Tremänningsbesök

Trevlig helg med besök från Skellefteå! 

 
Fyndat på PMU, inspekterat Sjulnäsbibblan, tagit långa promenader, sett film, planerat och bokat sommarens gemensamma semesterresa, ätit gott... kan inte klaga!! :-) 
 
Som en extra bonus fick vi se en orädd lappuggla i ett träd:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gjorde thaimat för första gången - den största utmaningen för nån som aldrig hört talas om pak choi och oystersauce var att hitta ingredienserna i butikshyllorna... :-) 

 
Men gott blev det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Kakor

Imorgon drar vårens berättarcaféer igång på bibblan, och jag har lovat deltagarna att vi bjuder på hembakat. Hög tid att baka, med andra ord! 



Undrar om de blir nöjda med banankaka och amerikanska cookies? :-) 


Jegergryte

... är himla gott! Och enkelt... :-) 


Åtta matlådor + dagens middag på ett litet kick - ibland är halvfabrikat faktiskt helt OK!





Återvinning

Men vad är det för fel på folk?! :-( 


Var sak på sin plats, och sängbord och skor hör inte hemma i vare sig plast- eller pappcontainern! Och inte mellan dem heller!





Stilstudie

Barnvaktade allrafinaste skruttungen i lördags. Go' och gla' nästan hela tiden! :-) 


Här en liten stilstudie... 



Sen ville hon också fotografera - vi fastnade på bild, både hon och jag! 



Film

Jag fortsätter cykla och se film. Mest action - men igår gjorde jag ett undantag och såg den verklighetsbaserade "Florence", om den tondöva men mycket musikintresserade Florence Foster Jenkins (spelad av Meryl Streep). Riktigt bra film! Och jag blev så nyfiken på verklighetens Florence att jag satt och googlade en lång stund sen jag tittat och trampat färdigt... :-) 




Hur det går på cykelfronten? Helt OK! Närmar mig 50 mil...! :-D 


Paj

När jag frostade av frysen häromhelgen upptäckte jag att den innehöll en hel del svamp... så igår gjorde jag en trattkantarellpaj. Inte alls dum! :-) 



Fin fågel

Senaste loppisfyndet, som ska få flytta in i min bagarstuga!




Frestelse

Hm. Cyklade tre mil. Nöjd med mig själv. Men sen kunde jag inte låta bli att trycka i mig ett par chokladgodisar... så då cyklade jag en mil till. Karaktär? Ehh. Not so much... 






Glömt mer

Senaste fynden i kategorin "julsaker som glömts bort" - dessa kylskåpsmagneter satt kvar i godan ro... hmpf!



Grå

Hm. Jag blir gråare och gråare... men vad fasen, grått är också en färg! :-) 




... och en till

Hade sån tur att solen tittade fram precis när jag tog en lunchpromenad ner till Ryggskatan idag! :-) 




Vinterpromenader

Kärleksstigen, i lördags:




Klubbgärdets småbåtshamn, i söndags:



Sjulnäs igår:



Bokpratssäsongen

... är igång. Betade av den ena femman igår, och om en stund kommer en av sexorna. Imorgon kommer den andra femman och fredag en av fyrorna. Och så resten av klasserna nästa vecka. Sen blir det en liten lucka (då jag har bokat in båda byaskolorna - totalt nio grupper) innan det börjar om igen. På det hela taget är det skitkul! Även om jag blir lite stressad emellanåt när jag ligger efter på inläsningsfronten. Det är bara undantagsvis att jag presenterar en bok jag inte läst, och i så fall talar jag alltid om det för eleverna.


Väldigt nöjd med "bokpratshyllorna" som vaktmästarna satte upp åt oss i höstas. Mycket enklare att hålla ordning och få överblick! :-) 


Fin boll

Den här virkade ljusbollen har jag fått av kollegans mamma. Så himla fin!!!




Nöjd

Visserligen har jag inte cyklat en meter ikväll, men jag är ändå rätt nöjd med mig själv - för jag har frostat av frysen! Gäller ju att passa på medan det är svinkallt ute - bara att ställa alla frysvaror på balkongen medan man håller på! :-) 


I tillägg till min lilla box som jag köpte i Norge har jag ett litet frysskåp. Nu har jag "sorterat" så att det ska bli lätt att hitta: bröd på ett ställe, matlådor på ett annat, bär för sig och svamp för sig osv. Ja, ni fattar. Sådan har intentionen varit även tidigare, men det har ändå rätt snabbt blivit en enda röra. Får se om det går bättre den här gången...? ;-) 



Independece Day II

Hur gick det här till?? 


Alltså. När jag jobbade på stadsbiblioteket i torsdags letade jag i deras rätt digra bestånd av filmer efter action och annat spännande att cykla till. Men hittade inget som lockade. Så på hemvägen gick jag förbi Hemmakväll - de säljer ut massor av begagnade filmer för en tia styck. Men inte heller där hittade jag nåt. Så då kollade jag in nyheterna och topplistan istället. "Hyr en film ett dygn för 60:-, eller tre filmer i en vecka för 150:-". Ehh... inget svårt val! Nya Bourne-filmen har jag varit nyfiken på, likaså "London has fallen". Men så var det den tredje... och det slutade med "Independece Resurgence". Av nån outgrundlig anledning - jag som aldrig ens föll för den första filmen (med undantag för Bill Pullman som jag alltid varit svag för). Förstnämnda film var helt OK även om jag nog tycker de föregående var bättre. Samma med den andra, den var rätt lik sin föregångare. Och så var det Independece, då. Och det är här jag undrar hur det gick till. Både det faktum att jag ens hyrde den, och så att jag faktiskt cyklat FYRA MIL nu ikväll medan jag sett den! Tydligen rycktes jag med i handlingen... ;-) Även om jag fnös emellanåt. För science fiction är verkligen inte min grej.

Hur som, ihop med den mil jag cyklade i morse är jag nu uppe i 29 mil sen årsskiftet. Not bad at all... :-D 

Och nu ska jag skynda mig att äta (mer) chokladkladdkaka innan midnatt för imorgon har jag 2-dag. Och så är det hög tid att sova några timmar. God natt! 



Mat

Har precis lagat mat åt ett helt kompani, typ. OK, potatisgratängen är modell "fusk", sån där färdig som man bara häller i en form och sätter i ugnen. Men ändå! Blev middag + sex matlådor, även om fläskfilén inte räckte riktigt lika långt som gratängen... :-) 






Glömt

Se där ja, detta är vad jag - så långt - hittat av julsaker som tydligen inte blev nerpackade igår... ;-)



Finaste fina

Den här trion har fått en hedersplats. Älskade ungar!!




Röra

Hur kommer det sig att det alltid blir total röra i klädkammaren? Tycker inte det var så hemskt länge sen jag städade därinne...


... men nu när jag ändå var i röjartagen gjorde jag en insats. Undrar hur länge det varar den här gången? :-) 

Före:



Efter:



Nu är glada julen slut...

... men det är ett fasligt göra! Och det blir värre innan det blir bättre, typ. Men nu är jag klar. Tror jag. Brukar ju alltid dyka upp en tomte eller två som man missat hur noga man än varit... ;-) 


I morse när jag satte igång - och nu:




Cykeln hamnar lite mitt i vägen hur jag än gör, men nu ska den inte gömmas undan förrän utecykelsäsongen drar igång. Kanske i april nån gång?


Har också passat på att möblera om lite - flyttat soffan och allt det andra som följde på detta. Mycket nöjd! 


Balkongskottning

Det var med ett nödrop att jag lyckades pressa upp balkongdörren tillräckligt för att ta mig genom. Varför skotta balkongen?


- För att det inte ska tränga in fukt i lägenheten (lärt av pappa som varit i byggsvängen) 
- För att ha en rymningsväg vid brand (vardagsrumsfönstren går numera inte att öppna - klar nackdel efter fönsterbytet)
- För att kunna vädra 
- För att kunna gå ut och beundra norrskenet och stjärnhimlen 

Men ingen av mina grannar tycks tänka i de banorna... 


Ligger efter

... med bloggandet. Och virkandet. Och bortplockandet av julgrejer. Och bokpratsinläsningen. Och säkert en massa annat. Sorry, ska försöka komma ikapp i helgen!

 
Men jag är i alla fall i fas med cyklingen, faktiskt ligger jag flera mil före schemat! :-) 
 
I morse klev jag upp en halvtimme tidigare än vanligt, eftersom jag misstänkte att det kunde bli nödvändigt att skotta fram bilen. Det visade sig stämma. Tycker det varit rätt bra plogat tidigare i vinter (de få gånger det snöat), men inte den här gången. Pulsa, pulsa, pulsa! Tur att man inte har garage (där var det nån som fick skotta en lååång gång) och att parkeringsplatsen intill min är tom så jag kunde vräka dit snön utan alltför dåligt samvete. Nu hoppas jag det är plogat när jag kommer hem i eftermiddag! 
 
 








 


Numera har jag rätt begränsad utsikt från kontoret - världens snöhög. Som ungarna inte varit sena att klättra upp på. Och kasta snöbollar mot fönstret... 

 
 
 

Fynd

Igår passade jag på att flexa ut lite tidigare från jobbet för att gå på mellandagsrea. Fast som vanligt är det roligare på tankestadiet än när man väl är där... :-) 


Bästa fynden gjorde jag dock på PMU och Kupan:


En rejäl lampfot för 35:-, som passar till en lampskärm jag köpt begagnad tidigare i vinter:


En skitläcker tunika för 80:-, rätt storlek och i nyskick: 



Och dessutom en hel hoper böcker, både till mig själv och till jobbet. Och ett par äggkoppar. 


Nöjd och belåten! :-) 


Nyårsafton

Tungdragna bobar på sandad ishalka - vi tog oss t/r Konsum men inte en meter längre...!



Till nyårsmiddag blev det Västerbottensostpaj, hjortstek med hasselbackspotatis, sparris och gratinerad blomkål - och sen vaniljpannacotta med hallonsås till efterrätt. Och en massa choklad. Väääldigt mätta i magen sen...! :-) 



Mysigt att fira nyår med de här småtrollen! De fick lov att vara uppe så länge de ville/orkade - Cornelia slocknade vid 22.30, Lovisa en halvtimme senare i mitt knä. Rasmus höll tappert ut till 23.48, men då somnade han på soffan. Innan dess hade han följt med ut och hjälpt till med att tända ljusballonger samtidigt som norrskenet visade sig på himlen:



Efter tolvslag och skålande gick vi ut och tittade på andras fyrverkerier. Billigare, säkrare - och hur som helst finare på lite avstånd! ;-) 


Ja, just ja: GOTT NYTT ÅR!!! :-D 


RSS 2.0