Saltdal

                                                 

Det blev en mysig helg i Saltdal! Det första Rasmus gjorde när jag kom i lördags kväll var att peka och säga: "Moster Jenny, titta älven!" Så då gick vi och tittade på älven. Såklart.
 
 
Igår morse gick vi längs älvkanten - inte alldeles enkelt med alla stenar. "Bär mig", sa Rasmus uppfordrande. "Jamen, vart ska vi gå då?" sa jag. Då pekade han ivrigt med hela armen och utropade: "Lååångt borta!!" Vilket betydde upp till Brekke (tror jag det heter) där det är massvis med sten (se bilden ovanför). Fina skruttungen vet vad han vill!
 
Jag tog vägen över Korgfjellet på min färd norrut, i akt och mening att plocka blåbär till lilleman. Han älskar blåbär. Men uppe på fjället har de inte hunnit mogna än... Jag fick väl ihop en deciliter - och de stoppade han i sig på några sekunder... :)
 

Korgfjellet

Ja, och sen kom Saltfjellet. Det måste man köra över, för där finns ingen tunnel. Vägen går upp till 692 m.ö.h. och vintertid är det inte alltid så lätt att ta sig fram - men sommartid är det en härlig färd!

_ _ _ _ _
 
Mer om Saltdal - och fler bilder - imorgon! Måste bara avsluta med en bild på Lovisa:
 
 
Visst ser hon lycklig ut, lilltjejen! :)
_ _ _ _ _
 
PS. Idag började skolan igen. Rivstart! Har lånat ut böcker till fyra klasser idag - tio nya står på tur imorgon. Ska förhoppningsvis hinna låna ut det mesta innan fredag. Känner att jag inte har riktigt full koll i år, hoppas bara att jag har böcker så det räcker till alla...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0