Solnedgång

... i höjd med Djäkneboda på fredag kväll:
 
 

Dränering

Japp, det blev cykeltur till jobbet i fredags. I shorts och linne!! Smällvarmt, och svettigt därefter... :)
 
På fredag kväll körde jag till Sävar och övernattade, och så ut till ön med första färjan igår morse. Skulle stanna till idag, men sen vi hört SMHI:s prognos (nordostlig kuling) åkte vi iland igår kväll, pappa och jag. Vilket nog inte var så dumt, då flera färjeturer ställdes in idag pga hård vind.
Hur som! Igår spanade jag in läget på dräneringsfronten - det går framåt! :) Bortåt 70 m polyetenrör är nu nedgrävda, men sen återstår typ allt annat. Tror inte vi kommer bli sysslolösa i sommar, precis...

På väg till färjan mötte jag den här lille gynnaren:Idag gick Eva och jag på marknad i Sävar i blåsvädret - men det regnade inte i alla fall. Några fynd? Nja... mjukkaka, såklart, och Eva hittade ett par fina kuddar. Och ett par monsterstövlar till Rasmus på loppis! :)

Nu är jag tillbaka i Piteå efter ett vått pitstop längs vägen. Bilen valde nämligen att indikera låg oljenivå - precis när det strilregnade som mest. Suck... fast det var tur att jag inte ignorerade varningen - oljestickan var nästan helt torr!! Kunde blivit en dyr historia...

Överväger ny cykeltur imorgon igen, men det är ganska mörka moln och rätt så blåsigt, så jag tror det får bli en annan dag. Minst en gång i veckan har jag tänkt! Det är bara det att kommande vecka är en kort sådan - jobbar bara tre dagar. Och tisdag-onsdag har jag ingen möjlighet att cykla. Äsch...

Skor

Köpa skor via nätet? Inte lönt. Jag som får skavsår bara jag ser en sko kan definitivt inte köpa nånting oprovat. Trodde jag. Nu har jag mot bättre vetande beställt ett par i alla fall - och de sitter som gjutna! Nästan för bra för att vara sant... :)
 


Imorgon har jag tänkt cykla till jobbet igen. För säkerhets skull lämnade jag in cykeln på en välbehövlig service idag. Länge sen sist... så nu är kedjan smord och däcken pumpade och framhjulet riktat och vad det nu var mer som ingick i servicen. Bara att tuta och köra! :)

Ännu en fin kväll

Nä, de mörka molnen skingrades, och istället blev det en fantastiskt fin kväll. Och vad gjorde jag då? Gick en promenad längs Kärleksstigen, såklart! Undrar när jag ska få tid att upptäcka resten av Piteå med omnejd när jag har ett så härligt "utflyktsmål" bara ett stenkast från lägenheten... :)

Väderomslag

... på gång? :-)
Skit

... bokstavligt talat. Nytvättad bil + parkering under ett träd = dum kombination. Efter ett dygn är den i nästan lika stort behov av tvätt som innan. Ska skyndsamt försöka byta parkeringsplats!!
Sjulnäs t/r

Sådärja, jag fick äntligen liv i trippmätaren så imorse cyklade jag till Sjulnäs! Fast om den lilla tingesten visar rätt är det inte över 2 mil till jobbet som jag trodde utan bara 19,1 km. Snopet.

Till och med Smurfit Kappa är vackert i morgonsolen... nästan! :)

Det gick över förväntan - men så är det ju också relativt flackt i de här trakterna. Behövde aldrig stå och cykla, eller kliva av på grund av motlut. Lite läskigt när det dundrade förbi timmerbilar på Arvidsjaursvägen, men större delen av sträckan går längs mindre vägar där det inte är så mycket trafik.

Jag startade tidigt för att ha gott om tid och slippa stressa. Kl 06.10 var jag på väg. Det räckte med mycket god marginal - var på jobbet 07.15! Nåja, hellre det än att komma inflåsandes i sista momangen.

På vägen hem tänkte jag övermodigt att "det här gör jag om imorgon". Ett par timmar senare är slutsatsen att nej, det får nog vänta ett par dagar... :)

Förbättring

Lite tråkig skylt på seriebokstråget, tyckte jag...


... och gjorde helt sonika en ny!Smaken är ju delad, förstås, men jag tyckte nog den blev lite klatschigare! :)
 

Mysmorgon

Härlig morgon i trädgården i Vännäsby! :)


Stora fina tjejen

Far och dotter resonerar


Rickard rensar i jordgubbslandet


Pappa filosoferar, Eva fixar Lovisas ny(gamla) säng

... och till sist, en liten tröttis som somnade mitt i middagen igår:Goa unge!!!

Ren(are)

Äntligen, det var verkligen hög tid! Jag har tvättat bilen för första gången sen flytten, och tittar man en smula på avstånd ser den riktigt blank och fin ut! :) På nära håll syns det att jag slarvade en smula... Och ja, jag har tappat en navkapsel. Två, faktiskt. Ska fixa nya - snart (eh... det är väl ett år sen den första föll av, minst - den andra förlorade jag förra helgen).
 
 

Kosläpp

Det blev inte bara tårta på Evas födelsedag - vi var på kosläpp också! Mysigt! Lovisa pekade på korna och sa "voff"... :) Fast innan vi gick därifrån hade hon hört dem råma så nu säger hon "mmmm" istället, och vet att de kan "tånga". Vad? Stångas, förstås! Rasmus var mer intresserad av ponnyridning än av kossor (för de ville ju inte ha gräset han försökte mata dem med), och efter en låååång stund i kö fick han rida en runda på Cirrus. Nöjd unge! :)
 
 
 
 
 

Vårfest

Snacka om att ha bytt jobb vid precis rätt tidpunkt! Inte bara flyttade jag över gränsen precis när man på den svenska sidan får en extra semestervecka (i Norge kommer den först vid fyllda 60) - dessutom har jag blivit uppvaktad på 40-årsdagen, fast den är ett halvår bort!! Vi har haft vårfest med jobbet ikväll, och då passar arbetsgivaren på att uppmärksamma alla som fyller jämnt under året (eller, jag vet inte, men jag antar att det är 40-, 50- och 60-åringarna). I år är vi två 40-åringar, som dessutom råkar jobba på samma filial. Ingen av oss vill väl egentligen kännas vid att 40-årsstrecket närmar sig (vi fyller båda på senhösten) men det är ju alltid trevligt att bli grattad! :)

Eller som chefen sa: "De som börjar jobba när de är typ 31 får vänta nästan ett decennium på att bli uppvaktade, andra jobbar i två år och somliga bara i två månader..." Jaja, fast jag har faktiskt jobbat i tre och en halv!! :)
 
God mat var det också, på Järnspisen.
 
Och blommor fick vi!
 


Nu snart sängen, för det blir en tidig morgon. Ska hämta upp pappa i Norrfjärden och så bär det av vidare till Vännäsby där vi ska fira lillasysters födelsedag!
 

Trippmätaren igen

Ivrig att testa trippmätaren så cyklade jag Klubbgärdet-Pite Havsbad t/r i morse innan jobbet (satte iväg 06.40 och var hemma igen 08.15, började jobba kl 10). Enligt kartan borde det blivit ca 1,5 mil - men vad visade den lilla mojängen? Noll. Nada. Ingenting. Aaagh!! Felmonterad? Defekt? Vete fasen. Ibland önskar jag att jag haft en handyman i mitt liv... :)
 
Hur som. Blåsigt och lite kallt, men en fin tur!
 

Jag får göra ett nytt försök att få ordning på trippmätaren, har kommit fram till att det antagligen är för långt mellan givaren på framgaffeln och sensorn som jag fäst på en av ekrarna. Fast jag vet inte riktigt hur jag ska fixa det...
 
Ny cykeltur blir det nog inte förrän till veckan. Då ska det å andra sidan bli både soligt och varmt så då gäller det att passa på! :)

Regnskur

Fint väder idag. Soligt! Och ganska varmt. Fast precis mitt under min lunchpromenad kom det en rejäl regnskur - kom tillbaka till bibblan med wetlook... typiskt!Montering

Har ägnat halva kvällen åt att montera och programmera trippmätaren på cykeln. "Quick mounting", enligt tillverkaren. Jo jävlar. Om den funkar? Ingen aning... får väl cykla en sväng imorgon och kolla! :-)
Blåsippor och sol

Nu ikväll har det varit jättevackert - regnmolnen är som bortblåsta! Så när jag vinkat av pappa vid bussen gav jag mig ut på min sedvanliga runda förbi Furunäset och bort till Munksund, och så tillbaka längs Kärleksstigen. Fick tips av en kollega om att det växer blåsippor där, och nu hittade jag dem! Har sagt det förut och säger det igen - Kärleksstigen är redan en favorit... :)
 Pappa på besök

I helgen har pappa varit här! Vädret visade sig (i alla fall igår) inte från sin bästa sida med både regn och snö (!) men vi har varit ute på sightseeing i alla fall. Eller som pappa sa: "Det kunde varit värre, det är inte dimma i alla fall!" Sant! :)
 
Igår körde vi Infjärden runt (plus en bit förbi Stockbäcken för att kolla in vindkraftverken), och så var vi en sväng till Pite Havsbad. Fast jag glömde ta bilder...
 
Det blev desto fler på dagens runda! Fårön, Öjeby kyrka och kyrkstad, fikapaus vid Storstrand, Hemlunda och Haraholmen. I finare väder! :)
 


Promenad

Ännu en promenad längs Kärleksstigen i kvällssol. Ahhh... härligt!!! :-)
Mmm

Kolla vad vi fått av en av våra låntagare idag! :)
 

Typiskt att jag har en 5:2-dag... nåja, jag tar med mig ett par stycken hem så får jag väl äta dem till frukost imorgon! :)

Förtidsröstandet till EU-valet har inletts idag. I Piteå kan man bl.a. rösta på alla bibliotek. Det har varit en hel del strul, valmyndigheten har lyckats skriva fel öppettider på röstkorten för typ varenda filial, och inte har de gått ut med någon rättelse heller. Suck! Sen verkar röstkorten vara aningen försenade också, så här i Infjärdenområdet (där Sjulnäs bibliotek ligger) har typ ingen fått dem än. Därmed har det hittills varit en himla lugn dag för vår valförrättare som sitter här i ett hörn. Hittills (sen kl 13 när vi öppnade) har EN person röstat. Valförrättaren kom förresten en kvart innan vi öppnade, vi hann bli en smula ängsliga för att han inte skulle dyka upp alls!
 
Om jag ska rösta? Såklart. Jag menar att om man har rösträtt så har man röstplikt. Vad jag ska rösta på? Ingen aning! Men jag har ju ett par veckor på mig! :)

Sjulnäspromenad

Rätt fint idag om än inte så soligt:Nya soffan på barnavdelningen är äntligen på plats!
Bagarstugan

Det gick bra att flytta ut till bagarstugan för säsongen! Visserligen bara ett par plusgrader, men med ett antal yllefiltar och fleecedito frös jag inte alls! :-)


Återvinning

Återvinningsgården på ön har öppnat för säsongen. Vi fyllde traktorflaket och körde dit!


Aprilväder

... i maj!I Gäddbäck såg det ut så här tidigare samma dag:


Mer Holmön

Fler bilder från helgen - pappa och jag på fisketur:
Se där

Utsikten från min balkong - nu ser jag öppet vatten! :-)
Läsning i april

Det är bara att inse - jag hinner inte läsa några vuxenböcker längre! Det mesta handlar numera om att läsa in sig på bokpratsböcker för mellanstadiet. Men jag klagar inte - det finns oerhört många bra böcker för barn och unga! :)
 
Att det trots allt blivit två titlar på vuxensidan är tack vare ljudböckerna - lyssnar i bilen på väg till och från jobbet och ibland när jag är ute och går:
 
Moström: Rymd utan stjärnor
Hyfsad deckare i Sundsvallsmiljö, fast inte så spännande som jag hade trott.


Marklund: En plats i solen
Åttonde boken om Annika Bengtzon. Utspelar sig till stor del på spanska solkusten. Rätt spännande även om jag irriterar mig på att Annika i vanlig ordning kastar sig huvudstupa in i farliga situationer utan att tänka sig för. Att människan aldrig lär sig!
 
Så över till det jag läst å tjänstens vägnar - flera av dem har jag läst tidigare men läst om för att veta vad jag pratar om:
 
Barnböcker

  
Spont: Utan djur så dör jag!
 
 
Alakoski: Dagens Harri
 
Jansson: Ficktjuven
 
Drewsen: Stella skaffar ett syskon 
 
Ibbotson: Hemligheten på perrong 13


Barlach: Inte bara tennis
 
Melin: Så sjukt kär, Kyssas typ, Läskigt nära, Helt slut, Pinsamt eller?
En serie på 7 böcker (har inte läst nr 5 och 6, de är utlånade för tillfället). Väldigt lättläst, korta meningar, ca 20 sidor per bok, illustrerad. Och rätt omtalad. Handlar om Måns och Emma (det står inget om ålder men typ i början av tonåren kanske), som blir ihop och som i de första böckerna bara håller hand och pussas men som i den sista boken är nakna och smeker varandra (ganska explicit beskrivet). En del har satt i halsen då böckerna klassats som mellanåldersböcker och menar på att sånt ska inte barn i den åldern läsa, medan andra tycker det är helt OK. Jag är inne på att vi ska flytta hela serien till vår snabbläst-hylla på ungdomsavdelningen, för att inte de yngre barnen som gärna läser kärleksböcker ska snubbla över dem där. De är såpass lättlästa att även lågstadiebarnen kommer igenom dem, och det känns en smula för tidigt... 
 
Ungdomsböcker
 
Ljunggren: Drömtraktorn
 
Somper: Havets demoner (Vampyrater; 1)
 
Wahldén: Cell Grön
 
Nordin: Huset vid vägens ände

  
Rushton: Mitt nya jag
 
 
 

RSS 2.0