Ut och gåYess!!! Idag tog jag mig i kragen och struntade i bilen. Knatade hemifrån 06.40 och var
på jobbet 07.45. Med massor av luft i lungorna och lätt förfrusna öron... :)Jodå - jag gick hem också! Och det gick faktiskt helt OK, även om Kulstadliabacken tog emot.

Förresten är det helt rätt tid att låta bilen stå. Massa is på rutorna!
_ _ _ _ _

- Wow, det där är de tuffaste örhängen jag nånsin sett!! utbrast en av eleverna idag. Och en hel hoper andra har också sett dem. Och jo, jag tycker ju själv att de är rätt fräna...


_ _ _ _ _

Håller möjligen - äntligen!! - på att komma i bokläsningshumör igen. Det har varit lite dåligt på den fronten ett tag. Men nu läser jag en ungdomsbok av Bear Grylls (friluftsmänniska och äventyrare - en engelsk motsvarighet till Lars Monsen, med eget TV-program på Discovery). Det är eleverna som bett mig skaffa hans böcker, så jag köpte in ett par av överlevnads-handböckerna - men också ett par ungdomsböcker. Way of the wolf, som jag nu kommit ungefär halvvägs i, påminner en del om Gary Paulsens Yxan. Inte alls så dum! :)

Men sen har jag lånat hem två andra ungdomsböcker också. Och jag kastar längtansfulla blickar mot Fugl Føniks, den tredje och sista boken i serien om Katniss av Suzanne Collins. Plus Snakehead av Anthony Horowitz - länge sen jag läste om Alex Rider, så jag ska fortsätta där jag slutade senast.

Om väderprognosen stämmer kan det kanske hända att jag kan sitta ute på verandan och läsa i höstsolen i helgen. Gleder meg! :)
_ _ _ _ _

I Sävar bor en liten liten tjej som heter Olivia. Igår träffade hon en liten kille som heter Rasmus. VÅRAN Rasmus!!! Scrolla neråt en bit på Olivias mammas blogg så dyker han upp! :) Lille goseklumpen!! :)


Fauske del 2

Hemma igen!

Superbra dagar i Fauske - men det är skönt att sjunka ner i sin egen soffa... :)

Nytt försök att lägga ut gårdagens bilder - och bilder från turen hem idag. Strålande väder över Saltfjellet - och så stannade vi mitt på polcirkeln och tog bilder. Vi? Jo, jag liftade med min nya kollega Arnhild (bibliotekarie vid avd Marka, det som tidigare hette Vefsn Landbruksskole). Vi hade skitkul ihop! Hoppas bara att jag inte pratat sönder hennes öron, ni vet ju vilken pladderhatt jag är när jag kommer igång...Kvällssol igår (gissa om vi njöt när vi strosade längs kajkanten):

   

... och morgondito imorse! :)Vid Polarsirkelsenteret:


Vad ska vi gissa att det stod på den här skylten från början? "Ingen affischering"...? :)

   
En del lämnar kvar bevis på att de passerat polcirkeln! :)

Häftig järnvägsbro i närheten av Dunderland stasjon:Referat från biblioteksmötet? Njä. Det får räcka med att konstatera att det var bra.
Orkar inte skriva en hel avhandling, som efter det första mötet jag var med på...!


FauskeStrålande väder också i Fauske!! :)

Trevliga och fullspäckade biblioteksdagar. Igår var det program ända till 19.30. Gissa om vi var möra...? Idag slutade vi redan 16.00 och hann med att strosa runt i stan och längs fjordkanten i höstsolen. Fatta att det snart är oktober! Det känns inte så. Å andra sidan var de nysnö på Saltfjellet igår när vi körde norrut - så kanske man bör inse att vintern närmar sig i alla fall...:Vet ni vad? Nu är det officiellt bekräftat. Fauske Hotell har den vingligaste och långsammaste trådlösa internetuppkopplingen i regionen. Jag tror jag blir tokig. Så nu slår jag av datorn och går och lägger mig. Resten av bilderna får ni se en annan dag.

God natt!


Mera sol!

Packad och klar - åker till Fauske tidigt imorgon bitti för tre dagars biblioteksmöte.
Späckat program!! :)
_ _ _ _ _

Ännu en strålande dag! Men tänk de stackare som bor mitt i stan. Bilden är tagen 15.45
- och centrum ligger redan i skugga:Nä, tacka vet jag Kulstadlia! Här uppe har vi sol hela året!

Jag bor förresten 125 m.ö.h. För er Öviksbor - det är nästan lika högt upp som Varvs-bergsrestaurangen (som ligger 148 m.ö.h.). En rätt försvarlig backe att knata uppför när jag ska hem från jobbet, med andra ord. När jag nu inte tar bilen...


Marknad

Där kom den! Den första frostnatten. Det var +1 när jag vaknade, och gräsmattan gnistrade. Och över stan låg ett lock:... som försvann efterhand och gick över i en strålande vacker dag med sol från klarblå himmel!!
Det blev ännu finare väder än yr.no hade förutspått!

När jag parkerade utanför Sjøsiden strax efter 10 låg dock en del av dimslöjorna kvar:Jag vandrade mellan marknadsstånden men gjorde också en avstickare längs Nergato, vilket ju egentligen inte är en gata utan bara en liten stig som slingrar sig mellan de gamla trähusen. Mysigt!

Det var inte så mycket folk i början - men ju längre dagen led, desto mer packat blev det.
Det var människor ÖVERALLT!

Jag försökte armbåga mig fram till torget när Publiners skulle spela men hade inte en chans. Lyckades snirkla mig så långt att jag såg ett hörn av scenen men sen var det stopp. Synd. För er som inte hört talas om dem - Publiners är ett lokalt rockband (eller nästan lokalt - de är från Brønnøysund) och de tog sig till final i norska melodifestivalen i fjol:Flera timmar på marknad resulterade dock inte i så många inköp. En rottingkorg (har varit på jakt efter en sån lääänge men inte hittat). En fleecejacka (rea på en av sportbutikerna). Och en resväska (rea på Coop Extra).


_ _ _ _ _

Tog en promenad runt Rynesåsen när jag kom hem:Ikväll ägnar jag mig åt lillemans fotobok!

Biskvidags

Jag hade bestämt mig för att starta riktigt tidigt i år, för att undvika stress på slutet. Vad jag pratar om? Chokladbiskvibak och den kommande högsäsongen. Men tror ni det funkade? Njet. Bakade visserligen en laddning för ett par veckor sen, men den blev alldeles misslyckad. Jätteplatta sockriga bottnar. Det händer ibland, utan att jag har en aning om varför. Måste nästan vara nåt med mandelmassan, eftersom jag gör på samma sätt varenda gång. Kakorna går att äta, jovisst - men de blir inte alls lika bra. Och jag vill helst inte sälja dem. Nu går de i och för sig åt i alla fall (en burk för att muta vaktmästaren att köra mitt kylskåp till verkstad, en burk till den som hjälper mig att frakta kylskåpet hem igen... och så vidare) men vad gäller beställningsbakning stod jag lik förbaskat på noll. Så nu ikväll har jag bakat en ny laddning. Tack och lov ser kakorna ut som de ska! Men... eftersom jag redan fått flera beställningar så försvinner de här efter helgen. Snopet. Det blir till att baka ännu mer! :)


_ _ _ _ _

Jag har hamnat i nåt slags moment 22. Borde lämna bilen hemma och promenera till jobbet. Men nu har jag ont i ett knä. Så jag tar bilen i alla fall. Fast jag tror att knäet strejkar för att jag gör nån slags konstig vridrörelse när jag kliver i och ur bilen. Hm. Cykel, kanske?

Får fundera på saken.

Imorgon ska jag hur som helst traska runt på stan. Det är marknad!! Tiendebytte, närmare bestämt - Norges äldsta marknad. Denna brukar förknippas med regn och rusk, fast i år verkar det enligt prognosen ska bli fint. Håll tummarna! :)

Jag tar med kameran (SÅKLART) och har faktiskt en arbetsuppgift under dagen. Två av våra klasser är aktiva under marknaden - kockeleverna ska stå i mattältet (för det är matfestival också) och eleverna på barne- og ungdomsarbeid (typ barn och fritid) ska ha "barnparkering" där föräldrar kan lämna sina telningar en stund medan de gör ärenden. Och jag ska skriva några rader för hemsidans räkning!

PromenadTrodde nästan att jag hallucinerade när jag under kvällspromenaden runt Åremma och
Rynesåsen plötsligt hörde Mona Sahlins röst!! Andades lättat ut när jag insåg att det var
en husägare som installerat TV i garaget och följde med på nyheterna - på högsta volym
- medan han tvättade bilen...

Puh! :)


_ _ _ _ _

Haha! Obetalbart! Jag sökte på "Sveriges län" i NE.se för att få en kort och korrekt definition (tjorvade till det när jag skulle förklara skillnaden mellan landskap och län för en kollega idag) - och vet ni vad jag fick för svar? "Menade du Jules Verne?"

Nej, knappast!

Det funkade bättre när jag rätt och slätt sökte på "län". 


Euskefeurat

Köpte Euskefeurats nya skiva häromsistens - och den lyssnar jag på i bilen till och från jobbet.
Och blir på gott humör varje gång!! :)Fullmåne

... över Mosjøen igår!Inte helt skarpt trots att jag använde kamerastativet - det var det där med att läsa i instruktions-
boken... hm... Nåt med slutartiderna kanske? :)

Apropå valresultatet...


Snyggt

Tjoho!! Idag fick jag den nya klädseln till stolen i lånedisken - och jädrar vilken skillnad det blev!!
Från ett gråaktigt trasigt tyg till detta - klatschigt blått, i exakt samma nyans som benen på
databorden:Snyggt, eller hur?!!
_ _ _ _ _

Jag och Unni var ute och letade lingon ikväll. Jodå, vi fick ihop ett par liter
- men någon hade varit där före oss. Mutter, morr...!

Och så blev det fort mörkt...


Ved

Eva och Rickard vill med denna bild hälsa ett stort TACK till pappa för all veden
och all hjälp med att få den över Kvarken!!Den kommer värma skönt i vinter!! :)
_ _ _ _ _

För egen del har jag haft en mycket L-A-T söndag. Plockstädat lite, men annars mest degat i soffan. Fixat ungefär halva den fotobok jag ska ge till Rasmus (en försenad doppresent, men jag kunde ju inte göra den klar före dopet då den ska heta "Rasmus första sommar"). Inte ens en promenad har det blivit. 

Men vet ni - jag ids inte ens ha dåligt samvete! Det finns tusen grejer jag borde gjort (städat, bakat biskvier, skruvat upp hyllor, rensat i garderoberna...) men jag kom fram till att jag nog faktiskt behövde en mellandag.
_ _ _ _ _

Slötittar på valvakan. Hoppas innerligt att prognoserna visar fel - jag vill INTE att
Sverigedemokraterna ska komma in i svenska riksdagen, de har inget där att göra!!
_ _ _ _ _

Förresten - när jag tittade igenom alla bilder för att välja ut de som ska vara med i Rasmus bok hittade jag en del bilder från i sommar som jag inte lagt ut tidigare. Bland annat från när vi dragit upp laxfällorna och pappa spred ut dem på åkern för torkning. Den här lille gynnaren hade lyckats fastna i garnet:


Stackars lilla spiggen!


What a day!

Strålande sol. Molnfri himmel. Spegelblank fjord.

Häärligt!!!

Jag tog en promenad in till centrum, satt en stund i solen vid fjordkanten, var inom ett par affärer och gick hem igen. Borde väl egentligen packat matsäck och kört upp på fjället eller ut mot kusten, men jag hade bestämt mig för att ta det lugnt idag - igår kväll vi var ett gäng som var bjudna hem till en kollega som nyligen fyllt år, och jag kom inte hem förrän framåt 02.00. Kan inte påstå att jag är utsövd... men, som en av de andra konstaterade igår, vi är nu i den där åldern när man alltmer sällan blir helt utvilad. Jaja, nu ska jag i alla fall göra ett försök - har tänkt mig en lååååång natt! :)

Dagen i bilder:     
_ _ _ _ _

Blommorna i min rabatt har inte gett upp än - den här tycker jag är fin:


Ooops


Vefsnfjorden by night


Journalistdrömmar

Tänk att jag en gång i tiden drömde om att bli journalist... Ångrar inte en sekund att det blev bibliotekarie istället - och dessutom får jag utlopp för min journalistiska ådra via nyhetsartiklarna på skolans hemsida! Och så får jag testa min norska - brukar få besked när jag skrivit fel... :)

Vi är förresten så få medlemmar i webredaktionen i år att det mesta har en tendens att hamna på mitt bord - inte bara nyheterna. Och det tar rätt mycket tid i anspråk då vi har ett webpubliceringsprogram som är allt annat än lättarbetat... sammanfattningsvis: kul men tidkrävande. Vilket i sin tur innebär att det är sällan jag lyckas slita mig från jobbet 15.30. Som ju är den lyxigt tidiga tidpunkt då jag egentligen är färdig med arbetsdagen!

Idag ska jag dock se till att avsluta enligt tidtabell. Vilket är NU. Ska hem och slänga i mig lite mat och sen åka och hälsa på en tidigare kollega och hennes små knattar. Hon har en liten kille i ungefär samma ålder som Rasmus - jag har inte träffat honom förut, så det blir kul!!
_ _ _ _ _

Ha!
Svenskene skal lære oss å kjøre
Det är det jag alltid har sagt - att norrmännen (emellanåt) kör som dårar! :)

Raw

Njaaa. Har provat den nya Pepsi-varianten, Pepsi Raw.Inte helt såld, detta trots att det reklameras för en läsk "as nature intended it",
utan konserveringsmedel och färgämnen. Nåja. Kanske man vänjer sig...? :)

Har bubbelbrist här hemma, förresten. När förra gasflaskan till min Soda Streamer var nästan tom fortsatte den helt enkelt att pysa, även när jag inte tryckte på knappen. Så  jag fick vackert vänta tills den pyst sig helt tom innan jag skruvade loss den. Och nu törs jag inte skruva dit den nya. För om den börjar pysa av sig själv med en gång, vad gör jag då?? I varningstexten står att man absolut inte får skruva loss flaskan om den pyser. Aaagh!
_ _ _ _ _

Alltså. Jädra marknadsundersökningar!! Det har ringt stup i ett de sista dagarna. Samma nummer varenda gång. Jag har kollat upp det,  och jodå - det går till ett marknadsunder-sökningsföretag. Så jag har låtit bli att svara. Men ibland visas inte uppringande nummer på min display, och då svarar jag. Det kan ju vara nån jag vill prata med!! Men inte ikväll - det var det där jädra företaget. Jag tackade nej till att delta i vad-det-nu-var, och tjejen som ringde bad om ursäkt för omaket. Jaja, OK. Så gick det en halvtimme. Och så ringer samma nummer en gång till!!!! Hallå?!?! Hur dålig koll har de???

Jag svarade inte.


Ras

Den där smala vägen jag fotograferade häromdagen - den är inte bara smal, det rasar stenar där också. Stora stenar. Nu är det ena körfältet avstängt av säkerhetsskäl (gillar kommentaren "är det mer än ett körfält då?" - det kan man ju verkligen fråga sig). Och det är bara ett par månader sen sist. Jag har inga omedelbara planer om att köra ut till Sandnessjøen...
_ _ _ _ _

Kan ju inte bara lata mig ikväll - har bakat lite också. Av de där äpplena jag fick av Eva!

Men nu blir det ryggläge i soffan och NCIS på TV. Misstänker dock att jag kommer snarka innan första reklampausen...


Vacker soluppgång

... men säg den lycka som varar. Nu strilregnar det.Jaja. Det blir en lat kväll i soffan! :)

I naturens skafferi

Vacker båttur ut genom Vefsnfjorden till Hundåla:


Första stoppet: Vikdalen


Skaland (tror jag...)
Ser ni vägen som klamrar sig fast på klippväggen? I mitten ser ni en tunnelmynning,
lite längre till höger en långtradare - som ser ganska liten ut... Betänk dessutom att detta
är en RIKSväg!!!! Fast nu håller man på och spränger tunnel, den blir 11 km lång och
skall öppna år 2014.


Och här har ni förklaringen till rubriken - för OJ, så mycket bär vi hittade!!!
Vi startade med röda vinbär (och krusbär, men dem glömde jag ta kort på):... och fortsatte med hallon. Oändliga mängder hallon!!!! Stora, fina, söta - tror jag måste gått upp ett kilo bara av alla hallon jag satte i mig under helgen... :)Och så var vi ute på fisketur!Där fick vi - i tur och ordning - en makrill, en uer (på svenska: större kungsfisk) och en torsk:Makrillen fick jag med mig hem - mer om denna nedan... :)

Atlanten skymtar mellan fjällen - och till höger De Syv Søstre:Vi hann med att leta kantareller också. Och hittade dem!!! :)


_ _ _ _ _

Åter till makrillen. Hur i helskotta tillreder man en sån??? Jaja, bara att testa. Tur för fisken att den redan var död när jag satte kniven i den... nejdå! Lyckades faktiskt filéa den utan missöden, även om det nog blev lite väl mycket kött kvar på ryggbenet. Panerade i en blandning av ströbröd, salt och citronpeppar och slängde alltihop i stekpannan. Och vet ni, det smakade riktigt bra!! Inte så olikt sik, faktiskt.

 


Swooosh...

... så var den helgen slut. Tiden går for när man har roligt! :)

Kanonhelg i Vestvågan - men jag berättar mer imorgon... god natt!

Oops, I did it again...

... av nån konstig anledning blev de där sista tio krukväxterna som jag skulle plantera om betydligt fler innan jag var klar. Sjutton, närmare bestämt. Ytterkrukorna tog slut. Och skrivaren står nu på en köksstol eftersom bordet den brukat stå på är belamrat med växter. Hur gick det till...??
_ _ _ _ _

Nu har jag poströstat. Insåg att vilket parti man än röstar på är det två personer som gör upp om statsministerposten. Den ena kan jag tänka mig, den andra inte. Det gjorde saken enklare - bara att ta ett parti från "rätt" block.
_ _ _ _ _

Fortfarande finväder här - och jag ska på hyttetur. Hääärligt!! :) :)
Och bara att passa på - plötsligt slår höstrusket till...

Har bakat en äppelkaka att ta med - av äpplen från Evas trädgård.
Ett sånt äppelträd vill jag också ha!!Trevlig helg!

Rätt taktik

Yes! Min taktik funkar! Jag har suttit och pratat med två killar en stund, om film och böcker och TV-serier (och de förpipplade reklampauserna). Och då, mitt i alltihop, kom det från den ene killen - som gick på en annan skola i fjol: "Vet du att du är mycket trevligare än bibliotekarierna på min gamla skola!! De ville inte prata alls, jag fick intrycket att de ville att jag skulle gå därifrån så fort jag hade lånat en bok!"

Jag är fullständigt klar över att en del tycker att jag babblar för mycket, men det skiter jag i.
För hur ska man få kontakt med eleverna om man inte pratar med dem?!!?
_ _ _ _ _

Jag köpte ett par skitfräna örhängen i Sverige i helgen, på Ur & Penn. Och jag har baske mig aldrig fått så många kommentarer förr - det är en massa elever (främst killar!) som har sett dem. Otippat!! :)


_ _ _ _ _

Fick gratisexemplar av ett par böcker idag. En av dem - en lärobok för åk 3 - inleds med texten till Evert Taubes Änglamark. På svenska!! :)


Vampyrer

OBS! OM DU INTE LÄST SISTA TWILIGHT-BOKEN, HOPPA ÖVER DETTA INLÄGG!!!

_ _ _ _ _


Hihi.

Det var ett gäng tjejer på bibblan alldeles nyss, som tittade på min lilla Twilight-utställning och diskuterade både böckerna och filmerna. Rätt livligt. För de var inte överens. Nån tycker hela serien är fånig, andra att den är suverän. Bästa kommentaren var när de diskuterade det faktum att Edward och Bella får barn ihop (sorry om jag nu avslöjade nåt ni inte redan visste...), och en tjej sa "äh, det kan de ju inte, Edward är ju vampyr och de kan inte få barn, de är ju liksom döda" och en annan sa "joho, det kan de visst!", varpå tjej nummer ett fnös högljutt och sa "men herreguuuud så orealistiskt".

Aha.

Det är alltså det faktum att vampyrer får barn som är orealistiskt med Twilight - inte att de finns mitt ibland oss, går på college, blir förälskade i vanliga tjejer men låter bli att bita ihjäl dem?

Bibliotekarien satt och log stort i sin vrå men utan att tjejerna lade märke till henne...

Alltså, det är så himla kul att ha det jobb jag har!!!!! :)

Stora fötter...

Jag har gjort det - igen...! Visade ett gäng nya elever runt i bibblan idag, och sa att jag hjälper dem med "nästan allt" - exemplifierat med att jag på förra jobbet t.o.m. lånade ut skorna till en tjej som blött upp sina på gympan. Trots att hon hade strl 37 medan jag har 44:or och att det såg lite lustigt ut. Och det enda som dagens elever kommer ihåg av mötet med bibliotekarien är antagligen hennes stora fötter... hm. Borde kanske ta ett annat exempel?? :)
_ _ _ _ _

Äntligen har jag kommit igång med omplanteringen av mina blommor! Vilket jag hade tänkt göra i maj - eller allra senast innan jag åkte hem på semester. Men icke då!! Det hann jag inte.Nåväl - bättre sent än aldrig!! Fast jag hann inte alla nu heller - det blev för mörkt ute på verandan (jo, jag håller till ute, det blir mindre grisigt på det viset men å andra sidan blir det en himla massa spring fram och tillbaka). Har räknat över dem nu och 19 är omplanterade, 10 återstår. Plus 5 som jag inte tänker bry mig om (de fick lite ny jord för ett tag sen). Problem: det är FULLT!! Jag har inte PLATS för så här många blommor!! Måste lära mig att inte köpa nya. Eller åtminstone slänga en gammal när jag kommer hem med en ny. Och sen låta bli att plantera isär dem... :) 
_ _ _ _ _

Mer effektivt än Joe Labero - dimman som ibland lägger sig som ett lock över stan:

 
_ _ _ _ _

Nä, Jean, du får inte min vepa, jag ska nog hitta nånstans att hänga upp den!! :)


Mer hallon

Vilket höstväder!!! Frampå eftermiddagen var det +20, vindstilla och en alldeles klarblå himmel.
Vad göra?Plocka bär så klart... :)

Så vi gav oss iväg direkt efter jobbet, Unni och jag, och vi hade nog plockat än om inte skymningen stoppat oss. Till slut såg vi inte bären längre! Nu är klockan närmare 22, och det är fortfarande +15. Ikke verst!
_ _ _ _ _

Fyndade på Myrorna i helgen - en vepa för ett par tior:Återstår bara att hitta en vägg att sätta upp den på... det är rätt fullt här...Helgen i bilder

Det blev som sagt ingen resa till Holmön i helgen. Det här är så nära som vi kom:Rasmus har vuxit massor sen sist jag såg honom!! Här gosar han med sin mormor:Fatta vilka lena lår han har! Och fotsulor! Och kinder! Och så luktar han så gott!! :) :)

På väg tillbaka till Mosjøen stannade vi utanför Storuman och fotograferade bygdens store son:Sen körde vi rakt in i solnedgången...... och så hälsade vi på ett gäng som satt och fikade vid vägkanten... hehe... :)

Hm. Det var den kortfattade versionen, och allt jag orkar skriva ikväll. Ackumulerat trött
som vanligt - undrar när jag ska komma ikapp på sömnfronten?

Sverige t/r

Kanonhelg!!!!!

Enda avbräcket: kulingvindarna satte stopp för den planerade resan ut till Holmön, så jag får visa Unni "min" ö en annan gång. Men Sävar har hon sett, och de centrala delarna av Umeå (affärerna... hehe). Och så har hon träffat sin mamma för första gången (för den som undrar: vi är så lika att vi brukar säga att vi är systrar - och då måste ju min mamma även vara hennes, eller hur? De är förresten också väldigt lika - i total avsaknad av lokalsinne, bland annat...). Och så har vi ätit middag hos syrran med familj i deras hus (och SÅKLART gosat med Rasmus, som växer så det knakar och är en alldeles ljuvlig liten knatte). Och många mil i bil blev det. Och ont i halsen har vi båda efter att ha pratat oavbrutet en hel helg... (för att inte tala om att vi sjöng med i alla låtarna på radion i bilen ikväll... inget för den ljudkänslige, tro mig!).

Och nu ska jag vingla i säng, om jag ska orka komma mig upp och jobba imorgon. God natt!!


Billigt?! NOT.

Jag var in en sväng på Coop Ekstra efter jobbet. På stora anslag står det att man där kan handla "ekstra billig". Tja, jag vet inte det. Med norska mått mätt, kanske. Men aldrig i helsike att jag skulle köpa en tårtbotten för 80 kr. ÅTTIO KRONOR! Hallå, det får man ju en hel tårta för, med fyllning och allt! Då hjälper det inte ens att den är "ekstra fin"... :)
_ _ _ _ _

Oops...


_ _ _ _ _

Nu blir det bloggtorka ett par dagar - för imorgon åker jag och Unni till Sverige! Vi ska hinna beta av Umeå, Sävar, Holmön och Vännäsby, har vi tänkt. Och såklart pussa på Rasmus!!

Räknar med att vi kommer tillbaka som urvridna disktrasor... det blir hektiskt.

Men kul!!!

Trevlig helg!!!


RSS 2.0