Isigt värre del 2Imorse tog jag chansen, och gav mig ut på en promenad runt Åremma - halkan till trots.
Och jodå, jag klarade mig utan incidenter!! Men det hade aldrig gått utan broddarna.

Rätt ojämnt sandat...

 

... för att inte tala om den del som är gångväg - inget grus alls!!

 

Mötte en karl som var ute och gick med hunden. Han hade inte broddar - och såg lätt
panikslagen ut när han försökte ta sig nerför en av backarna med livet i behåll...
_ _ _ _ _

Hm. Det var inte riktigt lika spännande att se Bodyguard den här gången - när man vet hur det går och vilka som är skurkarna, då är alla ledtrådar och antydningar plötsligt väldigt tydliga. Och så hade jag glömt vilken diva Whitney Houstons karaktär var - hon var faktiskt inte särskilt sympatisk. Men Kevin Costners livvakt... mmm! :)
_ _ _ _ _

Jag multitaskar idag också. Skolblogg, egen blogg och skid-VM samtidigt. Dömt att misslyckas... eller? Nu har jag i alla fall lagt ut en Samfunnskommentar på skolbloggen.

Hörde SVT:s intervju med Petter Northug efter guldet i dubbeljakten. Men hans beskrivning av hur det är att tävla på hemmaplan med så mycket publik längs spåret - "det føles som å bli dyttet rundt i løypa" - det var inte alldeles enkelt för den svenska reportern att förstå. Hehe! :)


Multitasking

Jag är igång med nån slags "multitasking", även om det inte funkar riktigt så bra som det borde. Vad jag gör? Ser på melodifestivalen samtidigt som jag skriver på en av inlämningsuppgifterna. För en stund sen var det en snabbgenomgång av de åtta tävlande låtarna. Och vet ni vad? Jag kände bara igen hälften av dem! Fast jag precis hört dem! Måste ju betyda att jag lagt mer uppmärksamhet på skolarbetet än TV:n. Inte illa på en lördagskväll...

Men njä, jag lägger nog inte ut det jag skrivit ikväll (allt vi gör ska ju publiceras på bloggen). Ska läsa igenom alltihop imorgon och se om det fortfarande verkar vettigt. Och så måste jag kolla språket en gång till. Stort sett går det bra att skriva på norska, även om både ordföljd och ordval säkert avslöjar mig - stavningen går bättre, tack vare stavningskontrollen i word.

Vad jag skriver? Ett inlägg utifrån en tidningsrubrik. Vi har fått ett 20-tal rubriker att välja på, och jag fastnade för "Ut med innvandrere og asylsøkere". Det har jag kopplat dels till den senaste tidens uppmärksamhet kring att tvångsskriva arbetspendlande svenskar i Norge och Uppdrag gransknings program om svenska ungdomar som flyttar till Norge för att bl.a. skala bananer, dels till att jag ju faktiskt själv är en av det här landets invandrare. Uppgiften är att hitta artiklar och annat på nätet att länka och koppla till ämnet, och att bidra med egna reflexioner.

Men nu tror jag att jag ger mig för ikväll och slår av datorn. Dags för Kevin Costner...! :) :)

Mera väderDet var rätt fint väder imorse!! Om än väldigt blåsigt. Sen blev det gråare och gråare. Och temperaturen har legat på ungefär +5 hela dagen, så ni kan ju gissa hur halkigt det är... Jag hade tänkt mig ut på promenad, men dels insåg jag att det nog var bättre att stanna hemma och behålla skelettet intakt, dels skulle jag ju plugga. Vilket inte var alldeles enkelt med TV:n och skid-VM i bakgrunden...

Jaja. Imorgon kanske? För ikväll blir det melodifestivalen - jag har ju missat två deltävlingar redan, så den här ska jag se. Och så går Bodyguard på en av kanalerna ikväll. Länge sen jag såg den... tror jag måste titta av nostalgiskäl! :)


Isigt värreHela stan är glaserad idag. Jag tittade på termometern imorse innan jag tog på mig kläderna för den sedvanliga halvmilapromenaden till jobbet. Den visade -6.8, så jag antog att regnkläder inte behövdes. Tog den vanliga Fjällrävenjackan och dito byxorna och gav mig iväg. Men hoppsan - trots alla minusgrader så regnade det. Rejält! Jackan är såpass nyimpregnerad att den höll vätan ute - men byxorna läckte som såll...
Jag var fullständigt glaserad innan jag kom fram till skolan, för kylan gjorde att vattnet frös. Fick vänta ett tag innan jag tog av mig kläderna, det var så mycket is på dem att jag var helt styv. Det ni!!

När jag gick från jobbet låg temperaturen runt nollstrecket. Det klirrade från träd och buskar när isen började rasa ner. Och man har inte roligare än man gör sig - jag skakade några grenar lite extra när jag gick förbi... :)
Mycket Stressig Dag


Kvällsljus i Bodø

Kom tillbaka från Bodø igår kväll. Lyckades inte krypa till säng med en gång, så klockan var väl bortemot 23.30 innan jag somnade. Upp igen strax före halv sex, fixa allt det där man måste fixa på morgonen, sen en rask promenad till jobbet i bitande kyla. Jag var klarvaken när jag kom fram, men allt eftersom dagen gick blev jag mosigare och mosigare. Och mer och mer stressad. Hade lovat besöka en klass och prata om arbetsmiljö - i en timme. Hoppla! Förberedd?? Nähä. Skulle ju liksom hinna förbereda mig under dagen, men det sket sig. Det var så mycket annat som kom emellan: installera programvara till en elev som fått läroböcker på DAISY, springa bort till IT-killarna och be om hjälp då den stora fina skrivaren tvärvägrade samarbeta, sammanställa en översikt över mina arbetsuppgifter till ett möte imorgon om omorganisering (och dessutom skriva ner för- och nackdelar till de förslag till ny organisation som arbetsgruppen lagt fram), sammanställa en lista över DVD-filmer med tyskt tal til en av tysklärarna (i katalogsystemet skiljer man inte på tyskt tal och tysk text så jag fick gå igenom hela listan manuellt och sortera), registrera och plasta ett par böcker som en lärare bara MÅSTE få på en gång, leta en karta som visade hur motståndsmännen under andra världskriget tog sig från Shetland till Majavatnet (det gick jag bet på, men inte förrän jag och eleven gått igenom ALLA lokalhistoriska böcker). Och så kom de förhandsbeställda reaböckerna. Men dem hann jag inte göra nånting åt, annat än att öppna kartongen och glutta.

Så. Arbetsmiljön. Hann skriva ner några stolpar, ta med mig diplomet jag fick - och knata iväg till lektionen. Pladdra är jag bra på, så jag satte igång. Höll mig i alla fall delvis till ämnet, och det var en jättegullig klass som var med på noterna. De var inte med vid prisutdelningen så jag berättade en del om den, om varför jag fick priset och vad det betyder. Och om hur viktiga vi är för varann, att vi ju faktiskt är varandras arbetsmiljö - och att jag inte skulle trivas så bra på skolan om det inte var för dem.

Hux flux hade det gått 45 min och lektionen var slut!

Hur det gick? Jodå, jag fick bra kontakt med klassen - men jag tappade tråden mer än en gång. Läraren måste dock ha varit nöjd, för bara en kvart efteråt dök det upp en annan lärare och undrade om jag kunde tänka mig att prata i hans klass också för han hade fått veta att det var SÅÅ intressant!

Så nu blir det ny lektion på måndag - och då kanske jag t.o.m. hinner förbereda mig... :)

Och vet ni vad? En av eleverna kom till biblioteket efteråt bara för att säga att "jag tycker du är en cool person och jag satt på MSN i en kvart efter att du gick och berättade det för alla". Vilka härliga ungdomar det finns!! 


Morgonljus i Mosjøen

I Bodø

Jodå, jag vaknade i tid och kom mig iväg imorse. Men boken jag tänkt hinna läsa på tåget, den förblev oläst. Trööött!! Vaknade till liv när vi körde över Saltfjellet. Närmast kriminellt vackert när solen gick upp!! Fast det blev inga bilder. Sorry!

Lång kursdag på Universitetet i Nordland. Bland annat har vi fixat varsin blogg, som vi ska använda oss av under våren - för inlämning av arbetsuppgifter mm. Kunde kanske använt den blogg jag redan har, men jag antar att ni har begränsat intresse av det jag kommer skriva på den andra. Om jag tar fel kan ni ju alltid kolla in den på den här adressen - som till förväxling liknar den gamla: jennyinorge.blogspot.com

Varför krångla till det? :)

Hade trott jag skulle hinna vila lite här på hotellet innan vi ska träffas och äta middag. Men... så slog jag på datorn... och då sket det sig ju direkt. Nu är det snart dags att ge sig iväg.

God kväll!!

Mot ljusare tider

Jisses, nu är det ju ljust när jag går till jobbet! Mosjøen kl. 07.30:Lite senare, med solen som lyser mot fjällsidan:Ahh... varför var det inte sånt väder i helgen när jag var ledig??? Å andra sidan hade jag aldrig kunnat sitta still och läsa rapporter i så fall. Fast enligt det senaste informationsbrevet från universitetet blir det fokus på läroplaner först på nästa träff, i mars. Suck. Hur mycket tror ni jag minns av det jag läst om en månad??
_ _ _ _ _

Elev: Jenny, har du några böcker om demokrati och politik och sånt?
Jag: Jodå. Vad är det du ska ta reda på?
Elev: Vet inte. Allt om politik, typ.
Jag: Hm. Menar du vilka partier vi har, eller om olika ideologier, eller...?
Elev: Hur Stortinget funkar. Tror jag.

Aha. Det gjorde saken enklare!
_ _ _ _ _

Gissa vem som gett kaktusen på jobbet åt pipsvängen för mycket vatten...?Hm. Inser när jag tittar på bilden att nån säkert kan få för sig att komma med en
spydig kommentar. Jag tar chansen...


Kan inte låta bli...

... här kommer några bilder till på lille mysprinsen:Hur söt får man vara!?!?!
_ _ _ _ _

Har tvingat mig att läsa vidare i de (tämligen sega) rapporterna - nu är det "bara" 80 sidor kvar. Och då tyckte jag att jag förtjänade en paus. Slog på TV:n och hamnade mitt i andraåket i VM-slalomen. Kul att se Jens Byggmark ta silver!!

Måste nog se lite längdåkning också, innan jag vänder tillbaka till läsningen. Självdisciplin? Ehh. Hm... inte världens bästa.

Förresten, apropå längdåkning: Petter Northug kommer till Mosjøen för att delta i Bysprinten i början av april! Nu håller jag alla tummar för att arrangörerna lyckas övertala Emil Jönsson eller Marcus Hellner också. Jädrar, vad jag ska vifta med min svenska flagga i så fall!! Precis som i fjol... :)
_ _ _ _ _

Jodå, det har blivit kallare igen. Blötsnö igår, så plogades det igår kväll, så frös det på.
Så nu är det halka. Igen. Hade aldrig tagit mig helskinnad hem från Unni inatt utan broddarna...!!
_ _ _ _ _

WOW!!!

Kolla vad huvudbiblioteket i Trondheim gjort med sina kasserade böcker:
http://www.flickr.com/photos/7255834@N07/4905574612/

En sån borg vill jag också ha!!! Fast det är klart, mina elever tycker kanske det blir
i barnsligaste laget.... :)

Puh...

Nästa vecka åker jag till Bodø för den första träffen på pedagogikkursen. Vi har fått besked om att läsa igenom två rapporter inför denna träff. Den ena heter Læreplan, læreverk og til-rettelegging for læring: analyse av læreplan og et utvalg læreverk i naturfag, norsk og sam-funnsfag. Den är på 196 sidor. Den andra heter På vei fra læreplan til klasserom: om læreres fortolkning, planlegging og syn på LK06. Den är på 126 sidor.

Jag har idag plöjt 125 sidor i den första rapporten. Vilket innebär att jag har typ 200 sidor kvar att läsa imorgon. För på måndag är det ju quiz och på tisdag morgon går tåget 04.58. Det som ska läsas måste läsa i helgen. Dock inte ikväll, för jag ska hem till Unni om en stund. Och lämnar rapporterna därhän! :)

Vad jag tycker om det jag läst hittills? Nja. Jag kan inte påstå att jag tycker det är särskilt intressant. Vissa delar, kanske, som rör gymnasiet, men hittills handlar nästan allt om läro-böcker för åk 2, 5 och 8. Jaja.
_ _ _ _ _

Egentligen hade jag och Unni tänkt oss till Sandnessjøen på shoppingtur idag. Fram till igår kväll var det klart och kallt och perfekt väder för en biltur ut till kusten. Och från och med imorgon bitti ska det bli klart och kallt igen. Men just idag vräker snön ner, och ute i havsbandet är det snöblandat regn med hård vind. Så vi ställde in turen. Ingen höjdare att köra längs slingervägen ut genom Leirfjord kommune en sån här dag, och dessutom med risk att bli fast i Sandnessjøen om det blåser så mycket att Helgelandsbrua stänger för trafik (jo, det är en reell risk, det händer nån gång ibland). Så nu hoppas vi på bättre väder nästa helg!! Det är ju ingen vits att åka imorgon, i Norge är i stort sett allt söndagsstängt.
_ _ _ _ _

Nu har Eva och Rickard äntligen internetuppkopling i sitt hus!! Så hon skickade lite nya
Rasmusbilder till mig imorse - lilleman gillar att krypa upp på hyllan under soffbordet:Mys med pappa och Hästen:Puss på dig, gullunge!!

Nya ord

Här finns det en del intressant: Språkrådets nyordslista 2010

Bloppa, det hade jag inte hört tidigare. Inte morotsaktivism heller...

Men inaskad, det tycker jag är lite lamt. Norskans askefast låter bättre! :)
_ _ _ _ _

Jojo, det finns skyltar av alla slag:
_ _ _ _ _

Vet ni vad som hände igår? Min fleecejacka var så full av statisk elektricitet att när jag tog av mig den så sprakade och knastrade det i proppskåpet vid sidan av - och så satte brandvarnaren igång!! Slå det den som kan...

Nåt annat som hände igår: jag var i tidningen. Igen! Och med en nästan ännu större bild än när jag tilldelades arbetsmiljöpriset i höstas. Vad det handlade om denna gång? Inkassokrav till elever som inte lämnar tillbaka läroböckerna de lånat... Helgeland Arbeiderblad tog kontakt efter att NRK Nordland uppmärksammat saken: Elever får inkassokrav på gratis lærebøker. Hos oss är det dock inte något stort problem. Jag skickade runt 90 räkningar i somras till de som inte lämnat sina böcker - och hux flux kom då en hel massa böcker tillbaka. Och bland de som tappat bort sina böcker har de flesta betalat. Kvar är ett tiotal ärenden som gått vidare till inkasso. Jobbigt för dessa elever, naturligtvis, men när uppemot 500 elever lånar uppemot 5000 böcker är det utopiskt att tro att ALLA ska lämna tillbaka ALLT.


Fina ord

Snälla, snälla Unni! Titta vad jag fick av henne igår:Takk kjære venn og søster!! :)
_ _ _ _ _

Inga frågor om vare sig Oscarnomineringar, Grammyvinnare eller BAFTA-dito på quizen igår.
Däremot bland annat detta:

Vilket land på Balkan utropade sig som självständigt i februari 2008?
Hur många guld vann Mark Spitz i OS 1968?
Vilket år öppnade McDonalds sin första restaurant i Norge?
Hur tog Judas Iskariot sitt liv?
Vem komponerade De fyra årstiderna?
Vilken komiker är Katy Perry gift med?
Var arrangerades vinter-OS 1928?
Vilket europeiskt land folkomröstade nyligen om hårdare vapenkontroll?
Varför fick Petter Solbergs kartläsare köra sista etappen i ett rally i Sverige nyligen?
Vilken komponist hade en romans med författarinnan George Sand?
Vem hade en hit med låten Dynamite i fjol?


Vi svarade rätt på en del, fel på annat. Och landade nånstans mitt i resultatlistan.
Nästa vecka, då vinner vi!!! :) 

Mera Rasmus

Den här lille mannen kan jag helt enkelt inte få nog av...!!


Det är jättespännande att äta spagetti med köttfärssås - det hamnade till och med
i håret innan han var färdig...


... fast det funkar att bara tugga på skeden också.
_ _ _ _ _

Fettisdag i antågande (äsch, det är en månad kvar, men såå noga är det väl inte) - då ska det förstås vara semlor. Mammas semlor. Tidigare vägrade jag att äta dem med fyllning, jag ville bara ha själva vetebullen. Men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig...Rasmus ville också smaka - det var på håret att Eva hann rädda sin semla när han
kastade sig mot den. Han har minsann teleskoparmar när det är nåt han vill ha!!... fast han verkade inte alltför missnöjd trots att han inte fick tag i den... :)


_ _ _ _ _

Vi gick på promenad i ett vintervackert Vännäsby - med många tjusiga gamla trähus:... och så Evas och Rickards, såklart! :)Rasmus somnade dock omedelbums:
Glada systrar!


Gissa om jag njöt i helgen!? Härliga lilla unge!!!
_ _ _ _ _

I höstas satte Vägverket äntligen upp en skylt som visar vägen till "min" stad. Skylten sitter i korsningen E12-Krutfjellvegen. Tidigare var det bara skyltat till Joesjö och Hattfjelldal. MEN. Visst kunde de väl ha kostat på sig att skriva ett norskt ø?? Mosjøen, inte Mosjöen. På norska sidan, i korsningen E6-Krutfjellvegen, där står det minsann Tärnaby på skylten, med svenskt ä!


Rejäla plogkanter!

Kram till er alla på Alla Hjärtans Dag!! Ikväll ska vi på quiz!! Jag har repeterat Oscars-nomineringarna, och i tillägg försökt lära mig vilka som vann BAFTA Awards och Grammy, men nu rör jag ihop allting så jag kommer nog ändå inte kunna svara rätt om det kommer en fråga i ämnet...
_ _ _ _ _

PS. Har ni läst det här? Dödlig parasit hittad i Sverige. Fy fan!! Ursäkta språkbruket.
Hoppas de lyckas stoppa smittan. Annars blir det inte roligt...

Rasmus-helg

Åååh! Rasmus är bara alldeles ljuvlig!!!!Jag har fått massor med blöta pussar i helgen! Men så har Rasmus fått fler tänder sen sist, så han bet mig också. Både i tummen och på hakan. Men vad gör det - han får gnaga på mig hela tiden om han vill, den lille carnivoren!!
Han vill förresten äta själv. Och gärna leka lite med skeden. Och maten. Det är därför han numera är iförd skyddsutrustning vid måltiderna... :)
_ _ _ _ _

Det märks att jag varit i Norge ett tag. Det blir fel ibland när jag ska prata svenska. Svågern påpekade att man minsann uttalar "departement" precis som det skrivs och inte som på norska: departemang. Äsch då.
_ _ _ _ _

Kalasväder hela helgen (om än lite väl kallt). Himla vackert på Krutfjellet när jag körde tillbaka till Norge idag:... och i Lycksele växer isfallosen för varje dag:Om ni tittar riktigt, riktigt noga ser ni vattnet som sprutar i toppen
- det går en vattenslang upp igenom pelaren.
_ _ _ _ _

Fler bilder imorgon! Nu ska jag försöka hålla mig vaken tills Sherlock börjar på SVT. 
Kul med en moderniserad deckarhjälte! :) 


Finvädershelg

Klarblå himmel. Sol. Gnistrande vit snö. Tio grader kallt.

SÅÅÅ VACKERT!!!!

Och så skönt att regnet och halkan försvann! Särskilt med tanke på att jag ska ut på långtur - Sweden here I come! Ska vara ledig imorgon, och åker NU. Helgen ska ägnas åt Rasmus och resten av familjen - kände att det blev för länge att vänta till sportlovet (som är först vecka 11).

Hinner väl knappast upp på fjället medan solen skiner, men räknar med en del fotostopp i alla fall... :)

Trevlig helg!!

Norsk byråkrati

Nu riskerar svenskar som arbetspendlar att bli tvångsskrivna i Norge.

Hu då. Den beryktade norska byråkratin gör en framstöt...

Vilken tur då att jag skrev mig här alldeles frivilligt! :) :)

Att inte kunna rösta i svenska landstings- och kommunalval känns inte som nån stor förlust (däremot har jag fortfarande rösträtt i riksdags- och EU-val, så då röstar jag såklart). Då var det värre att tvingas punga ut med uppåt 90.000:- för att få norska registreringsskyltar på bilen - för att inte tala om vilken administratv härva det visade sig vara! Trodde jag skulle bryta ihop...

Mer på temat: Nytt lågstatusjobb för svenskar i Norge
"Jag gillar inte norrmän särskilt mycket. De är lata och ska bara ha rast hela tiden medan
svenskar är flitiga och gör ett bra jobb
" - jojo, antar att det uttalandet kan väcka en del
reaktioner...
_ _ _ _ _

Quizen?

Hm. Den första rundan tror jag vi tar och glömmer direkt. Nej, vi kom inte sist.
Men dåligt gick det.

Andra omgången gick bättre - en delad tredjeplats, trots att vi bara var två i laget.
Och bara några futtiga poäng efter de som vann!!

Mycket irriterande nr.1:
Jag hade pluggat på Oscarsnomineringarna och lärt mig allt i kategorierna Bästa film, Bästa manliga resp kvinnliga huvud- och biroll samt regissörer. Då kom det såklart inte en enda fråga i ämnet.

Mycket irriterande nr.2:
Vem var spansk förbundskapten i fotboll när de vann EM-guld 2008? Jag tänkte och tänkte och tänkte och VISSTE ju vem det var!!! Såg honom för mig och kom så långt som till att han hette nåt som började med Ar. Men längre kom jag inte, så vi svarade Mourinho bara för att i alla fall ha ett helt namn. Och vad tror ni han hette? Aragones. Aaagh!!!!!

Mycket irriterande nr.3:
Vilken månad infaller allhelgonaafton? Rätt svar: oktober. 31 oktober, närmare bestämt. Lik förbaskat var det flera som protesterade högljutt och krävde att få rätt när de svarade november - eftersom allhelgonadagen ju infaller 1 november. Att få dem att begripa att det var snack om två olika dagar var omöjligt. Suck. Då får man anta att de också anser att nyårsdagen infaller i december, eller...? Gnällspikar.

Mycket imponerande:
Unni drog till med en vild gissning på en av musikfrågorna och skrev Nick Kershaw som artist trots att ingen av oss har en susning om hur han låter. Och det var RÄTT!!!
_ _ _ _ _

Hoppsan! Den här älgen har visst hamnat lite snett...

Vårstämning

Det var nästan så man fick vårkänslor idag! Massa snö under natten, men så klarnade det upp och solen tittade fram emellanåt. Och snön började droppa från taken. Och fåglarna kvittrade. Härligt! Jag och Unni var ute och gick ett par timmar och njöt av ljuset:
Ja, och så kom det förstås en del snöbyar emellanåt...


Men alltså! Häcken runt "min" gräsmatta - har den haft gröna blad hela vintern eller slog de ut
när det regnade och var plusgrader???? I don't know.
   

Men imorgon ska det bli kraftigt regn igen. Jag som trodde att jag skulle slippa gummistövlarna
ett tag...
_ _ _ _ _

Intressant soptunnedekoration! :)


_ _ _ _ _

Just ja. Har ju glömt att rapportera från färskfiskfesten! Det var himla gott. Och himla trevligt.
Och jag kom hem framåt tre på morgonen...
_ _ _ _ _

Dagens middag - lasagne:Hade ett paket mjölk i kylen med bäst före-datum 24/1. Ett öppnat paket. Men det var inget fel
på innehållet! Nu hamnade allt i såsen till lasagnen.

Och jag har väl mat sisådär en vecka framåt... :)


Biljettjafs

Herregud! Jag ägnade halva förmiddagen åt internetbokning av tågbiljetter och hotell. Allt som kunde krångla krånglade - förstås. Och dessutom - när jag satt i lånedisken och skulle fixa allt (var annars?) så kom det ju en massa elever och ville ha hjälp med allt möjligt, vilket gjorde att jag gick ifrån datorn gång efter annan. Och då blev jag utkastad från bokningen på grund av att det gick för lång tid. Suck.

Varför jag bokat biljetter och övernattning?

Först och främst ska jag läsa 10 poäng Bibliotekspedagogik vid Universitetet i Nordland (tidigare Høgskolen i Bodø) under våren. Det blir tre tvådagarssamlingar i Bodø - en i februari, en i mars och en i april. Och vet ni vad? Hotellen var fullbokade de aktuella datumen i februari och mars!! Aaaaghh!! Ja, det fanns ju såklart hotell med lediga rum, men dem har vi inte avtal med. Jag kontaktade inköpsavdelningen på fylket, för de har möjlighet att gå in och fixa rum (de har en del rum reserverade för sådana här situationer) så det ordnade sig till slut. Puh. Och i april fanns det faktiskt "vanliga" lediga rum så det kunde jag boka själv.

Så tågbiljetterna. Även här var jag för sent ute - inte för att få biljett, men för att få biljett till minipris. Så istället för 199.- per väg blev det 499.- + 299.- för februariträffen. Mars och april hann jag dock boka till lägsta möjliga pris.

Sen var det dags för tågbiljetter Umeå-Varberg t/r i mars. Jag, syrran och Rasmus ska hälsa på kusinen med familj när jag har sportlov, nämligen! Och när vi nu äntligen kommit fram till när/var/hur vi ska åka - då krånglade det med betalningen. SJ vägrade acceptera mitt svenska VISA-kort. Tack och lov att jag har ett norskt också...

Nu är det dags att spankulera hem från jobbet (för första gången på två veckor utan 
gummistövlar - tjoho!!), och sen vila lite inför kvällens program: färskfiskfest på jobbet!! :)

Bra med kyla?

Pöh!

Skruva ner temperaturen - och bränn kalorier står det i dagens Expressen.
Fan tro't... då skulle jag vara pinnsmal nu. Men icke. Tvärtemot!!

Å andra sidan är det inte av ovanstående orsak som jag sitter och huttrar i lägenheten emellanåt - utan för att elen är så dyr. Dumsnål tror jag man brukar kalla det.

Och i sovrummet har jag skruvat av värmen helt - det är mycket skönare att sova då!! Men ganska kallt och motigt att kliva upp på morgonen. För det mesta ligger temperaturen då på 11-12 grader, men när det var som kallast ute gick det ner till +7. Och flera krukväxter tackade för sig.

Uppdatering 4/2: det var nån som undrade hur det kommer sig att det blir så kallt
i sovrummet. Huset är väl isolerat, liksom? Jo då. Men jag har fönstret på glänt...!


Vet ni vad jag skulle vilja ha? En kamin. Det är nåt särskilt med riktig brasvärme!! Syrran och Rickard har TVÅ kaminer. Avundsjuk? Hm. Jo! :)
_ _ _ _ _

Jag har fått en ny skrivare i biblioteket! Eller - helt ny är den ju inte. Det är den gigantiska nätverksskrivare som varit placerad i ett hörn i matsalen och där eleverna kunnat skriva ut från sina bärbara datorer. Men det har varit så mycket tjafs och skadegörelse när ingen vuxen har varit i närheten och hållit koll på eleverna, att nu ska vi prova att ha den inne i biblioteket istället. IT-killarna litar på att jag kan hålla eleverna under uppsikt. Jojo...!Kan inte påstå att den är vacker. Och utsikten från min plats i lånedisken blev hux flux rätt begränsad (fatta vilken koloss!). Men å andra sidan ser jag för mig att jag kommer få fler besökare i biblioteket - inte minst de som nästan aldrig kommer hit annars men som nu måste titta in för att hämta sina utskrifter. Inte helt fel - kanske jag kan passa på att frälsa dem samtidigt! :)Dagsljus

Kolla - nu är det dagsljus när jag kommer hem från jobbet!!!Dock skall det tilläggas att jag inte har gått hem, utan fick lift med Unni & EA.
Annars hade det hunnit bli beckmörkt... :)

Det regnade rätt rejält på förmiddagen men nu har det klarnat upp. Enligt prognosen ska det komma några droppar imorgon också, men sen sakta bli kallare. Kanske vintern är på väg tillbaka?

Regnbågen visade sig också idag:


Där satt den!

Vi vann quizen igår kväll!!! Med marginal!!!

Odd kom och förstärkte laget - men även utan honom skulle vi ha klarat topp 3. Faktiskt.

Vi kan så mycket... :)

Ett urval:

Vad heter Märtha Louises och Ari Behns yngsta dotter?
Emma Tallulah.

Varifrån kommer drycken metaxa?
Grekland.

Vilket lag vann Premier League 2004 utan en enda förlust?
Arsenal.

Vad är den gemensamma nämnaren för Omega Pharma-Lotto, Quick Step...
ehh... och två andra namn som jag inte minns...!

De är proffscykelklubbar.

Vilken coca-colasmak lanserades 2002, men försvann från norska butiker ganska snabbt?
Vanilj.

Vad heter huvudstaden i Guinea-Bissau?
Bissau.

Vilket styrelseskick är det i Österrike?
Republik.

Vad var det enda som kunde såra guden Balder?
En mistel. 

Vad heter den danska TV-serien från 2010 om politiskt maktspel?
Borgen. 

Rangera dessa pokerhänder, med den bästa först: kåk, flush, straight, fyrtal
1. Fyrtal, 2. Kåk, 3. Flush, 4. Straight

Vad hette den kvinnliga israeliska premiärministern som innehade posten 1969-1974?
Golda Meir.
_ _ _ _ _

Ytterligare 15 mm regn idag. Nu har jag nött ut ett par tjocksockar också. Och snart måste jag köpa mer skavsårsplåster. Många mil i gummistövlar...!
RSS 2.0