Mörkt

Fantastiskt fint jobbcyklarväder imorse! Fast det är nog sista gången för säsongen som jag cyklar när jag jobbar kväll - det hann bli rätt mörkt innan jag var hemma igen. Tur att jag hade sinnesnärvaro nog att leta fram reflexväst och lysen innan jag for hemifrån imorse! :-)


Cykeltävlingen

Nä. Jag vann ingen cykel. Ingen Stockholms-weekend heller. Jaja, jag fortsätter trampa för att nå mitt eget 200-milsmål innan det är dags att parkera cykeln i förrådet över vintern. Blev 2 mil ikväll, Storstrand-Öjebyn-Annelund. Fin kväll! Men det blir onekligen mörkt allt tidigare. Hösten är på gång...


Aj då

Köpstopps-Jenny gick in en sväng på Berlins idag igen. Och det var rea idag igen. Och jag hittade nåt jag inte kunde låta bli att köpa. Idag igen. Fast till mitt försvar ska sägas att jag verkligen behöver ett par nya BH:ar, för de jag har är rätt sladdriga och uttänjda. Dessutom hatar jag byglar, och när jag nu mot förmodan faktiskt hittade en variant som satt skönt, så... och med 70% rabatt! :-)


Gamtröjan

När jag gick på högstadiet - eller kanske var det gymnasiet - stickade mamma den här tröjan till mig. Jag älskar mönstret med flygande änder, men mamma var missnöjd och tyckte att de mest liknade gamar. Därav gamtröjan, som den fått heta sen dess.
Dock har jag inte använt den särskilt mycket. På den tiden det begav sig skulle tröjorna vara lååånga, och så skulle man vika in dem nederst. Minns ni? Populärt då, inte sen... dessutom var ärmarna i kortaste laget. Så tröjan har blivit liggande. Tills för ett tag sen, när en bekant på Holmön som gillar att sticka förbarmade sig över den, kortade av själva tröjan och gjorde längre ärmar. Hurra! Nu passar den! Gissa om det kommer bli mitt favvo-plagg framöver?! :-)


Matlådor

En av de saker jag har lovat mig själv är att bli bättre på att laga mat. Och att göra matlådor. Brukar starta glad i hågen, bara för att låta det rinna ut i sanden efter ett tag. Nå, får se hur det går den här gången! :-)


Skyltning

I ett bibliotek är det viktigt med tydlig skyltning så att låntagarna hittar. Biblioteken i Norrbotten har tagit fram en gemensam grafisk profil, där rubriker sätts med American Typewriter och brödtexten med Aroma. Nu har vi bytt ut våra gamla skyltar (som svajade betänkligt i både form och utförande) och kör allt i samma stil. Rätt nöjda är vi! :-)

På barnavdelningen har vi flyttat efter och ändrat för att det ska bli luftigare och mer överskådligt:

... men vi är inte riktigt klara än. Vi konstaterade senast idag att vi knappast kommer bli sysslolösa inom överskådlig framtid...! ;-)


Födelsedag

Förra helgen fyllde finaste Cornelia 2 år! Stora tjejen!!

Rasmus och Lovisa gjorde chokladbollar till kalaset. Snälla storasyskon!

Sen åkte hela gänget på förkylning... Rasmus var rätt loj på söndagen, så han och jag satt nästan hela förmiddagen på kökssoffan och byggde Lego. Inte roligt när de är sjuka, men väldigt mysigt med en stillsam liten kille som lutade sig mot mig och sa "Moster Jenny, jag älskar dig". Älsklingsunge!


Holmöhelg

Jäklar vad det blåste i lördags morse när jag tog färjan till Holmön. Capella går visserligen väldigt bra i sjön, men hon rullade en hel del ändå. Det gick åt en och annan spypåse... fast för egen del klarade jag mig bra! :-)

Der regnade en del under lördagen, men frampå eftermiddagen kom vi oss ut i skogen en sväng. Pappa konstaterade att "nu har du väl blåbär så du klarar dig?" men kan man verkligen få för mycket? ;-)

På kvällen gjorde han tårta!

... och igår plockade jag mer blåbär... ;-) Fast sen sa ryggen klart och tydligt ifrån. Nu blir det inte ett enda bär till! (ehm, skulle vara lingon, då...)

Fin dag förresten!

På väg ner till färjan svängde vi förbi kyrkogården och mammas grav.

Närmast spegelblankt på Kvarken på väg tillbaka - jag hade tänkt läsa en bok men halvsov hela vägen... :-)


Nu funkar det

... åtminstone tillfälligt. Att ladda upp bilder på bloggen är ett tålamodsprövande företag, men just nu går det så det susar. Bara att passa på innan det börjar tjorva igen!

Här bilder från förra veckans cykeltur, den sista rejäla innan Piteå-Tidningens sommarkampanj avslutades. Hur många mil jag kommit upp i sen starten vet jag inte, men nu håller jag tummarna för att jag vinner någon av premierna som ska lottas ut - helst en ny cykel! :-)


Skitapp

Har kört ner till Sävar, övernattar i lägenheten och ska ta morgonfärjan ut till Holmön i förhoppningen om att det aviserade ovädret drar förbi rätt snabbt - så att jag kan ge mig ut på årets sista (antar jag) blåbärsplockningsexpedition! Möjligen kan man kanske hitta en kantarell eller två också... :-)

Tänkte passa på att blogga nu som jag för en gångs skull har lite tid över. Vilket verkar haka upp sig per omgående då det inte går att ladda upp bilder. Inte första gången det händer. Skitapp!!
Kanske ett tecken på att jag borde gå och lägga mig och för ovanlighetens skull vakna utvilad? ;-)


Skolstartsstress

Pffft! Stressigt så det räcker! I onsdags började eleverna, så nu är det full fart på bibblan. Hade första bokpratet igår och sju nya inplanerade nästa vecka. Och parallellt försöker jag och kollegan bli färdiga med Dewey-ommärkningen, så det ser ut så här inne på vårt kontor för jämnan...Nu närmar det sig, men vi hade behövt lite mer tid innan ungarna dök upp... ;-)

Mer bloggning ikväll, jag är fullständigt medveten om att jag halkat efter... igen. Ska bättra mig!!


PS.

Ähum. Hade egentligen bestämt mig för ett långvarigt klädköpstopp. Igen. För jag har kläder så jag klarar mig. Men det går sådär... gjorde tabben att titta in på Berlins idag, och där hade de slutrea med 70% rabatt. Skulle aldrig köpa ett plagg från Masai till fullt pris - de är DYRA - men nu kunde jag inte stå emot. Kan dock inte riktigt bestämma mig för om den här tunikan/klänningen är fin eller ser ut som en nattskjorta...? ;-)


Strömlidabacken

Ny cykeltur ikväll! :-) Med en liten avstickare upp till toppen av Strömlidabacken. Såg hurtbullar som sprang upp och ner som skottspolar, men själv nöjde jag mig med att knata upp EN gång, och i makligt tempo. Nån måtta får det vara! ;-)

Sen svängde jag förbi småbåtshamnen vid Klubbgärdet också. Vacker kvällssol...

Nu ska jag slå in födelsedagspresenter (Cornelia fyller 2 år i helgen) och sen grabba en av böckerna i bokpratshögen. Hinner kanske läsa en sida eller två innan jag somnar... :-)


Bokpratsschema

Inte alldeles enkelt att sätta ihop ett fungerande bokpratsschema för sju klasser som vill komma till biblioteket ca en gång i månaden, när hänsyn ska tas till elev- och lärarscheman, bibblans öppettider, mina och kollegans arbetsdito samt friluftsdagar, andra aktivitetsdagar och lov. Men det går! :-) Nu har jag 35 bokprat inplanerade under hösten (mellanstadiet Sjulnäs) - sen tillkommer 12 bokprat på byaskolorna (lågstadiet Böle och Svensbyn) samt förhoppningsvis ett och annat prat på högstadiet i Sjulnäs. Kommer inte hinna ha långtråkigt! Utmaningen blir snarare hur jag ska hinna läsa in mig på tillräckligt många barn- och ungdomsböcker att presentera... borde nog sluta blogga NU och läsa några sidor! ;-)


Pitsundsbron

Häromkvällen blev det en cykeltur medan jag väntade på att tvätten skulle bli klar. Skulle bara en liten vända, men glömde bort mig och trampade ända till Pitsundsbron. Två mil t/r, typ. Men klart värt det i det fina vädret!

Börjar dra ihop sig till avslutning i Piteå-Tidningens sommarcykelkampanj, så det gäller att samla så många kilometer som möjligt! :-)


Arctic Race Norway

Hög tid att försöka komma ifatt på bloggfronten...!

Den här tiden för en vecka sen satt jag hos Unni och EA och njöt av färska hallon med vaniljsås... efter att först ätit middag på Milano. Deras Alanya-kebab går inte av för hackor! :-)

I fredags var det dags för det internationella cykelloppet Arctic Race Norway att passera Mosjøen. Vilket de gjorde i en hisklig fart! Kul att ha upplevt det, hur som helst.

Efter loppet lämnade vi stan och tog färjan ut längs fjorden. En hel helg i Vestvågan - härligt!

Grått och regnigt på lördagen, men det stoppade inte oss! Först ett besök på den nyöppnade lilla butiken på kajkanten, sen ut i skogen på kantarelljakt. Framgångsrik sådan! :-)

Jag sov på soffan i vardagsrummet - med fin nattlig utsikt och snällaste Buster som sällskap. Sämre kan man ha det!!

Fin utsikt även på dagtid, förresten ;-)

Vi hann ut och plocka blåbär också. Stora fina blåbär! Fast jag hade lite koncentrationsproblem då jag beundrade utsikten över De Syv Søstre parallellt med bärplockandet... :-)

Sista bilden från Norge får bli från bilen på väg till färjeläget på söndag kväll... ser redan fram emot nästa besök!


Norge

Alltså. Tiden räcker inte till. Tre intensiva dagar i Piteå - och nu är jag på väg igen. Till Mosjøen! Toapaus i Tärnaby just nu...

Stannar tills på måndag, men sen är det obönhörligen slut på ledigheten. Och egentligen är det inget att klaga över, jag stortrivs ju på jobbet och nu kommer eleverna snart tillbaka!

Här skiner solen, hoppas finvädret fortsätter på norska sidan. Fast det kommer bli en bra helg alldeles oavsett. Gissa om jag och Unni kommer ha mycket att prata om...? ;-)


Trollsländetemat

Hittade två till! I krukan med konstgjort grönt i bagarstugan! :-)

Dessutom har Marie skickat en bild. Glödhetas trollsländor. Önskar mig sådana när jag fyller år - eller till jul. Eller kanske både och...! ;-)


Skyfall

Jisses. I förmiddags kom ett rejält skyfall - på mindre än en timme fick vi 20 mm regn (det mesta under 20 våldsamma minuter). Tror aldrig jag sett gårdsplanen så blöt nån gång - eller som pappa sa: "Vi kan nog anlägga en fiskodling vid gungställningen!"

Fast sen blev det uppehåll ett par timmar på eftermiddagen (innan regnandet började om igen) och då hann jag plocka lite mer blåbär. Kan aldrig bli för mycket! :-)


Åska

Tjoflöjt! I natt/morse/dag har världens åskoväder härjat på och runt Holmön. Blixt och dunder, störtregn och hagel - och strömlöst stora delar av dagen. Drygt 15 mm nederbörd - välbehövligt! Men Umeå Energi har fått slita hårt för att få ordning på det svajiga elnätet. Nu verkar det (peppar peppar) fungera som det ska.

(sista bilden har jag knyckt via Facebook, den visar åsknedslagen under morgonen - tur att det värsta av ovädret inte drog förbi en halvmil längre österut...!)


I källaren

Bokläsning har det knappt blivit tid till i sommar (översikt kommer). Fast när vi kopplade in vår nya tvättmaskin (den gamla har pajat) fick jag en lugn stund nere i källaren då jag satt där och kollade att allt funkade OK när vi körde den första tvätten. Lite kallt och mörkt, men tyst och stilla... ;-)


Båtmuseet

Igår var vi en sväng på båtmuseet. Mest intressant för egen del: skötbåten som pappa skänkt till museet, samt bilden från Sörsundet i samband med att salteriet brann ner. Skoleleverna var där och betraktade förödelsen - nummer två från vänster med rutig väst och keps: pappa.


Solpromenad

Tycker den här bilden blev himla fin! :-)


Prästgården

Prästgården här ute på ön ska målas om. Nu har man bestämt vilka färger det blir - ska visst påminna om hur det såg ut förr. Ljus faluröd är väl inte min favoritfärg precis, men kul idé att skylta så folk får veta vad och varför!


Söta fröknar

... som älskar blåbär!

Sen blir man ju lite smussig och måste bada... ;-)


Visfestivalen

I lördags kväll gick jag, Sonja och Rickard på visfestival. Alla artister var bra - men nog var det Euskefeurat som lockade mest...!

Nästan 2500 betalande besökare under helgen - toppnotering! Och tur med vädret i år igen... :-)

Efter konserten gick vi ner till hamnen för att se på färjekön. Den var lååång...!


Moln och sånt

Alltså. Supertrögt internet, helt omöjligt att ladda upp bilder, sena kvällar och full rulle på dagtid. Ingen bra kombo för att kunna/hinna blogga...

Men nu har det lugnat ner sig på ön, många har åkt iland och vips är internetkapaciteten mer i paritet med behovet. Kan t.o.m. ladda upp bilder utan större problem!

Soligt och fint varenda dag (utom igår när det kom en skur) - men vi har hört åskan mullra både i öst och väst. Fascinerande molnformationer... Men nu verkar vi ska få mer ihållande regn imorgon - hoppas det stämmer. Varenda droppe behövs!


RSS 2.0