Eftermiddagssol

Fortfarande väldigt nöjd med min lägenhet - och läget. Nära till stan, nära ner till vattnet - och eftermiddagssol på balkongen! Även om det väl är i kallaste laget att sätta sig därute än så länge... :)

 

Vårvinterpromenad

Liftade ner till havsbadet med Marie när hon åkte i förmiddags - och sen promenerade jag hem. En dryg mil (eller 13600 steg) och två och en halv timme senare var jag hemma. Skavsår, ont i höften - men mycket nöjd med mig själv, och med begynnande fräknar. Härlig dag!!
 
Sen skulle jag vara effektiv och göra allt möjligt här hemma, men somnade givetvis i soffan så nu ligger jag efter med allt. Som vanligt. Nåja, kvällen är ung, nåt ska jag väl hinna med innan det är dags för sängen!
















Perrelli & Carlsson

Igår kväll var vi på Pite Havsbad. Buffé och schlagerunderhållning - musikshow med Charlotte Perrelli och Magnus Carlsson som utlovade "massor av hits och paljetter". Och jodå. Vilka proffs de är! Det var superbra - även om jag var en liten smula besviken över att showen var så kort - knappt en timme. De hade gärna fått riva av några hits till...

Lite kul var det när Charlotte Perrelli gav sig ut bland publiken och en kort stund slog sig ner på den lediga stolen bredvid min. Nu vände hon sig visserligen åt andra hållet med sin mikrofon (lika bra det, jag hade INTE velat sjunga i den...) men jag ångrar så här i efterhand att jag inte sträckte ut handen lite försiktigt och petade på henne, bara för att ha gjort det. Nåja.



 


 

 




Maten? Väldigt, väldigt god! Minns inte allt som fanns på buffébordet, men bl.a. krabbsallad, cole slaw, tsatsiki, potatisgratäng, lax, nåt slags fläskkött, massa olika sorters bröd - och dessert med blåbärscheesecake, choklad- och mangorulltårta, ost, kex och olika sorters frukt. Mätt blev man!!

Massa gott

I fredags kom Marie. Vi sammanstrålade hemma hos mig och sen begav vi oss till Bergsviken för att äta middag - på Gul & Blå. Vulkanpizza. Mätta? Bara förnamnet...! :)




Igår var vi på stan. Strosade, åt lunch - god pasta!




 ...och sen körde vi Infjärden runt. Sightseeing! :) Vi gjorde ett pitstop på PMU, inga fynd bland alla sakerna, däremot billigt och supergott fika. I mitt fall lakritskladdkaka...




Ja, och sen åt vi fantastisk buffé på Pite Havsbad. Mer om detta i nästa inlägg!

Summa summarum: måååånga kalorier har det blivit i helgen. Antagligen bra att jag har 2-dag imorgon igen...

Ojsan...

En kollega tipsade idag om att Kupan/Röda korset säljer äggkoppar för 1:-/st. What?! Körde dit efter jobbet och... ehh... jodå. Hittade några stycken, om man säger så! Dels sådana som jag själv vill ha, men också dubbletter för framtida byteshandel med andra entusiaster. Tjohej! Nu ska jag packa upp och diska dem. Och räkna hur många det blev... 
 
 

Ny fin dag

... var det igår! Njutbar skoterspårslunchpromenad i vårsolen! :-) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slarvighetens dag

Igår var det tydligen "slarvighetens dag". Finns en dag för det mesta numera! :)

Jag valde att agera som kärringen mot strömmen - och städade farmorköket på Holmön. Som numera inte används som kök utan som "allt-möjligt-rum", och där allehanda grejer gärna blir liggande. Och har blivit liggande sen vi var där sist... vilket alltså var älgjakten (då vi fick lite bråttom iväg). Pappa har valt att överse med röran (eller snarare, han verkade inte tycka att det fanns nån), men nu gjorde jag en insats. Rätt nöjd med mig själv efteråt! :)




 

Ut till ön

Mäh! Försökte blogga på Holmön igår, men det gick inte. Appen stängde av sig själv bortåt tio gånger, så då gav jag upp...

Första besöket på ön för i år. Eller, ja, sen älgjakten, faktiskt. Bedrövligt!

Blev en mysig helg med pappa. Och en tidig kväll igår, efter att ha sovit för lite hela veckan. Sov som en klubbad! :)


Inte precis nån lång färjekö... :)


Det här var ungefär så mycket sol som vi fick se under helgen...


Hej hemma! Länge sen sist!


... och hej, lilla bagarstuga!


En av skyltarna från sommarens bröllop - känns lite malplacerad i februari... :)


Vedhuggarpaus!


Första omgången med snö har rasat från ladugårdstaket - men nu har det kommit mer


Puh! Blev svettig innan jag skottat hela bagarstugeverandan!


Blåsigt idag, oroade mig för överfarten...

... men säga vad man vill, Capella går i alla fall bra i sjön!


Café for you

... heter ett café/matställe i Rosvik. Inte varit där förut, men idag passade jag och kollegan på att luncha där. Gott! Knappast sista gången... ;-) 


TJOHEJ!

Undrens tid är inte förbi. Ni minns den där oväntade och högst ovälkomna norska restskatten från i somras? Nu har jag fått tillbaka pengarna. Vefsn skattekontor meddelar att "vi har gjort en liten feil". Hurra!! 

Passar ju alldeles utmärkt nu som jag är på gång att byta bil... :-) Den gamla trotjänaren gick förresten genom besiktningen utan anmärkning häromdagen. Passar alldeles utmärkt det också, då blir den kanske enklare att sälja/byta in.

Har hittat en bil som jag är väldigt intresserad av, men den är egentligen för dyr och finns dessutom i Sundsvall... inte riktigt nästgårds. Ska fundera hårt i helgen så får vi se!


Sugen

Hm. Har en 2-dag idag. Stort sett så funkar det bra dessa dagar, kan egentligen inte påstå att jag brukar bli hungrig - däremot sugen på allt möjligt... slisk, inte minst. Skulle jag bara lyckas skärpa mig en smula de andra dagarna skulle det hela nog få betydligt större effekt. Nåja. Får väl vara nöjd med att inte gå UPP i alla fall! ;-) 

Idag blev jag väldigt sugen på tortillatårta. För att förtydliga: det är mat, inte tårta. Har inte gjort den på länge, men nu ikväll så! Får avprova till lunch imorgon. Och kanske middag... ;-) 
Tortillabröd varvas med en röra bestående av kyckling (som man skär i bitar, steker och saltar/pepprar), en påse Broccoli Mexicana samt en burk Chunky Salsa. På toppen strör man mozzarellaost, och så gratinerar man ca 10 min. Supergott! 



Sen bakade jag två chokladkakor också. Gamla ägg, gammalt margarin samt mjölk som var utstämplad före helgen. Hög tid att rädda det som räddas kunde! :-) 


Och nu: sängen. Dels blir det fortare morgon (då jag får äta...), dels har jag sovit alldeles för lite de sista nätterna. Imorse var jag tidigt uppe för att lämna in bilen på service, imorgon ska den besiktas. Kl 07.00 ska jag vara på plats i Öjebyn. God natt!!

Ännu en sån där dag

... då det borde vara förbjudet att stanna inomhus. Vi struntade i lunchen och plussade på med kvarvarande friskvårdstid (använde en del redan igår) och tog en långpromenad på isen. Vad ska man säga? Helt underbart... även om jag saknade solglasögonen. Vääääldigt ljust...!!








Alla hjärtans dag

Oohhh! Fick alla hjärtans dags-present av svågern. Han är go', han! :-) 


Tyvärr var det nitlotter (liksom de lotter jag gav honom och Eva...), men en vacker dag måste det ju vara vår tur!!

Sen fick jag den här av syrran:


Superfin tunika i bomull, från Uno. Kolla in ordinarie pris, och reapriset. Då lönar det sig att handla!! :-) 


Blomsterfynd

Fick presentkort på Blomsterlandet från kusinen med familj när jag flyttade till Piteå. Hög tid att nyttja! Svängde förbi butiken i Skellefteå på väg norrut i söndags (kedjan finns inte här i stan). Passade på att gå med i kundklubben och fick därmed halva priset på de blommor jag köpte, så jag har halva presentkortssumman kvar. Inte illa!




Streptocarpusar kan man aldrig få för många av... :-) 

SNÖ

Jojo, kom mycket av den varan i helgen! Tre vändor med snöskottning... bra träning. Pulsade till Konsum också, på lördagsgodisjakt. Och så hann vi med soff- och TV-mys också. Gullungar!!
























Swooosh

Och så gick tiden väldigt fort igen!

I tisdags bjöd kollegan på semlor. Mmmmm! Från Rosenboden i Rosvik, som anses ha bland kommunens godaste. Säger inte emot! :-) 


När jag kom hem sträckläste jag bokpratsböcker till efter midnatt - låg lite efter... det gör jag fortfarande. Tretton bokprat på två veckor, så det är bara att hålla tempot uppe.


Onsdag kväll satt jag och förberedde presentation av Dewey-systemet för mina kollegor. Hade lovat hålla en kort introduktion - för även om jag alls inte är någon expert, så har jag i alla fall jobbat i Dewey-bibliotek ungefär halva min karriär. 

I Rosvik har vi snart märkt om alla vuxenfackböcker. Blir bra! :-) 


Igår eftermiddag körde jag söderut. Planen var en långhelg på Holmön, men det sket sig. Kulingvindar och ymnigt snöfall, ingen optimal kombination... så jag fortsatte till Vännäsby istället. Möttes i dörren av ivrig Rasmus som sa: "Åh, moster Jenny, ska du sova här i tre nätter?!" Fast sen muttrade han: "Men det är ju inte lika många som arton..." 

Söta unge!

Imorse vandrade jag iväg med alla syskonbarnen till förskolan. Gick bra, även om Cornelia blev lite ledsen när jag skulle gå. Rasmus rusade efter mig när jag gick från hans avdelning: "Moster Jenny, mamma och pappa ger mig alltid en puss och en kram!" Han fick faktiskt en puss av mig, men då var han så ivrig att visa sin fröken de nya vinterskorna att han inte märkte det... så då fick han förstås en till. Och en kram! Lovisa hade däremot inte tid med annat än en slängpuss... :-) 

Same procedure...

Alltså, jag VET ju att jag inte bör lägga mig på soffan och läsa bokpratsböcker. Men gjorde det i alla fall. Och somnade. Vaknade TRE TIMMAR senare... det var den eftermiddagen! Därmed har jag så långt bara hunnit beta av en av de fyra böcker jag föresatt mig att sträckläsa innan helgen är slut. Och tacopajen jag tänkt till middag har jag precis tagit ur ugnen - annars brukar jag sällan äta mat så här sent. Nåja. Lite mat i magen så kanske jag orkar med i alla fall EN bok till innan läggdags! ;-) 







Tack Ulrika för pajreceptet - mmmmm!!

Grus

I förmiddags när jag skulle skjutsa kompisen till bussen stötte vi på problem. Min lilla parkeringsruta är rätt dåligt skottad eftersom plogen aldrig kommer åt (vilket i sin tur beror på att det står en STOR husbil på rutan intill min, som inte rört sig sen nån gång i oktober och som effektivt blockerar det mesta). För det mesta kör jag rätt in fast det snöat (det har ju inte varit så mycket av den varan i vinter) och har därmed pressat ihop snön eftersom. Men inatt har det varit rätt milt, och den hoppackade snön bestämde sig för att bli isig. Och plötsligt var det stört omöjligt att backa ut bilen, hjulen bara spann. Vi fick hålla på länge innan vi äntligen kom loss (men hon hann bussen). 

Tur då att jag hittade gratis grus vid busstationen! Fyllde en påse, och när jag kom hem skottade/skrapade jag bort så mycket snö och is jag bara kunde innan jag vräkte på med grus (vattnade lite innan, för att det förhoppningsvis ska frysa fast). Och så ställde jag bilen lite på snedden så att den inte ska fastna i precis samma hjulspår. Dagens insats! Hade egentligen tänkt mig en långpromenad men nu snöar det igen och energin/lusten krympte... tror det blir bokpratsboksläsning och chokladglassätning istället... ;-) 



Oops

Hon-med-köpstopp glömde bort sig igår när denna tunika på Berlins visade sig vara på rea och bara väntade på att bli köpt... 70% rabatt, då börjar det likna nåt! ;-) 


Lyxhelg

... kan man nog kalla det! Har besök av en kompis från Umeå - och hittills har vi hunnit äta ute två gånger (middag på Thai Garden igår, lunch på Dragon Palace idag), fikat på Ekbergs idag (anrikt café, första gången där för min del) samt köpt hem både semlor och annat gott. Blir vatten och bröd till veckan tror jag... ;-) 







Jo, gott var det. Alltihop! 

Sen har vi hunnit se film också. Fyra stycken! Bäst: "Woman in Gold" med Helen Mirren, baserad på en sann historia om en österrikisk kvinna som processar för att få tillbaka konst som stals av nazisterna under kriget.

Nu hög tid att sova. Godnatt! 

Byggboom

... i Piteå - här är nya landmärket mitt i stan. Har jag fattat rätt blir det restaurang/bar på översta våningen - lär kosta skjortan men måste nog testas när den dagen kommer! :-) 




Vinnande koncept

Sol och ispromenad även igår - aaaaah! :)
















Oooooo...

... ännu en fantastisk dag!! Lunchpromenad till hamnen i Rosvik - vi kom oss inte ut på isen pga det höga vattenståndet, men hittade ett skoterspår längs strandkanten. Hade ingen lust alls att gå tillbaka till jobbet... :-) 








RSS 2.0