Är frysbox omodernt?

Föräldrarnas frysskåp lade av igår. De har en frysbox också, men även den är på upphällningen (=drygt 25 år gammal). Så de bestämde sig för att köpa en ny frysbox som ersättning för båda de gamla vitvarorna. Jag skjutsade in dem till Vita Huset/Elon idag. Pöh! Urvalet av frysskåp är gigantiskt - men på frysboxfronten verkar det inte finnas mer än ungefär tre modeller (varav två är pyttesmå). Jag kilade över till OnOff-butiken en bit bort för att kolla om det fanns fler där. De hade en enda. Men förstås en uppsjö av frysskåp. Är det vi som är gammaldags som tycker en frysbox är rejälare??

Jag är alltså kvar i Sävar - tänkte åka idag men sköt fram avresan och startar mot Norge vid
8-tiden imorgon bitti. Spolade av bilen igår men med det snöslask som råder nu lär den inte vara särskilt nytvättad när jag kommer till Mosjøen... Två veckors ledighet har som vanligt rasslat förbi fasligt fort - dessutom lär min svorska låta värre än vanligt nu när jag pratat svenska hela tiden (och som jag har pratat - jag är en pratkvarn, bara att inse...). Ska lyssna på en norsk CD-bok i bilen för att komma i (språk)form! :)

Vi hade en bra dag på Holmön i torsdags, jag och syrran. Men vi valde förstås en dag med ruskväder.... Det var fint på Kvarken, nästan ingen is och ingen sjögång, men däremot spösnöade det stora delar av dagen. Vi såg ut som snögubbar innan vi kom hem! Sen bestämde vi oss för att det skulle åkas skidor - ingen av oss har gjort det än i vinter så det var liksom läge. Gamla skidor med kabelbindningar och katastrofalt felvallade - det slutade med en MLR (=mycket liten runda) - syrran åkte 100 meter och jag den dubbla sträckan (tack vare att mina skidor satt fast på fötterna, syrrans ramlade av hela tiden). Men kul hade vi ändå! :)

   

image743


Många mil i bil

Gårdagens resa till Malå gick fint, klart väder och bara en enda ren längs vägen!

  Eva och mormor

Kom hem sent, stupade i säng och imorse körde vi söderut...

  Framme i Sundsvall och resans mål: IKEA!

Syrran letar sig fram mellan hyllorna på tag-det-själv-lagret...
(våra samlade inköp uppgick till en toaborste, två äggkoppar, en besticklåda, en konstgjord blomma och några små tavlor - detta var mer en utflykt än en köpresa. Men vi fyndade desto mer på Fjällräven/Naturkompaniet i Örnsköldsvik på vägen ner!)

image737

Hård vind på Höga Kusten-bron när vi körde hemåt (kolla vindstruten!)Vi gjorde en avstickare till bibblan i Ullånger, och hälsade på Eva som jobbade kväll.Ullångersfjärden

Tänkte skriva mer men ögonen går i kors, ska sova nu så jag orkar upp imorgon bitti. Vi ska ut till Holmön om inte den kraftiga vinden tryckt ihop isen så färjan får problem... God natt!


Kallt...

Det var -21 här i morse. Brr!

Skjutsade pappa till Norrfjärden där vi fick vänta en bra stund på Holmöfärjan som stampade sig fram genom isen. Där det för några dagar sedan i stort sett var öppet vatten har isen nu lagt. Pappa konstaterade att det kanske går att ta sparken över Kvarken snart. Hm. Nog för att han brukar vara en av de första att ge sig ut på isen när den frusit till, men än så länge är det nog ett alltför riskabelt företag!!

 

image730
(färjan skymtar som en prick mitt på bilden...)

 

image733

Planerar att åka ut till Holmön senare i veckan - återstår att se hur mycket ishinder det hinner bli innan dess... (fast det ska visst bli mildare, enligt meteorologerna). Imorgon ska vi dock till Malå över dagen och hälsa på mormor - gäller att passa på när syrran är ledig så hon kan följa med! Och på onsdag blir det förmodligen en lika lång dagsresa men åt andra hållet. Vi har tänkt oss till Sundsvall = IKEA.... :)

Vackert påskväder

image727

I södra Sverige har det varnats för snökaos och hårda vindar - här i Norrland har vi det finfint! Visserligen ganska kallt, men sol och (mestadels) blå himmel. Det lär dock inte bli någon skidåkning för min del, varken på längden eller tvären, däremot en del promenader -  imorse blev det mil-slingan runt Granvägen (12303 steg för att vara exakt).  

image724

Sävarån i vårsolen

image725

Jag har gjort en raid på KappAhl och - under över alla under - hittat ett par jeans! Något korta i benen såklart, men jag får väl vika upp dem och låtsas att det är capri-byxor eller vad man nu kallar sådana där trekvartslånga benkläder... :) Apropå det - jag har konstaterat det förut och gör det igen: enligt byxtillverkarna ska man antingen vara lång och smal eller kort och tjock. INTE lång och tjock. Ska jag få in ändan i ett par byxor medföljer nästan per automatik att byxbenen blir för korta. Vore jag ett par hack smalare - voilà, då finns det byxor med hur långa ben som helst. Aaagh. Orättvist!

  Måste bara visa - årets charmigaste blomkruka!
(som mamma fick av syrran och mig - pappa förärades med en bok om gamla norska träfartyg)

PS. Jag, syrran och hennes kompis var på bio igår - Sverigepremiären på Moliére (rätt bra!).
Vi var SEX personer i salongen. Tror inte påsken är nån stor biohelg...

Billig bilservice... och en buckla

Lämnade in min bil på service idag. Efter ett par timmar ringde de upp från verkstaden och meddelade att de inte tänkte göra nån service. Jag hann tänka att "nu säger de att bilen är färdig för skroten - men den är ju nästan ny!!" innan jag begrep att det är just därför de inte tänkte ta sig av den - bilen är så ny och senast jag lämnade in den fick den en long life-service så den behöver inget verkstadsbesök igen förrän efter 2 år alt. 3000 mil. Ha! "Använd dina pengar till  nåt roligare och kom tillbaka om ett år eller så", fick jag besked om. Så snabbt gick det att spara de 3.300:- som en grundservice skulle ha kostat!

Ägnade en dryg timme imorse till att vandra runt i centrala Umeå - lämnade in bilen vid 8-tiden och väntade sedan på att affärerna skulle öppna vid 9.30. Sen shoppade jag järnet! Nä, inte det. Jag fyndade några CD-böcker för 50:- styck på Åkerbloms (bl.a. Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam och Mustafa Cans Tätt intill dagarna) och provade en blus på Indiska (jättefin, men jag såg ut som en atlantångare i den så det blev inget köp). I övrigt höll jag hårt i plånboken... :)

     

Årets största påskris??

image723

När jag kom hem igen upptäckte jag att bilen har fått sin första buckla. Nån har backat (?) in i den - men den enda synliga skadan tycks vara att nummerplåten fått sig en knäck. GRR!!

Tjänstledighet

Nu är det klart. Jag har beviljats förlängd tjänstledighet t.o.m. 1 augusti 2009. Alltså stannar jag i Mosjøen även nästa läsår! Saknar Parkskolan förstås, men trivs samtidigt så bra på Vefsn vgs och har ju egentligen inte hunnit mer än starta upp mitt arbete där. Vill gärna ha ett finger med i spelet i den fortsatta utvecklingen... :)
Vad som händer när nästa tjänstledighetsperiod går ut har jag ingen aning om - jag planerar inte för mer än ett år i taget. Men det ordnar sig säkert till det bästa, det brukar göra det. Eller så har jag helt enkelt haft otrolig tur som (hittills) alltid hamnat rätt.
_ _ _ _ _ _ _ _

Jag var alltså i Örnsköldsvik igår. Full rulle från morgon till kväll! :)
Hade en jättebra dag, roligt att träffa alla kollegorna (saknar er!) och vandra omkring på skolan. Hann en sväng till Arkenbiblioteket också - jag tycker det blev riktigt bra efter flytten! Även om det förstås är jättesynd att man tvingats lämna barn- och ungdomsavdelningens lokaler.

Fikade med kompisgänget igår kväll innan två av dem knatade iväg till Swedbank Arena för att heja fram Modo till seger i kvartsfinalmatchen mot Timrå. Det gick sisådär... Timrå vann 5-0 och Modo är utslaget. Snöplig säsongsavslutning för svenska mästarna. Bara att ta nya tag till nästa säsong!

Tittade in hos min andrahands-hyresgäst innan jag körde norrut, och hämtade det sista av mina saker som stått kvar i förrådet. Lägenheten måste jag säga upp i sommar, jag får inte hyra ut den i andra hand ett år till. Synd, för det är en jättefin lägenhet med suveränt läge, men det kan inte hjälpas. Den dag jag ska bo i Örnsköldsvik igen ska jag väl på nåt vis hitta tak över huvudet!

Fler Norgebilder

... hittar ni på Maries blogg!

Holmön

Vi var inte fler än fem personer på färjan ut till Holmön igår morse... soligt och fint i Norrfjärden, men mitt på Kvarken låg dimman tät - svårt att se var gränsen gick mellan himmel och hav!

image706

Den milda vintern har gjort att isen inte lagt än, det är bara spridda små flak men mest öppet vatten.

   

Holmön skymtar i dimman:Isbeklädd pir...

   

På väg att klarna upp:... och sen blev det en fin dag!

 

Men vintern har inte släppt sitt grepp - imorse 06.15 när jag gick ner till färjan (4660 steg enligt stegräknaren) såg det plötsligt ut så här:

 

Åkte iland och har tagit mig i kragen idag och tvättat bilen för första gången på evigheter - men sen åkte mamma och jag in till Umeå en sväng så efter några mil i snöslasket på E4:an är den dessvärre mogen för tvätt igen... men det är lika bra att lugna sig, imorgon ska jag ner till Örnsköldsvik och på onsdag in till Umeå för att lämna bilen på service. Fler mil i snöslask... :) 

Påskledigt

Sådärja, nu har min påskledighet startat!

Resan till Malå gick fint, det var underkylt regn den sista delen av vägen men vi tog det lugnt.Morbror med sambo kan inte direkt klaga över snöbrist - så här såg det ut
utanför deras hus i morse...:

 


De har två gosiga hundar och en lika gosig katt, så det blev en del mys med dem
både igår kväll och imorse innan vi åkte till mormor!Utsikten från mormors rum - hon längtar till sommaren då isen försvinner
och hon kan se Malåns vatten:... och så tulpanerna hon fick av oss!Vid fyratiden gav vi oss av igen - och kom hem till Sävar lagom till schlagerfestivalen. OK, jag fattar att Charlotte Perelli kan gå långt i den internationella tävlingen - men själv hade jag velat skicka BWO (eller möjligen Sanna Nielsen). Nåja... jag sms:ade några röster, men det räckte inte för att ändra utgången... :)

Imorgon åker jag ut på Holmön! Och tillbaka på måndag morgon, är planen. Framemot påskhelgen är det visst oväder på gång, så det gäller att passa på.

Föresten... såklart det var renar längs vägen från Malå även denna gång!

 

Skidag i Kjemsåsen

Igår hade vi friluftsdag på skolan. Och när det är friluftsdag, då ska ALLA vara med
- inte bara elever och lärare, utan alla anställda. Bra för sammanhållningen!
Vi hade kalasväder - strålande sol och några plusgrader. Vi åkte med buss till Kjemsåsen (en bit utanför stan), där det finns möjlighet att åka skidor både på längden och på tvären (eller "bortover" och "nedover", som jag hörde nån kalla det). Jag tog dock inte med mig mina skidor - hade inte lust att vingla runt i allas åsyn... :) Dessutom åkte eleverna både snowboard, pulka och presenning (!) samt deltog i olika aktiviteter som dragkamp och "kasta-snöboll-i-hink". Det serverades lunch också - korv med bröd. Jag var med i serveringsgänget och vi grillade väl uppemot 650 korvar innan alla var mätta...

image692

     

(den stackars ensamma korven följdes alltså av 649 andra... men innan dess hann en del elever titta klentroget på grillen och undra om det var allt de skulle få - "ja, ni får dela", sa kollegan som stod beredd med grilltången... hehe!)

Efter friluftsdagens slut hämtade jag upp mamma och så körde vi omkring i närområdet; Marka runt, en vända i Olderskog, bort till flygplatsen... och mamma upprepade en kommentar jag fått höra flera gånger: "finns det nåt ställe i Norge som inte är fint??" Tja, det gör det säkert, men på det stora hela är det ju fantastiskt vackert här!

image697

Så här ser Øyfjellet ut snett bakifrån - sett från flygplatsen. Den dag jag ska upp på toppen blir det här jag går - mycket längre, men (och det är det viktigaste) mycket mindre brant!!

I eftermiddag bär det av över gränsen - vi kör till Malå ikväll, övernattar hos morbror med sambo, hälsar på mormor imorgon och fortsätter mot Sävar imorgon kväll. Sen blir det Holmön första bästa finvädersdag. Tjohej!

Skynda långsamt

Brukar det löna sig att stressa? Njaää... ofta kommer man inte fortare fram. Eller som igår - jag skyndade mig till jobbet för att vara på plats redan halv åtta, och därigenom jobba in lite av den komptid jag kommer ta ut här och där under resten av veckan (i och med att mamma är på besök). Och visst, jag var på plats halv åtta. Bara för att minuten senare börja fundera på om jag gett mig tid att dra ur strykjärnssladden innan jag åkte. Försökte övertyga mig själv att så var fallet, men säker var jag inte. Alltså fick jag åka hem och kolla (tur att jag hade bilen i alla fall). Såklart att sladden var utdragen! Men där rök den halvtimme jag avsett att tjäna in. Slutsats: man ska inte stressa. Eller i alla fall inte stryka kläder på morgonen... :)

 Morgonsol mot fjället (men det var igår, idag är det mulet...)

image690

I höjd med Bjerka, Hemnes kommune (mellan Mosjøen och Mo i Rana)

PS. Även idag var jag på jobbet halv åtta. Men ej heller idag kommer jag kunna tillgodoräkna mig den extra halvtimmen. Ägnade tiden åt att betala räkningar (privata - datorn hemma är så seg att jag inte ens försökte igår) och att boka biljetter till Tallinn. Ska dit i maj, nämligen, tillsammans med Eva Maria och Eva Maria - lillasyster och kompis, begåvade med samma namn (t.o.m. samma efternamn, så här är det upplagt för förväxling - tur att den ena är blond och den andra mörkhårig... hehe). Ska bli kul - syrran har varit där förut så hon får agera guide!

"Godt at vi har svensker her i landet"

Hörde på bilradion imorse att en 23-årig svensk räddade livet på en mamma och hennes tre barn vid en lägenhetsbrand på Vålerenga i Olso. Han gick förbi, såg brandröken, tog sig upp till lägenheten via en balkong, bröt upp dörren och fick ut hela familjen. Enligt polisen hade det hela fått en tragisk utgång utan hans insats. Vilket föranledde radioreportern att konstatera att "det er godt at vi har svensker her i landet!"

Svenskar i Norge, ja. Vi är nästan 25.000 svenskar här - den enda invandrargruppen som är större är pakistanier. Redan efter två år kan man som svensk få norskt medborgarskap - men det är det bara ca 15% som söker. Kommer man från ett annat nordiskt land har man ungefär samma rättigheter som norrmännen, så det spelar inte så stor roll. Dessutom är det många som inte stannar så länge, och då finns det ingen anledning. Det funkar på ungefär samma sätt åt andra hållet, dvs det är många norrmän som flyttar till Sverige för längre eller kortare tid - ofta styrt av hur arbetsmarknaden ser ut.

Hur länge jag tänkt stanna? Det är en öppen fråga...

Lyckad helg

Vi har haft en jättebra helg!

Det mesta har varit på vår sida - inte minst vädret, vilket man ju aldrig kan räkna med på förhand... :)

Vad har vi gjort då?
Jo, bl.a. följande:
- gått runt Kulstadlia
- gått till TV-tornet på Dolstadåsen
- besökt mitt jobb
- kollat in butikerna i Mosjøen (inklusive flera affärer som jag aldrig ens varit inne i förut...)
- ätit på restaurang Provence (gott!)
- sett på schlager... (både norsk och svensk)
- kört den slingriga rv 78 ut till kusten
- gått på stan i Sandnessjøen (jag hittade en Stormberg-fleecejacka på rea)
- gått ombord på Hurtigruten (men inte fikat, båten var försenad så det blev för lite tid)
- kört ut till Petter Dass-muséet på Alstahaug (fast vi var bara innanför dörrarna och vände... mer intresserade av exteriören och utsikten - får man säga så fast man är bibliotekarie och därmed borde vara kulturell i alla lägen...?)
- kört till Tärnaby och ätit lunch på Hotell Fjällvinden (och fått en glimt av dess ägare, Umeå-affärsmannen Leif Danielsson) medan vi väntade på Maries buss tillbaka mot Umeå

Nedan det hela i bilder - såklart. Jag knäppte nog nästan lika många bilder som hon som besökte trakten för första gången! :)

Från Kulstadlia (jaja, jag ska försöka hitta nya motiv, här blir det favorit i repris mest hela tiden...!)

image656

 

Från Dolstadåsen:
   
  Ivrig fotograf...    ... inte konstigt med tanke på utsikten! :)

Vefsnfjorden:  

  Köpcentrat i Sandnessjøen 

Från hamnen: 

M/S Nordkapp 

  ...och en frusen svenska som väntar på att den ska lägga till...
Kraftig sidvind gjorde att det tog 45 min att få båten till kaj. Men även om det bara blev ett 25 min långt stopp (istället för en dryg timme) var det ett helt koppel av passagerare som skyndade iland för att hinna se en glimt av Sandnessjøen innan resan fortsatte. Och vi gjorde alltså det omvända - skyndade ombord för att hinna se en glimt av båten invändigt! Båda ringde vi också våra fäder för att tala om var vi befann oss, och båda blev de vederbörligen imponerade - även om min far påtalade att vi måste se till att gå av båten i tid... :)
  
   

Alstahaug - utsikten från utkiken ovanför Petter Dass-muséet:

image685 

  Alstahaug kirke

Delar av fjällkedjan De Syv Søstre:

   

På hemväg från Tärnaby:

     

Välkommen tillbaka, Marie!

   

En tripp till Mo

Jag har aldrig varit i Mo i Rana utan att frysa. Heller icke igår - det blåste, och i kombination med mina plaskblöta yllevantar (snöskottningens fel...) blev det ganska ruggigt. Men strunt samma, jag fick ju besök! Vi åt middag innan vi körde söderut, och innan vi kom hem till mig körde vi en runda i Mosjøen centrum. Marie är imponerad över Øyfjellet... :)

   Centrala Mo

Ranfjorden:

image654

Jag ska bara jobba fram till lunch idag - sen ska vi sätta fart med att upptäcka omgivningarna!

(jo, det var en vall bakom bilen imorse också, men bara en liten...)

Plogbilen

Kvart i sex imorse var jag ute och skottade snö. Det har kommit sisådär två decimeter sen igår eftermiddag - nu ligger temperaturen kring noll och det regnar (fast det håller på att övergå i snö igen). Blytungt att skotta med andra ord. Och snön fastnade på spaden så jag höll på att bli tokig. Fast det var inte det mest irriterande. För det var plogbilen. Min bil står parkerad på en liten uppfart, så att jag får backa ut på vägen. Precis när jag skottat bakom bilen för att ha fri väg ut, kom plogbilen dundrandes förbi och vips hade jag en stor vall bakom den. Jaja, det var ju bra att vägen blev plogad - bara att hugga i och skotta bort vallen. Precis när jag var klar kom plogbilen ett varv till. Ny vall. Ny vända med spaden. När plogbilen kom för tredje gången började jag allvarligt fundera på om det var Dolda kameran... Men vad göra?? Min bil har såpass lågt underrede att jag vågade inte chansa på att backa över vallen. Så jag fick skotta lite till. Gissa om det blev bråttom sen att duscha, slänga i sig frukost och köra till jobbet?! Fast jag blev bara fem minuter försenad!

En gång i tiden hade jag utsikt över skolans parkering och den byggnad som hyser fordonsutbildningen. Numera ser jag ingenting...

image652

Marie ringde precis från busstationen i Umeå - när hon köpte biljett till Mo i Rana sa de att "ja, om du kommer så långt, vägen är avstängd". Och mycket riktigt - fjällövergången via Umbukta (E12) är "stengt på grunn av uvær" enligt Statens Vegvesens hemsida. Men förhoppningsvis ska den väl ha öppnat innan bussen kommer dit upp i eftermiddag! Ganska snopet för oss annars...


Snödrev

Vad händer när jag för en gångs skull tar bilen till jobbet? Hinner köra ca 200 meter, så får jag i bilradion höra en väderleksprognos som varnar för besvärligt väglag p.g.a. hård vind och snödrev. Jippi, varför blir jag inte förvånad?? Jag vill inte köra bil i ruskväder! Nåja, omnämnda ruskväder letade sig inte hit förrän nu ikväll så jag hann hem med god marginal. Och det är visst avtagande vind tills imorgon, när jag på nytt ska ut och köra. Fast jag får väl kliva upp i tid så jag hinner skotta fram bilen...

Bor man i en källarlägenhet får man räkna med att snön letar sig upp på fönstren...

 

Begränsad utsikt!Jag har köpt in filmen Ciderhusreglerna till jobbet - den är textad på ett antal språk, som väl de flesta DVD-filmer är, och även titeln är angiven på flera språk. Vet ni vad det heter på danska? Æblemostreglementet!

Solig morgon

OK, håll i er. Jag blev försenad till jobbet idag för jag stannade så många gånger längs vägen och tog kort. Inser att alla bilder egentligen är rätt lika, och ingen av dem kan förmedla hur himla fint det faktiskt är i verkligheten - men jag envisas! :)

     
     
     

Be en liten bön för att det här vädret håller i sig (minst) en vecka till! På torsdag kommer min kompis Marie med buss från Umeå - jag åker upp till Mo i Rana och hämtar henne. Och jag vill gärna att Vefsn ska visa sig från sin finaste sida när hon är här! Hon åker på söndag (jag skjutsar till bussen i Tärnaby) - och nästa tisdag kommer mamma. Ny vända till Mo... :) Mamma stannar några dagar (och förhoppningsvis blir vädret bättre än senast hon var här = tre dagar med ösregn) - sen åker vi båda hem till Sävar. Då har jag nämligen påsklov! Eller... eleverna har lov, jag har sökt om att ta ut kompledighet... som jag kallt räknar med ska gå igenom!

Mot ljusare tider

Tänk, nu är det ljust ute redan när jag går till jobbet!Hade kameran i högsta hugg imorse, för det såg ut att bli en vacker dag och jag tänkte fota Øyfjellet i morgonljuset. Pyttsan. Vädret försämrades betänkligt medan jag gick nerför backen...:

     

Men - innan jag var framme vid skolan hade det vänt på nytt!

image634

Ähum... och sen vände det ytterligare en gång...

image633

Nu ska jag läsa ut senaste Peter Robinson-deckaren. Om ni inte läst hans böcker - gör det!

Ruinromantiker...

... det var vad mamma och pappa kallade mig för ett antal år sen när jag föll pladask för en liten stuga på Dekarsön utanför Örnsköldsvik. Jättecharmigt hus, vinterbonat och med utsikt över Öviksfjärden. Det ville jag ha!! Haken: husets skick. Sprucken murstock (= eldningsförbud), rutten farstukvist, allmänt förfallet etc etc. Ähum... priset på en halv miljon skulle nog dubblats direkt (minst!) innan man fått kåken i någorlunda skick. Och på en svensk kommunal biblio-tekarielön var det ingenting att tänka på. Ja, om jag haft en händig äkta hälft, kanske, men nu ingår ingen sådan i fröken Johanssons hushåll. Så det blev inget hus och föräldrarna drog en lättnadens suck.

Fast nu har jag hittat en ruin igen... eller rättare sagt två!

Ruin är naturligtvis att ta i, det här huset är jättefint (men skulle nog behöva en del omsorger):... här, däremot, är nog "fint" inte det ord jag skulle använda... men på nåt vis föll jag för det ändå. Tänk så fint det skulle kunna bli! Och vilket läge!

   

Titta - centralt plasserat är det också! :)

image628

Nä, tänker jag efter ska jag nog fortsätta bo i min mysiga källarlägenhet. Vill jag lägga pengar på ett hus blir det på det vi redan har hemma på Holmön. Som alls icke är en ruin utan en mycket trevlig kåk! Men där både tegeltak, vedeldningspanna och stamledningar snart är mogna för att bytas ut...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Tillbringade gårdagskvällen med några kollegor. "Ta med vin eller vad du nu vill dricka, och lite snacks", fick jag besked om - vilket min hjärna omtolkade till "Pepsi och biskvier"...  :) Well, vin eller inte vin - jag hade en jättetrevlig kväll!

RSS 2.0