Rickard 40 år

Igår fyllde Rickard 40 år. Redan för några år sedan hjälpte han mig att ändra ett par inställningar på min mobiltelefon - minns inte vilka, men han lade hur som helst till en extra: 1 mars varje år piper det numera högt, och så rullar texten "Världens bästa svåger fyller år!" över skärmen. Hehe... ingen chans att glömma honom! :)

Medan Eva och Rickard var på jobbet igår - och Rasmus på dagis - passade jag på att städa huset åt dem. Med senaste boken av Jussi Adler-Olsen i öronen - trevligt sällskap!

När Eva och lilleman kom hem hjälptes de åt att dekorera en av tårtorna:





Innan det var dags att äta dem fick dock svågern och moffarn jobb med att
skotta undan takraset. Tur det inte kom farandes samtidigt som gästerna!!



Vilken tur att det inte var 40 ljus! Det blev tillräckligt varmt i vardagsrummet
med 12 vuxna, en tonåring och en liten virvelvisp... :)



Full fart på Rasmus hela kvällen! Men emellanåt fick jag krama honom lite. Förresten - när
han kom hem från dagis tittade han på mig, pekade och log och sa "moste". Charmiga unge!!


_ _ _ _ _

Februaris bokläsningsresultat - lite magrare än föregående månad:

Camilla Läckberg: Änglamakerskan
Jodå, den var spännande, även om det nog inte är hennes bästa. Och ibland blir jag bara så less på huvudpersonen Erica, som kastar sig in i farliga situationer utan att tänka sig för, går bakom ryggen på polisen (trots att hon är gift med en av dem), underlåter att anmäla inbrott i sitt eget hem trots att barnen utsätts för fara... ja, ni fattar.

Arto Paaslilinna: Prosten Huuskonens forunderlige tjener (digikort)
Nä. Han har skrivit bättre böcker. Den här kommer aldrig riktigt igång. Eller så är det för att den inte funkar på norska - jag saknar den sjungande finlandssvenskan. Tacka vet jag Lasse Pöysti!

Jandy Nelson: Himmelen begynner her (digikort)
Helt underbar ungdomsbok!! Lennie har förlorat sin storasyster, och sorgen och saknaden är enorm. Vem är hon nu när hon inte längre är lillasyster, men alldeles ensam? Samtidigt som hon försöker tackla förlusten, möter hon Joe och upplever den första himlastormande kärleken - men får man vara lycklig när man har sorg?

Jo Nesbø: Flaggermusmannen (digikort)
Äntligen har jag fått veta hur historien om Harry Hole egentligen startade! Jag började läsa böckerna nånstans mitt i serien, och emellanåt dyker det upp en kommentar om "det som hände i Australien" och som har format Hole, utan att jag anat vad. Spännande och välskrivet!!

Janne Aasebø Johnsen: KK Gid
En av fyra ungdomsböcker jag hade tänkt hinna plöja innan måndag, då jag ska ha bokprat. Tvivlar på att jag hinner de övriga tre... Den här handlar om Vibeke, som kommer hem efter en semestervecka i Paris. Plötsligt vill bästisen inte prata med henne längre, och alla på skolan vänder bort blicken. Det visar sig att någon lagt ut elaka kommentarer på nätet i hennes namn, men vem?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0