Hauteville House

En av dagarna på Guernsey bokade vi guidning i Hauteville House, där Victor Hugo levde i exil med sin familj 1856-1870 (först tvingades han i exil från Paris, sen från Bryssel, och sen från grannön Jersey...). Varje dag genomförs 22 guidningar (max 10 pers/grupp) - vi hade tur, det fanns bara fem lediga platser kvar i den dagen! Varav en del dessutom på franska... 🙄 (PS. Döm om vår förvåning när en av guiderna pratade svenska!) 
Fascinerande hus, och en fascinerande man. 












Dagen avslutades med ännu mer kultur - Shakespeares "En midsommarnattsdröm" med teatergruppen Oddsocks, under bar himmel på Cornet Castle. En alldeles lysande föreställning - vi skrattade så tårarna rann. Vilken underbar känsla för humor och tajming! 



En utmaning att spela teater när det blåser så att rekvisitan flaxar omkring på scenen. Men gänget i Oddsocks löste det galant, och vävde på flera ställen in kommentarer om vädret i dialogen... 😊




Månljus över bukten när vi vandrade hem efter teatern. Ont i magen av allt skrattande, och ont i knäna av allt vandrande (mer om turen till Fermain Bay samma dag kommer i ett annat inlägg) - men helt klart värt varenda värkande muskel!! 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0