På hyttetur

Det var vinter i Boxfjäll när vi vaknade imorse...

Himla mysig helg!!!!! Tack till Rita, Veronika och Unni - om ett gott skratt förlänger livet
borde vi bli minst 100 år, allihop!!! :)

Vi har pratat, skrattat, ätit gott (och ja, druckit gott också - jag smakade både vin och Irish coffee, fast jag måste säga att Coca colan nog var det som smakade bäst... hehe). Trålat butikerna i Hemavan och Tärnaby. Spelat Trivial Pursuit till långt in på natten. Helt enkelt haft det himla bra.


På inköpslistan, såklart!

Idag när vi skulle hem kom jag och Unni på att vi skulle ta en vända till på ICA i Hemavan (jag har bunkrat ännu mer mandelmassa). Och när vi nu hunnit så långt föreslog jag att vi ju kunde köra hem via Mo i Rana - inte så väldigt mycket längre. Sen fick vi höra av Rita och Veronika, som körde den andra vägen, att tullen stod längs Krutfjellvägen och hade kontroll. Tur att vi tog en annan väg... inte för att vi hade med oss nåt som skulle gett oss problem - men det hade tagit tulltjänstemännen en jäkla tid att gå igenom alla matkassar! :)


I Hemavan kunde man inte öppna skidbackarna igår som planerat - på grund av snöbrist.
Den kom inatt!!


När vi kom över fjället möttes vi av REGNET. Mellan Mo och Mosjøen vräkte det ner
- i kombination med beckmörkret var det ingen höjdare. Glad att vi tog oss hem helskinnade.

Och imorgon ska det visst bli storm också.
_ _ _ _ _

Just ja. Bus-Idas!Faktiskt blev vi lite besvikna. Kanske för att vi inte hade några förväntningar förra gången vi var där - det hade vi nu. Och för att väldigt mycket av det som var till salu fanns där redan ifjol - kändes som att det inte var så mycket nytt.

Men ett tiotal äggkoppar blev det i alla fall! :)
Och ett gräddkanne-/sockerskålset som jag bara inte kunde låta bli, trots att jag varken dricker kaffe eller te. Bild kommer.

Till Sverige

... men inte ända hem. Ska på hyttetur med några kollegor, rätt över gränsen. Mysigt!! Unni och jag tjuvstartar lite, så hinner vi med ett besök på Bus-Idas loppis innan de andra kommer. Känner jag oss rätt köper vi en massa som vi egentligen inte behöver... :)
_ _ _ _ _

Elev igår:
- Host, host, snörvel. Jag måste få ligga på en soffa här i bibblan tills bussen går. Jag är sjuk.

Jag:
-Ojdå. Hur länge måste du vänta då?

Eleven:
- Sex timmar. Och jag får inte vara i klassrummet, för jag smittar.

Jag:
-Mhm. Men du tror inte att du smittar mig då?

Eleven:
-Nä.
_ _ _ _ _

Trevlig helg! Håll er friska! Det ska jag försöka med, trots ovanstående... :)

OJ!!

Jag fick veta igår - och nu är det officiellt:

JAG HAR TILLDELATS NORDLAND FYLKES ARBEIDSMILJØPRIS 2010!!!!

Fick ett telefonsamtal från fylkesadministrationen igår där de meddelade den glada nyheten. Jisses. Jag som aldrig håller truten - plötsligt fick jag inte fram ett ord. Det visade sig att någon (på skolan antar jag) har nominerat mig, och att fylkesrådslederen (typ landshövding, kanske... jag vet inte om det finns nån annan motsvarighet) kommer till skolan för en prisutdelnings-ceremoni i början av december. Priset är på 20.000:- som skall användas till att göra arbetsmiljön (ännu) bättre.

Herregud!!!! Jag gick omkring med blossande kinder hela dagen - och ett leende från öra till öra.
Jag är glad, stolt och fullständigt överväldigad.

Och oerhört tacksam för att jag har så fantastiska elever och kollegor som gör att jag ser fram emot att gå på jobbet varenda dag!!
Grattis

... på namnsdagen, älskade lille Rasmus!! Moster längtar efter dig!!
Äntligen!!

Tjolahopp, tjolahej - JAG HAR FÅTT ETT NYTT KYLSKÅP!!!!!

Det satt långt inne, men nu har Elkjøp bestämt sig för att det gamla ska skrotas. Jag fick komma och välja ett nytt igår - egentligen har de beställt ett skåp motsvarande det gamla men jag behövde inte vänta på det utan fick gärna ta ett annat, och lägga pengar emellan om jag ville ha ett mer exklusivt. Och det ville jag... :) Fick det levererat i eftermiddag, så nu har jag ett kombiskåp från LG med separata termostater, larm, automatisk avfrostning och diverse annat finlir. Nu vore det ju själva attan om det inte skulle funka!

   

Så nu väntar jag ivrigt på att alla kylvätskorna ska rinna på plats efter transporten så att jag kan sätta i sladden och skjuta in skåpet på plats. Det här blir bra!!
_ _ _ _ _

Vi var ett decimerat gäng på quizen igår - Odd var på kurs (eller nåt). Så vi var det minsta laget på plats. Men trots att vi bara var tre, och trots att det var hela 14 lag som tävlade, kom vi på 5:e respektive 6:e plats och inte mer än fem poäng efter vinnarna i någon av rundorna. Det tycker vi är ganska bra gjort!! Det var skitsvåra frågor (det var det inte bara vi som tyckte) - har nån hört talas om kantonen Ticini i Schweiz? (som är en av två med italienska som huvudspråk) Eller vem som var statsminister i Norge 1910-1912 (Wollert Konow) Eller vilka grenar som ingår i modern femkamp? (jag kunde fäktning men sen var det stopp... de andra är hästhoppning, simning, skytte och terränglöpning) Eller vilket grundämne som har namn efter gudinnan Frejas andra namn? (Vanadium - hon kallades också Vanadis)

Vi lär oss nåt nytt varje gång! :)


Måne över Øyfjellet

De sista sommartecknen

Även om det regnat från och till även idag, finns det fortfarande lite snö kvar.
Fotbollen på min (jaja, hyresvärdarnas) gräsmatta ser rätt ensam och malplacerad ut...Men vet ni, de sista blommorna är seglivade!! Nu ikväll har jag tömt och rengjort
min stora utekruka, och plockat in höstens allra sista bukett:Fin, eller hur!!

Har ägnat dagen åt biskvibak, samt åt att försöka montera och sätta upp den väderstation jag fick i födelsedagspresent av syrran i fjol. Vind- och regnmätare skall sitta på en stolpe, och den gick ju inte att trycka ned i marken medan det var tjäle, så jag skulle vänta till våren. Det blev vår... och sommar... och höst... och nu är det sista chansen innan det blir tjäle igen!! Men jag får vänta tills imorgon, för det är ett par pytteskruvar som skall hålla vindsnurran på plats och de lyckas jag inte dra åt med de mejslar jag har hemma. Ska be vaktmästarna om att få låna en pytteliten. Det har de säkert.Rörigt...? Jo. Och inte är jag nån stor läsa-bruksanvisning-fantast heller...
mer trial-and-error-typen! :)

Fest

Igår avhölls skolans traditionella Bli Kjent-fest, där de nyanställda står som arrangörer.
Tänk, det är tre år sen jag var med i kommittén. Time flies...!

I år var temat höst. De flesta kom i helt vanliga kläder (eller, ja, allt från T-shirt och jeans till kostym och slips) men det var några som hörsammat uppmaningen: två herrar hade prytt ansiktena med skägglav och tröjorna med allsköns löv i höstfärger, och en kom i sina jägar-kläder. Fniss! :)

Trevligt som vanligt! Och jag körde - som vanligt. Och blev stoppad av polisen på vägen hem - inte lika vanligt. En polisbil med påslagna blåljus, dessutom. Flera av kollegorna har pratat om de nya polisaspiranterna och hur (över)nitiska de är, och nu var det alltså min tur. En av kollegorna blev stoppad förra helgen för att han "körde vingligt" (i realiteten att han höll sig lite till höger i sin körbana för att undvika de vattenfyllda djupa spåren mitt i vägbanan) så jag tänkte att de skulle påpeka att jag sladdade hit och dit trots att jag höll snigeltempo (de tre decimeterna med snö som kom häromdagen har inte plogats bort, för Vefsn kommune blev - i vanlig ordning - överraskade över att det plötsligt är vinter, och det slog om till regn och plusgrader igår eftermiddag med världens snöslask som följd). Till saken hör också att klockan var kring 3 på natten och att bilen var full av livliga kollegor (åt vilka jag agerade chaufför). Så när jag klev ur bilen (hade handväskan med körkortet i bagageutrymmet) tittade polismannen växelvis på mig och in i bilen och undrade om det varit en trevlig fest. Då trodde jag att han tänkte företa alkotest - men icke. Han nöjde sig med att granska körkortet, men det tog å andra sidan en jädra tid (tror han hade problem med den svenska texten...) men till slut suckade han och sa att allt var OK.

Jaja! :)
_ _ _ _ _

Kom isäng halv fyra, klev upp strax före nio imorse. Har gått lite på halvfart idag... så hur ska det då inte vara för dem som var "litt på en snurr"?

Nu ikväll har jag varit hos Unni, ätit gott (Flygande Jakob, och färska jordgubbar till dessert) och pratat om allt mellan himmel och jord. Men till slut började ögonen gå i kors på oss båda... och nu borde jag verkligen gå och lägga mig!!

PS. Regnet har VRÄKT ner ikväll - inte mycket snö kvar...

Vad ska vi ha bibliotekarier till?

Nu kan de som sitter i fängelse i Mosjøen låna böcker och film!

Däremot går det åt andra hållet med biblioteksservicen i Bærum. Där har det nu lagts ett förslag om att säga upp ALLA skolbibliotekarier för att spara pengar. Politikerna menar at "en rimelig grei drift av skolebibliotekene kan videreføres med organisert innsats fra elever eller at noen lærere disponerer noe tid i bibliotekene".

MEN VAD FAAN!!?


Ibland blir jag bara så less. På att hela tiden bli ifrågasatt. På att hela tiden vara den yrkes-kategori som hänger löst i neddragningstider. Vi har ett viktigt jobb, när ska politikerna fatta det!??!

Hur viktig? Såhär viktig: Kunskapsbrist bakom SD:s framgångar

Saxat ur artikeln: Skolbibliotekens roll har försvagats enormt. Idag saknar var tredje elev tillgång till ett skolbibliotek. Kontakten med kvalificerad skönlitteratur är ovärderlig för en tolerant människosyn. Entusiastiska och kunniga bibliotekariers möjlighet att påverka unga människors läsande kan inte överskattas.

Och då litteraturförmedling bara EN av bibliotekariens arbetsuppgifter. Att bygga upp elevernas informationskompetens, hjälpa dem utveckla ett kritiskt förhållningssätt till det material de finner (i böcker, tidningar, på internet...), att ha översikt över material av olik svårighetsgrad anpassat till elever med olika behov, att hantera skolans samlade behov av läromedel (i alla fall här i Norge) - det kommer i tillägg!

Plus att man får agera allt från extramamma till bollplank och klagomur.

Men visst, omplacera en lärare eller låt eleverna sköta hela bibblan själv. Det blir säkert jättebra.

NOT.... och mer snö!!!

Typ 30 cm. På en natt!! Vaknade till ett riktigt vinterlandskap.
Vackert!!! Men svettigt att pulsa till jobbet då trottoarer och gångvägar i stort sett var oplogade.
Och byxbenen var våta upp til knäna...     ... och frampå dagen var det nästan intressantare att titta ut på de snögnistrande granarna
på Dolstadåsen än att plasta böcker...:

Fast i helgen ska det visst bli +5 och regn. Grrr....!!
_ _ _ _ _

Läcker dator, en sån kunde jag tänkt mig! :)


... efter regn kommer - SNÖ!

Och solsken. Fin dag idag! :)

Så här såg det ut när jag knatade till centrum för ett möte:Hade hellre stannat ute i solen än suttit i en datasal på översta våningen i den där skokartongen till höger i bild (som förresten är Mosjøen videregående skole, studiested Sentrum) och lärt mig ta ut rapportutskrifter i ekonomisystemet... :)


Plask och stänk

Jahaja. Regnet VRÄKTE ner imorse!!! Men skit i det, tänkte jag, drog på mig regnstället och knatade iväg. Och kunde konstatera att det nog är dags att köpa nya regnkläder... de är inte riktigt vattentäta längre. Å andra sidan är de kanske inte gjorda för slagregn.

Och så fick jag testa gränserna för de där dyra 100% vattentäta Goretex-skorna jag köpte i Sandnessjøen för ett par veckor sen. De klarar en timmes plaskig promenad... nästan. Men inte riktigt. Så det är väl bara att bita i det sura äpplet och ta gummistövlarna nästa gång. Fast de är absolut inte sköna att gå långt i.
_ _ _ _ _

Jag tycker det är en söt slutkläm på den här reklamfilmen! :)... och så gillar jag musiken till den här!!Detta apropå att vi fick frågor om reklamslogans på quizen igår... något vi visade oss vara rätt eländiga på!

Ny seger!

Johooo - vi vann quizen ikväll igen!!! :)

Eller... i alla fall den ena rundan. Första omgången slutade med 4:e plats
(14 poäng efter vinnarna - ooops...). Men den andra - där slog vi allihop!

Vad vi kunde? Namnen på alla bandmedlemmarna i Led Zeppelin. Hur många liter öl man får ta med sig tullfritt in i Norge. Vilket år Arne Treholt blev arresterad för spioneri. Vilken Windows-version som är mest använd. Vad Melkeveien heter på svenska (ja, Vintergatan alltså). Vilka som skrivit Sukkerdøden, Bernhard Hvals forsnakkelser och Hjemkomsten. Vad de kemiska tecknen K och Sn står för. Nordlandsbanens ändstation.

Med mera!

Hög tid att snubbla isäng, jag har planer om att låta bilen står imorgon bitti och promenera till jobbet. Snart ringer väckarklockan... god natt!

Färdigbakad

200 biskvier och en banankaka senare är jag tillbaka i soffan!
Skall dock erkännas att köket ser ut som en slagmark... men
det får jag åtgärda imorgon, för nu tog energin slut.


Smörkräm av 1,2 kg margarin och 18 äggulor - tur att elvispen har ett turboläge...

Hehe - jag har precis sett Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, denna gång om en karl som bor helt ensam på en liten holme ytterst i Sognefjorden. Han är mångmiljonär, egen företagare inom fiskeindustrin, och har investerat stora belopp för att rädda en gammal fiskehamn med vidhängande hotell och en massa andra byggnader från förfall. Sympatisk typ!

Och så kom den, kommentaren om varför han valt detta liv. Hans föräldrar var akademiker, men då han själv är dyslektiker konstaterade fadern att han nog borde satsa på en karriär utanför de akademiska kretsarna och då han var intresserad av fiske blev detta en naturlig väg att gå. "Och jag är själaglad för min dyslexi, annars kunde jag ju riskerat att bli revisor... eller bibliotekarie".

VA?! Hmpf...!!!


Nederbörd

Gick en tur runt Åremma igår - och här och var låg rester av snön som föll igår natt:

      

Och faktiskt finns det några blommor som ännu inte gett upp! :)

Idag är det dock +8 och snön är ett minne blott, för den här gången. Istället har det regnat en massa och vattnet slungar sig nerför fjällsidorna.

Och här sitter jag med datorn i knät när jag egentligen borde baka biskvier.
Dags att ta sig samman!


Dagarna mörknar minut för minut...

Mosjøen vid 17.30-tiden igår:Idag? Oooiiii!!! SNORHALT!!

Jag gick till jobbet imorse. Eller vinglade, snarare. Ett rent under att jag stod på benen
hela vägen. För stan var i det närmaste glaserad. Mest snö uppe hos mig men is, is, is
när jag kom längre ner.

Huvva.

Fast vackert var det ju!

   Och jag inser motvilligt att det nog är dags att leta fram broddarna...
_ _ _ _ _

Kylskåpet? Long story. På Elkjøp säger de nu att de ska försöka hjälpa mig - men att det kan bli svårt då den serienummeretikett som ska sitta på kylskåpsväggens insida saknas. Det är INTE jag som tagit bort den. Men då mitt skåp är ett demonstrationsexemplar som stod ute i butiken innan jag köpte det vet jag ju inte vem som kan ha kommit åt det. Fast jag vet inte riktigt om de tror mig.

Och i frysen är det -10. Två av frysgallren (eller vad de nu kallas, de där som vätskan cirkulerar i) är iskalla och frostiga - det tredje droppar det vatten ifrån. Inte konstigt att temperaturen vägrar sjunka...
Nysnö på fjället

Øyfjellet imorse:


_ _ _ _ _

Jag har fått ett specialuppdrag! Tematext vid årets Kura skymning-arrangement är bland annat ett utdrag ur John Ajvide Lindqvists bok Låt den rätte komma in. Och då tycker folkbiblioteket här i Vefsn att det passar bra om den också läses på svenska. Av mig.

Klart jag sa ja! :)

Skrämmande

Fick en teckning av en elev idag: "Jag är den där lilla figuren. Du är den stora,
bakom lånedisken", sa han.Ojdå. Trodde inte att jag framstod som SÅÅÅ skrämmande!! :)
_ _ _ _ _

Apropå skrämmande. En av CD-böckerna som jag lyssnade på när jag körde till Sverige förra veckan var riktigt, riktigt läskig. I trifidenes dager av John Wyndham, i en radioteaterinspelning som sändes första gången 1969. En av kollegorna har pratat om den flera gånger, så nu tänkte jag ta reda på vad han egentligen menade. Ouuuäää!!!

För er som aldrig hört talas om historien: den utspelar sig i Storbritannien efter en katastrof som slagit ut stora delar av mänskligheten. Intelligenta, mordiska plantor (det är de som kallas trifider) har tagit över och hotar de få människor som finns kvar. Men några modiga själar vägrar ge upp...

Inspelningen är komplett med blodisande skrik och kuslig musik (tänk Morden i Midsomer, ungefär). Dessutom är det lite svajigt ljud, emellanåt måste man skruva upp volymen rejält för att få med sig vad personerna säger - och så plötsligt dundrar musiken HÖGT!! Jag hoppade i sätet emellanåt - tur att jag höll mig på vägen. Fast jag måste erkänna att jag nästan började hålla utkik efter trifider längs vägrenen... :)
_ _ _ _ _

Stackars lilla sommardahlia - skulle inte du ha blommat lite tidigare?
Nu är det +2 och det spöregnar...... och snön letar sig allt längre ner längs fjällsidan:


Seger

Sådärja - vi vann den ena rundan på quizen ikväll!!! Med god marginal dessutom. Hade vi
vetat att det bor 73.000 människor i Finnmark hade vi vunnit den andra rundan också... :)
_ _ _ _ _

Fick ju hjälp att köra hem mitt kyl-/frysskåp från verkstan förra veckan. Det är inget fel på det, enligt dem. "Men kanske du har det varmt i köket?" Ehh? Ja, annars hade jag ju inte behövt ett kylskåp!!! Satte igång det igår kväll när jag kom hem från Sverige - imorse låg temperaturen i kylskåpet på +7 och i frysen på -14. Inte tillräckligt kallt. Skruvade vredet till nästan max redan igår - det är en skala från 1 till 7, jag hadde vridit det till 6. Så när jag kom hem från jobbet vred jag till typ 6,5. När jag for på quizen var det +6 resp -15. När jag kom hem: +7 resp -11. VA?! Så nu har jag vridit upp termostaten till MAX. Ska det verkligen vara nödvändigt?!? Blir intressant att se vad temperaturen ligger på imorgon bitti... och vad göra om det inte är kallt nog? Alltså, jag kan leva med att det är 7-8 plusgrader i kylskåpsdelen, men när jag inte kan lita på frysen törs jag ju inte lägga dit nåt. Orsaken till att skåpet hamnade på verkstad var ju att saker TINADE i frysen. Så ska det ju inte vara!! Men Elkjøp vägrar göra nåt, de bara hänvisar till verkstan. Där de alltså hävdar att skåpet funkar som det ska.

Fnys, mutter, morr...

Bil & Bostad

Glömde ju!

Eva & Rasmus är på omslaget till senaste numret av Bil & Bostad!!!

Jag knycker bilden... och hoppas ingen blir arg!

Fotograf: Peter Öberg

Helgen i bilder

... och först ut är Rasmus, såklart!! Gullungen!!!!

När vi väl kom oss ut till Holmön gick vi på promenad, ner till Gäddbäck:
Intressant uppmaning på kajkanten...


Tur att det inte är så mycket biltrafik den här tiden på året, så kanske larven
hinner över till andra sidan utan att bli påkörd!


Det var grått, vått och verkligen höstlikt - men lite färger hittade jag mitt i alltihop:

Pappa, Rickard och jag gick på årets sista kantarelltur:... fast jag ägnade mig mer åt fotografering än svampplockning! :)
_ _ _ _ _

Och så färden västerut igår - inte så konstigt att E12:an kallas Blå Vägen!

På fjälltopparna låg det nysnö, och det kom som sagt lite snöblandat regn när jag körde
över Krutfjellet:

Nu närmar sig vintern med stormsteg... enligt en rysk meteorolog ska den dessutom bli
den kallaste på 1000 år. Jahaja. Borde kanske köpa nya långkalsonger.

Mosters lyckopillerÄlskade ljuvliga fantastiska underbara lilla unge!!!!!!!

Skulle gärna stannat i Sverige och pussat på Rasmus i all evighet... :)

Men jobbet kallar och nu är jag tillbaka i Mosjøen. Nollgradigt över fjället och lite snöblandat regn
- så det var tur att jag fick på vinterdäcken innan jag åkte.

Och jodå, vi tråcklade oss ut till Holmön mellan lågtrycken!

Datorn här hemma är lika trög som vanligt, så fler bilder på världens finaste Rasmus
- och helgen i övrigt - får vänta till imorgon.

Styv kuling

Nog är det väl förbaskat!! Imorgon åker jag till Sverige efter jobbet (= höstlov!), och planen var från början att åka ut till Holmön torsdag morgon (tillsammans med Eva, Rickard och Rasmus). Men - nu blåser det så det knakar därborta!! Väderprognosen? Styv kuling. Idag. Imorgon. Och på torsdag. Ska vi gissa att det är grov sjö på Kvarken? Grrrr!!!

Så nu planerar vi för en dag på stan istället, och så hoppas vi att vädergudarna står oss bi på torsdag kväll. Eller fredag morgon. För ut till Holmön ska vi!!

Den där lilla pilen ovan? En vädersymbol som indikerar sydvästlig vind, 17.5 m/s. Varje streck symboliserar 5 sekundmeter, det kortare strecket 2.5. Eller som en kollega sa ifjol när vi skulle på personalresa til Lovund och kollade väderprognosen hela tiden eftersom vi oroade oss för att guppa omkring på Atlanten:
- Herregud, nu har de ritat en hel kam!!


Nära var det...

... men vi vann inte. Inledde quizen starkt med en andraplats (bara en poäng från de som vann),
och i andrarundan blev vi nummer fyra (två poäng bakom de som delade segern). Helt OK start
- nu är det bara att köra hårt! :)

Ett axplock av frågor:

Sådana vi kunde svaret på:
Vem skrev Germinal? (Emile Zola)
Vem var far till Karl den store och son till Karl Martell? (Pippin den lille)
Vem regisserade Ocean's Eleven? (Steven Soderbergh)
I vilken fjord finns fjordarmarna Nærøyfjorden och Lustrafjorden? (Sognefjorden)

Sådana som vi inte hade en susning om:
Vad hette John Waynes sista film? (The Shootist)
Vilken kejsare påbörjade byggandet av Colosseum? (Kejsar Vespasianus)
Vilka vetenskapsmän ligger bakom integral- resp differentialekvationen?
(den ene tror jag var Newton, den andre minns jag inte...)
Vad heter det när man har varit gifta i 11 år? (Stålbröllop)

Och så den irriterande kategorin där vi får alternativ, men gissar fel...
(där är vi rätt konsekventa, eller så har vi helt enkelt en jäkla otur!!)
Tog Lasse Kjus guld eller silver i alpin kombination vid OS 1994? (skulle svarat guld...)

... och flera musikfrågor av typen Vilket år kom denna låt ut - 1971, 1972 eller 1973?
Ska f-n veta... vi prickade rätt på en enda av sex...
_ _ _ _ _

Jag satte en skylt på lånedisken imorse att jag var ute på ett ärende (= fick hjälp av vakt-
mästaren att köra hem kylskåpet, som reparatören inte hittat något som helst fel på. Fan tro't.)
När jag kom tillbaka hade en uppfinningsrik elev ändrat texten...... och istället för "ärende" stod det:Äventyr?? Jo jo! :)

Rätt bok till rätt elev

En elev imorse:

- Vet du, den där boken du rekommenderade? Jag läste ut den på två dagar, den var skitbra!
Det är den första boken jag nånsin läst.

Yes, där träffade jag rätt!!!! :)

Vad jag tipsade om? Prinsessan och mördaren av Magnus Nordin.
_ _ _ _ _

Ikväll är det - ÄNTLIGEN - dags för quiz igen!!! Egentligen startade säsongen redan förra veckan
men vi hann inte få ihop ett lag. Nu tar vi dem!! :)
_ _ _ _ _

Customer: I am looking for a globe of the earth.
Librarian: We have a table-top model over here.
Customer: No, that's not good enough. Don't you have a life-size?
Librarian: [pauses] Yes, but it's in use right now.


Fniss!! :)


Helgelandskysten i høstsol

Jo. Jag körde ut till kusten idag. Och NJÖT i det fantastiska vädret!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fagervika, Sandnessjøen, Søvik, Offersøya, Levang... körde runt och fotade vilt.
Och hann sitta en stund i solen lite här och där! :)

Bilderna får tala för sig själva...

          

     

               Fatta så fint!!!!

Jag ska vara helt ärlig - det var nästan så att det tog emot när jag närmade mig Mosjøen på väg hem. Klockan var inte mer än 16.30 - och hela stan låg i skugga. Även Kulstadlia. Øyfjellet må vara imponerande och ståtligt, men fy bubblan vad det ligger i vägen för solen!!!
_ _ _ _ _

Jag gjorde faktiskt en del fynd under dagen också. Hittade Goretexskor på sportbutiken i Sandnessjøen, vattentäta och perfekta när jag ska gå fram och tillbaka till jobbet i höst och vinter (för jag räknar ju med att det blir grisväder vad det lider).

Så var jag en vända på Coop också. Och Coop i Sandnessjøen har en del himla fina kläder (tro't eller ej) och dessutom i generösa storlekar. Hittade en skitläcker topp - dyr, och jag behövde den strängt taget inte, men ändå. Kunde inte låta bli.

Slutligen körde jag förbi på Lysstøperiet på Levang, där man gör plats för höst- och vinternyheterna med halva priset på en massa varor. Så nu har jag bunkrat med diverse ljus. Fina ljus! :)


Matte

Slötittar på Skavlan, som just nu intervjuar nåt slags mattegeni (alltså, jag har inte riktigt följt med så jag vet inte vem han är). Hur som helst - intervjun inleddes med följande inslag:Kanske inte så konstigt att en del elever fasar för mattelektionerna...? :)
_ _ _ _ _

Skönt med helg, ska sova lite längre än vanligt imorgon. Vilket betyder längre än till 05.30. Hur mycket längre återstår att se. Sen ger jag mig nog ut på fotosafari, det ska ju bli strålande sol och även om jag egentligen tänkt slappa på verandan med en god bok har jag nu kommit på att det kan vara sista chansen att ge sig ut på upptäcktsfärd innan höstrusket slår till.

Bilder kommer... :)

God kväll, nu ska jag fixa fruktsallad. Mmmmm!

RSS 2.0