Randig

Har gått och suktat efter den här mattan ett bra tag - och när Jysk i senaste reklambladet hade den till kampanjpris kunde jag inte stå emot... egentligen hade jag gärna köpt en ännu större, men var skulle jag fått plats med den??

 

Väder och oväder

Blåsigt igår! Men sol och +12 så det var inte så dumt med en kvällspromenad ändå!



Ikväll är det nästan vindstilla, och när det efter en regnskur sprack upp blev det en ny promenad! Klubbgärdets småbåtshamn ligger bara ett stenkast från mitt hus, så jag strosade runt där + längs Kärleksstigen. Ahh...! :-)































Svårt att slita sig och gå hem... fast nu måste jag sätta fart. Städa, baka, laga middag, förbereda bokprat och betala ett par räkningar. Det borde man väl hinna på en kväll? Eller...

Felia

Suck. Telia har problem med telefonnätet på Holmön. De uppmanar folk att låsa sina mobiltelefoner mot 2G-nätet och dessutom skaffa telefoner med bra signalstyrka, då de just nu håller på med utbyggning av 4G-nätet och uppgradering av 2G-nätet på ön. Don't ask, jag bara refererar. Hur som: vad hjälper det min far som sen en vecka tillbaka inte får sin fasta telefon att funka??? Eller fast och fast, det är den gamla vanliga telefonen men den är numera kopplad mot mobilnätet då kopparnätet är i färd med att försvinna. Och enligt installatörerna ska det vara precis lika driftsäkert. Jojo. I söndags kväll lyckades jag komma igenom, men det var sista gången. Pappa lyckades också ringa till syrran den dagen, men hennes var det enda nummer av alla de han provade som han kom fram på. Känns inte sådär jättetryggt, särskilt som pappa den här tiden på året inte har några grannar inom synhåll. Tänk om det händer nåt!!

Jag skrev ett meddelande på Facebook om att den som träffade på honom gärna fick meddela att jag kommit mig helskinnad hem från Norge - och vips fick jag en hel hoper meddelanden om att han hade det bra och kunde observeras på affären, i Prästbacken, i Byviken osv. Så jag har haft ganska bra koll på honom! Han har nog känt sig iakttagen den här veckan... :)

Nu är han dock hos barnbarnen i Vännäsby, så jag har fått prata med honom. Skönt.

Och Telia? Eller Felia, som de numera heter i folkmun. Jo, nu har de erkänt att de har problem med en GSM-mast. Skulle visst åtgärdas i onsdags, tror jag det var. Funkar det nu? Oh nej. Samma röst som säger "just nu kan du inte nå det önskade numret" när man ringer. Just nu??? Mig lurar ni inte.

Mina fina!

Eller... ja... inte mina kanske, men jo... det känns lite så i alla fall! Småtrollen!!





 

Har inte träffat dem på ett par veckor - och inte den här helgen heller, för jag har jobbhelg på stadsbibblan. Men snart blir det älgjakt på Holmön och då är planen att vi ska vara där hela veckan allihop!

Höstfärger längs vägen

Imorse styrde jag kosan hemåt. Vacker dag - även om det spöregnade när jag vaknade, och snön vräkte ner mellan Sorsele och Arvidsjaur...


























Trädplantering

Idag har vi planterat Unnis bollpil. Gott samarbete! :-) Bara att hoppas att trädet klarar vintern...



Och så har Unni grävt potatis. Rejäl skörd!!





Mulet och kall vind - men i alla fall inget regn! :-)




Vått i Vestvågan

... men vackert! :-)












Norge

I torsdags styrde jag kosan västerut, för en långhelg i Mosjøen med omnejd. Hade med mig en present till Unni: en bollpil! :-) Trädet visade sig dock vara bortåt 2,5 meter högt istället för utlovade 1,5 meter när jag hämtade det på handelsträdgården så det blev ganska trångt i bilen... men det gick! ;-)



Vackert väder hela vägen och fina vyer...











Igår var jag på jobbet och hälsade på ex-kollegorna. Fick bl.a. vara med när MK3R gjorde Shakespearecollage. Kul!



Igår kväll åkte vi ut till Vestvågan. Himla mysigt i Unnis stuga - sitter här och hör regnet vräka ner. Blir det uppehåll gpr vi kanske på svamptur - och så ska vi ju plantera trädet! :-)

Fika

Sjulnäs bibliotek bjuder på fika på onsdagskvällarna. Idag är det köpekakor men jag har precis gått ut på Facebook och lovat att det kommer bli hembakt framöver. Hm... och hur genomtänkt var det? Fast jag gillar ju att baka! :)


Ytterligare ett tecken på min tendens till tidsoptimism - eller möjligen bristande förmåga till begränsning - är att jag bokat in SEX bokprat nästa onsdag, plus ett på fredag, plus ett måndagen därpå och så ännu ett den tidsdagen. Sen är det lugnt i en hel vecka fram till onsdag 8/10 då det blir en runda med tre bokprat. Inser att jag nog inte är inläst på tillräckligt mycket böcker, så jag vet vad jag kommer göra på kvällarna framöver... Fast jag beklagar mig inte, det är mitt eget fel att allt klumpar ihop sig och jag tycker ju att det är jätteroligt! :) 

Vallsberget

I måndags cyklade jag till jobbet - eventuellt för sista gången, beroende på hur höstvädret utvecklar sig. Det blir hursomhelst ett par veckor innan jag har möjlighet nästa gång, och då börjar det ju mörkna betydligt tidigare.
 
Hur som, jag gjorde i alla fall det mesta ut av den potentiellt sista turen - använde min av arbetsgivaren beviljade friskvårdstimme till att sticka iväg tidigare för en omväg på hemvägen: upp på Vallsberget! Alltså stans slalombacke. Brant? Jo, jag flåsade rätt rejält innan jag var uppe på toppen. Men hellre gå upp än åka ner! Fy fasen, jag fattar inte att nån törs ge sig av nerför branten med skidor på fötterna...! Nyfiken som jag är klättrade jag upp till startbåset (eller vad man nu kallar det) - och höll på att få stora skälvan när jag skulle ner igen. Hela konstruktionen kändes tämligen ranglig...




En disig eftermiddag övergick i vacker kväll, och jag hade gärna stannat och sett solen gå ner över Infjärden. Men det var bara att pallra sig ner igen och cykla hem i full fart, då jag glömt både cykellyse och reflexväst hemma.










Fler mil i bil

Idag har jag varit i Vännäsby - över dagen! Dels skulle jag lämna en hel del IKEA-inköp, dels (och framför allt) ville jag passa på att hälsa på moster Sonja som är där i helgen. Det blev många mil i bil - och mycket mys med syskonbarnen. Framför allt Lovisa var som en liten klängapa på mig. Lilla sötnöt!

På vägen hem skjutsade jag ner pappa till färjan och sen tog jag vägen via Ratan och Dalkarså ut till E4:an. Vacker kväll!






Nu är det hög tid att komma sig i säng - har tänkt cykla i morgon. God natt!

Kronorna rullar...

Full fart hela veckan lång! Med påföljd att jag somnar i soffan varenda kväll, vaknar frampå nattmorgonen och raglar i säng... och missar att blogga trots att jag slagit igång datorn flera gånger i akt och mening att göra just det. Men nu så...! :)

Igår hade jag middagsgäster - morbror och 'lillmoster' från Malå, som varit hos veterinären i Öjebyn med sina hundar. Vovvarna var dock inte helt i slag efter tandutdragning och annat, så de begav sig hemåt så fort de ätit. Nåja, nu vet de ju var jag bor och är hjärtligt välkomna tillbaka en annan gång!

I morse klev jag upp i vanlig tid, åt frukost och begav mig ut på upptäcktsfärd! Först styrde jag kosan till Rosvik och Trundön för att spana in mina nya tassemarker. Väldigt fint! Glömde fota inne i Rosvik, dessa är från bron över till Trundön:








Sen fortsatte jag till Boden, där jag fått reda på att det finns en skoaffär som rätt och slätt heter Bekväma skor, och som satsar på skor för folk med knepiga fötter. Visserligen var utbudet i storlek 43 något begränsat - men jag hittade TVÅ par! Ett par skinnstövlar och ett par promenadskor. Svindyra. Men det får det vara värt, jag hittar ju typ aldrig sköna skor annars.

Boden visade sig från sin finaste sida - ser ut att vara en mysig stad!














Och så det sista stoppet - IKEA i Haparanda. Glömde fota, men handlade desto mer. Det blev två vändor, fick inte med mig allt på en gång. Men i vanlig ordning var mina egna inköp i minoritet - agerade ombud åt bl.a. syrran. Kul att kunna hjälpa!
 
Jag föll som en fura för bokhyllan Billy i ny tappning, i björk med rundade kanter och med vitrinskåpsdörrar. Tror den skulle få plats i mitt kök, men vågade inte chansa och köpa utan att mäta, och dessutom kostar den 1600:- och det kändes om att jag nog bränt tillräckligt med pengar på en dag. Hm... kanske nåt man kan önska i 40-årspresent? Fast på den listan står redan bidrag till en symaskin. Och dessutom håller min mobiltelefon på att tacka för sig.

Borde nog köpt en trisslott på vägen hem...

Här är bokhyllan/vitrinskåpet, by the way:


Fint, eller hur? Och tar inte så mycket plats. Andra vitrinskåp verkar ha ett djup på minst 40 cm - det här är bara 28 cm.

Skorna? Dem får ni se en annan dag, nu orkar jag inte kliva upp ur soffan för att fotografera dem... ;)

God kväll!

Promenad

Hade tänkt cykla till jobbet idag också, men det var så rått och dimmigt i morse att jag fegade ur...

... så då fick det bli en promenad runt Durrudden på lunchen istället, i härlig höstsol!




















Tillfälligt stopp

Fast innan jag kunde cykla sista biten blev jag stoppad av tåget!




Mer blått

Västra kajen. Snart hemma! :-)




Blått

... åsså lite vatten! :-)



(Smurfit Kappa i bakgrunden får ni försöka tänka bort...)

Vackert

Cyklar hem från jobbet i lantliga omgivningar. Vackert!




Finaste liten

Lilla stumpan charmar sin moster alldeles! :-)




Höstfest

Igår arrangerade HAEF (HolmöAffärens Ekonomiska Förening) höstfest i prästgården på Holmön. Himla trevligt! Jag är återvald i styrelsen (som suppleant) och var med i planeringen. Lagade dock ingen mat utan utsågs till dekorationsansvarig. Så jag tog med allehanda ljus, ljusstakar och annat pynt på hösttema - samt dubbade lillasyster att plocka med sig rönnbärskvistar från Vännäsby (dåligt med rönnbär på ön) - och det blev riktigt fint.
Matlagningsgänget fixade buffé med allt från sikmousse, rödbetor med chevre och marinerad fläskfilé till inkokt lax och purjolökspaj. Jättegott, alltihop!
Så blev det sång och tal och avtackning av den avtroppande affärsföreståndaren samt välkomnande av den nytillträdde. Många skratt och rungande applåder.
Kom hem vid halvett inatt, mosig men nöjd! :-)







Kuddar

Dagens impulsköp. Jag lider ingen som helst brist på kuddar, men med tanke på mitt yrkesval hade det varit tjänstefel att lämna de här i affären... typ! :-)




Fast jobb

TJOHEJ!
 
Jag blir kvar i Piteå - för nu har jag fått fast jobb!!!! Som filialföreståndare i Rosvik (kolla här) - egentligen med tillträde redan 1/10 men chefen ska försöka lösa det så att jag kan vara kvar i Sjulnäs vikariatstiden ut (= fram till årsskiftet).
 
Så himla skönt att åter ha tryggheten i en fast anställning!!!
 
Å ena sidan känns det konstigt att lämna Sjulnäs - jag hade gärna stannat, det känns som att jag har mycket kvar att göra, många idéer att förverkliga. Men det är inte min tjänst och jag visste när jag började att det var för en begränsad tid.
 
Å andra sidan blir det säkert bra i Rosvik också - jag brukar ju trivas var jag än hamnar... :)
Rosvik ligger drygt två mil norr om Piteå, så jag får fortsätta pendla till jobbet. Det är dock en fördel att samhället ligger vid E4:an, så om jag vill kan jag ta Luleåbussen. Skönt att inte vara tvungen att ha bil - om den skulle krångla, om det är blixthalka osv. Till Sjulnäs går det inte att ta sig kollektivt, inte med mina arbetstider.

Lite synd med Rosvik är att biblioteket inte ligger i skolan (låg- och mellanstadium), så jag tror kanske inte man får samma kontakt med eleverna. Å andra sidan ligger biblioteket mitt i byn, mellan Konsum och banken, och är en naturlig träffpunkt för folkbibliotekslåntagarna.

Men nä - det är inte cykelavstånd. Inte med min kondition. Så det blir inga sådana här vackra morgnar från cykelsadeln efter filialbytet - tisdag morgon från Öholmabron:




Konstvandring

Trevlig start på arbetsdagen - konstvandring med vår konstpedagog Satu! Det här är min favorit - föreställer ett fiskenät. Såklart! :-)




Ett par Holmöbilder

Trolskt i skogen i lördags:



Fint på Kvarken i söndags:

 

... väldigt fint, faktiskt! :)


Kvällspromenad

Måste skärpa mig! Det har blivit alldeles för lite tid till promenader och cykelturer på sista tiden. Dumt! Så idag slutade jag lite tidigare, körde hem, hämtade cykeln och ledde den bort till cykelverkstaden - eftersom jag inte lyckats fixa den avhoppade kedjan själv. Det tog cykelkillen ganska exakt 14 sekunder...!
Sen cyklade jag hem, hämtade en ljudbok och gick på promenad. Var ute i en timme - i T-shirt. Den 1 september. På kvällen. Inte illa! :)



Fina blommor i kommunens blomsterlådor...!



Ja, och imorgon inbillar jag mig att jag ska cykla till jobbet. Återkommer i saken.

Mys med morfar

Svårt att fotografera två syskonbarn som typ aldrig sitter stilla, och mellan dem en morfar som var lite orolig för blåbärsfläckar... men det gick bra! Ungarna älskar färska bär och lyckas stort sett mata in dem i munnen utan att nånting går till spillo! :)


Det grönskar

... fortfarande! Jag var förbi en sväng på kyrkogården på Holmön igår morse. Susanne som är kyrkvaktmästare får - med all rätt - mycket skryt. Jättefina blommor på alla gravar! Och de blommar än, fast sommaren (nästan) är slut. En del blommor har nästan tagit överhanden...!

 

Även hemma hos Siv & Sven blommar det. Fantastiska dahlior!!


Ombyte förnöjer

Varför plocka en sort när man kan plocka två? I lördags avslutade jag årets blåbärsplockande med de fem sista litrarna. Har nog plockat nånstans kring 30 liter (för hand). Fast det blir nog inte mer än sisådär en femtedel kvar i min egen frys - resten är redan tingat... :)

Trots bilden nedan - det verkar bli ett eländigt lingonår på Holmön. Beklagar, Marie, men det kan se ut som att vår lingonhelg skiter sig. Du får väldigt gärna komma, förstås, men det kan bli mycket slit och lite resultat... Ska kolla hur landet ligger i Piteå med omnejd - med lite tur kanske det är bättre här - och isåfall fixar jag såklart några kilo till dig! :)

 

RSS 2.0