Snopet

Dagens (onödiga) etapp: Oban-Kennacraig, 92 km (plus ett par mil till på Islay ikväll för att komma till vandrarhemmet).
Jahapp. Man kan ju hålla sig för skratt. Började cykla strax efter klockan fem i morse, och har hållit så högt tempo jag bara orkat. Har i stor utsträckning cyklat längs huvudvägarna även om man avråds från det (men det har inte varit så mycket trafik som befarat). Det gick fortare än jag vågat hoppas - kom till hamnen i Kennacraig redan vid 13.30, gick till biljettkontoret och frågade om det finns möjlighet att åka med en tidigare avgång - och jodå. Jag var redan ombokad till färjan kl 17, incheckning senast 16.30 - för 18-färjan är inställd!! "Du borde fått ett mail om det för en liten stund sen". Jahaja. Vilken framförhållning.
Och som om inte det var nog: den inställda färjeavgången från Oban som jag egentligen skulle ta i eftermiddag - den var plötsligt ÅTERINSATT!! Vilket de tydligen annonserade på sin hemsida 05.30 i morse (vandrarhemmet på Islay mailade mig vid 8-snåret för att berätta så fort de upptäckte det - jag läste meddelandet först när jag kom fram, men även om jag sett det direkt hade jag ju redan hunnit cykla tre timmar då). Aaargh.
Jag ska aldrig mer klaga på Holmöfärjan...
Nå. Denna frustration till trots - jag har fått se fina platser längs vägen, även om jag inte gett mig tid att stanna längre än för att ta en bild eller två. Och naturligtvis var det ett bergspass på den här etappen också: Pass of Melfort. Pfft...!
Så det blev full avslappning i färjeterminalen ett par timmar. Det fanns toa och wifi, så inte alls så illa. Ingen matservering, bara en kaffeautomat, men jag hade kvar lite av matsäcken. Kommer förresten inte vilja se en banan på länge efter den här resan - perfekt färdkost och förhållandevis billigt, men nu börjar jag tröttna... 🍌🍌🍌
Nu är jag på färjan, har ätit macaroni and cheese och ska förhoppningsvis orka cykla de sista milen till vandrarhemmet! 😊

Kvart över fem imorse... 







Pfft!! Kan inte nån ge mig en kanal?? 

Enkelt val... 🤪


Unni, er det disse som vokser i Vestvågan? 


Jag fick en kanal!! 😁



Tarbert



Åker storbåt idag! Finlaggan! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0