Premiärtur

... med nygamla färjan Capella imorse! Kort natt för att hinna ut till ön med 9-turen (ska på styrelsemöte senare idag).

Härute håller det verkligen på att grönska nu, till och med ärtskidorna har tittat fram!

Kiruna

Torsdag och fredag tillbringades på länsbibliotekskonferens i Kiruna! Reveljen gick vid 4-snåret på torsdagsmorgonen och bussen rullade 05.30, via Arvidsjaur, Jokkmokk och Gällivare. Framme lagom till lunch och så intensivt program hela dagen och kvällen. Igår hoppade vi sista programpunkten och styrde hemåt vid 14-tiden. Rätt slitna hjältar som klev av utanför stadsbiblioteket framåt 20.30... :-)

Hann dokumentera en smula av omgivningarna mellan slagen:Konferensens höjdpunkt: Åsa Larsson och Ingela Korsell som berättade om sin bokserie PAX. Kloka tankar om barn och läsning! 


Torsdag natt var den första med midnattssol för den här säsongen, men ingen av oss orkade hålla sig vaken... 


Nästan 15.000 för en äggkopp

... alltså, då får till och med jag hicka. Aldrig i livet att jag skulle komma på nåt så vansinnigt. Då får den vara hur gammal och ovanlig som helst!!


(jaha, det syns visst lite dåligt på bilden - men det vinnande budet ligger alltså på 1140 pund, ca 14769 kr)

På tema dyrt misstänker jag att även dessa är värda sin vikt i guld, typ. Fast läckra är de ju - ska jag välja så gillar jag nog mest sådana här äggkoppar som föreställer nåt (det som väl kallas "figurative"). Människor, djur, föremål... har t.ex. sett en bild nånstans på en äggkopp som ser ut som en toalett - den skulle jag vilja ha! :)

 

... och en tur till

Igår kväll:
Grönt

Allt grönare blir det, säkert delvis för att det regnat en hel del...

Kvällstur längs - just det - Kärleksstigen! ;-) 


Söndagsutflykt

Jaja, nu ligger jag efter igen... 

Pappa och jag åkte på biltur i söndags, först till Gläntan och sen en runda via Hortlax, Blåsmark och Svensbyn. Fint i Piteåtrakten! :-) 
Försäkringskassan

I februari 2014 meddelade jag Försäkringskassan att jag flyttat hem. Exakt ett år senare, den 3 februari 2015, fick jag besked om att de tagit emot blanketten. Nu har jag försökt beställa ett europeiskt sjukförsäkringskort via nätet men får veta att det inte går. Ringer Försäkringskassan och frågar varför. "Du är avförd ur våra register. Har du flyttat utomlands?" Öh. Jo. Och hem igen, vilket de ju bekräftat att de fått veta. "Ja, jag ser här att du har skickat in en blankett, men det betyder inte att vi har handlagt ditt ärende." Nähä? Kanske dags att göra det då...?

 

Utflykt

Igår kväll åt jag middag med kollegorna på Furuborg. Gott och trevligt! :-) Dessutom fick jag tips om ett utflyktsmål: Bröstfallet. Så dit åkte pappa och jag en sväng ikväll. Tidigare idag vräkte regnet ner men nu är det supervackert!
Nöjd pocillovist

Trevligt med pappa på besök! Satte honom i jobb imorse... och nu är mina nya vitrinskåp på plats! Sååå nöjd! :-D 
Vill ha!

Vilken himla frän äggkopp! :)


Fast väldigt dyr... snubblade in på Ebay och såg den där. Nä, ska alls icke lägga nåt bud. Heller inte på denna Thatcher-äggkopp, för den har jag redan (det är en av dem jag beställde från Holland). Jag betalade typ en tjuga för den - kolla utropspriset på detta exemplar:


Utropspris! Och sen tillkommer frakt dessutom, typ en hundring till. Känner plötsligt att jag gjorde ett riktigt fynd... :)

Broarna runt

Jag fortsätter att upptäcka Piteå från cykelsadeln. Ikväll har jag trampat broarna runt: centrum - Storfors - Maran - Höglandsnäs (inkl saftpaus hos en kollega) - Pitsund - och så Havsbadsleden hem. Lyckades stort sett snitsla mig fram mellan regnskurarna så jag får säga mig nöjd! :-) 
Ett fynd till

Brukar få leta i evigheter efter sköna skor - kombinationen av strl 43, plattfot och hallux valgus är inte helt optimal... men nu har jag hittat ett par supersköna gympaskor - dessutom på rea! :-) 


Dagens fynd

Har köpt en slagborrmaskin för 50 spänn på Piteås köp&säljsida på Facebook. Har inte provborrat än men den funkar i alla fall när man sätter i kontakten... :-)


Jaja...

... inte så stor variation på mina blogginlägg, precis! Ny tur. Inte igår dock (blev en runda i Rosvik med paraply men utan att fotografera). Men i förrgår! Dagen började med snöblandat regn och hagel (!) - men innan kvällen såg det ut så här:


Planer på en ny utflykt ikväll, återkommer med rapportering! 

Kvällshimmel

Wow, jag borde nog stannat vid Hemlundas sandstrand och sett solnedgången över vattnet...!


Ännu en tur

Gäller att passa på innan regnet kommer, så ikväll har jag varit på cykeltur till Hemlunda! Det blev 21 km i makligt tempo. Imorgon får det nog bli cykling framför TVn när schlagern drar igång... :-) 


Hällskär

... utan all snö och is. Vårfint! :-) 
Det grönskar

... även på Holmön! Lökarna jag satte i fjol har tittat fram:


Lite förvånad över att vi tydligen har vitsippor på gården. De har jag ALDRIG sett förr!!


Tog dessutom chansen och satte ärtskidor igår. Hoppas de inte fryser...!

Myslördag

... med småtrollen! Och så firade vi Eva på födelsedagen en dag i förskott:


Vingelväder

Jaha. Ledig dag, och jag hade tänkt mig en lång sovmorgon för ovanlighetens skull. Vad hände? Jag vaknade 05.50 - klarvaken. Låg kvar till 06.45 men sen var det lika bra att kliva upp. Åt frukost och sen satte jag igång med att gå igenom alla mina högar med osorterade papper (försäkringar, räkningar, deklarationer, bankpapper, pensionspapper - you name it). Samt alla papper som redan satt i pärmar. Har slängt en hel del och fått ordning på resten. Urtråkigt jobb, men himla skönt att det är gjort! Och nu har jag dyrt och heligt lovat mig själv att ta hädanefter sätta in papperna allt eftersom, och inte samla på hög... :-) 

Regnskurar emellanåt, men alls inte så illa som befarat. Hann med en tvåtimmars promenad mitt på dagen:

Sol?!

Öhh... inget regn i sikte så långt! 


Går och går

Njutbart under gårdagskvällens promenad - fast jag fick hastigt och lustigt vända hemåt då jag missat tiden för ett styrelsemöte där jag lovat vara tillgänglig på telefon. Ooops...! 


Dagens runda företogs i mulet väder, men jag hann i alla fall innan regnet - ska visst bli riktigt ruskväder i natt och imorgon...
Hyllfix

Sådärja! Skickade en verksamhetsbeställning till kommunens vaktmästare strax innan lunch - och innan dagen var slut kom en händig herre och skruvade upp våra nyinköpta hyllor på väggen inne på kontoret. Hurra, nu ser jag plötsligt bordsskivan! :)

Hyllorna ska primärt användas till att hålla ordning på bokpratsböckerna - jag har 12 olika grupper (från förskoleklass upp till åk 6) som kommer en gång i månaden, så det är en del titlar att hålla ordning på. Hittills har de legat i högar på skrivbordet...

Treorna var hos oss igår - deras sista inbokade besök den här terminen. Jag passade på att tala om att biblioteket är öppet hela sommaren, och att de gärna får komma och låna böcker under sommarlovet. Kommentar från en av killarna: "Har ni bikini på er då?"

Var får de allt ifrån???

 

Mer blått

Snösmältningen har satt fart inåt landet - det märks här ute vid kusten. Sedvanlig runda i Rosvik på lunchen, med plaskande vatten överallt:
Cykeltur

Den blev lite längre än planerat, dagens cykeltur. Först ner till Klubben och Gläntan (åt Pite Havsbad till), sen genom stan och norrut för att reka inför eventuell cykeltur till jobbet i Rosvik. Måste delvis ta en annan väg än den skyltade leden när jag ska dit, för jag vägrar ge mig ut på E4:an! Hittade en alternativ rutt via Karlberg till Kopparnäs, så det ska nog gå bra. Sen vände jag hemåt igen - lagom mör i lår och rumpa innan jag kunde parkera cykeln, återställa vätskebalansen och inta horisontalläge på soffan. Dryga 6 mil blev det!!


Baka kaka

När jag bakar numera handlar det ofta om att bäst före-datumet gått ut för en eller flera ingredienser. Ikväll var det margarinet och valnötterna - plus att bananerna var ganska bruna... nu väntar jag bara på att kakan ska svalna så jag kan smaka!
... och så kom solen

Med besked! 

Stegräknaren har jag numera fäst på ena sockan, och vips verkar den registrera ALLA steg. Ett par timmar kors och tvärs resulterade i drygt 13000 steg. Ha! :-) Skruvat

Nu har jag skruvat ihop de båda Billybokhyllorna! Oxberg-vitrindörrarna får jag vänta med tills hyllorna är förankrade i väggen, annars riskerar de att tippa framåt. Av den orsaken har jag inte ställt dit så många äggkoppar än heller - vill ju inte att de går i golvet... :-) 

Före:Som det ser ut nu:Den gamla bokhyllan (Billy, den också) har jag flyttat till sovrummet - där det stod en mindre bokhylla (inte Billy) som jag nu rationaliserat bort (ska ta ut den till bagarstugan på Holmön vid tillfälle). 

Ganska fullt blev det... :


Jahapp. Sen återstår ju den stora frågan om det är förnuftigt att lägga en massa pengar på nåt så komplett onödigt som äggkoppar? Helt säkert inte - men när jag nu ändå samlar är det tämligen bortkastat att förvara dem i pappkartonger i garderoben... 

En kollega föreslog att jag kan ha vernissage när allt är på plats. Tihi, varför inte? ;-) 

Ja, och skulle jag tröttna på den små tingestarna kan jag alltid använda vitrinskåpen till nåt annat, de är ju både snygga och praktiska. 

Ha! Nu när jag fått allt på plats tittar solen fram efter en plaskvåt inledning på dagen. Perfekt timing, nu går jag på promenad!! Haparanda

Idag blev den av, turen till IKEA i Haparanda för att införskaffa vitrinskåp till mina äggkoppar! Tur det är gott om plats i min bil... :-) 

Sen har jag också hunnit med middag+bio med kollegorna. "Child 44". Nja... lite rörig, tyckte jag, och grep inte riktigt tag.


Fiiint

Det är helt klart värt det att kasta i sig maten för att hinna med en promenad på lunchrasten! :-)

 

Sen tog jag en kvällspromenad också. Blir inte mycket gjort härhemma, men det gäller ju att passa på när solen skiner... 

Vår i luften

... fast det var under förmiddagens promenad, det. Nu strilregnar det!


Kvällspromenad längs Kärleksstigen

Aaahh... :-) 
Virkat

Den här månaden ställer Maria Karlsson (Mariakakan) ut sina virkade alster i bibliotekets monter. Fräna grejer! :-) 


Solig söndag

Sista dagen på ön blev himla fin... :-) 

Cyklade till Gäddbäck och hjälpte pappa få snurran på plats på enabåten. Han täljde bort en bit på årorna som var för långa:

Och så gick jag till Ögervikssand där jag irriterade mig över folk som inte har vett att plocka upp skräpet efter sig - gjorde dagens goda gärning och fyllde en hel sopsäck...! Cornelia

Titta, jag kan nästan stå själv!


Liten tröttis... <3 


Fiskelycka


RSS 2.0