nu ikväll:





GOD NATT!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0