Stora fyndardagen

Det blev Mo igår. Jag och Unni trålade såväl butiker som marknad - och jisses, som vi fyndade! Hör bara: vi startade dagen på Askeladden bruktbutikk - loppis med hur mycket grejer som helst. Bland annat köpte jag några jättefina tallrikar med tillhörande muggar samt fyra festliga glas (av den enkla orsaken att de var blågula):

 

Så hittade jag ett himla fint (is)blockljus, modell större:



Tror att det kommer antingen från ljusstöperiet på Levang eller det på Røkland. Hur som, skulle tippa att det betingar ett pris på åtminstone kring 150:-. Jag fick detta för 40:-, och det lär ju brinna i måååånga timmar.

Och så hittade jag två små söta glastroll för en tia styck - fast själva poängen är texten på den lilla lappen på baksidan av det ena trollet. Både Sverige och Mosjøen - jamen då passar det ju mig perfekt! :)

 

Efter Askeladden bar det av till Byporten som är ett nybyggt shoppingsenter. Där var vi bl.a. in på KappAhl. Som hade sommarrea, varpå jag hittade en tröja till mamma för en femtilapp (likadan som en hon har sen förr - och trivs i, bara att denna var i en annan färgställning). Så blev det en blus till mig själv - i stort sett det enda jag betalade fullt pris för under dagen. Och så hittade vi en fyndlåda med rea på bijouterier. Ordinarie pris mellan 35:- och 99:-, nu kostade allt en tia styck. Köpte ett gäng och upptäckte i efterhand att kassörskan glömt ta betalt för en av dem, så där blev det ännu billigare.



Så passade vi på att fika. Kaffe till Unni, läsk till mig - och varsin ciabatta. Himla gott. Medan vi satt och åt började vi undra varför det inte blev dyrare (för det här var ett rätt dyrt café). Den enda förklaringen måste varit att kassörskan trodde det var gårdagens bröd och därför slog in halva priset (för det låg ett gäng sådana mackor vid disken, men det var inte sådana vi mumsade på).
Vidare till Jula, som hade utförsäljning på DVD. Tre för 99:-, och där låg bl.a. Luc Bessons T4xi som jag försökt få tag på till jobbet men inte hittat. Bara att handla!

Så långt Byporten. Sen gick vi runt bland stånden på marknaden - det var inte så många. Trodde nog det skulle vara mer - men vad gjorde det när vi hittade så mycket i affärerna? Vi var in en sväng på Eurosko - där hittade jag en hylla med damskor i stora storlekar. Fnys... stort sett bara upp till 42. Men det stod ett par snygga Adidas gympaskor där, som Unni absolut tyckte jag skulle prova. 43:or. Satt perfekt. Reade dessutom, så jag fick dem för 199:- istället för 599:-. Tjoho!

     

Och sen tog vi H&M och Lindex. H&M gick fort, där var det bara konstiga kläder. Men Lindex...!! Sommarrea även där. Och jag köpte jeansshorts och två tröjor som kostade 29:- per plagg!! Sen visade det sig när kassörskan slog in varorna att en av dem var felaktigt märkt för 9:-. "Jaja, det gör inget, du får den för det priset", sa hon, och jag fick hålla mig för att inte tappa hakan. NIO KRONOR för en tröja?!
Och till sist gick vi förbi en frisersalong, som hade korgar med fyndvaror utanför dörren. Och vad hade de där, om inte Redken hårinpackning. Dyr så in i he-------, men himla bra. Ovanför korgen satt en skylt "Redken fyller 50 år. Det firar vi med 50% rabatt". Halleluja! :)

När allt i centrum stängde drog vi vidare till Plantagen. Och där köpte jag en stor yuccapalm till jobbet, och det är klart att även den var prissänkt med en hundring.

På väg hem till Mosjøen stannade vi på Bjerka och åt middag. Nej, ingen prissänkning där, men världens godaste baconburgare!! Sista fyndet var i Korgen, där jag tankade bilen. Literpriset låg 70 öre under priset i Mosjøen. Full tank!!

Sammanfattningsvis: jodå, klart jag brände en del pengar. Men jisses så mycket grejer jag hade med mig hem!! Unni fyndade också, men de flesta påsarna i bagageutrymmet var mina...
_ _ _ _ _



Idag har vi satsat på bärplockning. Och det är bara att konstatera: det är skitdåligt med blåbär i år. Eller rättare sagt, visst finns det bär - men nästan allihop är skämda. Vi plockade i ett par timmar och fick inte ihop mer än nån liter var. Så vi bytte strategi och åkte och plockade hallon istället, på samma ställe som sist. Och jag fyllde min lilla hink!! :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0