Frustration

Sorry!! Bloggen har blivit väldigt eftersatt på sistone - ska försöka bättra mig. Men tro det eller ej - jag har FORTFARANDE inte fått bredband hemma!! Nu är det drygt två veckor sen Bredbandsbolaget lovade att detta skulle ordna sig även om adressändringen (och därmed kreditkontrollen) inte var på plats - och efter detta har jag ju dessutom äntligen fått min svenska adress registrerad. Så man kan undra vad det sitter i...
 
Det är inte det enda som strular. Jag ringde Telia i måndags för att kolla varför jag inte fått bekräftelse på mitt nyligen tecknade mobilabonnemang. Då visar det sig att det inte räcker att Skatteverket registrerat min svenska adress. Jag måste BO I LANDET I 8 MÅNADER innan jag kan teckna något som helst abonnemang. Hur är det möjligt??? Undantag: om man äger en fastighet. Jamen hurra, det gör jag ju! På Holmön! Fast för att de ska tro mig måste jag visa upp lagfarten. Jag har varit i kontakt med Lantmäteriet och fått ett utdrag ur fastighetsregistret, så i eftermiddag ska jag in på Telia-butiken och kolla om det duger.
 
När jag ändå är inne på den frustrerade linjen: jag skiter i att skaffa svenskt körkort. Inte bara ska Transportstyrelsen ha 600 kr i ansökningsavgift och 150 kr i tillverkningsdito, jag måste dessutom skicka in det norska körkortet i original tillsammans med ansökan. Hur länge blir ...jag då körkortslös - lika länge som det tog Skatteverket att adressändra? Ja, och så måste jag besöka ett förarprovskontor (det närmaste finns i Luleå) för att lämna namnteckning. Kan ni begripa.
Å andra sidan: nåt slags ID-kort borde jag ha (så jag slipper dra med mig passet överallt). Och en ID-kortsansökan kostar 400 kr. Plus det faktum att man - just det - måste möta personligen på ett skattekontor som tillhandahåller tjänsten. Det gör de såklart inte i Piteå...
 
AAAAAAGH.
 
Nog om detta! Här i trakten har det varit alldeles fantastiskt fint väder de senaste dagarna - jag hoppas det håller i sig i helgen, då jag får besök (igen). Ska bli roligt att visa Ulrika stan!
 
I förrgår morse var jag ute på lång morgonpromenad (onsdagar börjar jag kl 10). Hann nästan inte på jobbet i tid, och hade i ärlighetens namn gärna stannat ute hela dagen... :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0