Snart kommer eleverna...

... och då gäller det att göra biblioteket så attraktivt som möjligt.
En ny Twilight-affisch kan väl aldrig sitta fel?? :)



Sen har jag köpt (ännu) en grön växt också, vet bara inte riktigt var jag ska sätta den. Inte på ett bord för då blir den ivägen för eleverna som ska sitta och jobba, och inte på golvet för då blir den ivägen för städpersonalen. Och helst inte på en bokhylla, for de är så höga att då ser man bara blomman underifrån. Hm... hur genomtänkt var det här?? Kanske den hamnar på lånedisken när jag har lånat ut alla läroböcker - fram tills dess är den belamrad!!



Läroböckerna, ja. Jag börjar långsamt få ordning på dem. De böcker vi inte ska ha längre är avregistrerade, vidaresända (i de fall när andra bibliotek vill ta över dem) och kasserade (i de fall när ingen vill ha dem). Och de nya böckerna som köpts in är snart färdigregistrerade (det återstår ca 7 kartonger - fast inga av dessa böcker är plastade så det ryker väl typ en arbetsdag extra innan det är gjort). Sen visar det sig att vi antagligen får två extra klasser i åk2 som vi inte hade räknat med (typiskt fylket att det blir omkastningar i sista stund - stackars elever som får vänta till precis innan skolstart innan de får besked) - så jag måste beställa fler böcker! Jaja. Det blir nog bra till slut. Antagligen får en och annan elev vänta en dag eller två på någon eller några av sina böcker, men jag kan ju heller inte skicka beställning förrän jag vet hur många det behövs!

Det ska förresten bli skönt att få tillbaka skrivbordet, ja - hela kontoret!! Just nu är det mest en packbod för läromedel - även om det är betydligt mer rymligt än i fjol eftersom jag denna gång gett upp och även tagit tidningshörnan i bruk för allehanda boktravar...

 
_ _ _ _ _

Jag var med bilen på EU-kontroll idag. Tycker det är lite märkligt att det är först när jag flyttar UT ur EU som den måste på EU-kontroll...!! Vilket alltså innebär detsamma som bilbesiktning (fråga mig inte var EU kommer in i bilden). Och jodå, den blev godkänd utan anmärkning. Skönt!! Tycker jag har lagt ut tillräckligt med pengar på bilen för ett tag framåt... och tillräckligt med tjorv!! :) :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0