På TV

Äsch! Ännu svajigare uppkoppling igår - lyckades skriva några rader men inte lägga ut dem. Nytt försök nu!
_ _ _ _ _ _ _

Det blev bussen hem. Snön yrde för fullt när jag gick från jobbet. Fast så fort vi började rulla slutade det snöa. Såklart.

Strömmen gick på jobbet i eftermiddags. Och med min vanliga tajming var jag förstås på toaletten när det hände. Voffor blev det kvällen?! :)

En av klasserna har upptäckt - och skakar på huvudet åt - den svenska stavningen av fejs. För på norska heter det... fjes. Ähum??
En annan språk-anekdot: en kollega berättade om en bekant som var på besök i Sverige och på morgonen konstaterade att den han bodde hos var en riktig "morgenfugl" (=morgonfågel, alltså typ "pigg som en lärka"). Vilket av svensken tolkades som "morgonful", alltså att han såg risig ut på morgonen. Liite sur blev han... :)
_ _ _ _ _ _ _

Det är inte många TV-serier jag följer, men Desperate Housewives har jag sett sen starten. Inte missat ett enda avsnitt - men ärligt talat spårar serien ur alltmer och när det nu är säsongsstart här i Norge visar det sig att norrmännen ligger en säsong före Sverige. Jag har alltså missat en hel säsong - och det gör ingenting. Igår kväll gick ett specialavsnitt som säsongsupptakt, med allt som hänt sen starten komprimerat till 45 minuter. Det räckte. Vet inte ens om jag ids titta på de nya avsnitten.
Däremot hoppas jag på att säsong två av Men in trees snart kommer på nån av de kanaler jag har tillgång till - för den vill jag inte missa! Inte alls så skruvat som de desperata hemmafruarna (som förresten heter Frustrerte fruer på norska), utan en ganska småputtrig och charmig romantisk komedi. Som utspelar sig i Alaska - med vildmarken rätt runt hörnet. Storslagen natur - jag har himla lust att nån gång resa dit (även om stora delar av TV-serien tydligen spelas in på den kanadensiska sidan gränsen... hmpf).

image581

Ovan: Nä, så här fint var det inte igår - utan i söndags...
Nedan: Jo, så här fint var det igår - i fem minuter mellan snöbyarna...

image582



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0