Gifflar

Bäst före-datumet för margarinet och äggen gick ut i november, jästen i december och mjölken i början av den här veckan. Vad göra? Prova ett recept ur tidningen Hembakat som jag fått en prenumeration på: chokladgifflar. Inte dumt alls!! Egentligen ska man i tillägg till fyllningen också ringla choklad över (+ pudra med florsocker), men de här åker i frysen och får dekoreras allteftersom jag tar fram dem.


Tummen upp

Inlägg i dagens Pite-tidning. Oj. Wow. Snälla fina ungar!!


Vitt vitt vitt

Ymnigt snöfall hela kvällen - uppehåll just nu men det lär komma mer. Antar att jag bör kliva upp tidigt imorgon bitti så jag hinner skotta fram bilen om inte plogen kommit så långt...!


Snöigt

... fast jag gick en promenad innan lunchen i alla fall! Vi har köpt affischer till biblioteket som vi nu ramat in och hängt upp. Blev himla bra om vi får säga det själva! :-) 

I entrén, som annars är vit och helt kal:


På barnavdelningen:


Kampanj

Hehe, kolla in Cloettas nya reklamkampanj i Norge - så festligt! En sån tröja vill jag ha!! :)
 
 

Hällskär

Igår gick jag en iskall promenad till Hällskär i vintervackert väder. Sååå fint, även om jag saknade långkalsongerna... det var bara -7 hemma, nämligen, så jag trodde jag skulle klara mig utan. I Rosvik visade det sig vara -17. Nåja, det var värt att frysa!! :-) Mmm

Inte dumt när låntagarna bjuder bibliotekspersonalen på semlor! :-) 


På turné

Mina äggkoppar är just nu utställda i Hortlax biblioteks monter. Därefter ska de till stadsbiblioteket, och sen till Rosvik. Bra att de får lufta sig lite då de annars stort sett är nerpackade i kartonger... :-) 
Läsa eller äta

Som sagt, jag var hos småtrollen i helgen. Cornelia och jag läste saga - fast i ärlighetens namn verkade hon mer intresserad av att provsmaka boken än att titta i den... :-) 


Fint på ön också

... såklart! Blev inte så många timmar innan färjan gick tillbaka, men jag hann i alla fall installera pappas nya digitalbox (sån där ny teknik är inte hans starka sida) och gå ner till Gäddbäck en sväng. Blev några kilometer idag, borde nog haft med mig stegräknaren! :-) 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fint på Kvarken

Beklagar bloggtorkan, upptäckte plötsligt att jag nästan hade slut på surftid... men nu är jag hemma och har tillgång till trådlöst nätverk! 

Mysigt hos syskonbarnen i helgen (förstås) - fast idag smet pappa och jag ut till Holmön. Vilket alldeles fantastiskt väder - nästan så man fick vårkänslor! Här Västra Kvarken i januarisol:
Ett möte

Hoppla! Den här gynnaren stod och väntade på mig när jag kom hem från jobbet ikväll. Fast i ärlighetens namn verkade han inte så intresserad... 

Vintrigt

Lågsäsong i Rosviks småbåtshamn...


Bibliotekarier

Klok man, Petter Lidbeck! Skriver bra böcker gör han också! :)
 
Läs och begrunda: Jag gillar bibliotekarier
 
Som sagt, han skriver bra. Och mycket. Här några av titlarna, som absolut kan rekommenderas:
 
 
  

Utställning

Pappas gamla redskap har hittat vägen från utställningsmontern i Sjulnäs till den vi har i Rosvik... ;-) 


Färgglad lyktstolpe i Rosvik:


På gymmet

Skrattade så jag kved första gången jag såg den här... och jag fnissar fortfarande! :)


För bra för att vara sant... typ!

Hahahaha... så jäkla bra!!! :)


Hemma igen

Hemma igen - efter obligatorisk handlarpaus i Skellefteå. Coop och Kvantum typ varannan gång... blev kooperationen idag:


Nu lite middag och så horisontalläge i soffan. Fantastiskt mysigt att vara hos småtrollen - men ibland blir man lite sliten... :-) 

Att DVD-filmerna förvaras högt upp för att undvika att små barn tar ut skivorna och repar dem bekymrar inte Lovisa speciellt. Det är ju bara att klättra upp och hämta ner dem:


Snögubbar

Idag har jag gjort snögubbar med Rasmus! :-) 


Ruskigt

Med bara ett par dagars mellanrum har jag nu fått höra talas om två ruskiga händelser i Piteåtrakten, den ena inte långt från Sjulnäs och den andra i Rosvik. Visserligen är det ett antal år sen, men jag känner ändå att håren reser sig på armarna...
_ _ _ _ _

Apropå ruskigt så lyssnar jag just nu på Lars Keplers senaste bok, Stalker. Riktigt bra, riktigt otäck - så där så att man vill dubbelkolla att dörren är låst och att det inte finns nånting under sängen innan man går och lägger sig. Har kommit fram till att jag inte ska lyssna om jag är ute och går när det är mörkt, det kommer bara sluta med att jag vänder mig om för varje steg...!


Sjulnäs-tripp

Ikväll har jag varit i Sjulnäs! Först hos frisören (salongen heter Hemma hos Mikaela), sen fika och massa surr hos Désirée. Mysigt!! Och Ellen hade bakat hallonmuffins! :-) 


Fast det var på håret att jag kom iväg. Säkerhetslocket (eller vad det nu kallas) på dörren hemma hade nämligen gått i baklås när jag skulle iväg. Fick bryta upp det med en mejsel. Lagom muntert... 


Pulsig promenad

Snön har vräkt ner under natten och morgonen. Snörök längs E4:an och inte direkt nyplogat när jag körde till jobbet - så heller inte på min lunchpromenad. Bra träning att pulsa i 20 cm nysnö! ;-) 


Exit Christmas

... fast jag slår vad om att det kommer dyka upp en eller annan julpryttel som jag missat... :-) 


Knickers

Just ja, har ju glömt att visa mina alltför korta knickers-julgardiner (vådan av generös takhöjd). Sista chansen nu, för ikväll ska de ner! Det är sista rest av julen som nu plockas bort - skulle gjort det igår, men skjuter alltid upp det där med gardinstrykning. Och de gardiner som ska upp tarvar utan tvivel en omgång med strykjärnet... 


Signatur

Sådärja, då är min nya epostsignatur på jobbet äntligen på plats:
 

 
Kommunen har genomfört standardiserade signaturer fr.o.m. årsskiftet, men fram tills i morse var min signatur ett sammelsurium av Sjulnäs och Rosvik, med fel telefonnr och tillika besöksadress.
 
Men nu, så! :)

Brr

Företog min första promenad i Rosvik idag! Men det var -24 så jag gick inte så långt... :-) Centrum - med Konsum, biblioteket och Sparbanken:


Stämningsfullt

... är det hos Piteå Handel & Trädgård. Hade aldrig varit där förut, när jag tog omvägen dit efter jobbet. Alla kommunanställda har nämligen fått en julklapp - ett gåvokort som kan bytas in mot diverse produkter hos olika företag. Jag har velat lite fram och tillbaka, men nu har jag bytt in gåvokortet mot ett presentkort (med ett års giltighetstid) hos ovan nämnda handelsträdgård - som i sin tur antingen blir en bärbuske eller två till Holmön till sommaren, eller lite nya krukväxter här hemma. Inte dumt! :-) 
Lilla sötnöten

Ser så stor Cornelia har blivit! Gullunge!! 
Hm

Helgjobbade på Piteå stadsbibliotek, och liiite stressad blev jag allt över den nya temaskyltningen...... fast jag lämnade i alla fall bilen hemma både igår och idag, kylan till trots. Så totalt två timmars promenad har det i alla fall blivit. Bättre än ingenting! :-) 

Bilen, ja. Den har jag nu varit ute och skottat fram. Tog en halvtimme. Vill helst slippa det imorgon bitti... 


Matta

När jag gick in på Åhléns idag visste jag inte att jag behövde en matta, men den här måste jag bara ha. Ull med mockadetaljer, helt vansinnigt i ett kök, men strunt samma! :-) 


Mer snö

Snart borde jag nog försöka skotta balkongen... om jag får upp dörren! 


Stämning

Nästan synd att julen är över för nu är det riktig julstämning i Piteå! :-) 

Piteå-tidningen 100-årsjubilerar och har därför (antar jag) ett häftigt ljusspel på sin fasad:
Planering

Jag har sju bokpratsgrupper som kommer till biblioteket nästa vecka, och fem veckan därpå. En aldrig så liten rivstart... ;-) 
Nu har jag letat fram de böcker jag ska prata om (återanvänder många titlar från Sjulnäs, såklart) - bara att börja memorera vad jag ska säga om dem! 


Nya jobbet

Så här ser det ut i Rosvik! :-) 
Decemberböcker

Ähum. Vet inte hur stor vits det är att försöka redovisa alla böcker jag läser längre. Från början var det en sporre för att nå målet om 100 böcker på ett år - men nu när jag läser sådana mängder till mina bokprat är det liksom ingen sak att hinna både 100 och 200. Nåja. Kan ju ta med ett par av decemberböckerna i alla fall! :)

 
Veronica Roth: Divergent (Mp3)
Veronica Roth: Insurgent (Mp3)
Jag såg Divergent-filmen redan i somras, gillade den skarpt, men har först nu tagit mig an böckerna. Och - jag älskar dem! :) Nu har jag dock bestämt mig för att vänta med den tredje och avslutande boken tills jag sett film nr 2 (som kommer i mars) för att inte gå händelserna alltför mycket i förväg.

Jahaja. Och sen minns jag inte riktigt... varenda bok jag kommer på visar sig redan finnas med i novemberöversikten. Jag läste ett antal böcker precis innan jullovet, det vet jag - men vilka? Får fundera på det.

Däremot tog det tvärstopp under själva jullovet - hade med mig 4-5 romaner men läste inte en rad. Alldeles för sliten på kvällarna! Nu har jag dock börjat på en av dem, och hittills är den riktigt lovande. Vad fasen, kan ju ta med den här:


S.J. Bolton: Rov
Utspelar sig på Shetland - bara en sån sak! Läkaren Tora Hamilton hittar en kvinna nergrävd i torven. Hon har legat där i flera år, och att hon blev mördad råder det inga tvivel om - hennes hjärta har skurits ut ur kroppen...

Och så är jag halvvägs genom ljudboken jag fick av Unni i julklapp:


Trude Teige: Jenta som sluttet å snakke (digikort)
Fjärde boken om journalisten Kajsa Coren. Så långt lika bra som de tidigare! :)

Sådärja. Nu är jag halvvägs in i januariläsningen, plötsligt! Tror jag gör så här i fortsättningen: jag tipsar helt enkelt om de böcker jag tycker bäst om. Så får det bli! :)

Rosvik

Första dagen på nya jobbet avklarad! :-) 
Ska nog bli bra det här, även om jag saknar Sjulnäs. Glömde dock ta bilder, kommer imorgon!

Vinterkväll

Utsikten från mitt sovrumsfönster just nu:... och från vardagsrummet:


Kanske inte så konstigt att jag vaknade till ljudet av en snöskoter imorse... ;-) 

Finingar

Jag åkte hem till Piteå igår kväll - skönt med en lugn dag idag innan jag börjar på nya jobbet i Rosvik imorgon. Fast jag saknar redan småknattarna... :-) 
 

 

 

Garderobsrensning

Välbehövlig garderobsrensning idag - mer än en sopsäck med kläder som jag vuxit ur och/eller inte använder längre. Plötsligt blev det gott om plats i garderoben! :-) 

Fast å andra sidan har Mulligt & Gulligt haft försäljning i Öjebyn idag, med 30% julrea. Vips blev det fyra nya tröjor... 


Samla pinnar

Efter en stormig natt tog det tid att gå till affären. Lovisa sa "Stopp! Pinne!" ungefär varannan meter. Kunde önska att hon samlat på nåt annat än nerfallna kvistar...  ;-) 


Storfiskare

Rasmus och morfar har redan börjat planera fiskesäsongen. De ska fånga massa abborrar! ;-)
Äntligen

... är Cornelias dopfilt färdig, bara en dryg månad försenad... ;-) 


Euskefeurat

Igår var jag och Ann-Cathrin på en helt fantastisk Euskefeurat-konsert i Piteå. Tre timmar ren njutning!! 

Fast det blev nog så spännande innan - väderomslag och blixthalka så Skellefteåbussen blev flera timmar försenad. Hann nästan börja misströsta och tro att jag skulle få gå på konsert ensam. Men kära tremänningen dök upp i tid och vi hann! Sen surrade vi till tvåtiden på natten innan vi hade tid att gå och lägga oss... ;-) 
Gott nytt år!

Tillbaka i Vännäsby hos småskruttarna! De kämpade allt de kunde, men fick ge tappt innan tolvslaget... :-)

Gott nytt år till alla!


RSS 2.0