What a day!

Imorse hade jag en nervös klump i magen. Det där tacktalet jag skulle hålla, som lät rätt OK igår kväll när jag övade - hur skulle det låta "live"? Och skulle jag ens komma ihåg det??

Jo. Det gjorde jag. Inte allt, men det mesta.

Och klumpen i magen blev en glädjeklump - herregud, så många fina ord jag har fått höra idag!! Jag är inte så himla bra på att ta emot beröm - men jag tror jag skötte mig hyfsat idag. Och att stå i centrum för uppmärksamheten... hm. Både roligt och lite läskigt. Men mest roligt.

Först hälsade rektor Sten Rino Bonsaksen välkommen. Sen höll fylkesrådsleder Odd Eriksen tal (i Sverige hade han nog närmast motsvarats av landshövdingen, även om strukturen på fylkes- resp länsnivå skiljer sig en del). Han överräckte diplom, en tavla, blommor samt checken på 20.000.-. Så talade elevrådets ordförande Camilla Fagerli (som går på idrottsprogrammet). Och så min studierektor, Bjørg Sissel Kvannli.

Vad ska man säga? Jag är glad att jag inte använder smink... när Camilla sa att jag var både "dritkul" och "awesome", då var tårarna inte långt borta. Jag vet att jag gör ett bra jobb. Men att faktiskt få höra hur mycket jag betyder för eleverna - det värmer. I massor!

Det var flera som var nominerade till priset, men Odd Eriksen jämförde mig med (av alla människor) Marit Bjørgen!! "Precis som Marit Bjørgen kom du i mål långt före alla andra". Jo jädrar!!! :)

Mellan talen var det dans- och musikinslag. Två tjejer från musikprogrammet på studiested Sentrum spelade och sjöng, och ett gäng från studiested Kippermoen dansade till Madcons Glow (pausnumret från Eurovision Song Contest, ni minns).

Och så skulle jag då vingla fram och tacka. Och det jag sa var ungefär det här:

Jeg er utrolig glad og stolt over denne prisen, både for egen del og fordi at den viser på hvor viktig det er for en skole å ha en fungerende bibliotektjeneste. Og forhåpentligvis kan denne prisen være et signal for andre skoler at det lønner seg å satse på biblioteket.
Men når det er sagt - jeg har ikke vunnet denne prisen på egen hånd. Jeg ville aldri kunnet jobbe på den måten jeg gjør uten alle de fantastiske kollegaene her på huset. Så tusen tusen takk til dere for at jeg for lov å være kollegaen deres!! Og en spesiell takk til Geir Arne, som påpekte at jeg burde forberede en takktale. Det hadde jeg ikke tenkt på, så takk for det!
Og dere elever. Én ting skal dere vite - en skole uten elever er en fryktelig kjedelig plass!! Så jeg, og alle andre som jobber her, er veldig glade for at dere er her, og at dere har valgt å gå på denne skolen! Og som bibliotekar er jeg veldig glad for at dere bruker biblioteket. Fortsett med det - spør meg om allt mellom himmel og jord, kom innom og slå av en prat, fortell meg svenskevitser - det tåler jeg. Og fortsett å være de flotte ungdommene dere er. Jeg er glad i dere alle sammen!
Og til sist - jeg vet fortsatt ikke hvem eller hvilke som nominerte meg til denne prisen. Jeg er fryktelig nysgjerrig men har ikke klart å finne det ut, og det er jo litt irriterende for en bibliotekar å måtte innrømme at det er noen spørsmål det ikke går å finne svar på. Men uansett, hvem du enn er - takk!

Ja, ungefär så. Och som sagt var det en del annat jag hade tänkt säga men som försvann i hastigheten. Nån förslog att jag kunde haft en fusklapp. Men dels kändes det lite fegt, dels skulle det bara ha synts att händerna darrade. Som det nu var höll jag i mig i blombuketten...

Fick förresten blommor från folkbiblioteket också!

Några av idrottseleverna kom in på bibblan imorse: "Jenny, vill du ha stående ovationer? Vi fixar det om du vill det". Gullungar!! Nu vet jag inte om det var de som började - men jo. Jag fick faktiskt stående ovationer. Och hade lust att krama ALLA. Precis ALLA. Nu gick ju inte det - men ganska många av både eleverna och kollegorna kom fram till mig efteråt och gratulerade.

Och sen blev jag intervjuad av lokaltidningen. Har inte riktigt koll på vad jag svarade... men det lär väl visa sig när det kommer på tryck.

På det stora hela - en fantastisk dag. Och en jäkla ego-boost. Fatta att man kan få ha det så bra. Jag älskar verkligen mitt jobb! Och då menar jag inte bara mina arbetsuppgifter i biblioteket - utan också (och inte minst) människorna jag har runt mig. Som jag tycker om och som tycker om mig. Som gör att jag ser fram emot att gå på jobbet. Varenda dag.

När dessutom en av kollegorna sa att "jag har inte hört ett enda ord idag som inte stämmer" - ja, då växte lyckoklumpen ännu lite mer.

Nåt jag har glömt?
Jaja, jag vet. BILDERNA.
Stort tack till Tor Audun som fotograferade!


Fylkesrådslederen Odd Eriksen (som faktiskt kommer från trakten)


Stolt och glad pristagare!!


Smockfullt i matsalen


Miljøarbeider Olaug, elevrådsordförande Camilla - och Odd Eriksen


Camilla höll dagens finaste tal


Studierektor vid studiested Kippermoen
och min närmaste chef, Bjørg Sissel Kvannli


Musikeleverna från studiested Sentrum (ska ta reda på vad de
heter, jag var så stirrig att jag glömde... jo förresten, den ena heter Evelyn)



Astri, Maylinn, Nora och Christine dansade


Rörd bibliotekarie tackar för priset


Stående ovationer


... och så intervju med Helgeland Arbeiderblad


Kommentarer
Postat av: Ingela Olsson

Grattis Jenny, och synd Parkskolan,som inte förstod vad ni gick miste om! (Jo, flera av oss visste det).

Ingela(på Teknik Park)

2010-12-03 @ 23:17:28
Postat av: Laila och Kjell

GRATTIS Jenny! Men å andra sidan så vet vi ju hur duktig du är. Vi är riktigt stolta må du tro. Vilken tur Norge haft att de fick dej över gränsen. Kram.

2010-12-04 @ 13:15:39
Postat av: Susanne Jussén

Grattis Jenny! Ska du till Sävar nåt i jul? Jag åker upp den 16 o stannar i 2 veckor :)

2010-12-05 @ 16:05:41
Postat av: Jenny

Tack!! Har inte sökt om ledigt än, men räknar med att åka hem den 17:e och stanna över nyår. Kanske vi stöter ihop i Sävar!? :)

2010-12-05 @ 16:42:11
Postat av: Anki

Jag har verkligen svårt att tänka mig någon annan som var värd ett pris så mycket som du! Du jobbar med energi, engagemang och empati i stor skala! GRATTIS till priset som är lite extra när du dessutom fått det i utlandet!!! :)

2010-12-05 @ 23:16:30
Postat av: Per-Axel Norberg

Att du tilldelades priset måste vara ett helt

riktigt beslut. Tyvärr förstod inte Parkskolans

ledning att ta vara på din kapacitet.

Med all lyckönskan. /P-A Norberg Teknikprogrammet.

2010-12-16 @ 13:08:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0