Vardag


Snö i höjd med Tärnaby i måndags


Den senaste veckan är det många som har ringt, mailat, sms:at, kramats, skickat blommor... Tack till er alla. Jag/vi uppskattar det väldigt, väldigt mycket.
_ _ _ _ _

På jobbet har jag bestämt mig att genomföra min sedvanliga vandring runt i klasserna med pepparkakor och julberättelser. Kakorna är ju redan bakade, och eleverna har tjatat i veckor och undrat när jag ska komma. Lärarna har hakat på, men många är noga med att påpeka att om jag känner att det blir för jobbigt är det bara att säga ifrån. Skönt.

De två första klassbesöken blir redan imorgon, och nu sitter jag och väljer ut berättelser
- blandar som vanligt mellan bokmål, nynorska, engelska och svenska.
_ _ _ _ _

Också adventskalendern är igång som vanligt. Idag är det ca 40 elever (och kollegor) som svarat på kalenderfrågan - inte illa för att vara första dagen. Men det lär bli fler efterhand...

Vi har gått ut på Facebook och berättat om kalendern - det var jag som lade ut informationen, och tydligen känner Facebook av att jag är svensk, för plötsligt kom en fråga om man ville ha översättningshjälp. Njaa... tycker väl inte att översättningen blev så himla lyckad. Stoppad? Väder???



Bibliotekene på Mosjøen videregående skole

Nå er vi i gang med årets adventskalenderquiz! Kom innom bibliotekene
på Kippermoen og i Marka og vær med - så kan det være DU som vinner en julegave!!

Vi kommer nu med årets adventskalenderquiz! Stoppad av bibliotek i Marka och
Kippermoen och väder med-så kan det vara du som vinner en julklapp!! (Översatt av Bing)


· · Dela · för 5 minuter sedan ·

_ _ _ _ _

Det där med automatgenererade översättningar är inte så lätt. Pluggade topplistelåtar för ett par veckor sedan (för quizens räkning) och beskrivningen av denne artist lämnar en hel del övrigt att önska:

Mer om Avicii

Avicii

Tim Bergling (født 8 september 1989), kjent profesjonelt som Avicii og Tim Berg , er en svensk DJ, Remixer, og plateprodusent. Hans singel "Bromance" (innspilt under pseudonymet Tim Berg, har kartlagt i topp 20 på den nasjonale enkle diagrammer av Belgia, Nederland, og hjemlandet Sverige. En lyricized versjon med tittelen "Seek Bromance" ble utgitt kort tid etterpå, kartlegging på Storbritannia Singles Chart og nådde nummer én på den internasjonale Beatport diagrammet. Andre singler inkluderer "mine følelser for deg," med Sebastien Trommer, "Street Dancer" og "Tweet It," blant andre.

Antar att "enkle diagrammer" är direktöversättning från engelskans "single chart" - men lite tokigt blir det ju allt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0