Trevlig helg

... och här är en del av det vi gjort:

Fyndat rättvisemärkt på Krokodil, Ronny Erikssons ställe:Funderade på att be honom ställa upp på en selfie men fegade ur... han gick omkring i slippers och såg förnöjd ut, hade säkert inte protesterat.

Ätit gott på Thai Garden:Handlat varsin världssöt plåtgroda, nästan så vi fick lust att provpussa dem:

Vandrat längs stranden vid Pite Havsbad:Provsuttit sparken utanför världens första och enda sparkmuseum:Ätit renfärsfylld palt på Paltzerian i Öjebyn:... samt sett film, pratat och haft det bra! :-)

Skylthyllor

Med ett par tavellister från Mio Möbler har vi gjort gavlarna på våra gamla bokhyllor
lite mer funktionella! :)
 


Så här ser skolans nya entré ut - bibblan ligger strax innanför, till höger:
 

Välkomna hit! :)
 

Frustration

Sorry!! Bloggen har blivit väldigt eftersatt på sistone - ska försöka bättra mig. Men tro det eller ej - jag har FORTFARANDE inte fått bredband hemma!! Nu är det drygt två veckor sen Bredbandsbolaget lovade att detta skulle ordna sig även om adressändringen (och därmed kreditkontrollen) inte var på plats - och efter detta har jag ju dessutom äntligen fått min svenska adress registrerad. Så man kan undra vad det sitter i...
 
Det är inte det enda som strular. Jag ringde Telia i måndags för att kolla varför jag inte fått bekräftelse på mitt nyligen tecknade mobilabonnemang. Då visar det sig att det inte räcker att Skatteverket registrerat min svenska adress. Jag måste BO I LANDET I 8 MÅNADER innan jag kan teckna något som helst abonnemang. Hur är det möjligt??? Undantag: om man äger en fastighet. Jamen hurra, det gör jag ju! På Holmön! Fast för att de ska tro mig måste jag visa upp lagfarten. Jag har varit i kontakt med Lantmäteriet och fått ett utdrag ur fastighetsregistret, så i eftermiddag ska jag in på Telia-butiken och kolla om det duger.
 
När jag ändå är inne på den frustrerade linjen: jag skiter i att skaffa svenskt körkort. Inte bara ska Transportstyrelsen ha 600 kr i ansökningsavgift och 150 kr i tillverkningsdito, jag måste dessutom skicka in det norska körkortet i original tillsammans med ansökan. Hur länge blir ...jag då körkortslös - lika länge som det tog Skatteverket att adressändra? Ja, och så måste jag besöka ett förarprovskontor (det närmaste finns i Luleå) för att lämna namnteckning. Kan ni begripa.
Å andra sidan: nåt slags ID-kort borde jag ha (så jag slipper dra med mig passet överallt). Och en ID-kortsansökan kostar 400 kr. Plus det faktum att man - just det - måste möta personligen på ett skattekontor som tillhandahåller tjänsten. Det gör de såklart inte i Piteå...
 
AAAAAAGH.
 
Nog om detta! Här i trakten har det varit alldeles fantastiskt fint väder de senaste dagarna - jag hoppas det håller i sig i helgen, då jag får besök (igen). Ska bli roligt att visa Ulrika stan!
 
I förrgår morse var jag ute på lång morgonpromenad (onsdagar börjar jag kl 10). Hann nästan inte på jobbet i tid, och hade i ärlighetens namn gärna stannat ute hela dagen... :)
 
 
 

Besök

Mysigt att ha småtrollen (och deras föräldrar) på besök!Efter det intensiva snöfallet natten mot igår har vi mjuka vita drivor. Rätt bra att landa i när ungarna åkte rutschkana i full fart... :-)

Nu har knattarna somnat och de vuxna planerar att se en film. Om vi inte somnar, vi också...!

Frostrosor

... på mitt sovrumsfönster imorse. Jag envisas med att sova med fönstret på glänt, och ute var det -20...

Skönt då att jag har duntäcket jag fick av pappa i julklapp!

Igår morse var det -15. Då gick jag på promenad längs Kärleksstigen innan jobbet. Det bet i kinderna!

Intressant installation i en korsning:
Gärdesgård

... eller hur stavas det? Fast härute säger vi skihage (och hur stavas DET?).

Hur som! Idag har vi rivit den gamla som börjat falla ihop. Pappa har gjort nya störar och ska sätta upp den på nytt igen (efter att vi grävt upp avloppet). Härligt att vara ute i solen även om vinden ven!

Imorgon bär det av iland igen (innan vinden ställer till det och trycker in drivisen i Byviken).
_ _ _ _ _

PS. Det fattas några bilder i inlägget nedan, men täckningen är svajig och det tar tid att ladda upp bilder så ni får tänka er ett vårvintrigt Kvarken! :-)Holmön

Eftersom jag jobbade förra helgen har jag kompledigt idag - och har åkt ut till Holmön med pappa. Ett jäkla blåsväder, men västlig vind så det gungade nästan inte alls. Puh!
Holmsund

Pustar ut efter en lång och innehållsrik dag på barnbiblioteksmöte i Holmsund. Träffat kollegor, bekanta och bekantas bekanta, lyssnat till Johanna Lindbäck och Annika Wennström, diskuterat barn och bibliotek ur olika aspekter - och imorgon fortsätter det! :-)

Fin utsikt från hotellrumsfönstret tidigare ikväll:Studiebesök på Holmsunds bibliotek:
Present

Moster Jenny fick en fin present med posten häromdagen:Tack, snälla Rasmusgubben!!

Kärleksstigen

Det blev en efter jobbet-promenad idag. Hittade Kärleksstigen som börjat tina fram! :-)


Mys

Måste bara knycka syrrans bild på fina nakenfisarna som krupit in i sofföverdraget för att värma sig...! :-)Ännu en fin dag

... om än blåsig så det förslår!

Jobbar min första helg på stadsbibblan (öppet lör & sön 12-15), men har i alla fall fått se solen på väg dit och hem:Trevligt att jobba och ganska mycket folk!
_ _ _

Miljonprogrammet, Piteå style:Glad att jag inte bor mitt i stan - säkert fina lägenheter, men många av dem har inte annan utsikt än fasaden på nästa hus...
_ _ _

Nu schlagerfinal och ryggläge på soffan!

Fint

Lunchpromenad till Ryggskatan:Ganska idylliskt! :-)

I Piteå kommun (faktiskt till skillnad från övriga Norrbotten) bor mer än hälften av invånarna på landsbygden. Därav ett antal biblioteksfilialer och byaskolor - varav Sjulnäs är en!

Nya skyltar

Idag har jag uppgraderat några av skyltarna i biblioteket. Jag är ovan med Publisher, men när jag hittade en mall i färger som passar in gick jag igång! :-) Dessutom har vi köpt in självhäftande magnetramar från Eurobib, mycket finare än att tejpa fast plastfickor att ha öppettiderna i. Fast jag hade inte ens tänkt på hur bra de silverfärgade ramarna funkar ihop med dörrkarmarna, det var en ren lyckträff...!Allra finast blev det på själva ytterdörren men det får jag fota imorgon för nu är det för mörkt...


Vill ha

Sån här tejp vil jag ha!! :)
 

(hämtat från

5:2

 
Varför inte? Egentligen har jag alldeles för dålig karaktär för att ha chansen att lyckas med nån som helst slags diet (har väl i och för sig aldrig provat nån... eftersom jag gett upp redan på tankestadiet), men 5:2 känns som att det skulle kunna vara genomförbart. Har lånat hem en bok i ämnet och blev nästan lite inspirerad! :)
 
Fast... bokens recept lämnar jag därhän. De där dagarna när man ska äta minimalt, då tänker jag baske mig inte stå vid spisen och tillreda Flamberad anka smaksatt med teAromatiska ångkokta blåmusslor eller Lammgryta med flageoletbönor! Nä, enkelt ska det vara. Idag är första dagen jag testar (dumt egentligen, att tala om det - kanske hela upplägget spricker redan innan kvällen...), och jag har satsat på enklast tänkbara meny:
 
Frukost
1 knäckebrödskiva
1 satsumas
 
Lunch
1 kokt ägg
2 knäckebrödskivor
85 g tomat
 
Mellanmål
1 äpple
 
Middag
1 kokt ägg
3 knäckebrödskivor
180 g blomkål
100 g gurka
 
... och enligt kaloritabellen längst bak i boken (som jag tänkt kopiera, för den är bra även om recepten är åt skogen) borde detta landa på 498 kcal. Precis inom ramen för de tillåtna 500.
 
Än så länge går det bra, men visst - jag kastade längtansfulla blickar mot kollegans currykyckling när vi åt lunch.
 
To be continued!
 

Ostädat

Alltså, jag är ingen pedant. Dammråttorna brukar få rätt fritt utlopp innan jag tar mig i kragen. Men dammigt och smutsigt är två olika saker - och jag försöker undvika det sistnämnda. Därmed måste jag säga att lägenheten kunde varit renare när jag flyttade in:
 
Golvlister och element var definitivt inte dammtorkade.
Garderobsdörrarna var nerstänkta med något jag tror (hoppas?) var coca-cola.
Det fanns märken på golven i alla rum som jag först trodde måste vara av det permanenta slaget men som det visade sig gick utmärkt att med lite god vilja gnugga bort.
Avloppsbrunnen under badkaret var... ja, hur ska jag uttrycka det... ÄCKLIG!
... men orsaken til att vattnet rann undan långsamt var inte att avloppsbrunnen behövde rensas (fast jag har ju gjort det, såklart) utan att det satt en stor hårtjafs i avrinningen från badkaret (och allt det håret var INTE mitt!).
Och så här såg spisplattorna ut, före och efter:
 (det gick åt ett helt paket Svinto)

Men nej, jag har ännu inte tagit mod till mig och dragit fram spisen från väggen. Om den såg ut så här ovanpå kan jag inte tänka mig att föregående hyresgäst har städat bakom den...?!

Gnället till trots: jag stortrivs i lägenheten! Och det känns som att jag bor på "rätt sida" av stan. Längtar tills våren kommer (på riktigt, för jag tror minsann inte att vintern är slut än även om det töar) så jag kan bege mig ut på upptäcktsfärd med cykel. Dessutom ska det finnas en mysig stig längs vattnet från ungefär där jag bor ända ner till Munksund. Gissar att det kommer bli en favorit...! :)
 
Sportlovslugnt här på bibblan den här veckan - men igår hade vi celebert besök av hela kultur- och fritidsnämnden som ville veta mer om vår verksamhet och se våra nya lokaler (det är ungefär ett år sen biblioteket flyttade). Jag och kollegan tyckte vi fick fram det viktigaste och kände oss väldigt nöjda efteråt!
 
Nu ska jag förbereda bokprat - evigheter sen jag bokpratade för mellanstadieåldern, men på måndag smäller det. Bara att hoppas det går hem... för meningen är att det ska bli en regelbundet återkommande ordning.
 
 

Stolbyte

Pappa och jag har ingått en byteshandel: han fick min helt ordinära korgstol (plus en likadan av Eva som hon inte använder), och jag fick de båda korgstolar mamma köpte för ett par år sen och som jag gillar skarpt men som pappa inte alls tycker är sköna. Alla nöjda! :-)
Promenad

Att gå till Konsum och handla är ett litet äventyr för små barn - och man bör ha god tid på sig. Storebror skottade hela vägen, och lillasyster styrde vagnen. Så skulle ett och annat berg bestigas också...!

Men vi har hunnit annat också - fira Rickards födelsedag, till exempel! :-)
På tur

Vad göra när den lilla familjen som skulle hälsa på mig i helgen inte är riktigt i form? Åka ner och hälsa på dem, såklart! :-)
RSS 2.0