Stööön

Idag har jag avprovat Vulkan-pizzan, den världsberömda skapelsen från Gul&Blå i Bergsviken. Maffig... minst sagt!! Skinka, bacon, salami, oxfilé, pommes frites, sallad, bearnaisesås och vitlöksdito. Extra allt, typ!

Nä... jag orkade inte äta upp allt. Och av kvällens planer har det blivit skvatt intet - ligger på soffan i paltkoma... ;-) 
Infjärden runt

On the road again! Idag har jag cyklat Infjärden runt - med vätskestopp hos kollegan Kristina i Bergsviken och fikadito hos kollegan Désirée i Långnäs. Knackade även på hos kollegan Britt i Lillpite men där var det ingen hemma, så då blev det glasspaus på Vischan-grillen istället! Trippmätaren har lagt av, men det borde nog närmat sig 5 mil innan jag var hemma igen. Fort gick det inte, blev närmast parkerad av ett gäng karlar med tävlingscyklar och dito tajta trikåer. Men strunt samma, jag kom fram jag också! :-)


 
Piteå-helg

... den första sen i juni nångång. Varit på Nolia-loppis där min inre pocillovist fick sitt lystmäte (bortåt 20 äggkoppar) sen rea-race i butikerna med bl.a. hatthylle- och kjolfynd. Jobbigt att shoppa - släpade hem inköpen och skulle bara powernappa på soffan i en kvart. Det blev tre timmar...!!! 
Corrin's Hill

Jag har lagt ut några bilder tidigare från vår fantastiska tur upp till toppen av Corrin's Hill - men det kan inte bli för många! Underbart vackert väder, hisnande utsikt. Vi hade inte alls lust att gå ner igen!! Fast vi hade en tid att passa - läs inlägget om Fantomen på Operan lite längre ner. Det var den föreställningen vi skulle hinna till... :) 
 

Fel säsong

Öhh. Döm om min förvåning. Amaryllisen som stått ovattnad och (trodde jag) stendöd på min diskbänk i typ ett halvår har plötsligt fått för sig att den ska börja spira!! Vad månde bliva...?


Nyklippt

... fast nu är det ju en vecka sen förstås.

Före:


Efter:


Fin ring

Föll som en fura för den här silverringen med keltiskt mönster. Hittade den i presentshopen utanför Groove Museum i Ramsey och var bara tvungen att slå till! :-) 


Färgglad

Mötte den här lille färgglade gynnaren på min lunchpromenad idag! :-) 


Fantomen

Redan när vi bokade våra biljetter till Isle of Man snubblade vi över information om sommarens stora musikal-begivenhet på anrika Gaeity Theatre i Douglas: Phantom of the Opera i en uppsättning godkänd av självaste Andrew Lloyd-Webber. Alltså, det var ju bara att ta chansen när den kom, så vips hade vi bokat biljetter! Till premiärkvällen!
 
 
Och gissa om den levde upp till förväntningarna. Alltså, jag har typ noll musikalerfarenhet, men Ulrika har sett en och annan uppsättning. Faktiskt har hon sett just Phantom... en gång förut, i London. Men hon tyckte den här versionen var bättre! Själv var jag helt tagen efteråt - antagligen en kombination av att det var så himla bra, och att det var sån syrebrist i lokalen att man blev lite snurrig... :)

Huvudrollen spelades av en kille från ön - intervju med honom här. Verkar vara en sympatisk typ! :)
 
Gaeity Theatre invigdes år 1900, och har på senare år restaurerats till sitt ursprungliga skick. En oerhört mäktig byggnad! Vanligtvis genomförs det guidade visningar där man även får kika in bakom kulisserna, men just den här veckan var det inga sådana då man förberedde för premiär. Lite synd, förstås, men å andra sidan fick vi ju en musikupplevelse utöver det vanliga!
 
Enligt Taylorian Productions som står bakom uppsättningen, slog biljettförsäljningen alla rekord och i princip varenda föreställning var utsåld (de spelade i två veckor). Och varenda föreställning fick stående ovationer. Inte konstigt! :)

Bilder från föreställningen hittar ni här.

Lokalpressens utlåtande: "Phantom of the Opera really is a fantastic show not to missed. In Taylorian’s capable hands, it has evolved into a new spectacular and moving show. Who needs to go to the West End when the talent, dedication and enthusiasm from our local performers is on display here."


Ha!


Sommarens första dopp

... och antagligen det sista. Det var på tiden, jag som köpt mig ny baddräkt och allt!

Syrran med familj kom upp till Piteå idag (åker igen imorgon). Vi sammanstrålade vid Gläntan, där dimman precis var i färd med att lätta. Riktigt njutbar vattentemperatur dessutom! :-) Sen fortsatte vi till Nimbys och två intensiva timmar i leklandet - som vi fick ha helt för oss själva. Ganska slitna lite till mans efteråt!

Nu håller ungarna äntligen på att somna och vi vuxna hoppas få en stund ihop innan vi däckar vi också... ;-) 

Fina färger

Tog en Kärleksstigskvällspromenad i solnedgången. Inte dumt! :-) 

(glömde laddaren hemma imorse så jag kunde inte lägga ut Isle of Man-bilder från jobbet, batteriet var nästan tomt - och nu är jag för trött)


Skönt i solen

Duracellkaninstillvaron funkar så länge man inte stannar upp och känner efter. Nu har jag gjort det. Och det vete fasen om jag nånsin kommer lyfta rumpan härifrån. Eftermiddagens planerade målning av bagarstugefarstun utgår, om man säger så... ;-) 


Plötsligt händer det

... inte alls!! Jag som hade tänkt finansiera den plötsligt uppkomna restskatten från Norge. Alltså, enligt den preliminära beräkningen skulle jag få tillbaka ett par tusenlappar - men nu har de skickat ut ett inbetalningskort på 27.500 kr!!! Man kan hålla sig för skratt... Jag väntar fortfarande på slutskattebeskedet där man (hoppas jag) kan se vad som gått på tok, men antagligen hamnade jag i fel skattetabell i fjol när jag bara jobbade delar av året i Norge.

Surt, hur som helst!! 


Första anblicken

Vilken skillnad ett bokomslag kan göra. Det här är två ex av samma bok - Katarina Genars Pensionat Vidablicks gåta. Mysläskig bok för slukaråldern. Testade den i åk 4 i våras, och mycket taktiskt visade jag fram exemplaret till vänster. Ungarna blev jätteivriga, det närmade sig huggsexa. Tills de såg omslaget på boken till höger. Se, den boken ville de inte låna! Trots mina försök att övertyga om att innehållet var detsamma. 

Ska prova igen, med årets fjärdeklassare. Men har för säkerhets skull köpt in ett par nya ex, med "rätt" omslag... :-) 

(ha överseende med att bilden vänt sig fel väg...)


Köpmannen i Venedig

En av våra första dagar på Isle of Man vandrade vi till Peel - kuststad på västra sidan ön - längs The Heritage Trail (ca 17 km). Det största problemet var att hitta början på vandringsleden... vilket tog oss bortåt en timme. Men sen, så! Dessutom var det dåligt skyltat längs vägen, vilket gjorde att vi missade både en gammal stenkyrka och en hel by med rundhus. Inte ens "golfbanan som ni kan se på er vänstra sida" lyckades vi få ögonen på...!
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kommit ungefär 2/3 av sträckan var vi slitna och kissnödiga. Mycket lämpligt då att göra ett stopp på caféet i St Johns. Där var det fler som nog var trötta i benen... :)
 
 
Himla god Sticky Toffee Pudding hade de, och med nya friska kalorier i magen traskade vi vidare!
 
 
 
Väl framme i Peel hann vi med att äta färsk hummer vid havet, strosa lite i centrum samt köpa biljetter till kvällens utomhusföreställning vid Peel Castle: Shakespeares Köpmannen i Venedig. Vi frågade damen i biljettluckan om vilken tid det var insläpp och förklarade att vi ville hinna iväg och köpa en filt att sitta på (inga stolar, utan publiken satt i grässlänten framför scenen). Men se, det tyckte hon var fullständigt onödigt. "Jag har ju filtar i bilen, ni får låna dem!" Sagt och gjort, vi fick låna både en filt som var plastad på ena sidan, att sitta på, samt varsin yllefilt att svepa in oss i. Och det behövdes, för det blev ganska kyligt frampå kvällen. Fatta vilken snäll människa, låna ut filtar till vilt främmande utlänningar! Hon hade gått hem när föreställningen var slut så vi lämnade in filtarna till hennes kollegor i biljettluckan. Och så har vi skickat ett vykort till henne i efterhand, där vi tackar för att hon gjorde vår kväll. Det hade ju inte alls blivit samma upplevelse om vi suttit och frusit...!
 
 
 
 
 
 
Föreställningen då? Jo, den var riktigt, riktigt bra! Teatergruppen är ute på en slottsturné, och kommer bl.a. till Drottningholm i höst. Väl värt ett besök för er som bor i närheten!! Mer info om produktionen här.
 
 
Och dessutom. Solnedgången. SOLNEDGÅNGEN!!! Precis när det var paus i föreställningen drog molnen bort och vi fick njuta av en sagolikt vacker kväll där solen sakta sänkte sig över Irländska sjön. Magiskt...!!
 
 
 
 
 
 
 

Cykeltur

Tja, nu börjar jag lite i fel ände - men hav förtröstan, inlägg från vår resa kommer! :)
Antagligen är det en smula korkat att bege sig till jobbet på cykel när man är utsjasad efter en hektisk semester och egentligen borde ta det så lugnt man bara kan. Men å andra sidan borde jag ju fått upp flåset efter fem veckor där jag farit runt mer eller mindre som en duracellkanin, eller hur? :)
 
Dessutom gäller det att passa på i det fina vädret - nästa vecka verkar det ska bli betydligt mer variabelt.
 
Och vet ni - jag kapade tiden Klubbgärdet-Rosvik med typ en kvart! Fast det är nog mest för att sträckan förbi Harrbäcken nu är färdigasfalterad...
 
Nu gruvar jag bara lite för hemfärden - enligt meteorologerna ska det bli uppåt +28 i eftermiddag. Hm... blir att ladda med vatten - och kanske göra en glasspaus! ;)
 
 
 

Trött

Äsch, inte har jag hunnit blogga nåt än! Den stora tröttheten har slagit till efter semestern - det blev som aldrig tid att ladda några batterier under ledigheten...! Så den långa listan med sånt jag tänkt göra nu när jag är tillbaka i Piteå betas av lite långsammare än planerat. 

Jaja. Några bilder kan jag ju lägga ut innan jag vinglar isäng. 

Blommigt värre längs strandpromenaden i Douglas - trädgårdsmästarna måste ha fullt upp! :-) ... och lite till

Oj, så fort veckan gick! Igår checkade vi ut (ingen risk att sluta som benranglet i förra inlägget...) och vände hemåt. Vi har haft världens bästa semester!!! :-) 

Nu är jag på Holmön. Bäst det också! :-) Fast det är lite tungbloggat via mobilen, så de långa, innehållsrika inläggen om Isle of Man dröjer tills jag är tillbaka i Piteå efter helgen. Några små glimtar kommer dock här och nu!

Med Isle of Man Steam Railway till Ballasalla:... där vi besökte Rushen Abbey, ett kloster som byggdes på 1100-talet men som sedan också hunnit fungera som syltfabrik och flickskola. Bland annat! Vidare till Castletown och Castle Rushen - imponerande medeltida borg där man fick gå ända upp till taket på det översta tornet via smala vindlande trappor. Vilken utsikt!!
Ännu mäktigare utsikt från toppen av Corrin's Hill, ett stenkast från Peel och Peel Castle. Vi ville aldrig gå ner!!
Som sagt, det kommer mer. Mycket mer! :-) 

Från hemresan:Hm

Vi hittade den här jeppen i loungen på vårt B&B. Han har bestämt glömt att checka ut... ;-) 


Mer Isle of Man

Bara att beklaga - jag hinner inte riktigt med bloggen! Vi har det helt fantastiskt här på ön - vackert väder (OK, mulet och lite duggregn idag, men annars stort sett sol), superfina omgivningar och världens trevligaste människor! 

Idag besökte vi bl.a. Laxey Waterwheel, det största vattenhjulet i världen, som byggdes 1854 för att betjäna bly- och zinkgruvan på platsen. Helt fascinerade! Fast läskigt att gå upp och ner längs den vindlande trappan...
Sen gick vi in en bit i gruvan också. Fick känna av både höjdrädsla och klaustrofobi denna dag.


Och så tog vi tåget upp till toppen av Snæfell - trolskt landskap! Dessvärre var det dimma på toppen så vi fick inte se den omtalade utsikten... nåja, man kan ju inte få allt!


Mer en annan dag, nu är det hög tid att sova! 

På plats!Ankom Isle of Man i ösregn igår kväll (bilderna ovan är från första delen av resan) - men idag har vädret visat sig från sin bästa sida. Vilken dag vi har haft! Åkt Horse Tram, tagit eljärnvägen upp till Ramsey, gått på Grove Museum och druckit afternoon tea, strosat i Ramsey innan vi vände tillbaka till Douglas via Peel. Vackra vyer överallt!!! 

Några bilder nu, fler kommer sen - det är dags för oss att stupa isäng. Imorgon ska vi ut på vandring... God natt! :-) 


Arlanda

Jo, lite fick jag sova i alla fall! Nu sitter jag och spanar in folkvimlet i avgångshallen medan jag väntar på bästa ressällskapet. Ready for takeoff! :-) 


Tönnebro

Nattlig paus i Tönnebro. Går väl sådär att sova. Gissa vem som kommer ha svullna fotleder innan destinationen nåtts? 


Övik

Hej Övik, länge sen sist!
Tycker fortfarande att det nya konstifika höghuset mest ser ut som ett skämt..

(gratis wifi på bussen om nån undrar)

Jahapp, nu klev det ombord 10 ungdomar som ska till Arlanda - undrar hur det blir med nattsömnen nu...?!

Hunnit en bit

Precis passerat Nordmaling. Fin kväll! 


Har under eftermiddagen införskaffat lås till resväskan, adapter, ny stegräknare (den gamla har nu lagt av helt) samt vaakumpåssar så att jag har en chans att få ner allt i resväskan på vägen hem (räknar med att shoppa en smula, ja!). Och växlat till mig engelska pund, såklart! :-) 

Ehh... och så hittade jag en superfin klänning på rearea på Åhléns. Kommer knappast använda den på resan så den tar bara upp värdefull plats i resväskan - men jag kunde inte låta bli.. 


På väg

Sådärja, nu är jag ombord på Y-bussen på väg söderut! Ska vara framme kl 05.00 imorgon bitti, hoppas få sova några timmar innan dess... :-) 


Bröllop

Nu är de gifta!!!!!Bröllopet blev jättelyckat, med bra väder och nöjda gäster. Brudparet själva är också jättenöjda och tycker allt blev "helt perfekt"! Och de var så himla fina... <3 


I söndags städade vi ur logen och diskade all disk. Och började äta av alla matresterna. Det gör vi fortfarande... ;-) 
Nu är det dags för min egen semester - jag sitter på färjan på väg iland, och imorgon bär det av en vecka till Isle of Man tillsammans med bästa Ulrika. Ska bli så kul!!!

Bara lite synd att lämna Holmön när solen skiner... 
RSS 2.0