PS.

Jag lovar, sista inlägget!! 

Favorit i repris - vi var inte ner till valborgsmässofirandet i Byviken ikväll (lite för sent för knattarna - och antagligen svinkallt), så här kommer bild från fjolårets brasa. Håll till godo och god natt! :-) 


PS. Blåser rejält här nu. Kulingvarning...


Sötkorvar

Gäller att passa på att blogga innan midnatt - den här månaden köpte jag till lite extra surftid (med tanke på den lediga veckan härute på ön - annars brukar jag klara mig med de 0,5 GB som ingår i abonnemanget eftersom jag surfar fritt och trådlöst både hemma och på jobbet). Har en del kvar som jag inte hinner använda upp... synd att det nollställs vid månadsskiftet! 

Sista bilden innan jag ger upp för kvällen: de allrafinaste småtjejerna i världen! <3 


Ännu en fisketur

... dock utan framgång. Syrran med familj kom ut med färjan ikväll (eller färjan och färjan - ersättningsbåten Ronja som hämtats in då ordinarie flytetyg är på varv) - och småtrollen var helt med på noterna när morfarn föreslog att vi skulle fara ner mot Gäddbäck och kolla läget i diket efter middagen. Både han och jag har sett fisk där de senaste dagarna, nämligen. Fast nu var det stendött...


En favorit

Hah! Äntligen hittade jag igen den i en av lådorna! Min favorit-äggkopp:Den köpte jag när jag och syrran var på Jersey sommaren 1995. En dag gjorde vi en dagsutflykt till grannön Sark, och där fanns ett krukmakeri där jag blev förälskad i en alldeles för dyr liten tingest... :-) 

Lådor? Jo, de flesta äggkopparna är ju nerpackade. Tyvärr. Men vitrinskåpsplanerna rycker närmare...! 


Fångst

Blåsig fisketur idag - tungt att ro i motvind utanför kajen i Sörsundet! Den totala fångsten uppgick till 10 simpor, 4 abborrar - och en pilatesboll. Kallt som attan var det också, men jag fick upp värmen på vägen dit och hem. Rejäl promenad även idag, och 13000 steg på räknaren. 
Golvfix

Idag har vi fixat golvet i bagarstugefarstun, som sviktat en hel del. Vi misstänkte att det var nåt fel på åsarna - och jo. Eller snarare hade de stenar de var uppallade på gett vika. Men ett par timmar senare kunde vi lägga golvet på plats och nu är det både jämnt och stabilt! :-) 

Vi gjorde en del fynd under golvet - fågelskelett, fiskhuvuden och en sälstjärt till exempel! (tror vi får skylla på katterna vi hade förr, de lade upp förråd lite varstans)Och så en finsk flagga, var nu den kommit ifrån?? 
Vacker dag

Ahh! Njutbart!! :-) 

Tvättat två maskiner, vädrat alla sängkläder, börjat fixa i ordning för säsongen i bagarstugan, gått till Gäddbäck och hjälpt pappa skjuta ner en båt i vattnet, gått upp till kyrkogården och sen vidare till Byviken och ut till Lillhälla, och hem igen (landar nog på drygt 21000 steg idag, det behövs för jag ligger efter i statistiken). Hunnit sitta på verandan och läsa en stund också. Gäller att passa på, det ser ut att bli regn imorgon...! 


Iland

... och tillbaka! :-) 

Ägnade en timme på banken, har flyttat om mitt pensionssparande och alla andra tillgångar. Vettigt? Inte den blekaste aning. Har noll koll och noll intresse när det gäller fonder och sånt, men satsar på att kvinnan jag pratade med vet vad hon gör... :-) 

Sen åkte pappa och jag till småtrollen i Vännäsby. Myyys!! Rasmus letade rätt på en halvdöd gran sen i julas och pyntade den med en massa leksaker - och vips hade vi det han hävdade var en "påskgran". Jojo... :-) 


Och så hann vi med en repa i sandlådan, såklart. Ivrig maskinförare! :-) 


Och sen ut till ön igen - vackert på Kvarken, om än lite dimma.Kvällspromenad har det också blivit, fast bara ner till Ögervikssand - vände när jag fick migränkänning. Får bli en tidig kväll så jag är fit for fight för allt jag vill göra imorgon!
Ledig vecka

Tänk, nu ska jag vara på Holmön (nästan) en hel vecka!! :-) 

Smart säljknep på Holmöns lanthandel - julmust och påskmust med nya etiketter! :-) Igår satte jag om pappas blommor - 50 stycken. Det tog en stund...


Idag strilar regnet. Har varit på styrelsemöte med samfällighetsföreningen samt (äntligen) gjort klar deklarationerna, men annars inte gjort många knop.


Imorgon blir det en rask vända till stan (ska på banken, bland annat) men sen tillbaka med kvällsfärjan. Har inte flyttat ut till bagarstugan än men funderar på att göra det innan veckan är slut. Om det bara blir en liten smula varmare... :-) 


Ojsan...

Det holländska paret Koetsier (www.eierdopjes.nl) har samlat äggkoppar i många år och har nu mer än 29.000 stycken. Där ligger jag i lä så det stänker!!! 

Men... de lägger ut dubletter till försäljning på sin hemsida. Gissa vem som inte kunde låta bli? Idag kom en hel låda. Kändes som julafton att öppna den! :-) 

Och nu blir det mer och mer akut att fixa nån slags förvaring. Lutar åt ett vitrinskåp från IKEA, likadant som det jag har i köket fast med glasdörrar hela vägen. Sagor

Klass 1A ställer ut sagor hos oss på bibblan. Passar perfekt när vi ska fira Världsbokdagen imorgon! :-) 


Ännu mer vatten idag...

... fast frågan är om det inte kommer en topp imorgon, för nu regnar det för fullt...!
Snösmältning

Rejält med vatten i Rosån! 
Pffft...

... imorse var cykeldäcket platt igen! Så efter jobbet gjorde jag en ny styra-cykeln-sväng, denna gång till cykelverkstan. Får hämta den på torsdag. Bara att gilla läget och promenera istället, går ju faktiskt bra det med! Blev bortåt 12000 steg innan jag var hemma igen (men då hade jag hunnit en vända längs Kärleksstigen också). Vackerväder!! :-) 

(kolla in sista bilden, det är på samma ställe som där jag fotade när jag var på kvällspromenad häromkvällen - det har tinat rätt bra!)


Skitpump

Efter jobbet idag var jag sååå taggad på att ge mig ut på årets första cykeltur. Så skedde icke. Istället gick jag och styrde cykeln tillhopa ca 7 km... Min gamla cykelpump har havererat, så jag gick först till närmsta Statoil-mack för att införskaffa en ny. De hade ingen. Så då vände jag och gick in till stan där de faktiskt hade pumpar på Coop. Pumpade av hjärtans lust, utan framgång. Gick in och klagade på pumpen och fick veta att det nog var jag som inte kunde pumpa på rätt sätt. Öhhh? Gick därifrån, stannade nere vid kajen och ägnade bortåt en halvtimme åt att få pumpjäveln att funka. Resultat? Ett ännu plattare däck än innan jag började!!! Bara att traska hemåt. Med skavsår. Men sen fick jag ett meddelande från en kollega (jag klagade min nöd på Facebook och hon hade sett det), så jag gick hem till henne och fick hjälp av maken som medelst en sån där högtryckspump (typ) fyllde däcket på en sekund. Hurra! Fast sen stod jag och Åsa och surrade så länge att jag gav upp vidare cykelplaner och gick hem och lagade middag istället... 

Men imorgon - då!!! :-) 

Hawaiiwok till ett helt kompani...Min gata

Allén från en ände till den andra... :-) Blommorna har börjat titta fram - vår!!


Kvällspromenad

Nä, det blev inte 10000 steg att lämna och hämta bilen. Alltså fick det bli en kvällspromenad längs Kärleksstigen - inte så dumt, förstås! :-) Och vips står stegräknaren på 11872. 

Nu blir det middag och soffläge - sen väntar både helgjobb och Umeåbesök! 
Puff

Oh, en sån här sittpuff från Jysk vill jag ha! Skulle passa perfekt i bagarstugan... :-) 


Mäh!

Nu har jag visst glömt bort bloggen igen!

Solbilder från onsdagspromenaden i Rosvik:


Igår blev det ingen promenad alls... och i ärlighetens namn ligger jag rejält efter min plan om genomsnittliga 10000 steg per dag. Suck. Men idag ska det gå! Lämnade in bilen på verkstad imorse och gick därifrån till jobbet (är på stadsbiblioteket idag) - sen en ny prommis på eftermiddagen för att hämta ut bilen. Och vips kommer det inte att fattas så mycket... :-) 

Våt promenad

Snöblandat regn... typiskt aprilväder! 
Besök

Toppenhelg med Öviksbesök! :-) Shopping, långpromenad, 2xmiddag på stan - och så har vi pratat. Och pratat. Och pratat...! 


Tradera

Kunde bara inte låta bli... har fyndat på Tradera...


Nyklippt

Sådärja, det var på tiden! :-) Hälsat på hos Désirée ikväll, och fick gosa med Alf som slog sig till ro i mitt knä. Myspropp! 


Blåspromenad

Kulingvindar hindrar inte mig! 
(annat än när jag ska åka färja...) 

Det blev 1,5 timme i de norra delarna av Rosvik idag. Vackert här också! 


Inte den mest förtroendeingivande bro jag sett... men den höll! :-) Soool

Långpromenad kors och tvärs i Rosvik idag. Blev tämligen varmt... och inte hade jag tänkt på att ta med något ombyte. Fick gå in på Konsum och köpa en deodorant... ;-) 


Strandpromenad

Vackert längs Umeälven idag - passade på att ta en promenad medan två av tre barn tog en tupplur... :-) 

Glad påsk!

Blandade bilder från Vännäsby! :-) 

Trisslottsskrapning, fågelholksbyggande, snöskottning, affärspromenad, lergrävning, soffmys - allt som hör helgen till!

Men åååååh!!

Den där nya stegräknaren ligger väldigt pyrt till. För en stund sen var jag uppe i närmare 8000 steg - nu har den plötsligt nollställt och står på 126. Vafan?! OK, det spelar väl ingen större roll egentligen, men jag blir irriterad i alla fall. Här ska jag försöka motivera mig själv, och så blir jag motarbetad av min stegräknare!! Grr...
 
 

Påskstämningspromenad

Ett par decimeter nysnö igår (och inatt). Idag: slaskigt... men vackert! :) Jag var ute och gick i en dryg timme mitt på dagen - och var blöt upp till knäna, ungefär... :)

 
 
 
 
 

På turné

Igår var det dags att packa ner alla äggkoppar som varit utställda på stadsbiblioteket. Det tog 2,5 timmar... och jo, jag han bli väääldigt less. Men inte värre än att jag tog med en del av dem till Rosvik för att ställa ut dem där istället! Även om det bara blev en del, då Rosvik bara har en liten monter (stadsbibblan har fyra stora).

Och i maj blir det antagligen i Norrfjärden - men då har jag betat av alla kommunens bibliotek (utom bokbussen, fast den lär knappast bli aktuell...)
 
 

Lycka

... är att vara moster till världens finaste ungar!!

I fredags (jag hade kompledigt och körde söderut redan på torsdag kväll) följde jag med syrran för att hämta Rasmus & Lovisa på förskolan. Eva gick in på Rasmus avdelning, jag gick in på Lovisas, och smög in där hon lekte med ett gäng andra barn. "Hej Lovis", sa jag - och kommer leva länge på hennes ansiktsuttryck när hon fick syn på mig och formligen lyste. "Jenny, det är Jenny!" ropade hon och rusade fram till mig. Fick världens kram! :) Sen sa hon till de andra att "Jag går hem nu, Jenny kom!"Och Cornelia växer! Från att jag varit liten och spinkig är hon nu en rund och go liten "klump" som nästan alltid är på gott humör. Och hon älskar att dra moster Jenny i håret med fuktkletiga fingrar... :)
 


Jag har världens finaste bild på Rasmus & Lovisa där de sitter och håller om varann i soffan medan de ser på barnprogram - men de är nakenfisar båda två så jag vill inte lägga ut den...

RSS 2.0