Sverigehelg

Ursäkta bloggtorkan.

Jag har varit i Sverige i helgen. Igår var pappa, syrran och jag på bouppteckning. Eva och jag var inte ålagda att vara med på, men det kändes skönt att vara där tillsammans med pappa. Samtidigt beställde vi mammas gravsten.

Skriver mer imorgon, ska packa upp lite och sen krypa isäng.

Blåsigt

Det har varit blåsigt här idag. Rejält blåsigt. Och ännu värre ute vid kusten - till och med orkan.
_ _ _ _ _

Hittade en talande bild på Helgeland Arbeiderblads hemsida, bifogat ett inlägg i den pågående vindkraftverksdebatten. Många är emot den storskaliga vindkraftspark som nu planeras på Reinfjellet, medan andra ser fördelarna med en etablering. Jag är inte insatt i frågan och har inget förhållande till Reinfjellet (som av många används som turområde), så jag är per idag varken för eller emot. Men en liknande debatt pågår ju angående vindkraft på Holmön..... och där har jag en åsikt. Jag är positiv till vindkraftsetablering. Så här skrev jag i en kommentar till ett inlägg på Facebook, som i sin tur startade med en debattartikel på VK:s hemsida (som jag då ännu inte hade läst):

Jag har inte läst dagens inlägg så det kan jag inte uttala mig om.
Kanske är jag naiv, men jag ser ingen omedelbar motsättning mellan vindkraften och turismen. Jo, om vindsnurrorna placeras i Byviken, eller på Stora Fjäderägg. Men senast jag såg en översikt var planen att de flesta av snurrorna ska placeras på östra sidan Holmön, där det inte bor folk och (ännu) inte finns vägar.
Jobben är jätteviktiga, ja! Och skulle det nu bara bli under byggnadsperioden så är det bättre än ingenting. För hur många arbetstillfällen finns det på ön idag? En annan aspekt: med vindkraftverk följer skogsbilvägar. Ett ingrepp i naturen givetvis, men samtidigt något som kan bidra till lönsamhet för skogsbruket. Idag är omkostnaderna stora för de markägare som försöker driva ett aktivt skogsbruk, bland annat på grund av att timret ska fraktas ner till stranden i delvis oländig terräng. Jag har inga som helst illusioner om att bli rik - tror förresten inte att det är särskilt viktigt för någon av dem som förordar vindkraft, även om en del av kommentarerna i VK har antytt det - men förhoppningsvis kan en förbättrad infrastruktur ge en ökad avkastning, och för egen del hoppas jag det kan bidra till att göra det ekonomiskt möjligt att behålla mitt barndomshem.
Ingen av oss kan idag säga vad som är rätt eller fel, om vindkraften ger Holmön skjuts i rätt riktning eller inte. Men jag tycker inte vi har råd att avstå från möjligheten.

Förstaintryck

Vilka böcker tycker ni ser trevligare ut? Jag gissar att de flesta av eleverna skulle svara de ljusblå med bilder på, och det är också därför jag har köpt in dem. Det handlar om två utgåvor av verket Norges litteraturhistoria - där de skinninbundna böckerna är 3. utg. från mitten av 1970-talet, och de till höger är den senaste utgåvan, från mitten av 1990-talet. Insåg häromsistens att bibliotekets litteraturhistorieböcker lämnar en del övrigt att önska, och även om den gamla utgåvan funkar fint när eleverna ska skriva om författare från andra halvan av 1800-talet, får de närmast panik när jag hämtar en skinninbunden gulnad bok utan omslagsbild. Så nu lurar jag dem lite... för även om den nya utgåvan är reviderad, skiljer sig texten inte mycket från den gamla. Men lyckas jag minska motståndet mot att över huvud taget öppna böckerna, har jag i alla fall kommit en bit på väg! :)Tilläggas skall att verket är utsålt sedan länge. Tack och lov för antikvariat.net där jag fick träff.

Stolpe in

... kan man lugnt säga.

Vi inledde quizen igår kväll med storseger - fem poäng ner till de som kom på andra plats.

INTE ILLA!

Vi kunde en hel massa - dessutom hade vi tur med musikfrågorna:

Vad heter artisten, vilket år var den här låten en stor hit, var bor artisten?Dr Alban, 1992, Sverige. Full pott!
_

Vad heter artisten, vilket år var den här låten en stor hit, från vilket land kommer han?Black, 1987, England. Missade landet men fixade två poäng.
_

Vad heter bandet, varifrån kommer de, hur många av bandets medlemmar är syskon?Ace of Base, Sverige, 3. Full pott!
_

Vad heter bandet, när slog de igenom, från vilket land kommer de?Nickelback, 1995, Canada. Full pott igen - tur att jag pluggade på detta förra veckan!
_

Andrarundan slutade med en tredjeplats, bara två poäng efter de som vann, så man kan säga
att det var en lyckad kväll... :)

Vilka frågor det var för övrigt? Bland annat dessa:

Vilken av republikanernas presidentkandidater är mormon? (Mitt Romney)

Vad heter den nya Bondfilmen som har premiär i år, och vad heter regissören?
(Skyfall, Sam Mendes)

Vilken rörmokare blev världskänd 1985 och är fortfarande aktiv? (Super Mario)

Hur många spenar har en get?
(2)

Vilket år upplöstes Sovjetunionen?
(1991)

Vem regisserade Dollar-trilogin, och vem hade huvudrollen i filmerna?

(Sergio Leone, Clint Eastwood)

Vilken sorts små, torkade druvor är uppkallade efter en grekisk stad? (korinter)


Snö och sol

Aaahh! Sol, snö, lagom många minusgrader. Härlig helg!Häromkvällen upptäckte jag vad broddar kan ställa till med på fel plats. De är suveräna utomhus - men inte fullt lika lyckade när man slängt ifrån sig dem på hallgolvet. Jag kom med famnen full av tvätt, såg inte var jag satte foten, gled på broddarna som låg där - och föll som en fura. Hann inte ta emot mig så jag smackade pannan i parketten och tänderna i tröskeln. Trodde ärligt talat att jag skulle bli gul och blå, få en bula eller i alla fall en fläskläpp - men jag klarade mig alldeles utmärkt. Himla tur i oturen! :)

Och ja, nu har jag städat hallen.
_ _ _ _ _

Vet ni vad TOG är? Jag hade aldrig hört begreppet innan igår. Då var jag på Europris, och hittade dessa sockar och tights med just TOG-märkning. Som tydligen ska ange hur bra plaggen är på att hålla på värme. Om det funkar? Återstår att se. Naturligtvis slarvläste jag på förpackningen och trodde det var tights - visade sig vara strumpbyxor. Och det hade väl inte gjort nåt om de bara hade haft tillräckligt långa ben. Men icke - det fattas en decimeter. Ibland blir jag lite less på att ha så långa ben...

Men sockarna bör jag få på mig. Återkommer med rapport! :)


Lyxproblem

... kan man kanske kalla det. Istället för att fundera på vad jag ska äta till middag har jag de senaste dagarna funderat på vad jag inte ska äta. Tog upp piggsopp ur frysen redan igår morse med planen att göra svamppizza till middag. Men så kom en av restaurangeleverna med en fiskgratäng: "Vill du ha, Jenny? Den blev över..." sa hon, och jag svarade såklart ja. Så det blev gratäng till middag. Det var ganska mycket, så hälften frös jag in. För nu ikväll gjorde jag den där pizzan - kunde ju inte låta svampen förfaras. Men samtidigt fick jag fiskkakor med potatis och kål av bespisningspersonalen: "Det blev visst lite rester, vill du ha?" Hehe. Jo då! Så då får det väl bli fiskkakor till middag imorgon. Och så får jag frysa in det som är kvar av pizzan (typ tre middagar). Bra att hitta en annan gång! :)


Fiskekaker
_ _ _ _ _

Jag har köpt läckraste dörrmattan:Visst är det häftig?! 
_ _ _ _ _

Nu ska jag se Hodejegerne. Har precis lyssnat klart på boken - läckert hopsnickrad historia, men det är hårdkokt och brutalt så det förslår. Misstänker att en del scener kommer vara rätt magstarka, i alla fall om filmen följer boken. Vet inte hur smart det är att se filmversionen när man har boken så färskt i minne, men jag provar. Rapport kommer.

Älskar min digispiller, förresten - liten, lätt och enkel! Flaskepost fra P tog väl fyra dagar ungefär, Hodejegerne inte mer än två. Lyssnar när jag går till jobbet, när jag tar bussen hem, medan jag lagar mat, tar i och ur tvättmaskinen, virkar... ja, ni fattar. Stort sett hela tiden! Nu är jag igång med Johan Theorins Skumringstimen (eller vänta, den heter kanske Skumtimmen på svenska?). Har läst den förut men det var ett tag sen. Dessutom ingår bok 2, Nattefokk, på samma digikort, så då ska det väl räcka över helgen i alla fall... :)

Berg- och dalbana

... kan man kanske kalla gårdagens quiz. Först drämde vi till med en tredjeplats, fast vi bara var tre i laget. Då var vi rätt nöjda med oss själva! :)

Sen gick det åt pipan. Rejält. För i den andra rundan kom vi sist. SIST!!! Och vi kunde inte ens skylla på "stolpe ut", för våra chansningar var inte ens i närheten. Och när vi sen missade i det närmaste ALLA musikfrågor - ja, då är det inte konstigt att det gick det som det gick. Mest irriterande: att vi alla kände igen den här låten (vem har inte hört den?) men inte kom på vilket band som sjöng. Och därmed heller inte vad gitarristen och basisten heter. Eller varifrån de kommer. Eller vilket år de slog igenom. Fem förlorade poäng...Ett litet sammelsurium av sånt vi inte kunde:

När sändes Idol på norsk TV för första gången och hur många säsonger har det hunnit bli?
(år 2003, 6 säsonger)

Vilken norsk miljöminister kallade sin engelske kollega en skitstövel? (Thorbjørn Berntsen)

Kina är känt för fyra stora uppfinningar: papperet, krutet, boktryckarkonsten - och en till. Vilken?
(kompassen)

Var har Blå Nilen sin källa, och i vilket land ligger den? (Tanasjön i Etiopien)

Vilket lag vann Champions League 1997? (Borussia Dortmund)

Vem vann femmilen i OS 1972, och var hölls spelen? (här klarade vi åtminstone Sapporo, men inte att det var Pål Tyldum som vann)

Vilket är det latinska namnet på rödräv? (Vulpes vulpes)

Suck.

Det finns en viss förbättringspotential...
_ _ _ _ _

Idag har jag varit på kurs. Eller närmare bestämt lederutviklingssamling, i regi av PwC. Det är Nordland fylke som bestämt att alla gymnasieskolor ska utbildas, och rektorer, studierektorer och avdelningsledare deltar. För min del var det första samlingen - de andra startade på utbildningen innan jag blev avdelningsledare.

Givande? Hm. På sätt och vis. Tanken är god - att vi ska bli bättre på utvecklingssamtal, uppföljning, att ge konstruktiv ris och ros. Om vi bara lyckas omsätta alla fina ord i praktiken, vill säga. Men även om jag inser att det är bra att jag deltar på samma saker som de andra avdelningsledarna och gör vad jag kan för att profilera biblioteket (och jag har mycket att lära när det gäller personalansvar), kan jag inte låta bli att känna att det är lite fånigt att jag som har en så liten avdelning ska lägga lika mycket tid på ett sånt här utvecklingsprogram som de som har bortåt 25 anställda som de ansvarar för. Och jag har ju mer än nog att göra som det är. Dessutom gillar jag ju inte att lämna bibblan obemannad...

Jaja. Tre träffar kvar under våren. Får hoppas det känns värt det! :)

Musik

Lyssnar på VG-lista, eftersom en eller ett par av låtarna som ligger på listan brukar dyka upp på quizen. I måndags var det Flo Ridas "Wild ones" - och det hade vi aldrig klarat om vi inte tjuvtränat i förväg... :)

Det är inte allt som är lika bra... men en av de låtar jag faktiskt gillar är den här:Det är första gången jag hört nåt av Nickelback (i alla fall som jag vet om). För säkerhets skull har jag lärt mig varifrån de kommer, vad sångaren heter och när de slog igenom.

Nåt jag inte behöver plugga på längre är vinnarna i schlager-EM. Nu sitter de. Allihop, från 1956 till idag. Både land och artistnamn. Puh... (jo jag vet, min hjärna är full av värdelöst vetande, men det är just i quiz-sammanhang man kan få nytta av det!)
_ _ _ _ _

Ännu en innedag idag, trots föresatser om motsatsen. Men så har jag fått gjort en del på hemmaplan - gått igenom ett par skrivbordslådor och kastat en hel del, putsat vardags-rumsfönstren (!!) eftersom det nu är +5, fäst trådar på ett antal mormorsrutor (till den där pläden jag ska ha i bagarstugan) - och nu funderar jag som bäst på om jag ska ta fram dammsugaren. Fast det tar emot...  imorgon kanske?

En doft av choklad

Har ju alldeles glömt att visa er en bild från i julas - beviset på att systersonen är kvick.
Väääldigt kvick. Så kvick att han nästan inte fastnar på bild...! :)


_ _ _ _ _

Idag har jag en mycket lat dag. Hade tänkt ta en morgonpromenad runt Åremma, men istället blev det sovmorgon och så har jag läst ett par hundra sidor (snart klar med Giles Blunt-boken, som tillfälligt hamnade på undantag tills jag lyssnat klart på Flaskepost fra P - som förresten var våldsamt spännande). Och så har jag bakat. Hamnade i en liten bakorgie och har gjort egen Bounty (ni vet, sånt där godis med kokosmassa i), en dubbel sats mjuk chokladkaka och dessutom en chokladtårta med Baileys i (fast jag använde Vana Tallin, estnisk likör som jag har kvar sen vi var där för bortåt fyra år sen). Undrar om det är nåt fel på receptet - det står att kakan ska gräddas ca 25 min och då bara vara en aning kladdig i mitten, men när jag tog ut den hade den gräddat dryga 50 min och var fortfarande kletig i överkant (å andra sidan, nån har kommenterat receptet med att gräddningstiden är för lång... what?!). Nåja. Det står också att den "sätter sig" och blir ännu bättre efter ett par dagar i kylskåp, så jag tror jag väntar med att avsmaka...!


Bounty

Det luktar rätt gott här hemma just nu... :)
_ _ _ _ _

Jahaja, så har den lilla väderstationen snöat över igen:Vintrigt

Jojo. Jag har ju sagt att jag vill ha mycket snö när det är vinter. Nu har jag fått min vilja fram - det kom väl sisådär 20 cm igår, och lika mycket inatt/idag. Var ute och skottade till 23.15 igår kväll (fast det berodde på att jag somnade på soffan och vaknade först när syrran ringde vid 22-snåret), och idag var det bara att leta rätt på snöskyffeln när jag kom från jobbet och upprepa proceduren.Fast om man får tro yr.no (vilket man ju egentligen inte ska) så blir det regn framåt slutet på helgen. Hmpf.
_ _ _ _ _

Äntligen är jag igång igen!! Med vad? Jo, att promenera till jobbet. Om jag bara orkar pallra mig upp i tid imorgon bitti, så blir det den första gången sen i våras som jag gått till jobbet varenda dag en hel vecka!! Att jag sen liftat med Unni eller tagit bussen hem är en helt annan sak... :)

Imorse vurpade jag tre gånger innan jag ens hunnit ner till Halsøy, och det trots att jag hade broddar. För vad hjälpte väl det när det låg en decimeter snö ovanpå det halkiga. Swoooosh!
_ _ _ _ _

Kan man kalla det en kulturell upplevelse när man krockar med Åse Kleveland i dörren till ett köpcentrum? Hur som, det gjorde jag igår! :)

(om nån undrar så var hon i Mosjøen som konferencier för en turnerande nyårskonsert)

Ett nytt litet underverk

Jag ska bli moster igen!!!!

Rasmus blir storebror till sommaren - till det här lilla knytet:... och jag är alldeles bombsäker på att det är en liten tjej...! :)

Nytt år - ny quizsäsong

Igår kväll körde quizen igång igen. Och vi rivstartade - med en klar seger i första omgången. Vi var tre poäng före närmaste lag!!! I den andra hade vi lite stolpe ut - men klarade trots det en delad andraplats. På det hela taget en väldigt lyckad kväll. Inte minst med tanke på att vi tog in hela åtta poäng på våra argaste konkurrenter, som nog inte var helt nöjda med resultatet... :)

Ett urval av de frågor vi klarade:

När hade den första Harry Potter-filmen premiär?
(2001)

Vad heter huvudstaden i Angola? (Luanda)

I vilket fotbollslandslag spelar Diego Forlan? (Uruguay)

Hur många längdgrader är det mellan varje tidszon? (15 grader)

När firas samernas dag? (6 februari)

Vilken världsberömd artist heter egentligen Harry Rodger Webb?
(Sir Cliff Richard)

Vad heter det tredje största politiska partiet i Storbritannien?
(Liberal Democrats)

Vilken storflygplats har koden CDG och var ligger den? (Charles de Gaulle, Paris)

För vilka två filmer har Tom Hanks fått Oscar för bästa manliga huvudroll? (Philadelphia och Forrest Gump)

Vilket band hade en hit med låten "Det var Inga, Katinka og Smukke Charlie på sin Harley" i början av 70-talet? (Gasolin)

Men sen var det ytterst pinsamt att jag bommade på frågan om vilken blöjfabrikant som tillverkar Up & Go. Det är tydligt att jag bytt på lilleman alltför sällan... då han ju använder just dylika, och de naturligtvis är av märket Libero. Hur i friden jag kunde inbilla mig att det var Pampers vete gudarna...

Musikfrågorna gick hyfsat - det är ju annars ofta dem vi stupar på. Det dök upp två svenska atister/band - jag kom visserligen inte på att det är Meja som sjunger "It's all about the money" men jag visste i alla fall att hon var svensk - och Army of Lovers var inget problem:... även om jag inte trodde låten var så gammal som från 1993. Time flies!

Sen kom veckans schlagerfråga - Milk & Honey, Israel, 1979. Och så ett par rockband där jag inte hade en susning - men det hade de andra i laget.

Så nu har vi satt ribban högt för kommande måndagar... :)

På promenad

Igår tog jag mig i kragen, kallt eller ej, och knatade runt Åremma och Rynesåsen. Närmare två
timmar i -15, visserligen med överdragsbyxor men utan långkalsonger... kallt. Men vackert!!
Ljuset har vänt åter:Jag har gått samma runda idag, i vad som enligt yr.no skulle vara uppehållsväder men som visade sig vara spösnö. Insåg åt vilket håll det lutade redan innan jag gick ut, så jag lämnade kameran hemma. Dumt, då jag spankulerade rätt genom en renflock! Visserligen backade de undan då jag kom men jag var inte mer än 8-10 meter ifrån dem. Rätt häftigt.

Förnuftig som jag är hade jag på mig broddar idag. Det var visserligen inte särskilt halkigt igår (då jag gick utan) men jag vet ju att lite pudersnö på den minsta isfläck tenderar att öka risken dramatiskt för oönskade saltmortaler...
_ _ _ _ _

Nu kollar jag Tour de Ski på TV innan jag - om jag bara lyckas uppbåda tillräcklig entusiasm - åker till jobbet en stund för att gå igenom de senaste månadernas påminnelser om försenade lån. Kräktråkigt. Utlånssystemet genererar sådana påminnelse varje vecka, men då jag helt enkelt inte hunnit med har de blivit liggande. Dessutom ska det skrivas räkningar till ett antal slöfockar som trots påminnelser inte lämnat tillbaka det de lånat (alltså, på det stora hela är eleverna jätteduktiga, men ingen regel utan undantag). Och sånt här är det bäst att pyssla med när bibblan är tom, att sitta i lånedisken med räkningar är inte så lämpligt då jag ju faktiskt har tystnadsplikt och inga andra än de elever det gäller bör få se vad det står på arken.

Men visst. Jag skulle hellre ligga på soffan och läsa deckare... :)

Lilldrängen i Vännäsby


Klot

Igår var jag en sväng på stan med Unni - här i krokarna börjar nämligen mellandagsrean (eller vad man nu ska kalla det när det är efter nyår) först nu. Unni hittade både tröja och kjol medan jag för egen del bara kom hem med två äggkoppar - och dessa klot, inhandlade på loppis:Vad man ska använda dem till vet jag inte riktigt - men jag tänker ha dem som prydnad i bagarstugan när jag får ordning där! :)

Inatt kom det en decimeter snö, så nu börjar det likna vinter också här. Det ska bli klart och kallt det närmaste dagarna, så nu finns det ingen ursäkt för att inte gå på långpromenad och njuta av den friska luften - och antingen prataprataprata med Unni om hon hänger med eller lyssna på Flaskepost fra P på digispilleren om jag går ensam. De två första av Jussi Adler-Olsens Avdeling Q-böcker var ruskigt spännande och det finns ingen anledning att tro att inte den tredje ska hålla samma klass!
_ _ _ _ _

Holmöbor i förskingringen - Marianne & Calle Hård bor delar av året hemma på ön, annars i Indien: For fellow Swedes.


Rasmusjul

Mostertante kan inte låta bli att presentera en liten Rasmus-kavalkad!

En liten herre fattade intresse för Ferdinand på julafton...Sen var det dags att öppna julklappar - och när lilleman uppdagade att under det fina
blanka gröna papperet fanns en bob från farfar, då bröt jublet lös:Den fina ritplattan från morfar var också en höjdare:På juldagen avprovades en annan julklapp - spaden som mormor köpt:På annandagen såg vi "Hurtigruten minutt for minutt". För nån som älskar "bå" (alltså båtar)
var det en upplevelse:Gott om plats i moffarns storstövlar!Just ja, måste bara visa den fina tårtan pappa bakade på annandagen:Får skriva mer en annan dag - ska ragla isäng nu. Är i vanlig ordning lite trött efter ledigheten... och på jobbet har verksamheten rivstartat. Sista dagarna på budgetåret så det gäller att få alla fakturor på plats, och så är jag igång med att skriva verksamhetsberättelse för "min" lilla biblioteksavdelning. Och eleverna frågar om allt möjligt - fakta om frisöryrket under barocken (ehh... hjälp!), komplicerade recept ("ja, alltså inte vanlig mat, det ska vara svårt" - den bok jag hittade kom tjejen dock tillbaka med - "jag fattade ju inte vad det stod och det var inga bilder"... suck), tips på lättlästa romaner (en hel klass som skulle låna). Och så vidare. Plus att det har ramlat in ett par kartonger med böcker och filmer som jag beställde precis innan jul för att göra slut på läromedelsbudgeten (de pengarna får vi ju oavsett inte behålla så de är det bara att se till att använda). Meeen - jag klagar inte. Vidhåller att jag har världens bästa jobb!!


Snö

Himmel, som det snöade inatt! Jag fick hjälpa syrran att knuffa bilen ut på vägen imorse - hon skulle till Sävar och jobba. Sen gick Rickard med Rasmus till dagis, men lämnade vagnen hemma då den skulle kört fast omedelbums. En stund senare var det min tur att möta snömassorna. Inte så mycket som julen för två år sen då pappa och jag fick ploga oss ner till Norrfjärden - men tillräckligt.

Men redan efter ett par mil märktes skillnad - inte alls lika mycket snö längre inåt landet (jag tror bestämt att Vännäsby är ett riktigt snöhål). Efter Tärnaby slutade det snöa helt. Här i Mosjøen ligger temperaturen kring noll och det är nånstans mellan en och två decimeter snö. Inga fluffiga drivor, men vitt i alla fall.
_ _ _ _ _

Har egentligen gett upp det där med nyårslöften, då de ändå brukar skita sig. Men om jag nu skulle avlagt ett löfte hade det nog varit att läsa mer böcker, och ägna mindre tid åt datorn...

... och så står ju min fina motionscykel bredvid soffan och skrattar åt mig. Men skrattar bäst som skrattar sist. Jag ska börja cykla igen. Snart!!

Men jag börjar med bokläsningen. Provar en för mig ny bekantskap: Giles Blunt. Lovande!


GOTT NYTT ÅR

... till er alla!

Vi samlades i Vännäsby igår - syrran med familj, pappa och jag, moster med make och morbror med sambo. Rasmus virvlade runt, kramade alla och var på strålande humör (utom när han snubblade över sin lilla lastbil och körde näsan i parketten... men efter lite tröst och mys med mamma Eva var det full fart igen).

Vi åt pannacottatårta och skålade i jordgubbsvin - i Rasmus färgglada IKEA-plastglas.
Fast då hade han redan somnat så han vet inte att vi tjuvlånade dem.


_ _ _ _ _

Av en slump fick jag ögonen på en annons i Expressen. Postkodvinst till Holmön.
Gratulerar! Hoppas det är många holmöbor som har en lott!! Vi har det inte...


_ _ _ _ _

Nu är det sista natten med gänget, för den här gången. Sover i Vännäsby inatt och styr kosan mot Norge imorgon bitti. Ymnigt snöfall, så jag ska ta det lugnt. Lyssnar på Unni Lindell-deckare i bilen så jag kommer i alla fall hålla mig vaken - det är spännande!

God natt, allesammans.

RSS 2.0