Ostädat

Alltså, jag är ingen pedant. Dammråttorna brukar få rätt fritt utlopp innan jag tar mig i kragen. Men dammigt och smutsigt är två olika saker - och jag försöker undvika det sistnämnda. Därmed måste jag säga att lägenheten kunde varit renare när jag flyttade in:
 
Golvlister och element var definitivt inte dammtorkade.
Garderobsdörrarna var nerstänkta med något jag tror (hoppas?) var coca-cola.
Det fanns märken på golven i alla rum som jag först trodde måste vara av det permanenta slaget men som det visade sig gick utmärkt att med lite god vilja gnugga bort.
Avloppsbrunnen under badkaret var... ja, hur ska jag uttrycka det... ÄCKLIG!
... men orsaken til att vattnet rann undan långsamt var inte att avloppsbrunnen behövde rensas (fast jag har ju gjort det, såklart) utan att det satt en stor hårtjafs i avrinningen från badkaret (och allt det håret var INTE mitt!).
Och så här såg spisplattorna ut, före och efter:
 



(det gick åt ett helt paket Svinto)

Men nej, jag har ännu inte tagit mod till mig och dragit fram spisen från väggen. Om den såg ut så här ovanpå kan jag inte tänka mig att föregående hyresgäst har städat bakom den...?!

Gnället till trots: jag stortrivs i lägenheten! Och det känns som att jag bor på "rätt sida" av stan. Längtar tills våren kommer (på riktigt, för jag tror minsann inte att vintern är slut än även om det töar) så jag kan bege mig ut på upptäcktsfärd med cykel. Dessutom ska det finnas en mysig stig längs vattnet från ungefär där jag bor ända ner till Munksund. Gissar att det kommer bli en favorit...! :)
 
Sportlovslugnt här på bibblan den här veckan - men igår hade vi celebert besök av hela kultur- och fritidsnämnden som ville veta mer om vår verksamhet och se våra nya lokaler (det är ungefär ett år sen biblioteket flyttade). Jag och kollegan tyckte vi fick fram det viktigaste och kände oss väldigt nöjda efteråt!
 
Nu ska jag förbereda bokprat - evigheter sen jag bokpratade för mellanstadieåldern, men på måndag smäller det. Bara att hoppas det går hem... för meningen är att det ska bli en regelbundet återkommande ordning.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0