Jurassic Park

Alltså, tänk att en film med 25 år på nacken fortfarande har samma förmåga att skrämma slag på en! Vilket i och för sig också innebär att jag cyklar som en dåre, så jag ska väl strängt taget inte klaga... :)
Dominoeffekt

Tja, och när den nya mattan flyttade in i vardagsrummet fick den randiga (som jag faktiskt impulsköpte på Jysk häromåret) retirera in i sovrummet. Som därmed fick ett välbehövligt litet lyft. 


Före:Den gröna mattan nedanför sängen köpte jag i Sogndal hösten 1997, den rödbruna som man anar i nederkant av bilden har farmor vävt (jag lade beslag på den för ett antal år sen...). 

Efter:


(... vilken skillnad det blir bara man bäddar sängen...) 

Som synes - heminredning är väl inte precis det jag lägger mest pengar på. Det mesta jag har är av typen budget/billigt/begagnat/ärvt. Sängen är bortåt 25 år, köksbordet 20, soffan 15. Köksstolarna är ärvda, byrån köpt på secondhand... och så vidare. Skrivbordet har dock bara ett par år på nacken (och var dessutom nytt när jag införskaffade det), liksom vitrinskåpen som jag har mina äggkoppar i. 

Nåja, var och en blir salig på sin fason, och jag trivs med mina gamla grejer! :) 


Uppgradering

Väldigt nöjd med dagens secondhandfynd - den där mattan har jag varit på jakt efter länge! Att den matchar dekoren på mitt gamla linneskåp så till den milda grad var dock en oväntad bonus... :)
Ny yrkesbana

- Moster Jenny, är du sjökapten?

Sagt av femårig systerdotter som tittade på ett fotografi från min studentexamen... :)Gammal...

Följande konversation utspann sig i fredags:


- Moster Jenny, hur gammal är du?
- 42.
- Men du fyller år snart!
- Ja, och hur gammal blir jag då?
- Då blir du... vänta lite... ehm... 83!Hurra för mig

(ursäkta rubrikvalet, kunde inte låta bli!)


Japp, jag fyllde år i söndags. Tillbringade dagen hos syster, svåger, syskonbarn, far och moster i Vännäsby - med älgstek, tårta, kramar, snoriga bebispussar och paket!
När jag (och moffarn) skulle ge oss iväg stod treåringen med armarna i kors och muttrade "Jag vill inte att ni ska åka..." Sötnöt! 
Dessutom vann jag 1200 kr på Keno, dagen till ära. Inte helt fel! :) Hm

... och som vanligt verkar jag vara den enda som är bekymrad över snömängden på balkongen...
Alltså, visst, det ska ju bli regn och plusgrader inatt så en del snö smälter säkert bort - men knappast allt, väl? Och fryser det sen på igen så blir det stenhårt. Och omöjligt att öppna balkongdörren. Själv vill jag gärna att den ska funka som utrymningsväg. Bland annat.

Nåja, var och en blir salig på sin fason... 


Snökaos

Sånt jag är tacksam över:
- att jag inte körde fast under dagens 8 mil i bil, trots att delar av vägen mest påminde om en rodelbana
- att parkeringen var nästintill nyplogad när jag kom hem 
- att jag lyckades pressa min allt annat än spensliga lekamen genom dörröppningen när jag skulle skotta balkongen
- att jag är ledig imorgon... :)
Mer cykel-film

Det ska helst vara actionfilmer när jag trampar framför TV:n. Ikväll fastnade jag för "San Andreas". Har sett även denna en gång förr, men den funkar ändå. Antagligen för att man inte orkar tänka så mycket på det som är ologiskt medan man cyklar för fullt... ;)
Skotta

När man glömmer spaden i bilen och inte orkar hämta den fast det är hög tid att skotta av balkongen inför stundande snöoväder - då tager man vad man haver. En ugnspanna. Nästan lite MacGyver-varning... :)
Klass 2

Med en utfärdad klass 2-varning för kraftigt snöfall och hård vind imorgon är väl inte ett byaskolebokprat i Sjulsmark det jag är mest peppad på... satsar på att köra väääldigt lugnt. Påsarna är klara i alla fall, och kollegan som ska med (just i Sjulsmark samarbetar vi om praten) bor i huset intill. Smidigt med samåkning!
Skönt att komma hem igår till en plogad parkering. Törs man hålla tummarna för en upprepning ikväll...?Eller kanske ännu hellre imorgon kväll, om det nu kommer flera decimeter snö med risk för drivbildning... 


Mörkt

Skönt att syslöjdsfröken har fönsterlampor i sitt klassrum - blir rätt mörkt på baksidan av skolan där jag brukar parkera...
För motorvärmarstolparna gäller "först till kvarn", nämligen, och det hör till undantagen att jag hinner till jobbet tids nog för att norpa en plats närmare entrén.

Tacka vet jag cykelsäsongen... ;) 


Cykelfilm

Över en vecka sen jag cyklade sist. Dumma förkylning...! Så nu satsar jag på att försöka ta igen de förlorade kilometrarna. Zappade mellan kanalerna för att hitta nåt spännande att cykla till. Det blev "Under belägring" med Steven Seagal. Har sett den förr - för mååånga år sen. Ingen Oscarvinnare precis... men funkar helt OK när jag trampar!
Förresten, har Gary Busey nånsin spelat nåt annat än skurk??Mer vintervackert

Jag var på begravning i Malå igår - en moster till vår mamma som gått ur tiden.


Sov över hos morbror med sambo, och vände tillbaka till Piteå idag. Lika vackert som igår...

Vintervackert

... i Malåtrakten häromkvällen:
Choklad

Förr hade de riktig choklad i kartongerna - vare sig jordgubbsklet, fläderklet eller apelsinklet så långt ögat når!


Just den här kartongen används nu till gamla foton.

Brr

Winter is coming - långkalsongsäsong på gång... men vackert är det!!


Qigong

Hehe, fantasifullt ordval i den här ABC-boken... :)


Halvfabrikat

Nä, matlagning är väl inte min starkaste sida. Eller snarare är det väl inte så kul att laga mat till sig själv. Då är det inte så dumt med halvfabrikat... i det här fallet norsk jegergryte. Väldigt god! :D
Host, host

Sånt man kan göra en snörvlig och hostig helg: läsa bokpratsböcker!
Kanske lyckas jag nu undvika bokpratsläsnings-nattmangling ett tag framöver... ;) 

Förkyld eller ej (låg vaken och hostade flera timmar i natt) har jag också tagit mig i kragen och städat badrummet (välbehövligt). Och bakat 100 mandelmassekakor. 


Men i övrigt har jag tagit det lugnt. Inte varit utanför lägenhetsdörren...!

Slaskväder mest hela helgen, men idag tittade solen fram som hastigast:Ännu fler äggkoppar

Häromdagen kom en låda med äggkoppar från Holland... kunde inte låta bli, fast jag tänkt slå av på samlartakten.


Antar att det inte är så många andra som fyller ett diskställ med äggkoppar, bara så där? ;)Klart fränaste koppen den här gången:... men de här är också rätt charmiga:Nån frågade hur många äggkoppar jag har vid det här laget. Full koll, jag är uppe i 2026 - numrerar ju varenda en! :) Fast jag har strukit en del dubletter, så i realiteten är det nog ca 1950. Inbillar mig att jag en vacker dag ska överföra förteckningen till Excel eller nåt, men tills vidare kör jag pappersvarianten. Inbillar mig också att jag har stenkoll på vad jag har, men tror att jag bedrar mig även där... ;) Gryning

Stämningsfullt att titta ut genom köksfönstret igår morse...Norrsken

Riktigt fint norrsken häromkvällen! Fast istället för att gå ut på jakt efter lämpliga fotovinklar nöjde jag mig med att lufsa mellan sovrumsfönstret och balkongen... :)
Öar

Visste inte att det fanns en diagnos för det, men tydligen är jag nesofil. Vilket kan översättas med ö-älskare! :) Och nu har jag totat ihop en ö-utställning i bibblans monter - blev en smula rörigt (och då är alla foton inte ens på plats än - oklart om jag ska skylla på Fuji eller Postnord) men många av de öar jag besökt har i alla fall kommit med!
Equals

Kollade på film medan jag cyklade häromkvällen. Hade inte ens hört om Equals när jag köpte den på rea på Hemmakväll, men tydligen var den rätt omtalad när den kom för nåt år sen.


I huvudrollerna: Kristen Stewart och Nicholas Hoult. Utspelar sig i en framtid där stora delar av jorden är obeboelig, och de människor som finns kvar lever ett strikt styrt liv utan känslor och utan fysisk kontakt. De som visar känslor betraktas som sjuka och medicineras - men om behandlingen inte hjälper förvisas de för alltid. Här lever Silas och Nia. De jobbar på samma ställe, och efter ett tag händer det som inte får ske: de blir förälskade i varann...Tja. Helt OK film. Påminner om en del andra filmer och böcker i samma genre (Lois Lowrys The Giver, Ally Condies serie om Cassia...) men med ett ganska stillsamt berättartempo. Finns andra filmer som är effektivare att cykla till - har kollat på ett par Bond-filmer också... :) 

Fast nu tvärnitar det på cykelfronten - nyser, hostar och ligger på soffan... 


Finn ett fel

Att parkera utanför jobbet i Sjulnäs är en utmaning. Ska man ställa sig i enlighet med markeringarna på asfalten eller i förhållande till motorvärmarstolparna? Stolparna, har jag nu fått veta. Logiskt förstås - särskilt när snön kommer och de vita strecken försvinner... 😉
Läslov

... och de där Dagen lång-kakorna ackompanjerades av sex sorter till när vi igår hade Madam Puddifoot's Tea Shop på bibblan som ett av inslagen under Läslovsveckan. Riktigt lyckat!!


Alla bibliotek i kommunen har haft olika  teman - i Sjulnäs har vi satsat på Harry Potter. Och ungar i alla åldrar har formligen vällt in. Jättekul!! 

Vi har haft massa tävlingar och aktiviteter - tipspromenad, korsord, leta karaktärer från Harry Potter-filmerna, vika fladdermöss, göra en gyllene kvick, låna en överraskningsbok... 

Dessutom har barnen kunnat samla stämplar på de olika biblioteken i kommunen, och vinna priser. Och detta har de gjort med liv och lust! En del har fått skjuts av sina föräldrar, men många har också assisterats av far- och morföräldrar som kört kors och tvärs. Imorgon har filialbiblioteken stängt, så vi kan pusta ut efter en vecka där allt gått över förväntan. Stressigt, men så kul!! 


RSS 2.0