Gröna fingrar

... eller vad säger ni? Pappas fantastiska streptocarpusar!! Försöker intala mig att jag kan ta åt mig liiite av äran - det var ju trots allt jag som planterade om dem... ;-)
Semester!!

... som jag inlett med att cykla runt i ett fotbollsturneringstokigt Piteå. Fascinerande! Över 800 lag från bortåt 20 länder. Snacka om logistikutmaning!

Vackert väder också, om än inte så varmt. Skulle gärna sett mig omkring mera, men nu ska jag packa i bilen för att susa ner och ta 18-färjan ut till ön. Och det vill jag ju också!! Satsar på fina dagar i augusti då jag kan ta med karta och matsäck och spana in piteåtrakten! :-)
Zzzzz...

Den här är bannlyst ikväll.Voffor då då? Jo, för igår när jag pratade med syrran, liggandes i soffan, var det sista jag sa innan vi lade på att "nu ska jag gå och lägga mig i sängen innan jag somnar". Fast kroppen kände nog att den redan befann sig i horisontalläge - för vips var klockan 04.05 och jag vaknade med nackspärr och ett akut behov att borsta tänderna...

Att jag aldrig lär mig!! Men som sagt: inatt ska jag inte upprepa fadäsen. Sängen är så mycket skönare...!


Lunch

... hos kollegan Desirée idag. Gott! Trevligt! Och massa mys med lilla Alf, familjens nytillskott:Han var inte helt lätt att fånga på bild:... men sen somnade han i mitt knä. Gullplutten!!Fick dessert efter maten - lakritspannacotta. Mmmm!
Sen

Precis vad man hoppas undvika när man är sen till jobbet - men såklart kommer tåget...... och lååångt var det!!


Fiske

Lånar några bilder av svågern: Rasmus har fått både abborre och gädda i helgen. Duktig fiskarkille!!

Pappan också! ;-)
... åsså en bild på liten fröken som jobbar på kontor!


Besök

Mysigt med Norgebesök! :-)
Midsommar

Kan inte klaga på vädret! Åkte ut till Holmön igår ikväll, och prognosen sa regn och ostadigt. Visst, det kom några skurar imorse, men när firandet startade på Holmögården strålade solen från (relativt) klarblå himmel. Härligt!
Svarta moln över fastlandet, däremot:
För mig blev det bara ett snabbt stopp på Holmögården innan jag cyklade hem och åt sill och potatis med pappa. Nu sitter jag på färjan på väg iland igen - ska susa upp till Piteå och ta emot helgbesök från Norge: Unni & EA!!!

Tror jag kan glömma solen om en stund...Jaha, de här bilderna skulle varit längre upp i inlägget (gillar inte att blogga via mobil, blir alltid nåt strul.,.). Så här har det alltså sett ut på ön i eftermiddag:
Mer Skansen

Ett par bilder till från Skansen...
 
Pappan åkte också bilbana med sina barn:


Informativ skylt på Skansenakvariet:


Slagna hjältar på tåget på väg hem:

 

Visum

Ännu en blankett att fylla i när man flyttar till Piteå... :)


Den är väldigt rak på sak - lite längre ner kommer frågor som:
"Ha dö tängt å våra länger än növändit?", "Ha dö nan biljätt delbaks?"

Jo jo! :)

Ett par till

Ha! De superfina och supersköna Riekerskorna finns i blått också! Nu ser jag fram emot en sommar utan skavsår!
Ny parkeringsplats

Tjohej! Nu är det färdigparkerat på platsen under trädet! Har fått en ny ruta, på den lilla parkeringen nedanför mitt hus - ser ni den röda bilen som skymtar bakom trädet till höger? Min bil står på platsen bortanför. Så nu ser jag den - nästan - från min balkong! Mycket bättre än att ha den två hus bort och full av löv och fågelskit.
På resa

Den här helgen tillbringas i Uppsala/Stockholm! Jag tog flyget ner från Luleå på torsdag kväll och sammanstrålade med Eva-Marie på Arlanda. Därifrån blev det flygtaxi till Sonja i Vreta, där Eva med familj redan fanns på plats efter att ha bilat ner under dagen.

Fredag morgon gav vi oss iväg vid 7-tiden, och efter tre timmar i bil och på buss, tåg och båt anlände vi till målet för dagen: Skansen! En upplevelse att vara där med små barn... intensivt, ganska utmattande - men himla mysigt!!Alltså, jag hann nästan inte ta några bilder...!

Igår var vi vid svandammen i Uppsala och matade fåglar:

... och så har vi hunnit avprova lekplatsen och skogsdungen bakom Sonjas hus:

Igår kväll åt vi pulled pork i wraps. Lovisa lade ihop sin med stor koncentration:Nu är den lilla familjen på väg norrut igen efter att ha släppt av mig på centralstationen. Jag tar tåget till Stockholm och hälsar på en kompis innan flyget lättar vid 18-tiden ikväll.

Härlig helg!! Även om jag är dyngförkyld - och ser ut att ha smittat både Lovisa och Rasmus..,

Finingar

Liten tuff madam i solbrillor! :)
 


... och häromhelgen när hon vattnade blommorna:
... och storebror som skulle kunna spela huvudrollen i Lejonkungen med sin fantastiska kalufs! :) 
 
 
 
 

Skylt

Äntligen! Ombyggnationen av Sjulnässkolan närmar sig sitt slut - det är slutbesiktning imorgon. Därmed har det hänt en hel del de sista dagarna - till exempel har vi efter ett år i nya lokaler äntligen fått en skylt som visar var vi finns! :)
 

I bibblan har vi varje månad en ny utställning i vår glasmonter. På sommaren får dock samma utställning stå kvar i tre månader (juni-augusti). Och vad ställer vi så ut? Mina äggkoppar! :)


Nu är jag klar med vårens bokprat - det blev 23 stycken. Ganska stressigt emellanåt då det varit kopiösa mängder barn- och ungdomsböcker att läsa in sig på... men roligt!! Skönaste kommentaren fick jag av en tjej i den sista klassen jag besökte: "Du Jenny, jag tycker om din röst". Tjohej! :)

Kalas

Idag har vi dubbelfirat fina skruttungarna - Rasmus fyller 4 år idag och Lovisa blir 2 på tisdag. Paket, tårta, bad och bus! Och överraskningen - den stora piratsandlådan, komplett med roder, skeppsklocka och en nedgrävd skatt!

Nöjda men ganska slitna ungar när pappa och jag åkte därifrån ikväll... :-)

Nu är vi i Sävar - åker vidare till ön imorgon bitti (bara dagstur för min del). Men först - sängen! Korta nätter den senaste veckan, känner det ska bli skönt med horisontalläge... god natt! :-)

Bilder

Alltså... jag hinner inte riktigt med allt jag tänkt... men här kommer i alla fall en kortfattad översikt över den senaste veckans begivenheter innan jag stupar i säng! :)

Det har varit extremt lågt vattenstånd på grund av ihållande nordostlig vind. I Norrfjärden kunde man i onsdags kväll nästan gå torrskodd ut till "liten solig ö" (som vi kallar den):


... och det såg inte bättre ut i Byviken - bryggan som skymtar bakom den lilla röda boden ligger helt på land!!

 
Hemma på ön ägnade jag mig bland annat åt att fixa en rabatt. Före:

... och efter:

Fredag och lördag kom det en hel del välbehövligt regn, även om försommarkänslan försvann. På fredagskvällen gick jag en promenad ner till Gäddbäck - och det kändes nästan som höst...(jag bytte upplösning på telefonen utan att jag märkte det, och det verkar slå igenom på formatet också)

Pappa fortsätter att förbereda för dräneringen. Själva operationen med gummiduk, platonmatta och polyetenrör tar vi när jag får semester, men det är en hel del som ska fixas innan dess:Jag var också med på förberedelserna och silade grus i ett par timmar. Skittråkigt... men måste göras. Det ska helst inte komma med sand och organiskt material som kan slamma igen dräneringsrören, nämligen.

När man jobbat hårt blir man hungrig - korvmacka pappa style:... och sen, vips, så var helgen slut!! På väg iland med Kungsholm mötte vi Sanna - nästan rörigt med alla flytetyg just nu. I tillägg till dessa två är det förstås den ordinarie färjan - och alla tre får inte plats vid kaj samtidigt så det är ett pusslande med tidtabeller och annat så det inte ska köra ihop sig! Fast Sanna blir nog bara kvar nån vecka till, tills det grus som ska krossas är klart och den 60 ton tunga krossen kan fraktas iland igen.I söndags hann vi förbi i Vännäsby. Där grävs det för en ny sandlåda, modell gigantiskt piratskepp!Och så tillbaka i Piteå, där jag cyklade till jobbet i måndags. Vacker morgon!!Sista bilderna - kvällspromenad längs Kärleksstigen nu ikväll:

GOD NATT!!

I'm back

Nä, jag har inte glömt bort bloggen! Men jag hade så lite mobildata kvar i potten att jag inte kunde blogga när jag var på Holmön. Nu är jag tillbaka i Piteå med gratis internet, men så har jag istället glömt mobilladdaren på jobbet så jag kommer inte åt bilderna jag tänkt lägga ut (numera fotograferar jag stort sett med mobilen). Sorry...
 
Imorgon, jag lovar!!
 
Nu ska jag sträckläsa en bok som jag lovat presentera för mina kollegor imorgon bitti. Bara 150 sidor kvar... god kväll!!

 

RSS 2.0