Skrutt

Nä, det går fortfarande inte att ladda upp bilder. En smula frustrerande!

Igår och idag har jag ägnat den mesta tiden åt bakning - 300 biskvier till visfestivalen, ett par hundra småkakor (chokladcookies och bondkakor) till Affärens dag. Puh! :-)

Börjar bli rätt torrt här, men möjligen blir det någon regn- eller åskskur under natten. Hoppas vakna i så fall så jag kan fylla våra hinkar o kannor...

God natt!

PS. Om inte annat får det bli en bildkavalkad när semestern är slut och jag kan blogga via dator (jo, jag har med min bärbara, men lyckas inte koppla upp den mot vårt svajiga trådlösa nät...).


Svajigt

Mobilnätet härute på ön fortsätter svaja. Enligt Telia inga registrerade problem, men faktum kvarstår att många varken kan ringa eller surfa. Jag har ändå klarat mig hyfsat så långt, men nu verkar det inte gå att ladda upp bilder. Suck. Holmödagen idag, jag stod och krängde loppisgrejer och fick faktiskt sålt en del - och sen hann jag ner till badplatsen och ett dopp med småtrollen. Bildbevis kommer när nätet behagar fungera...


Besök

Igår kom Ulrika till Holmön! Vi hade en jättemysig dag - strosade kors och tvärs på ön, åt gott på Panget samt satt på kajen och åt glass i väntan på färjan. Och surrade om allt möjligt! :-) Bland annat har vi börjat spåna på en ny resa ihop. Nästa sommar. Återkommer till detta när planerna tar fastare form...


Kladdigt

Middag hos kusinen med familj häromkvällen. Till efterrätt fick vi glass med chokladsås - vilket Cornelia tyckte var så gott att hon för säkerhets skull åt med hela ansiktet, och lite till! ;-)

Det kom en liten regnskur, och vips så visade sig regnbågen...


Hipp hurra

Igår firade vi finaste pappa på födelsedagen - med vulkantårta (fråga Rasmus, det är han som myntat begreppet - har att göra med höjden och vad som väller ut ur "kratern"...) samt revbensspjäll till middag (en av pappas favoriträtter). Blev lite dåligt med sång, och käre far menar det är opraktiskt att fylla år mitt i slåttern - men han verkade rätt nöjd ändå!

Åsså fullmåne frampå kvällskvisten...


Salta vindar

Puh! Försöker komma ikapp med bloggandet men tiden vill inte räkna till. Ibland avundas jag dem som har ledigt när de har semester... ;-) Förstå mig rätt, jag gillar att ha mycket att göra och skulle nog bli uttråkad om jag bara satt i en solstol på verandan - men det hade varit skönt med en sån dag emellanåt! Nåja, kanske när vi är klara med slåttern och jag har bakat biskvierna till Visfestivalen och målat bagarstugeväggen och haft loppis på Holmödagen och varit med och arrangerat Affärens Dag. Typ...! :-)

Förra helgen följde Marie med mig ut över dagen. Vi gick omkring på ön och spanade efter vår gemensamma historia - vi är släkt på både farmors och farfars sida! Sen åt vi vrålgoda Angusburgare på Panget och avslutade med glass innan vi ställde oss i färjekö. På morgonen åkte vi dock inte färja ut - utan fick lifta med Olle. Snabb färd över Kvarken!!

PS. De gamla tidningsurklippen hänger på vinden i kusinens hus (farmors barndomshem). De är från förra sekelskiftet, täcker stora delar av en gavelvägg och är rätt intressanta att läsa!

PS.2. Mäh! Skitblogg! Kom precis på att jag missat skriva om Salta vindar, årets sommarteater på Holmön, som jag och Marie hade biljetter till. Superduktiga teateramatörer! Men det går alltså inte att redigera i texten, bara att lägga till ett nytt stycke på slutet. Grr. Ska se om det går att haka på några extra bilder också.


Fler trollsländor

Nu har jag hittat äggkoppen med trollsländemotiv - och halsbandet jag fick av mamma för ett antal år sedan, men faktiskt aldrig använt. Det ska det bli ändring på!! :-)


Vännäsdagarna

Pappa och jag åkte till Vby förra fredagen. Mys med syskon-/barnbarnen, samt en sväng på Vännäsdagarna - i regn och gråväder. Vilket inte verkade bekymra småttingarna nämnvärt...! ;-)

Lördag morgon vaknade Rasmus tidigt - och ville prompt visa morfar alla sina fiskedrag. Tur att den äldre generationen är morgonpigg... :-)

Moffarn fick även träffa den nya familjemedlemmen - dvärgväduren Scooby Doo!


Öviksnostalgi

Bättre sent än aldrig... ;-)

Förra lördagen var jag i Örnsköldsvik, för att fira E & S som firade 40+40. Jättetrevlig fest och jättekul att träffas, alldeles för länge sen sist!!

Passade på att köra ner redan på morgonen (från Vby där jag övernattat, mer om det i nästa inlägg), och se mig omkring i stan där jag ju faktiskt bodde i nästan nio år. Började med loppis i Mjäla, dock utan större äggkoppsfynd, sen förbi Parkskolan och vidare till Järved och Bonäset innan jag parkerade vid Inre hamnen och strosade runt i centrum. Avslutade med en tur upp på Varvsberget innan det var dags att bege sig till jubilarerna. Och inte utan att jag blev en smula nostalgisk... trivdes ju väldigt bra i stan!!


Pipp

Cornelia lär sig nya ord varje dag - idag var det "mel pipp!" Vilket betyder "mer chips!" och gjorde att moster Jenny slängde sig iväg till affärn strax innan stängning för att proviantera mer av varan så det skulle räcka åt oss vuxna sen ungarna somnat... ;-)


Väderomslag

Tja, där kommer fronten, tror jag. Regn imorgon? Håller på att behövas, för kantarellerna, för pappas potatisland, för brandfaran...!

Jo, och så här ljust är det kl 23.30... :-)


Badstrandsdag

Efter en lång dag på stranden hade jag nog trott att ungarna skulle vara utsjasade - men den tröttaste (kändes det som) var moster Jenny... ;-)

Hursomhelst mysigt! Och imorgon tar jag nog lite sovmorgon i min bagarstuga... (ser ut att bli regn på förmiddagen så då kan man passa på att ta det lugnt).


Sikeå

Den här jäkla blogg-appen gör mig vansinnig, precis ALLT har blivit krångligare!! :-( Vilket gör att jag drar mig för att skriva inlägg eftersom jag blir arg innan jag kommit halvvägs. Och inte hjälper det att jag är trött och har huvudvärk heller... ;-)

Nåja. Gör ett försök i alla fall.

Stannade i Sikeå på väg söderut i torsdags. Där ligger bl.a. loppisen Andra Varvet. Välbesökt, det var knappt att jag hittade parkeringsplats! Några fynd? Jo, ett par äggkoppar (såklart), men även ett trollsländehalsband!

Gick en vända nere vid vattnet och kände historiens vingslag - detta var en gång i tiden en viktig hamn och lastageplats.


På plats!

Äntligen! Nu är jag på Holmön och här ska jag stanna i flera veckor!! :-D

Blir ett kort inlägg, ögonen går i kors, men vad det lider ska jag väl komma ikapp - har ju t.ex. inte rapporterat från förra helgens Öviksbesök!

Här på ön fanns småtrollen redan på plats. Rasmus följde morfar till Byviken för att hämta mig. Hörde hans glada "Hej, moster Jenny!" på långt håll... goa killen!

Herrarna for på fisketur, vi tjejer cyklade till affärn - med avstickare ner till badstranden (dock inget bad) samt paus för att (försöka) mata fåren... :-)


Nymodigheter

Mäh! Nu har jag lyckats få liv i blogg-appen, men den är fullständigt förändrad och så långt gillar jag det inte!! :-(

Men jag lär väl vänja mig. Fråga om en vecka eller två och jag minns antagligen inte hur den såg ut innan... ;-)

Packar och fixar det sista inför se - tänk att man alltid har så mycket grejer som ska med. Även om minst hälften brukar följa med tillbaka oanvänt (åtminstone kläderna).

Oväder på gång igår eftermiddag...
... men det kom aldrig fram så det blev en fin cykeltur hem! :-)

(skitsvårt att lägga till bilder, nu har jag försökt i snart en kvart och är beredd att sparka nånting... hårt!!!!)


Juniläsning

Hög tid att rapportera såhär halvvägs in i juli! :)
 
Fast det är i ärlighetes namn inte så mycket att rapportera... ynka tre böcker. Känns som att all energi och vaken tid de senaste månaderna gått åt till antingen Dewey eller cykling, typ. Blir väääldigt skönt med semester, även om vi i vanlig ordning har massor som ska fixas hemma på Holmön. Räknar i alla fall med lite längre nätter än jag gjort på sista tiden - har lagt mig sent, klivit upp tidigt och däremellan vaknat i tid och otid för att det är alldeles för varmt i lägenheten. Tacka vet jag bagarstugan där temperaturen nästan ALDRIG når upp över 20 grader! Längtar efter att krypa ner under täcket och sooova... :)
 
Böckerna, ja:


Nora Roberts: Förföljd av det förflutna (CD-bok)
Har lyssnat på ett par Roberts-böcker under våren, och kan konstatera att de tycks vara stöpta i ungefär samma form. Egensinnig och utsatt kvinna träffar man som till varje pris vill beskydda henne från fara, hon kämpar emot men faller till slut. Happy ending. Alltså, det där är lite väl förenklat, men typ så. Och jag menar det egentligen inte som nåt negativt - det är lättsamt, spännande, och med rappa, humoristiska dialoger. Och just den här boken utspelar sig på ön Orcas utanför den nordamerikanska kusten, vilken får mig som ö-fantast att gilla den lite extra! ;)
 
 
Kiera Cass: Ceremonin
Tänk Twilight, Hunger Games, Divergent... här är ytterligare en urban fantasy-historia på ungefär samma tema. Ett framtida USA (fast här heter landet Illéa), allt styrs med järnhand, människorna är indelade i olika kast - är du lägre än en femma är livet tufft, mycket tufft. America är just en femma, djupt förälskad i Aspen, som är sexa. Förhållandet är dödsdömt om någon kommer på dem, så de träffas i smyg. Men så övertalas America att anmäla sig till Urvalet - där ett antal unga tjejer tävlar om att bli prins Maxons gemål. America är inte alls intresserad av att vinna, men upptäcker till sin förvåning att Maxon har sidor hon inte hade trott. Tja, så långt bok ett. Det kommer fler... för i vanlig ordning är det början på en trilogi. Inte alls oäven!


Meredith Wild: Utvald
Fifty shades, Crossfire... och nu Hacker-trilogin. Samma historia, fast här heter huvudpersonen Erica och jobbar med marknadsföring/sociala medier och mode. Och hon faller handlöst - om än motvilligt - för miljardären Blake. Som har hemligheter. Och som hon inte blir riktigt klok på. Och så har de fantastiskt sex. Ofta.
Alltså, jag sträckläste, som jag ju vanligtvis gör med sådana här böcker. Fast det känns som om författaren nog sneglat lite väl mycket på sina föregångare...

Semesterläsning? Har lånat en hel hög med ungdomsböcker - återstår att se hur många jag hinner läsa! :)

Stress, stress

Sorry! Blogg-appen tjorvar, så jag har inte kunnat publicera nånting via mobilen på ett tag!

Hysterisk sista vecka innan semestern - jag är flexledig torsdag och fredag, så det här är min sista arbetsdag. Listan över saker jag tänkt mig beta av innan ledigheten bara växer... undrar hur länge jag kan stanna på jobbet ikväll innan larmet går? ;) Nädå, vi har öppet till kl 19 och jag satsar på att stanna max en timme efter stängning.
 
Orsaken till att det är så stressigt? Huvudsakligen att jag trodde jag skulle hinna märka om hela vuxenavdelningen till Dewey innan ledigheten. Det går... inte. Fast nästan. Har två hyllsektioner kvar, primärt P och Q som kommer hamna på 680-690 samt 700. För er som undrar vad i fridens namn jag menar - här är ett gammalt inlägg från 2008 som (i alla fall delvis) förklarar det hela! ;)
 
Cyklade hit i morse i sol och värme, men nu är det visst oväder under uppsegling - har fått rapporter om regn och åska i Luleå och det är på väg hitåt. Äsch då, jag som inte ens tänkte på att ta med regnjackan. Kan bli en rejäl dusch på vägen hem...
 
Nä, åter till arbetsuppgifterna! Åt på rekordtid idag, 6 minuter från det mikron plingade tills jag ställde matlådan i diskhon (komplett vansinne, jag vet) - men jag måste ju hursomhelst registrera en halvtimmes paus i systemet. Så det är därför jag passar på att blogga lite. För det är också en sån där grej som är eftersatt.Typ. Undrar när jag ska lyckas komma ikapp med allt jag tänkt...? ;)

Trollsländor

Jag har kommit på en sak till som jag samlar på (som om det inte räcker med alla äggkoppar...).

Trollsländor! 

Förutom dessa har jag en äggkopp med trollsländemotiv, och ett silverhalsband med trollsländehänge. Måste väl nästan kvalificera som en (liten) samling, eller hur? ;-) 

Dagens insats

Tjohej, nu har jag målat det sista i bagarstugan! Eller, det fattas en tvärslå över dörren, men den ska pappa såga till vid tillfälle, och så målar jag den innan vi spikar fast den. Men annars, så!

Ska villigt erkänna att jag slarvat rätt ordentligt, men jag hade inte tid/lust/ork att vara petnoga (borde ha spacklat på vissa ställen, och använt maskeringstejp). Om man inte granskar det hela med alltför kritisk blick ser det rätt OK ut. Och det är ju hursomhelst jag som ska bo där!


Och så har jag putsat fönstren i bagarstugekammaren, som funkar som gästrum. Med tanke på mängden flugbajs och spindelnät måste det vara rätt länge sen sist - alltså, i fjol hade vi fullt upp med bröllopsförberedelser så då hamnade all städning här hemma på undantag, men att döma av bevisen måste det vara ännu längre sen...


Och så laddade jag batteriet till grästrimmern och snyggade till runt altanen och broarna. Välbehövligt, gräset var nästan knälångt!

Nu har jag parkerat i en fåtölj framför TV:n. Planerar att torka golven innan kvällen är över - om andan faller på. Annars får det bli imorgon, åker inte förrän med 12.10-färjan (ska till småtrollen, och gå på Vännäsdagarna där Rasmus har hotat med att han vill åka bergochdalbana - eller nåt 'ännu värre' - med mig... gulp).

Godkväll! :-) 

Sol!

Ha! Holmön levererar! Såklart! 

... och i alla fall just nu... ;-) 
Moln

Hm... regntunga skyar över Holmön (har kört ner från Piteå på morgonen, flexledig tors-fre, sitter på färjan nu). Eller kan man hoppas på att det spricker upp?


Rofyllt

Spegelblankt på Piteälven i måndags kväll när jag cyklade hem från jobbet. Vackert! Men mulet och vindstilla är ingen lyckad kombo ur flygfä-synpunkt. Fick mygg/knott i ögonen, i näsan, i munnen... hu!


Haha

Vet inte om ni ser vad som står bak på långtradaren, längst ner? "På väg vart fan som helst"! Fick mig ett gott skratt... :-) 

Hungrig...

Det tar på att bada och fiska - utsvulten Rasmus kunde inte vänta tills vi kom hem från Konsum innan han högg in på köttbullarna, åkandes "kankesäck" på moster Jenny... :-) 


Komma till nytta

Loppisporslin från syrrans bröllop samt ett och annat ur farmors gömmor på Holmön funkar bra som sommarutställning på bibblan!


Bad

För små knattar behövs inte så många plusgrader för att det ska anses vara badtemperatur! Vid älven i söndags - moster doppade tårna men inte så mycket mer... ;-) 


Rainy day...

Nä, inte fick jag se några postroddsbåtar i aktion! Väntade och väntade nere i Byviken (eller rättare sagt på affärn) men till slut gav vi upp, pappa och jag, och åkte hem. En timme senare gav de sig av på seglats - såg bilderna på Facebook... 
Fullt förståeligt att det inte blev nån rodd över Kvarken :


Vad göra hemma en regnig dag? Gå igenom alla äggkoppar som jag har i kartonger under locket på den gamla soffan i bagarstugan! Fast det var mycket roligare att packa upp dem än att sen få tillbaka allt på plats igen... ;-) 

Tomt

Rätt ödsligt längs vägarna så tidigt på morgonen - startade 04.05 - mötte inte en enda bil den första timmen, däremot både en älg och en räv!


Solo

Japp, bara jag som åker med den här färjeturen. Rätt gott om plats i salongen...! :-) 


Intensiv dag

Igår hann jag mycket! Cyklade till jobbet, gnodde på i full fart fram till klockan ett, flexade ut och cyklade vidare till Öjebyn och kyrkmarknaden, gick runt tre varv (utan att handla mer än varsin klubba åt syskonbarnen), cyklade hem, duschade och slängde i mig en macka, cyklade in till centrum, köpte två fina tröjor på halva priset, strosade lite längs gågatan, sammanstrålade med kollegan Eirin från Mosjøen och hennes man (på plats för att se barnbarnet spela fotboll i Piteå Summer Games), gick på café med dem, och sen kollade vi in den fantastiska paraden med fotbollslag från världens alla hörn! Sen hem för att packa och vattna. Planen var att köra ner till Sävar direkt, men där nånstans tog orken slut. Sov ett par timmar istället, satte väckarklockan på 03.30 och har kört ner nu på morgonen istället. Nu sitter jag i (hittills) ensamt majestät på färjan och väntar på avgång! Kunde ha tagit nästa tur kl 09.00, men så är det ju Postrodden på ön. Eller, den riktiga rodden är inställt pga för mycket (och fel) vind, men det blir en "minirodd" med de svenska båtarna i Byviken. Och den vill jag ju hinna se! Vilket jag inte skulle hunnit om jag tagit "sovmorgon"... ;-) 

Mörka moln igår eftermiddag, men de drog bort och det blev en fin kväll:


Kyrkbyn och kyrkmarknaden:

Så mysigt att träffa Eirin! 


Paraden!!! Lag från bl.a. Estland, Lettland, USA, Guatemala, Spanien, Norge, Kina, Malta, Finland och Ryssland. Totalt över 800 lag som spelar på typ varenda gräsplätt i Piteå med omnejd...! :-) 
... och sist tågar arrangörerna,Öjeby IF.

RSS 2.0