Gelé

Kokade vinbärsgelé (ja, gelé över huvud taget, faktiskt) för första gången i mitt liv igår kväll.
Inser att jag bör tänka på några saker till nästa gång:
1) Fixa glasburkar INNAN, för att slippa rusa runt i panik i jakt på burkar och lock som hör ihop.
2) Skaffa starksprit för att kunna genomföra det s.k. pektinprovet (på nåt sätt tror jag inte det funkar lika bra med Bailey's... så jag lät bli att prova).
3) Välja ETT recept istället för att hoppa mellan flera olika, som dessutom varier...ar en hel del vad gäller mängd och tillvägagångssätt.
4) Bli bättre på att tillaga kött, för vad ska jag annars använda gelén till?
Om det nu blir gelé vill säga. Ska bli intressant att se om den stelnar... vågade inte kolla i morse, ställde bara in burkarna i kylen. Inte hade jag nåt paraffin att försegla burkarna med heller, så även om innehållet stelnar blir det nog till att äta i full fart innan eländet möglar...
 
Förresten, jag förvällde svamp också. Det var lite enklare. Värsta hursmorsämnet! ;)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0