X och V och XVI

Det ringde nyss en desperat (äldre?) dam. Hon har kämpat i flera dagar, varit i kontakt med såväl bokhandeln som folkbiblioteket men de har inte kunnat hjälpa henne. Vad hon sökte? Jo - de romerska siffrorna! Vilka jag hittade tämligen omgående - slog bara upp på "romertall" i ett lexikon - och så läste jag upp dem för henne. Hon noterade och noterade och frågade om och om igen så att hon inte skulle missuppfatta nånting.

"Du er fabelaktig flink! Tusen, tusen takk og god helg!", sade hon lyckligt innan hon lade på.

Kul att kunna vara till hjälp! Men det var inte sååå svårt... :)

Vad jag däremot höll på att gå bet på för en stund sen var att hitta en roman av en författare vars efternamn börjar på M. Det var en tjej som frågade efter en specifik sådan, nämligen. Om jag hittade den? Jo. TILL SLUT. Men jag fick gräva både länge och väl i högarna med böcker! :)

I övrigt har jag ägnat huvuddelen av dagen åt registrering och märkning av de samiska böcker vi fick pengar för att köpa in. Ska fixa en egen avdelning till dem (vet ikke om det blir noen lavvo, da - kanskje jeg heller prioriterer den prinsessetronen min... ha!) - och för att lätt kunna se vilka böcker som hör hemma där så märker jag dem på ryggen med en liten samisk flagga.



Tycker själv det var en smart idé men alltid retar det nån! :)

Om vaktmästarna hunnit börja med ommålningen? Jo - elementen har bytt färg!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0