Att jag aldrig lär mig...

Att planera och vara ute i god tid hör inte precis till mina starkare sidor - nu har jag ett nytt maratonbokprat under uppsegling: sex lågstadieklasser på en av byaskolorna på måndag. Runt 50 titlar totalt (fast några böcker kommer jag i ärlighetens namn återanvända i flera klasser, så säg kanske 35). Betydligt enklare att förbereda än för högstadiet men det har ändå tagit sin rundliga tid! Nu är jag - nästan - klar, vilket behövs med tanke på att jag åker bort imorgon efter lunch och inte kommer hem förrän sent på söndag kväll...En påse per klass! :)

 

Julstämning... eller?

De senaste dagarnas gråregniga väder gör inte precis att julstämningen behagar infinna sig... bäst då att hjälpa det hela på traven! :-) Igår bakade jag lussekatter medan regnet smattrade mot köksfönstret, och idag har vi julpyntat på jobbet. Lite tidigt, kanske, men julböckerna har folk frågat efter ett tag, och sen är det ju faktiskt första advent på söndag...! 

Gallrat

Det är rätt trångt i våra hyllor... inte minst bland ljudböckerna. Gallring är inte min favoritsysselsättning men igår tog jag mig i kragen. Alltså, det är fortfarande rätt fullt, men nu behöver man i alla fall inte spetta loss de böcker som är kvar...!Sen är det väl antagligen bara en tidsfråga innan det är lika fullt igen... ;-)


Skymning

Det gråa vädret till trots - det var fint i Byviken på söndagseftermiddagen! 

Grått grått grått

Inte världens mest upplyftande utsikt från Holmöfärjan... är på väg ut över dagen - ska på dubbla styrelsemöten. Lite snopet att jag inte kommer hinna förbi hemma, för jag åker iland igen ikväll och det blir för kort om tid att knata ner till Myren. Med cykel eller bil hade det inte varit nåt problem, men jag har varken eller idag. Jaja, får andas lite havsluft i alla fall! :-)


Sandön

Jag har hittat ett nytt favoritställe att promenera till på mina lunchraster/friskvårdstimmar. Sandön! Bara ett stenkast från bibblan (eller, tja, en kvart ungefär). Himla fint!

Efter det vintervackra vädret kring förra helgen blev det två dagar med regn och plusgrader. Så onödigt!! I onsdags kom dock solen tillfälligt tillbaka, så det var då jag var ute och skuttade - med broddar. Aaaaah!!


Bokpratsmaraton

I fjol bokpratade jag för hela högstadiet i Norrfjärden (Porsnässkolan) i samband med att de anordnade Bokens dag. De andra som tillfrågats hade inte möjlighet, men jag kunde och tänkte att det nog vore rätt kul. Vilket det var! Även om det tarvade en hel del förberedelser.

Den här veckan har de kört Bokens dag igen. Och frågade mig direkt. Och jodå... jag sa ja den här gången också. Inte alls lika mycket jobb som sist, eftersom jag återanvände en hel del titlar. Men precis lika kul! Särskilt som flera elever kände igen mig och verkade tycka det var kul att jag kom tillbaka.

Tur dock att jag alltid skriver ner lite om de böcker jag läser och tänker att jag ska använda i bokpratssammanhang - blir väldigt mycket enklare att repetera vad man ska säga om dem då! :-)

... fast 45 titlar på två timmar är ju ändå något av en utmaning - särskilt att komma ihåg vad alla huvudpersoner heter... ;-)


Gott

Är i Vännäsby - och där fixade svågern dessert med precision tidigare i kväll... ;-)

Väldigt gott!!


Läst i september och oktober... och halva november

Ojsan! Har sagt det förut, och säger det igen: time flies! Redan november?!?!
 
OK. Så då är det hög tid för en uppdatering på läsfronten - det här är de böcker jag minns att jag läst sen senast... :)
 
Vuxenböcker:

Kepler: Stalker (CD)
Jodå, jag har läst den förut. Men tänkte det kunde vara bra att repetera inför den nya boken, Kaninjägaren, som ju släppts nu i höst. Och jisses - den var spännande den här gången också! Visade sig att jag glömt väldigt mycket - inte minst vem som var skurken. Så jag satt med andan i halsen bakom ratten och lyssnade, antagligen en lika stor trafikfara som vanligt när jag lyssnar på deckare... :)

Penny: Mörkt motiv (CD)
Den första boken med sympatiske kommissarien Armand Gamache som löser brott i en stillsam liten by i södra Canada (åtminstone har jag fattat det så, att alla böckerna utspelar sig i och runt Three Pines - typ motsvarigheten till Midsomer). Den här boken hittas den gamla damen Jane Neal död med en pil genom bröstet. En tragisk olycka, tror man till en början - men det visar sig att det finns någon som ville röja henne ur vägen... Småputtrigt och mysigt, lite åt Agatha Christie-hållet. Lyssnade lite för sporadiskt för att riktigt komma in i boken, men jag tror jag ska ge herr Gamache en chans till vid tillfälle... :)Theils: Flickorna på Englandsbåten
Alltså! Kors i taket! Det här är den första vuxenbok jag läst - inte lyssnat på - sen... ehh... typ i våras nån gång?
Och det är en alls inte oäven deckardebut - börjar lite långsamt, men tar sig. En dansk journalist stationerad i London köper en gammal resväska i en second hand-butik, och ut ramlar ett par foton. Ett av dem visar sig föreställa två unga danska tjejer som försvann på en klassresa många år tidigare. Nora Sand, som journalisten heter, börjar gräva och hittar snart en koppling till en av Storbritanniens värsta seriemördare...

Barn & ungdom:

 
Zail: Hanna Mendels chans
Ungern, 1944. Femtonåriga Hanna och hennes familj hör till de judar som transporteras från Budapest till Auschwitz. Det Hanna och de andra ställs inför är fasansfullt - ändå har Hanna tur. För en av nazistledarna tycker om musik och vill ha någon som kan spela piano - och Hanna får uppdraget. Hon hämtas varje dag av vakterna, och förs från lägret till kommendant Jaegers hus. Där spelar hon för folk som hatar henne och antagligen skulle skjuta henne om hon råkade spela fel. Bland åhörarna finns kommendantens son Karl, som till en början verkar butter och ointresserad - men där tar Hanna fel. Han ser henne, förstår henne - och hatar sin far och det han utsätter judarna för. Hanna faller mot sin vilja... för även om Karl verkar ärlig och sympatisk är han son till en av de värsta människor Hanna nånsin mött. Finns det en chans för dem?Gunnarsson: #tillsammans #utanför
Så här skrev jag om boken i Piteå-Tidningen häromveckan:

Hilde är ensam. Utanför. Osynlig. Ingen frågar om hon vill hänga med på rasterna eller efter skolan. Ingen gillar hennes inlägg på Facebook och Instagram. Hedda och Lovisa i klassen, däremot, de är bästaste vänner, är alltid tillsammans, har en blogg som alla läser och gillar. Även Hilde. Men en dag växer sig känslan av utanförskap så stark att det blixtrar i huvudet på henne, och utan att egentligen tänka sig för skriver hon en taskig kommentar på bloggen. Den följs av flera. Och ännu flera. Hon kan inte sluta, men samtidigt känns det inte bra att vara elak. För det är ju det hon är. En mobbare. Ett nättroll. Inte ett dugg bättre än alla de som inte ser eller bryr sig om henne. Hon vill ju inte vara sån! Och vad händer om någon kommer på att det är hon som skrivit alla hemska saker?Laestadius: Tio över ett
Helt fantastiskt fin bok om Maja, som bor i Kiruna - ett Kiruna i förändring, då staden måste flyttas på grund av gruvans expansion. Fast Majas hus ska inte flyttas - det ska rivas. Och Maja är förtvivlad. Allt hon känner och älskar försvinner - till råga på allt ska bästa vännen Julia flytta till Luleå!
Varje natt ställer Maja väckarklockan på tio över ett - för tjugo över ett spränger alltid LKAB, och Maja vill vara beredd att fly om huset rasar. Hela hennes tillvaro är i gungning och till slut går det inte längre.
Men allt är inte hemskt - det finns bra saker också. Som Albin. Hockeykillen som hon är hemligt förälskad i och som visar sig vara intresserad av henne också. Mitt i allt det jobbiga spirar deras förälskelse...
Augustprisnominerad, med all rätt. Läs den!Ibbotson: Flykten från Berganien
Jag är väldigt svag för Eva Ibbotsons böcker... :)
Den här gången utspelar sig historien under andra världskriget och handlar om Tally och hennes vänner vid Deldertons internatskola, som åker till det lilla centraleuropeiska landet Berganien på folkdansfestival. Mitt under festivalen mördas kungen, som rakryggat stått upp mot nazisterna. Hans son, prins Karil, är nu i fara, och Tally och gänget från Delderton bestämmer sig för att hjälpa honom att fly...
Både spännande och tänkvärt!

Salmson: Stjärnstenen
Fantasy som utspelar sig i det fiktiva landet Dahr. Uppe i norr - i staden Hammar - bor Nea, vars pappa hörde till Stenfolket och vars mamma är drakriddare. I Hammar finns en av landets fyra stjärnstenar. Nea har Gåvan - i stenen kan hon se framtiden och vilka faror som hotar. Men när hon avlägger prov för att bli lärling hos mäster Fenel, den ende stjärntolkaren i Hammar, går nånting snett. Han blir rasande och slänger ut henne, trots att hon bara gjort som hon blivit tillsagd. Med hjälp av sin mammas kusin Jesen försöker Nea förstå vad som hänt, och varna de andra stjärntolkarna i landet. För nånting är väldigt fel... 

Lean: Augustiminnen
En stillsam och vacker bok om kärleken mellan 10-åriga Hannah och hennes morfar. Han har Alzheimers, och minnet försämras varje dag. Samtidigt vet Hannah att det är något viktigt som han har lovat berätta för henne, men hon måste hitta en väg in i hans minnen...

Halling: Eddie 12 och hon som heter Elsa/Elsa 12 och han som heter Eddie
En vändbar bok! Eddie och Elsa berättar, från var sitt håll, om det där som hände de första dagarna  på den nya terminen. De har ingenting gemensamt, men ändå korsas deras vägar. Smart drag! Fler sådana böcker, tack - eleverna älskar dem! :)

Nilsson: Ishavspirater
Handlar om Siri. Hon bor på den lilla ön Blålöga i Ishavet, och måste ge sig ut på en farofylld färd för att rädda sin lillasyster Miki som tagits tillfånga av kapten Vithuvud.

Sten: Djupgraven
En riktigt kuslig bok! Utspelar sig i Stockholms skärgård, där Tuva bor på en av öarna. Hon känner sig utanför, är ensam både hemma och i skolan. Samtidigt händer det oförklarliga - och ruskiga - saker i området, och när en av klasskompisarna försvinner spårlöst börjar Tuva se tecken på att det är något större i görningen. Och kanske, kanske är hon den enda som kan stoppa ondskan...

Johansson: 20 över 7
Ludde är förtvivlad. Ladugården som hör till gården där hans kusiner bor har brunnit ner. Och det finns inte ett spår efter dem - kan de ha befunnit sig i ladugården när den började brinna...? Den tanken är nästan för hemsk för att ens tänka. När Ludde åker dit tillsammans med sin pappa för att se på förödelsen, hittar han konstiga spår uppe på vinden. Och plötsligt är han i livsfara...

Krog: Nattbuss 198
Handlar om Johan, som är tystlåten och som de andra i klassen knappt lägger märke till. Tills han tar nattbussen hem efter en blöt kväll på stan. För nånting händer ombord på bussen: någon - eller något - vräker sig in genom en ruta, bussen voltar och fattar eld. Alla ombord omkommer - utom Johan, som i sista sekunden ramlar ut genom just den rutan. När han vaknar hemma morgonen därpå tror han först att han har drömt alltihop, men inser snart att det inte är så. Och han inser också att han är förändrad. Han vill synas, han vill ta plats, han ÄR någon. För första gången i sitt liv. Men människorna runt honom har svårt att tackla hans förändring...
Riktigt läbbig bok!

Emma Fäldt: Jag gör det. För din skull!
Även här ett tips jag skrivit för PT:

Det här är den andra boken om Andrea och Leni som går i fyran och är bästa vänner. Andrea har precis fått världens finaste hund, en taxvalp som heter Zassi. Men redan första veckan går det på tok, när Andrea gör något hon absolut inte får. Leni ljuger för hennes föräldrar så att de inte ska bli arga på henne, och Andrea är tacksam även om hon inser att det är fel. Senare åker de på klassresa, och då är det Leni som hamnar i knipa. Andrea lovar täcka upp för henne, men det är svårt. Hon vill ju hålla sitt löfte, och Leni var ju snäll och ljög för hennes skull - men samtidigt förstår hon att det faktiskt kan bli ännu värre om hon inte berättar sanningen…
En fin och lättläst bok om rätt och fel, och om att ställa upp för sin vän med de bästa intentioner utan att alltid tänka på konsekvenserna.

Lundberg Hahn: Falska ansikten
Mysteriebok som utspelar sig på ett konstmuseum i Spanien. Hyfsad, om än ingen höjdare.

Lee: Den stulna skatten
Helt OK kombination av (kamp)sportbok och deckare. Om ett gäng ungdomar på internationell skola i Beijing och deras försök att stoppa en skurk som försöker lägga vantarna på en ovärderlig konstskatt.

Uggla: Min mamma bor på en stjärna
Den här boken har jag läst förut, men läste om den inför bokprat. Finstämd bok om en tjej vars mamma nyss gått bort och de funderingar som hon har. Hur mycket sorg finns det i världen? Och kommer hon nånsin att känna sig glad igen?


Två mil till

... på cykel alltså, medan jag såg senaste avsnittet av Midnattssol. Vet inte vad jag ska tycka såhär halvvägs genom serien (4 avsnitt av 8). Lite för skruvat/mörkt/spretigt för min del... men jag vill ju veta hur det går så jag lär nog fortsätta titta.

Tippar att det här blir sista dagen med fint vinterväder på ett tag. Plusgrader, vind och regn på väg hitåt. Synd!!


Minioner och måne

Ha! I did it! Har cyklat 32 km medan jag tittade på Minions-filmen! :-D

... tja, de är ju lite charmerande, de små gula vettvillingarna. I små doser. En hel film... nja. Men nu har jag i alla fall sett den. Finns en hel del sådana filmer - som jag tänkt att jag borde se, bara för att. Nu har jag ännu fler - gick förbi Hemmakväll på väg från jobbet, och de rear (som vanligt) ut hyrfilmer. Köpte flera... bl.a. Gone Girl, Paper Towns och Skämmerskans dotter. Oklart när jag ska hinna se dem, dock... ;-)

... och utanför går supermånen sin tysta ban...

God natt! :-)


Julklapp

Hah! Första julklappen inhandlad! Rasmus ska få en 500-bitars byggsats med Titanic. Typ som Lego (och bitarna ska visst vara kompatibla med legobitarna). Den store lille killen är suverän på att bygga, dessutom är han jätteintresserad av just Titanic. Borde ju bli en fullträff, tycker ni inte...? :-)


Skymning

Tja, solen går ner rätt tidigt numera. Lämnade jobbet typ kvart över tre - och då var det inte mycket dagsljus kvar...

Har överraskat mig själv och faktiskt varit rätt effektiv ikväll. Lagade som sagt "riktig" mat (se inlägg nedan), diskade, torkade köksgolvet och har dessutom hunnit en bit till på mitt senaste virkprojekt (bild kommer när det är klart). Nu har jag haft efterrättspaus i soffan (pecanpaj med vaniljglass) och försöker uppamma energi till att cykla en bit. Framför TV:n, alltså. Ligger mer än lovligt efter - hade ju tänkt hinna passera 300 mil innan årsskiftet. Ehh... i så fall måste jag nog trampa bortåt två mil per dag. I snitt. Kommer inte hända (särskilt som jag varit förkyld senaste veckan och inte cyklat en meter). Men jag ska göra ett försök.


Gnistrande snö

I helgen jobbar jag på stadsbiblioteket. Tog en liten omväg till jobbet och fotograferade av hjärtans lust... så himla vackert ute! Hade egentligen ingen lust att gå in, men vad göra? Dessutom blev det rätt kallt efter hand... långkalsonger hade nog inte skadat.

... ska tilläggas att det var skitkul på jobbet, full fart nästan hela tiden! Och mysigt att jobba med MaB - vi hann surra & skvallra litegrann emellanåt... ;-)


Julstämning

Rena rama julstämningen när jag kom ut från bibblan i Sjulnäs igår...!


Skellefteå

Nytt försök att komma ikapp...!

Åkte som sagt från Malå förra lördagen - mot Skellefteå. När det var ett par mil kvar började snöfallet. Som om det inte kommit nog av den varan dagarna innan - faktiskt var det ställen strax söder om stan (typ Bureå) som fick bortåt EN METER!

Landade hos Ann-Cathrin som bjöd på supergod tacopaj. Sen hamnade vi i soffan där vi surrade "all night long", även om jag var så hes att jag emellanåt var tvungen att hålla snattran...

Söndag morgon vaknade vi till en lucka i molntäcket, och efter frukosten gav vi oss ut på promenad i vintersolen. Broarna runt. Vi hann nästan hela vägen innan snön började vräka ner igen...!

Därmed fick jag bege mig hemåt i snöyra... fast bara i ett par mil. Norr om Kåge hade det knappt snöat alls!

Summa summarum: jättemysig helg! Fast jag var i ärlighetens namn en smula sliten när jag kom hem... ;-)


Gott

Att laga mat är inte nåt jag är särskilt bra på, eller intresserad av. Inte precis nån höjdare att laga mat till bara sig själv, typ. Fast ibland får jag ett infall och lagar mycket, så blir det några matlådor att lägga i frysen (då slipper man ju laga mat ett par andra dagar, hehe). Och ikväll fick jag ett sånt infall. Fläskfilé med potatis och gräddstuvade kantareller. Fyra portioner - middag idag, middag imorgon, två lådor i frysen. Blev rätt gott! :-)


Finn två fel

Både särskrivning och felstavning. Korrekturläsaren på Marabou måste haft en dålig dag på jobbet...

Fast chokladen är ju lika god för det... ;-)


Se där

Men fina pappa! Jag har jobbat på stadsbiblioteket idag, mest med att gå igenom och märka om fackböcker. Dewey, ni vet. Och i två böcker på rad dök han upp! I Boris Erssons Äventyr med Måsen, och Thomas Distlers Iskall. Det ni! ❤


Maritima termer

Fniss! Skrattar så tårarna rinner åt en del av ordförklaringarna... 😂😂


Läskig

Roadtrip del 2 får vänta tills imorgon, det tar så lång tid att ladda upp bilderna!

Istället kom jag på att jag glömde en bild som ju hör ihop med barnboksveckorna. Det här är den läskiga bibliotekarien, och det är INTE öron utan djävulshorn, bara så ni vet!!!

Måste väl i ärlighetens namn erkänna att vi kämpar lite i uppförsbacke med att övertyga eleverna om just detta... får skylla på att rekvisitalagret på Dollarstore var lite urplockat! ;-)


Roadtrip del 1

Helgen som gick var jag ute och körde. Eller hur man nu ska formulera sig! ;-)

Startade från Sjulnäs direkt efter jobbet på fredagen och styrde kosan mot Malå. Övernattade hos morbror med sambo och deras hundar. Mysigt!

Enligt SMHI skulle det vara uppehåll hela vägen - men de första milen körde jag i snöyra. Innan jag kom fram var det dock klart och kallt. Och då menar jag k-k-kallt.

På lördagen åkte vi in till Malå (jo, för de bor ju typ en mil utanför) och besökte kyrkogården där vi bl.a. tände ljus på mormor och morfars grav, och på morfars fars.


Ånej...

... hur i himlens namn kunde Donald Trump hamna i Vita Huset??? Ingen rolig nyhet att vakna till, minsann... :-(

Sen blev jag väl inte precis muntrare när jag fick ögonen på ett av svaren i Piteå-Tidningens näringslivsbilaga på frågan "Hur får vi Piteå att växa?" Representanter från alla partier uttalade sig, men det var det här jag reagerade på:

Godnatt, liksom.


Barnboksveckor

Som sagt, årets barnboksveckor har tema skräck. Inte alldeles optimalt upplägg att dra igång direkt efter Halloween - mer än en elev har konstaterat att "ni är för sent ute, Halloween är slut - nu är det dags att ta fram julsakerna!"

Hmpf. Nåja - denna missräkning till trots kör vi så det susar. Vi har en mängd aktiviteter och tävlingar i bibblan, allt från att räkna antalet spindlar i lokalen till dubbla tipspromenader och en möjlighet att namnge skelettet Benjamins fru! Sen har vi spöksagostunder i vårt magasin (för anledningen omgjort till grotta) och läbbiga djur i vår monter (eller skräckkabinett som vi kallar det nuförtiden). Till de mindre barnen har vi färgläggningsbilder och en enklare para ihop-uppgift. Vår stora brevlåda är redan överfull med svarstalonger och flera har undrat om det inte är dragning snart (de kan vinna allt från böcker till pennor, spel och annat smått och gott). Men näe... de får ge sig till tåls ända tills efter nästa helg... alla (mellanstadie)klasser och föeskolegrupper ska ju hinna vara med och tävla innan vi utser vinnarna!


ABC blir 123

... är den slogan som Biblioteken i Norrbotten använder för att beskriva övergången från SAB till Dewey. Alla bokstavskoder på fackbokryggarna har bytts ut mot sifferdito - vilket jag skrivit om förut - och därmed har en hel del litteratur också bytt plats på hyllorna.

Det finns Deweykoder även för skönlitteraturen - men det struntar vi i. Generellt går länets alla bibliotek för någon form av klartextlösning (en del gör det även på facksidan, men inte vi). När det gäller barn- och ungdomsböcker lämnar vi därmed SAB-indelningen Hcf, Hcg och uHc, och använder istället begreppen Barn, Mellan och Ungdom. Dessutom är mycket av barnlitteraturen indelad i genrer - så för att snygga till på bokryggarna och göra det mer enhetligt tar vi nu bort de gamla fula nötta (och i många fall fasligt snedkopierade) genrelapparna och klistrar på nya, som innehåller både genre- och målgruppsinformation. Och på just mitt bibliotek verkar det ha funnits en faiblesse (stavning??) för att sätta genreinformationen på baksidan av böckerna istället för på ryggen, vilket i mina ögon rör till det när man ska sätta upp böcker - så nu sätter vi lapparna på bokryggen och ingen annanstans. Blir så bra, så!! :)

Fast det tar ju tid... så vi siktar väl på att bli färdiga till jul, typ... det är ju så himla mycket annat hela tiden. Nu är det barnboksveckor (mer om detta i ett annat inlägg), sen planerar vi för 90-årsjubileum i slutet av månaden (det första biblioteket i området startade 1926!) - och så har jag 19 bokprat på knappa tre veckor. Ehm. Det där med tajming, prioritering och att lära sig säga nej är en svår ekvation... :)

OK. Hur som. Så här ser det ut - före och efter: 

Enchiladas-lunch

Förra veckan var jag bjuden hem till kollegan Desirée på lunch. Hon bor typ ett stenkast från bibblan så det var ju smidigt att bara knata dit när det närmade sig lunchtid! :)

Vad hon bjöd på? Enchiladas med kycklingröra och massa vitlök. Supergott! Och vi konstaterade att det hela nog skulle leda till att inga vampyrer vågade sig i närheten av biblioteket när vi kom tillbaka dit... vilket visade sig stämma. Helt vampyrfritt! ;)

 

Zzzz

I min enfald tror jag att det kommer en dag när jag hinner ifatt med allt som halkat efter. Den dagen är dock med all önskvärt tydlighet inte idag...

Försöker ladda upp bilder men ögonen går så mycket i kors att det är lika bra att ge upp. Sängen nästa, nya tag imorgon.

Kan meddela att det numera är vinter här i krokarna! Om tekniken och orken står mig bi kommer bildbevis imorgon. Godnatt!


Snö

Nu har de första flingorna fallit! Men än är det inte mycket att skryta med... ser på Facebook att t.ex. Holmön fått betydligt mer. Nåja, det kommer nog här också i sinom tid! Blir ju så himla mycket ljusare. För annars är det mörkt så det förslår. Även mitt på dagen, känns det som...


Förbereder

Nästa vecka och veckan därpå är det dags för årets upplaga av Barnboksveckorna. Temat i år är "förrSKRÄCKliga veckor" så vi går "all in" vad gäller kusligheter. Jag har precis varit hos rektorn och hämtat Benjamin, som ska förstärka bemanningen på bibblan denna period. Han ser onekligen lite frusen ut...!

(sen tyckte kollegan att det ser ut som att han kört 5:2-dieten med framgång - kanske jag borde fråga om han har några knep...?)

I övrigt väntar jag med att avslöja vad vi kommer hitta på - vi har en lång lista med aktiviteter, utställningar, pyssel och annat. Ska nog finnas nåt för de flesta! :)

 

On the road again

Jag körde norrut igår morse. Faktiskt lite snörester på och intill vägen på sina ställen. Definitivt vinter på gång! Fick stanna och fylla på motorolja också. Hann tänka att det var konstigt att det behövdes redan, bilen är ju nyservad - tills jag insåg att det gått ett halvår sen jag köpt den och att jag på den tiden kört närmare 1500 mil. Kanske var på tiden, ändå...! :)

 

Vännäsbyhelg

I helgen var svågern ute på Holmön och jagade - och jag åkte till Vännäsby för att umgås med syrran och barnen. Mysigt! Även om moster blir ganska sliten av de små energiknippena... :)

När jag kom fram på fredagkväll var Eva och Rasmus i full gång med att skära ut en pumpalykta. Fin blev den!Och så hann vi med lite fredagsmys, just denna kväll med popcorn och ostkrokar. Inte dumt!Liten fröken tittar på ett av sina favoritprogram - Masja & björnen:Kreativ Lovisa gjorde frostkonst på mosters bilrutor:

Lördag kväll var ungarna bjudna på Halloweenkalas hos sina kompisar. Cornelia upptäckte att det fanns ett spännande kryp-in-skåp i vardagsrummet... ;)Efter en intensiv kväll med två pirater, en Hulken och två prinsessor (samt en liten plutt som inte var utklädd) som jagade varann varv på varv, spelade innebandy, byggde med klossar och satte i sig oanade mängder slisk - var det tre tröttisar vi hade med oss hem. De somnade rätt omgående... :)

Söndag startade med en kille som sa "Jag vill baka pepparkakor - nu!". Jahapp. Så då drog vi igång julbaket... även om pepparkakorna sannolikt tar slut inom en vecka. Lär bli fler bakdagar...!

På eftermiddagen fick Lovisa lust att gå till lekparken. Så då gick vi dit, hon och jag. Vi fick ha hela parken för oss själva! :)

 

RSS 2.0