Augustiböcker

Jag hann inte läsa så många böcker som jag trott under sommaren - men nu som hösten och bokpratandet står för dörren är det bara att sätta fart! Även om blåbärsplockning de senaste veckorna konkurrerat om uppmärksamheten... :)

Ett par dagar kvar till månadsskiftet, men tror inte jag hinner läsa ut nån fler bok innan dess, så här är resultatet:
 
På vuxensidan (enbart ljudböcker, som vanligt):Roger Hobb: Ghostman
Uppmärksammad debutbok som sålts till en hel räcka länder och - tror jag - även ska bli film.
Tja, nja. Lite för hårdkokt för mig.Stefan Tegenfalk: Vredens tid
Första boken i en trologi om den luttrade polismannen Walter Gröhn och hans unga praktikant Jonna De Brugge. Lånade den mest i brist på annat i mp3-format (mycket lättsammare att föra över till digikortet än CD-skivor) och blev glatt överraskad. Rätt spännande, och jag vill absolut följa huvudpersonerna vidare! Visst, särskilt skurkarna porträtteras ganska svartvitt och karikerande, men berättelsen har såpass driv att jag överser med det.

Mo Hayder: Ritualer
Äntligen fick jag lyssna på den tredje boken om Jack Caffrey, efter att ha kopierat över ljudboken till digikort för snart ett år sen! Skulle bara får tag i - och läsa - tvåan först, och det blev inte förrän under sommaren. Nu väntar jag ivrigt på fyran, som kommer ut på svenska i höst! Och efter det, jo, så har jag faktiskt redan lyssnat på femman, för den kom på norska redan i fjol... (finns visst en sexa och - snart - en sjua också, fast tills vidare bara på engelska).
Spännande, ruggigt, läsvärt!

Johan Theorin: Blodläge
Den tredje boken i Ölandskvartetten. Tyckte nog bättre om de två första, även om denna alls inte är dålig. I centrum står Per Mörner, vars far jobbat inom porrfilmsbranschen och inte bara dragit på sig ett ganska kontroversiellt rykte utan dessutom fiender. Högst ovilligt dras Per in i härvan runt sin far, med livet som insats.
Som vanligt figurerar även Gerlof Davidsson i boken, och som vanligt börjar han nysta i saken...

Barn- och ungdomsböcker:

Bengt Nilsson: Björn!
Omläsning av ruggigt spännande bok inför bokprat. Den håller än!

Lasse Ekholm: Party
Tor blir bjuden på party - av Angela, som han tidigare var ihop med. Äntligen en chans att hitta tillbaka till varann! Om det inte vore för att hela familjen ska åka på moster Sigrids 50-årskalas i Hallsberg precis den kvällen. Mamma har ingen som helst förståelse för att Tor vill stanna hemma, så nu är goda råd dyra. Han MÅSTE ju på partyt!!
Lättläst och humoristiskt.Jo Salmson: De stulna barnen, Fly, Sol, fly!, Magiska krafter, Folket som försvann
Lättläst fantasyserie för barn.

Peter Arrhenius: Aldrig som de andra
Småkuslig bok om William, som kan se döda människor.


Mårten Melin: Jävla Lucia
Det börjar en ny tjej i Martins klass. Hon är totalt annorlunda jämfört med de andra tjejerna, och snart börjar märkliga saker hända i skolan...John Marsden: Imorgon när kriget kom
Närmast en klassiker! Handlar om sju australiensiska ungdomar som efter en campingtur i ett oländigt bergsområde kommer hem och till sin fasa inser att kriget brutit ut medan de varit borta.
Naturen inpå knuten

Fler bilder från blåbärsplockar- och Degerbergsutflykten tidigare i veckan:
Degerberget ligger knappt 10 min körning hemifrån Klubbgärdet. Bara ett stenkast! Betydligt längre till fots då, men nästa gång jag bestämmer mig för att cykla åt det hållet (eller vilket håll som helst, för den delen) hoppas jag slippa att kedjan hoppar av... :)

Oooh...

.... morgonmys med storebror!

 
 
 

Finaste!!!

Lovisa läser saga för lillasyster Cornelia. Ljuvliga ungar!


 
 

Aaah...

... njutbart under gårdagens blåbärsplockande! :-) Gjorde en avstickare upp på Degerberget, och sen stannade jag ute tills jag nästan inte såg bären längre...


Liten sjö

... eller myr, snarare. Hur som - fint! :-) Från förra helgens blåbärsplockande på ön.
Kvällshimmel

... över Klubbgärdet. För en vecka sen, ungefär.
Ehm...

... folk har fantasi. Uppenbarligen!
Dränering

Har ju glömt visa bilder från sista etappen!

Huset från en ny vinkel - nästa års projekt (som synes) blir att måla...:Fikapaus! ;-)Mirakel

Eva och Rickard har blivit föräldrar igen! Här är hon, familjens nya lilla mirakel:


Ljuvlig!! Moster Jenny styr kosan söderut imorgon eftermiddag... :)
 

HolmöborHehe... ;-)

(hämtat från skriften "Stora Fjäderägg - en fjällvidd mitt i havet", utgiven av Holmöns båtmuseum)


Mörkt

Det märks att sommaren går mot sitt slut - nu är det mörkt när man ska gå ut till bagarstugan för att lägga sig. Mörkrädd? Ähum... en smula. I alla fall när man tittar in mot skogen och börjar fantisera om vad som kan finnas där, med fantasin triggad av att jag för tillfället läser om Bengt Nilssons "Björn!" för eventuellt bokprat i höst. Den är rätt ruggig... och bara så ni vet är inte björnar det värsta man kan möta i skogen, titeln till trots...

Det är +14 i bagarstugan nu. Perfekt sovtemperatur! Fast innan jag nu slagit mig till ro fick jag göra en ny vända ut i mörkret, då jag lyckades välta mitt vattenglas. In i huset för att hämta handduk - och nytt vatten... suck.

God natt! :-)

Stora bär

Sådärja! Nu har mina amerikanska blåbärsbuskar äntligen börjat ge frukt! Ja, eller bär, snarare. Stora, fina, lättplockade! Och fullständigt smaklösa... Nåja, man kan ju inte få allt!Har varit ute och plockat ett par liter vilda smakrika blåbär i eftermiddag istället. Mmm! Jobbade ju förra helgen, så idag är jag kompledig och har åkt ut till Holmön. Vi är igång med sista delen av dräneringen (runt utbyggnaden) - skönt att det snart är klart. Bilder kommer - fortfarande knackig kontakt härute så det får räcka med bild på bären.

Mmm!

Upptäckte under gårdagens strapatser att det är bra med blåbär i skogarna i år. Efter jobbet idag tog jag bilen och körde till infarten mot Degerberget (väldigt så mycket fortare det gick att tillryggalägga sträckan jämfört med igår, hehe). Massa fina blåbär!! Skulle plockat mer om det inte varit alldeles vindstilla och mygg, flugor och knott gjort allt vildsintare utfall mot min lekamen... men jag räknar med att få fler chanser. För mycket blåbär i frysen kan man ju aldrig få! 

Tänk om jag nu kunde snubbla över nåt trevligt hallonsnår också... :)


Slitsamt

Imorse bestämde jag mig för att spana in friluftsområdet Grisberget - populärt bland kollegorna, utifrån pratet vid fikabordet på jobbet.
Cyklade dit och traskade runt 3,5 km-slingan. Jahapp. Massa tallskog... :-)Sen cyklade jag vidare, med planen att gå upp på Degerberget och spana ut över havet. Fast det sket sig, borde haft långbyxor och bättre skor - så efter en kilometer längs stigen vände jag och cyklade istället vidare längs vägen ut till N Haraholmen. Fint!Sen var det en bra bit hem. Och inte hade jag med mig nån matsäck. Och när det var en mil kvar hoppade cykelkedjan av. Blev en lååång vandring...

Efter det har det inte blivit så mycket gjort, mest horisontalläge i soffan. Men det är ju söndag! ;-)

Nolia

Noliamässan är igång - utsikt från mitt lånade kontor på stadsbibblan idag:Räknar med att göra en repa antingen efter jobbet på lördag, eller på söndag.

Första promenaden längs Kärleksstigen på ett tag - fin kväll om än en smula för varm... ;-)


Före och efter

Viss skillnad när man tar sig i kragen och betar av allt som hopat sig på skrivbordet...

Jag är i städtagen på jobbet, som synes. Igår röjde jag i magasinet - och snubblade över en förvärvskatalog från 1926!Hjälpsam liten fröken

Lovisa hjälper moster Jenny med blomvattningen!


Blixt och dunder?

Nä. Såg så hotande ut, men gled rätt förbi. Det här var på Holmön, i fredags. Inte en droppe fick vi. Knastertorrt.
Nyklippt
Balkongdörr

Nu är semestern oåterkalleligen slut, men innan jag åkte från ön hann vi montera den nya bagarstugedörren. Blev bra!!
Ufo?

Intressant molnformation över stan just nu! :-)
RSS 2.0