Mockingjay

God mat, trevligt sällskap, bra film - lyckad kväll! :)


Innan middagen hann jag med en sväng på Hemmakväll där de - i och med att det var Black Friday - reade ut hyrfilmer (som såg mer eller mindre oanvända ut) för en femma styck. Snacka om fynd! :)


Födelsedag

Vaknade till fullmåne! :)


Riktigt fin dag, trots halkan, så det blev en liten lunchpromenad...

 

Finaste födelsedagskortet!!!



Ikväll slappar jag i soffan - imorgon kväll blir det middag på O'Learys med kollegorna - och bio. Mockingjay del 2 - längtar! :) Och sen blir det tårtkalas i Vännäsby i helgen. Pusskalas med småtrollen också, hoppas jag!

Ohh

Snö, sol och -15. Frisk promenad idag! :-) 

Samma motiv som vanligt... 












Söndagsnöje

 
... och imorse gjorde jag jordnötsrutor.

Receptet hittade jag här - busenkelt, men jisses vilka kaloribomber...!! :)
 

Lördagsnöje

... och så blev det lite pepparkakor! Hann inte grädda alla innan jobbet (helgjobb på stadsbibblan) så de sista åkte in i ugnen igår kväll. Sen var klockan närmare midnatt innan jag städat köket... 


Fredagsnöje

Mmmmm! :-) 

Hade i och för sig egentligen tänkt baka biskvier, men lussekatter är ju inte fy skam det heller. Pepparkaksdegen som ligger i kylen får dock vänta tills imorgon... 



Wow

Vill ha!!!!
 
Men då jag själv typ bara klarar av att virka mormorsrutor hoppas jag att någon av mina virkande vänner kanske kan förbarma sig...? :)
 
 
 
Hämtat från http://www.yarnplaza.com/blog/crocheted-egg-cup-for-easter/

Mmm

http://mittkok.expressen.se/artikel/sa-latt-bakar-du-jordnotssmorkakor-med-endast-fyra-ingredienser-utan-att-anvanda-ugnen/

Vinter på gång

Nej, se det snöar! :-) 






Full last


Mer Vby

Rasmus och jag byggde bilbana:



När vi gick till Konsum passerade vi den här vattenpölen. Eller passerade IGENOM, snarare... :-) 


Morfarmys! 


Familjepizzalunchpaus - behövde energipåfyll i städningen... ;-) 


Once upon a time...

Bilder från förr!

Min ettårsdag:


Jag, pappa och gröt...


Evas dop, sommaren 1976 - storasyster en smula uttråkad:


På utflykt, sommaren 1977:


Städhelg

Ojdå. Bloggen... 

Jag tog ledigt tors-fre och åkte till Vännäsby. Där ägnade vi helgen åt att storstäda i källaren. Välbehövligt... ;-) 

Fast det blev tid till massa mys med småtrollen också. Älskade ungar!!






Alter ego

Om jag var en äggkopp skulle jag nog se ut ungefär så här! :-) 


Vilket gäng

Hm. Strängt taget har jag typ inköpsstopp vad gäller äggkoppar. Fast man kan ju alltid ta sig runt problemet genom att byta till sig dem istället... ;-) 

I Tyskland finns en ivrig herre som inte bara samlar - han har till och med ett äggkoppsmuseum! Och så byter han gärna bort sina dubletter. Jag med. Så nu har jag skickat ca 40 av mina och fått lika många från honom. Bland annat den här imponerande Milka-samlingen. Ett helt fotbollslag - inklusive avbytare!! :-) 

Enda problemet: det är överfullt i vitrinskåpen...




Kladdkaka

I lördags var det Kladdkakans dag. Och på lördagkväll var jag bjuden till Desirée på middag. Så då bakade jag en kladdkaka och tog med mig! Visserligen blir jag nästan tokig på min ugn som inte uppför sig som den ska (jodå, jag ska felanmäla till fastighetsägaren, har bara inte kommit så långt än) så jag fick grädda kakan i bortåt 40 min (och skruvade dessutom upp temperaturen) innan den verkade någorlunda klar - men då blev den också faktiskt helt OK.

Recept? Här! :)

Kolakladdkaka
(8-10 portioner)
 
  • 150 gram smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 krm salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
 
1. Smält smöret.
2. Vispa samman den karamelliserade mjölken, socker, salt, smör och mjöl till en slät smet.
3. Tillsätt äggen och vispa ordentligt.
4. Smöra och mjöla en springform och häll i smeten.
5. Grädda på 175 grader i ca 20-25 minuter.
 
Låt kakan svalna och strö över florsocker. Servera sedan med lätt vispad grädde. 

(Receptet hämtat från http://vardagsmatalajess.blogg.se, men bilden är min egen!)
 

Fars dag

Hipp hurra för finaste pappa!! 

Bilden är tagen 1977. Time flies... 


Solnedgång

Wow. Helt obegripligt vacker solnedgång, efter en tämligen gråmulen dag...
Kärleksstigen levererar! 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puh

... jag minns hur man gör! Har inte virkat på evigheter, så nu testade jag att göra en mormorsruta bara för att se om jag fortfarande kunde. Gick finfint! :-) 


Cykeltur

I ärlighetens namn fungerar min (dyra) fina motionscykel mest som pynt. Det är inte ofta jag tar mig i kragen och faktiskt använder den. Men ikväll, så! Jag lånade hem Jurassic World på DVD från stadsbibblan innan helgen, och nu har jag sett den. Funkade bra som motivation - trampade för glatta livet! Det funkar bäst att cykla när man ser på nåt spännande, nämligen. Typ Twister. Eller Jason Bourne. Eller James Bond. Eller galna muterade dinosaurier... :)
 
Hur långt jag hann? 42 km. Svetten skvätte - och nu funderar jag på om jag har nån glass i frysen. Som restitution. Det är jag väl värd...?
 
Filmen? Jo, den var väl helt OK. Rätt spännande, som sagt. Men det är ju ungefär samma koncept som vanligt. Galna vetenskapsmän som inte tänker på konsekvenserna, förrymda dinosaurier, testosteronstinna militärtyper som tror de har allt under kontroll, en hjälte som räddar livet på ett par barn som lyckas hamna mitt i skottlinjen, ja - ni fattar.

 

Grått

Mycket. Grå. Dag.

Men rätt fint ändå, på sitt sätt! :-) 








Frostpromenad

I och med att jag har en 2-dag idag (jodå, kör 5:2 sen i våras, från början funkade det utmärkt men nu har det stannat upp - fast jag är hyfsat nöjd så länge det inte vänder åt fel håll) så behövs ingen lunchrast alls. Eller rättare sagt - HELA rasten utnyttjas till en promenad istället! Det är förresten en av orsakerna till att jag hinner med så många promenader, om nån undrar hur det går ihop sig med min arbetstid...

Dagens lilla tripp gick via Stenvägen - Rosåvägen - Spelmansvägen. Frost och fint! :-)









 


Harrbäcken

Imorse var det faktiskt minusgrader (ja, det är det nog fortfarande). Äntligen lite ordning på vädret! :-) 

På väg till jobbet stannade jag till vid Harrbäcken och njöt av soluppgången. Hade jag inte haft en tid att passa hade jag nog stått kvar där än. Ahh!!










Ännu en mild dag

... med sol och vackra vyer - igår blev det (inte för första gången) en sväng till Hällskär/Rosån. Folk undrar nog över den där människan som vandrar kors och tvärs hela tiden... :-) 














Var är vintern??

Nästan lite läskigt att det fortfarande är så milt. Var är vintern? Och vad händer med klimatet? 

Fast när det nu är såhär fint gäller det ju att vara ute så mycket som möjligt. Jag slänger i mig lunchen på max en kvart för att hinna med en längre vända i solen - idag ner till småbåtshamnen. Den tunna isen som började lägga förra veckan kämpar nu en ojämn kamp mot plusgraderna...











Hockeylirare

Sådärja! Iförd den specialdesignade bibbla-hockeytröjan! Fast i ärlighetens namn hade jag nog ännu hellre gått runt i gult och grönt... ;-) 


Lååång promenad

Hm. När jag gått min planerade långa runda och gick inom centrum för att köpa ett hopprep på väg hem insåg jag att leksaksaffären inte alls har söndagsöppet. Så då gick jag på Clas Ohlssons. Som bara hade en (dyr) variant med räkneverk (bra) OCH kalorimätare (inte alls bra - inget jag vill att ungarna ska börja fundera på). Så då gick jag till Coop. Inga hopprep alls. Bara att knata vidare - upp till Backen och Barnens hus (fast den heter möjligen nåt annat). Och där, äntligen, hittade jag ett helt vanligt hopprep. Hemma igen stod stegräknaren på närmare 14.000...

















Sen har jag äntligen efterdragit bultarna till vinterdäcken. Vilket nog inte var så dumt - på ett av däcken gick ALLA bultar att dra åt minst ett halvt varv!!
Fyllde på motorolja också. Fick hälla i hela flaskan och ändå är jag bara strax över MIN-markeringen. Märkligt. Och så ser det konstigt ut runt locket. Ska det vara såhär äckligt? Måste kanske ringa Mekonomen igen. De tjänar rätt bra på mig, tror jag. . 



Nu försöker jag samla mod till att ta fram symaskinen. Den som jag fick när jag fyllde 40 men ännu inte har använt. Syrran har dock avprovat den och säger att den är lätt att förstå sig på. Hoppas hon har rätt! :-) 

Barnboksveckor

Ja, och ungefär så här har vi tänkt oss aktiviteterna under våra Barnboksveckor (fast det händer mer än så här - kan ju inte avslöja allt!).
















Aaagh

Jahapp. Har precis ägnat två morgontimmar åt att städa/rensa/leta i klädkammaren. Jag VET att jag har ett hopprep nånstans, ett sånt där med räkneverk i handtaget. Perfekt för våra barnboksveckor med sporttema, där vi ju tänker att ungarna ska få prova på diverse aktiviteter i bibblan. Men har jag lyckats hitta det? Alls icke. Sitter nu här med en välstädad klädkammare (inte att förakta, visserligen) och funderar på om jag möjligen tog med mig det där hopprepet ut till Holmön i somras... 

Bara att bita i det sura äpplet. Går på långpromenad nu, via den söndagsöppna leksaksaffären. Slår vad om att jag hittar mitt eget hopprep i samma stund som jag kommer hem med ett nytt!


PS. Men min Björklöven-hockeypuck hittade jag i alla fall, den med Alexander Beliavskis autograf! Den ska jag ta med och visa ungarna! Fast de lär väl knappast bli så imponerade... fel lag, fel generation... ;-) 

RSS 2.0