Ny skrivare

Halleluja! Det är inte mycket som ska till för att göra mig på gott humör. Idag har jag fått en ny skrivare på jobbet!!! Eller... den är inte ny. Jag fick ärva den. En av kollegorna behövde en mer avancerad historia med innbyggd scanner och fax, så då fick jag överta den gamla. Och den duger åt mig - för det är himmelsvid skillnad jämfört med den gamla. Där fastnade ungefär vartannat ark, och jag var nära sammabrottets rand varenda gång jag t.ex. skulle skriva ut kravbrev. Det kunde ta uppemot EN OCH EN HALV TIMME att skriva ut dem. Nu borde det gå på ca 5 min. Tidsvinst så det stänker, plus att jag slipper känna mig som en tryckkokare i färd med att explodera.

Nåt annat som gjorde mig på gott humör idag: jag har varit runt i ett par klasser och haft högläsning - ett sammelsurium av texter på svenska, bokmål, nynorska och engelska, varav en del var på tema sagor/sägner/folkdiktning men även bl.a. en dikt av Solja Krapu och ett kåseri av Linda Eide om den nordiska språkförbistringen. Och eleverna verkade gilla det! Så även lärarna, så hux flux ska jag in i två klasser imorgon också. Skit samma att jag nog framstår mer som sagotant än informationsförmedlare - jag tror båda rollerna är viktiga.

Och mer än en elev har sagt att "du kommer väl tillbaka med pepparkakor senare?"

Hehe, måste bara baka lite fler först!! :)

Förresten - om nån av er har förslag på julberättelser som passar för högläsning får ni gärna höra av er!! Jag kommer nog att återanvända en del av texterna från i fjol, men de som redan hört dem vill nog gärna höra nåt nytt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0