Loppis

Lite sisådär med kommersen för vår loppis idag - men en del har vi fått sälja i alla fall! En knapp timme kvar tills jag börjar packa ihop. Strålande sommarväder, har nog bränt mig lite här och där... och svettats en hel del. Eva jobbar delad tur på Bruksbacken idag, är ledig just nu och har gått på ICA för att köpa en glass till mig. Kan inte klaga! :-) 
Solnedgång

Solen hann gå ner bakom Lillhälla innan färjan kom till Byviken igår kväll... sen blev det en spegelblank färd över Kvarken. 


Puh

En liten kvällscykeltur till Gäddbäck. Svetten lackar. Inte helt i form, nej. Tror jag lägger ner planerna på att hinna stryka/byta till sommargardiner i vardagsrummet och satsar på att packa ihop allt som ska med på loppis och i övrigt ta det lugnt...

... tills nattfärjan går. Eller vad man nu ska kalla den - sista lördagen i månaden finns nu möjlighet till en beställningstur kl 22 från Norrfjärden, där färjan kör ut till Holmön och vänder direkt (typ 22.45). Och idag är det nån som beställt! Klart jag måste åka då! Nu blommar löken
... och snart häggen!Och så tog jag med mig tagetes och planterade i den gamla grytan intill bron. Är som tradition, det.


Loppis


Mellanlandat

... i Sävar. Ska ut till Holmön över dagen (imorgon ska jag ha loppis samtidigt som det är Sävar marknad - förhoppningsvis rätt mycket folk i omlopp, och kanske en del hittar till vår gräsmatta). 

Vacker solnedgång i höjd med Bygdeå, ungefär. Skulle gärna gått ner till vattnet för lite solblänksbilder, men man kan inte få allt... 


Däremot stannade jag en stund tidigare och fotograferade en skylt. Det finns en massa intressanta (och en smula suspekta) ortsnamn i den här landsändan. Den här låter ju inte så munter, precis... ;-) 


Host host

Nä, det blev ingen cykeltur till jobbet idag heller - fast jag har jobbat på stadsbiblioteket och bara hade ett par kilometers resväg. Vaknade inatt i en svettpöl, och imorse av att jag snörvlade, hostade och hade ont i halsen... suck. Det gick hyfsat att jobba ändå, men sen jag kom hem har jag inte gjort annat än att slöa i solstolen på balkongen (soligt och lä). Funderade på en kvällspromenad längs vattnet men har insett att det nog är bättre att krypa till sängs och hoppas på en lugn lång natts sömn, och att vakna piggare imorgon. 
 
Sen får jag väl sätta igång och cykla som en jäkla furie nästa vecka!!! :-D 
 
Som ni sett förut är vägen till jobbet fantastiskt fin - med vissa undantag: man måste passera Smurfit Kappa... varken fin eller välluktande, om man säger så... ;-) 
 
 
 
 

Fniss

Skrattade gott åt den här seriestrippen i lokaltidningen! :-) 


Föll

... för frestelsen och beställde de här äggkopparna från England. Det gick bara inte att låta bli... ;-) 


Fin kväll... fast jag har varken varit på cykeltur eller promenad. Satt på jobbet till 19.30 och fixade med årsmöteshandlingar till föreningen där jag är sekreterare, och när jag omsider kom hem och hade fått i mig middag fanns det liksom inte nån ork kvar. Antagligen lika bra att stupa isäng. Den där maratonhelgen tar ut sin rätt, tror jag... ;-) 

Hade tänkt cykla till jobbet imorse, men kände när jag vaknade att det inte alls lockade. Nu har cykeln stått stilla i en dryg vecka, måste nog sätta fart om jag ska hinna 100 mil innan skolan slutar. Bara tre veckor kvar nu!!
_ _ _ _ _

Jisses, om det blir blommor av alla knoppar på min rosa streptocarpus kommer man väl knappast att se bladen längre! :-) 

(massor med småknoppar som inte syns på bilden)


Ojdå

Ehm. Bloggen, ja. Inte precis prio ett den senaste veckan. Här ett försök att komma ikapp... :-) 

Fredag: fest med jobbet, på Bishops här i Piteå. Trevligt!! Glömde fota maten (supergod entrecote) men hann i alla fall föreviga tryffeln vi fick till dessert:


Fredag natt: körde till Sävar. Kom fram kring 01.50. Dyngtrött. 

Lördag morgon: färjan ut till ön. Grejade på hemma tills det blev dags för ett 2,5-timmars styrelsemöte. Sen rusa till färjan och iland igen.


Förresten, den här lille gynnaren låg vid vägkanten inte långt från vårt hus... brr!


Lördag kväll: födelsedagsfest för tidigare Övikskollega på Café Göteborg. Himla trevligt!


Senare på kvällen: till Vby. Framme 23.30.


Söndag: 40-årsfirade lillasyster med trädgårdstårtkalas. Supermysigt! 

Söndag kväll: körde norrut igen efter en stressig men lyckad helg!!Alla väder samtidigt

... typ! Det har varit svinkallt och regnat idag, men nu tittar solen plötsligt fram! Även om molnen inte precis dragit bort... :-) 


Mmm

Alltså, jag har blivit tokig i Picadeli, salladsbaren på ICA Kvantum! Lite coleslaw, lite keso, lite kyckling, lite pastasallad, lite crabsticks, lite rödlök, lite melon... mmm! Nyttigt måste det ju vara också! :-) Fast just idag har jag syndat så det räcker ändå, knaprade både choklad och jordnötter på jobbet (och inte lite heller). Och inte har jag cyklat - inte ens gått en promenad. Dessutom gick jag förbi frysdisken på väg ut från ICA nu ikväll och såg att de hade extrapris på Dajmstrutar... uhu. Imorgon blir det en högst välbehövlig 2-dag...!


Det grönskar

Med tanke på väderprognosen är det bäst att njuta av kvällen... för imorgon blir det ner mot noll, och nederbörd. Snö??? Vi får väl se...!

Kärleksstigen levererar som vanligt. Blåsipporna har blommat ut, men vitsippor finns det fortfarande! 

Långtur

Fortsätter upptäcka Piteå från cykelsadeln - idag bl.a. Slammermoran, Småskärsudden, Högsböleskiftet och Renörsudden. Vackert vid vattnet! Nu tar jag en välbehövlig fikapaus innan det är tid att trampa hemåt... :-) 

Skönt att det finns ett alternativ till att cykla på själva E4:an!
Schlager

Tja, nu ska det snart avgöras - årets vinnare av Eurovision Song Contest. Har lyckats hålla mig vaken, mest för att jag sorterat/sparat/flyttat alla bilder från mobilen till dator/USB. Det har tagit TIMMAR - skönt att det är gjort! Och nu finns det plötsligt tillräckligt med minne på telefonen för att göra en välbehövlig programuppdatering... :-) 

"Hittade" den här jordhögen utanför huset idag. Undrar vad den ska användas till?? 


Hemlunda

Fin kvällscykeltur - mulet tidigare på dagen men så sprack det upp. Mötte en liten gynnare på vägen:


Hamnade längst ut på Hemlunda. Superfint område - skulle inte ha nåt emot att bo där, men för att köpa en kåk ska man nog vara god för några miljoner... Efter 27 km är jag hemma igen och har parkerat i soffan med en påse Polly! ;-) 

Vårstämning

... på cykelturen till och från jobbet igår:
Böcker i april

Men just ja! Skrev ihop ett inlägg om april månads lästa böcker men glömde publicera.
Kommer här! :)
 
Vuxenböcker:

Ninni Schulman: Vår egen lilla hemlighet (mp3)
Min första bekantskap med den här författaren. Helt OK deckare, men temat (övergrepp och våld mot kvinnor och barn) är så hemskt att när jag var färdig hade jag en klump i halsen...

Graeme Simison: Rosie-effekten (mp3)
Fortsättningen på Projekt Rosie, om den oförliknelige Don Tillman vars inrutade liv (än en gång) vänds fullständigt på ända. Underhållande!

 

Sylvia Day: One with you (Crossfire; 5)
Sista delen i vad som egentligen skulle bli en trilogi men som blev lite längre än så... :)
Och ja, bara att erkänna. Jag sträckläste. Liksom de fyra föregående böckerna. Delvis i samma anda som Fifty shades (massa sex) men mer välskrivet (om än en smula långdraget emellanåt). Eva och Gideon har båda utsatts för övergrepp som barn, vilket påverkar och komplicerar deras kärleksförhållande. Hon har en tendens att fly när det blir för svårt, han har problem att öppna sig och berätta om det han råkat ut för. Dessutom finns det flera personer i deras förflutna som gör allt för att sätta käppar i hjulet för dem...


Barn- och ungdomsböcker:

 
Gudrun Wessnert: Enhörningens gåta
Om nioårige William Eriksson Enhörning som möter en pojke i samma ålder och som liknar honom på pricken. De byter plats med varann och kommer hemligheter på spåren.

Mårten Sandén: Någons hjälte
Viktor är en helt vanlig kille som går i 6:an, men en fullständigt osannolik kedja av händelser gör att hans liv möjligen aldrig mer kommer att bli sig likt... omöjlig att sluta läsa när man väl börjat! :)

Michael Lawrence: Unge Dracula
Smårolig förvecklingshistoria om hur den kände vampyren blev som han blev.

 

Laura Marx Fitzgerald: Under ägget
Det sista Theos morfar säger till henne innan han dör är att hon ska leta efter en skatt "under ägget". Hon begriper ingenting, men antar att det har att göra med den målning som hänger i hans arbetsrum. Det föreställer ett ägg, och när Theo av en händelse upptäcker att färgen går att tvätta bort och att det döljer sig ett helt annat motiv bakom - då är hon en stor hemlighet på spåren...

Kerstin Lundberg Hahn: Det glömda guldet
Om tre barn som tar sig ner i en nedlagd gruva i Norrland, och kommer nånting på spåren.

 

Åsa Asptjärn: Konsten att ha sjukt låga förväntningar
Åsa Asptjärn: Manifest för hopplösa
Om Emanuel Kent som går i 9:an och brottas med frågor som meningen med livet och vad han ska välja för program på gymnasiet. Han är expert på misslyckanden och klavertramp... och hamnar i de underligaste situationer. Jag gillade inte alls den första (nåt med mina förväntningar, kanske) - men tvåan är rätt kul! Den har dessutom valts till året Norrbotten läser-bok, så nu läses den från norr till söder.

 

Lina Stoltz: Imorgon är allt som vanligt
Lilians mamma dricker. Och när hon är inne i sina fylleperioder måste Lilian och hennes storasyster klara sig själva. Och de låtsas att allt är bra - för ingen får veta. Om det kommer ut att mamma är alkoholist vill Lilian bara dö. Nu har hon blivit framröstad tillskolans Lucia - hon längtar, men samtidigt är hon livrädd. Vad händer om mamma kommer till Luciafirandet och har druckit, och skämmer ut Lilian inför alla?
 
Charlotta Björnulfson: Svartkonst för opiercade
Malinda har äntligen chansen att få vara med i ett gäng, i ett sammanhang. Därför sitter hon nu på kyrkogården efter midnatt, för att utföra ett uppdrag... Spännande och lite övernaturligt, men också om vänskap och mobbing.

 
Mårten Melin: Som trolleri
Det är sommarlov, och Mona har långtråkigt i stugan med sin pappa. Inga jämnåriga att umgås med, kompisarna är kvar i stan. Men när hon går ner till sjön för att bada sitter det en kille på bryggan. När han vänder sig om ser hon att han har världens finaste gröna ögon. Han heter Mikael, det är nåt märkligt med honom och han är väldigt tystlåten om sig själv, men även om Mona nog borde hålla sig undan så kan hon inte. Det är nåt med Mikael som lockar...
 
Helena Bross: Viktor & Sanna
Viktor är kompis med Sebbe och Markus, skolans mest högljudda och skräniga, som alltid får som de vill. Men när Sebbe börjar säga elaka saker om Sanna, då får Viktor nog. Men törs han stå upp mot Sebbe som hånfullt frågar "vill du verkligen umgås med idioten?" Sanna är ingen idiot! På tältutflykten med klassen ställs allt på sin spets...

Ännu mer cykel

Ny arbetsvecka, ny cykeltur. Inbillar mig att jag ska cykla till Sjulnäs två gånger i veckan. Eftersom det skulle regna idag (visade sig stämma) så cyklade jag igår. Nordvästlig vind på morgonen = motvind. När jag skulle hem hade vinden vänt till sydostlig = motvind IGEN. Var helt slut när jag kom hem och somnade i soffan. Idag har jag kört bil... men har 2-dag och därmed inte just så mycket energi över denna kväll heller. Så lägenhetsstädningen skjuts än en gång på framtiden... jag har diskat och tvättat kläder, men nu blir det soffan och Eurovision-semifinal resten av kvällen. Om jag nu lyckas hålla mig vaken... ;-) 

Imorgon? Tja, då får det nog bli cykeltur igen, för på torsdag ska jag till stadsbibblan på ett möte och sen i full fart till Sjulnäs (och jag hinner INTE cykla dit på en halvtimme hur mycket jag än tar i) och senaste långtidsprognosen indikerar regn igen på fredag. Inte mycket att välja på! 

Lyckliga

Morfar och Cornelia har det mysigt tillsammans! 


Bagarstugan

Vby-gänget åkte hem med 11-färjan i söndags, och tur var väl det. Kön till 17-färjan var lååång! Jag var på plats kl 15.20, och redan då hade det kommit ner en hel del folk till Byviken. Faktiskt var jag den sista som fick plats ombord, övriga fick vänta till nästa tur. Puh, ibland har jag marginalerna på min sida! Visserligen hade det väl inte varit nån katastrof om jag fått vänta, men med tanke på att jag ju har 20 mil att köra hem är det skönt när det inte blir alltför sent.(Sen är det ju fascinerade med alla dem som ställer sin väskor i kö men själva lyser med sin frånvaro...) 

Innan jag åkte hann jag vädra, städa, bädda och göra klar bagarstugan för säsongen. Och egentligen hade jag inte alls nån lust att åka därifrån... 

Torsöbäcken

Lördag: utflykt med hela familjen till Torsöbäcken, där pappa dagen innan satt ut en ryssja. Det närmar sig slutet på säsongen så det var mest bara mört, men vad gjorde det? Rasmus var alldeles överlycklig!! :-D 

Vi stannade nästan hela dagen, och förutom mängder av fisk såg vi havsörn och två huggormar.

Trötta och mosiga när vi kom hem, men helnöjda allihopa! För mig och Eva var det verkligen att uppleva gamla minnen - vi var ofta där på vårarna när vi växte upp. Lika spännande varje gång... ;-) 

Mer cykel

Jaha, nu har jag halkat efter med bloggandet. Igen.

Fredag: ny cykeltur till jobbet. Klämdag, bibblan hade öppet men skolan var ledig. Fritt fram att flytta hyllor och greja på utan avbrott till kl 13 när jag öppnade för allmänheten! Så ivrig att jag först 12.50 gav mig tid att slängs i mig lite mat... ;-) 

Bilder kommer så småningom, det jag gjort är att förbereda för övergången till Dewey-systemet. Nu kör vi!

Efter arbetsdagens slut trampade jag hem igen, lyxade till det med mat från pizzerian på Klubbgärdet (som intogs på balkongen), slappade en stund och körde sen ner till Sävar där jag övernattade.


Lördag morgon: färjan ut till ön med fina familjen från Vby!Lååång cykeltur

Kombinationen "ledig" + "sol" + "städa lägenheten" kändes inte helt OK, så jag bytte ut sista ledet mot "cykla". Fem mil senare var det rumpan som inte kändes helt OK, men det kan jag leva med! ;-) 

Cyklade via Storstrand till Öjebyn (där jag kikade in på Mulligt och Gulligts uppackning men utan att hitta nåt), vidare via Ankarskatan till Fårön och Vägen Västerut, upp på Lill-Fåröberget och ner igen, genom stan och längs Havsbadsleden ner till Gläntan. Och sen hem via Kärleksstigen. Totalt 51 km. Känns i rumpan, som sagt. Men härligt var det!

(Antagligen borde jag inte avslöja att detta dessutom skedde på en 2-dag... men det funkade faktiskt! Hade med mig massa Cola Zero... och ett äpple, som jag dock inte rörde förrän jag kom hem. Men nu fantiserar jag om kebabtallriken jag ska köpa på pizzerian här intill när jag kommer hem från jobbet imorgon!)
 

Lite sliten

Idag cyklade jag t/r jobbet för första gången den här säsongen. Gick fint! Frånsett att jag glömde bibblanyckeln hemma... tur då att det fanns snälla kollegor (= lokalvårdarna) med huvudnyckel som förbarmade sig och låste upp åt mig! :-) 

Hade stora planer när jag kom hem (kort arbetsdag idag, dag före röd dag) men istället somnade jag på soffan. Nu, typ fyra timmar senare, är det hög tid att peta i sig lite middag och sen kanske beta av i alla fall några av punkterna!! 
Kylslagen cykeltur

Brr... det var kallare än jag trott när jag gav mig iväg på en liten kvällscykeltur. Höll på att förfrysa fingrarna! Men vackert var det...!Alltid retar det nån

Jamen såhär är det! :-D 


Sjulnäs

Igår började jag jobba i Sjulnäs igen - kändes som att komma hem! Fick kramar och glada tillrop från flera elever. Mysigt! :-) 

Fin kväll

Gick en sväng igår... och ville egentligen inte gå in igen! :-) 


Nu blommar löken

De hundratals blomsterlökar jag grävde ner i höstas har kommit igång!
 Synd bara att de renar som fortfarande är kvar på ön efter vinterbetet tuggar i sig dem med god aptit...

Renarna skulle varit ovan trädgränsen senast 30/4, men fortfarande finns ett (enligt ryktet stort) antal renar kvar på Holmön. Pappa såg en flock häromdagen med ca 60 djur... och då är det inte alla! Alldeles intill mina avtuggade krokusar fanns spår av klövar - så den här gången skyller jag inte på hararna, som annars också brukar gilla att tukta mina odlingar... ;)

Bakelse

Pappa bakade sockerkaka i helgen. Och så gjorde han bakelser - med vispad grädde och lingonsylt. Inte min favoritsylt (annat än till blodpudding) men det blev faktiskt rätt gott ändå! :-) 


Påta i jorden

... fast innan jag kom så långt som till kvällspromenaden satte jag om de blommor som jorden inte räckte till förra helgen, och rensade i odlingarna framför bagarstugan. Och vädrade sängkläder. Jag är rätt dålig på att bara sitta på rumpan och göra ingenting, även om det nog vore bra ibland... ;-) 
Kvällspromenad

Istället för att cykla ner till majbrasan gick jag en liten promenad - hade migränkänning så det var lika bra att hålla sig undan allsången... 
Finhelg

När jag väl tog mig ut till Holmön i lördags blev det en strålande dag! Följde pappa en sväng till Gäddbäck, där det såg ut så här:

Lite tjära på båtarna, sen dags att knuffa ner dem i sjön... ;-) 

RSS 2.0