Män som hatar kvinnor

Snart kommer den femte boken i Millennium-serien ut. Jag lyssnade på fyran när den kom och tyckte att David Lagercrantz lyckats rätt väl med att ta vid efter Stieg Larsson. Men jag skulle nog behöva repetera innan jag tar mig an den nya boken. Och då kom jag på att jag ju lika gärna kan rekapitulera historien ända från början - så nu tänker jag sträcktitta på filmerna (jo, det går ju onekligen lite fortare än att läsa om böckerna). Sen kan jag lyssna på fyran när jag kör till Norge nästa helg. Man kan inte få för mycket av Lisbeth Salander... :-) 


Tja, och så inbillar jag mig att jag ska hinna cykla ett antal mil framför TV:n. Förena nytta med nöje, so to speak! Nähä

Med hallonsmak? Nähä?! Alltså, vad skulle de annars smaka???
Älskade småtroll

Bara att njuta i fulla drag... <3 
Ännu en kvällshimmel

Fin kvällshimmel över Västra Kvarken i lördags...
... och dessförinnan en mäktig regnbåge sedd från kajen i Norrfjärden:Kumlet

Mäh! Glömde ju bilden på själva kumlet!
Innan mötena hann pappa och jag gå en sväng till grustaget och plocka hallon. Fanns hur mycket som helst - jag hade inte alls lust att gå därifrån... Lillhälla

Fick en oväntad lucka mellan två av söndagens tre möten på Holmön (två styrelsemöten samt en extrastämma). Tiden ägnade jag åt en promenad ut till kumlet på Lillhälla. Härligt!!! 
(några av bilderna har jag även lagt ut på Instagram, och då blir de av nån anledning fyrkantiga)


Kyligt

Nu börjar säsongen med vantar och pannband när man ska cykla till jobbet (även om det är fin temperatur mitt på dagen). Fast långbyxor? Näe, inte än!! 
Kvällshimmel

Nickade till i soffan igår kväll. Inte helt fel att vakna en stund senare till denna himmel utanför fönstret... 
Lässug

Vilket lässug! Terminens första bokprat i måndags - och ungarna i åk 5 formligen länsade min bokpratskorg! Så kul! :-D 


Ojdå

... hög tid att blogga baklänges igen!


Fin lunchpromenad i och kring Sjulnäs idag. I bara t-shirt! :-) 

Ehm. Utifrån mängden rönnbär torde det bli mycket snö i vinter...! 


Mmm...

Sånt man kan hitta på en lunchpromenad... himla gott!!
Skogsavverkning

Mäh. Jag som varit så nöjd med att jag inte haft nån insyn från lägenheterna mittemot. Those dags are gone... för nu är plötsligt både träd och buskar rejält kapade! 
Måste komma ihåg att inte gå omkring halvnaken i köket hädanefter... ;-) 


Grease

Alltså, det här är ju nästan pinsamt. Jag har aldrig sett Grease. Förrän nu ikväll. För efter att vi såg musikalen i Llandudno var jag ju liksom tvungen att kolla för att kunna jämföra! :-) 
Vad jag tyckte? Tja, film och musikal följer varandra rätt väl!

Men - för att göra en annan jämförelse - så föredrar jag Dirty Dancing... :-) 


Semesterresan i ord och bild

Puh! Ska se om jag hinner sno ihop ett inlägg nu då - fast i ärlighetens namn blir det stort sett "klipp och klistra" från Facebook... 

Här är alltså hela resan i text - nu blir ju lite fjompigt när det står "imorgon ska vi..." i och med att det hela utspelade sig förra veckan, men om jag väl börjar korrigera så tar det aldrig slut... och då får vi vänta ÄNNU längre på inlägget!

OBS! Insåg precis att "klipp och klistra" inte är helt optimalt vad gäller bilderna - de blir jättestora, så en tredjedel av dem försvinner ut i marginalen. Inge' bra. Men att ladda upp dem en och en via mobilen - näe, beklagar. Det skulle ta timmar. Som jag inte riktigt känner att jag kan avvara just nu. Ni får gissa er till det som inte kommer med...

Llandudno, dag 1! (det uttalas förresten K-L-A-N-D-I-D-D-N-O). Vi tog kabelspårvagnen (i bruk sedan 1902) upp till toppen av Great Orme, ett slags bergsmassiv som sticker ut i havet. Massa vandringsleder att följa, med fantastisk utsikt. Vi besökte också den 3500 år gamla koppargruvan som - när den upptäcktes 1987 - kom att förändra synen på brittisk förhistoria. Utgrävningarna pågår fortfarande, 30 år senare!
När vi kom ner till stan igen tog vi en promenad längs Llandudno Pier (från 1878) innan vi strosade tillbaka till vårt hotell längs strandpromenaden. Totalt 23.000 steg under dagen (i nya skor, UTAN skavsår). Nu vilar vi oss i form till nya upplevelser imorgon!

Dag 2. Heldag i grannstaden Conwy (som finns med på UNESCOs världsarvslista). "Bara" 13700 steg idag - det mesta upp och ner i trappor... :) Vi var uppe i ALLA tornen i Conwy Castle (färdigbyggt 1287 på uppdrag av Edward I), liksom i Aberconwy House (det enda bevarade handelshuset från 1300-talet), Plas Mawr (Storbritanniens bäst bevarade elisabetanska hus, byggt 1576-1585), samt längs hela muren som omger staden. Och kors och tvärs i den. Ja, och så har vi sett Storbritanniens minsta hus. Allt i allt ännu en mycket lyckad dag!

Dag 3 - en dag på "hemmaplan" i Llandudno. Shopping, besök på stadens bibliotek, Home Front Museum och Haulfre Gardens. Vandring längs (delar av) Alice in Wonderland Trail - och som avslutning en fantastisk uppsättning av Grease på Venue Cymru, stadens teater (som på sin tid invigdes av prinsen av Wales). Nu har jag "Your'e the one that I want" på hjärnan... ;-) 
Imorgon tar vi tåget upp till Snowdonia - och håller tummarna för att regnet dragit förbi!

Dag 4: heldag i och kring charmiga samhället Betws-y-coed, knutpunkt för nationalparken Snowdonia. Här finns (förutom en massa vackra stenhus som idag i stor grad innehåller butiker) bl.a. The Pont-y-Pair Bridge (stenbro från 1400-talet), Sappers Suspension Bridge (hängbro från 1930) och Church of St Michael's (byggd på 1300-talet och den äldsta byggnaden i Betws-y-coed). Från järnvägsstationen vandrade vi längs River Llugwy upp till Swallow Falls, mäktigt vattenfall som är en av landsdelens mest besökta attraktioner. Fullt förståeligt! :)
Sedan fortsatte vi till Ugly House (Ty Hyll), som idag ägs av Snowdonia Society och där man bl.a. bedriver biodling, innan vi återvände ner till samhället. 
Tillbaka i Llandudno blev det sen middag och en mysig tur längs strandpromenaden i kvällsmörkret. Totalt 25000 steg idag. I vanlig ordning kommer vi inte isäng före midnatt, men väckarklockan ringer som alla andra dagar kl 7 - imorgon styr vi kosan mot Angelsey!

Dag 5. Allting gick vår väg idag! Det aviserade regnet tog en annan bana, vi hann med en tidigare buss till Angelsey än beräknat - och chauffören upplyste oss om att istället för det busskort vi tänkt köpa för 22 pund/pers klarade vi oss med det s.k. Red Rover-kortet för 6,80 pund. Typ gratis, ju! 
Vi åkte alltså till Angelsey, via Bangor. Efter ett par bussbyten var vi framme i Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Jo, det heter så. På riktigt. Sen tog vi oss efter ytterligare några byten (inkl en paus i Menai Bridge där vi hann besöka det lokala biblioteket) till kuststaden Beaumaris, med Beaumaris Castle ("the greatest castle never built"), en imponerande pir och en hel massa vackra georgianska hus. Blåsigt som attan, men vilken dag!

Dag 6. Direkt efter frukost knatade vi iväg till naturreservatet Little Orme vid Llandudno Bay's östra ände. Här saknas alla faciliteter som Great Orme har - men vad gör det? Vilken utsikt!! <3 
Sen knatade vi till andra änden av bukten där vi tyvärr upptäckte att det blåste för mycket för linbanan upp till Great Orme's topp (men vi har ju varit upp med kabelspårvagn tidigare så det gjorde inte så mycket). Besökte så Happy Valley Gardens innan vi ägnade en del tid i stadens centrum. Shopping... ;-) Färdiga med det tog vi en ny promenad ut på piren, och sen gick vi till West Shore på andra sidan stan. Maffiga bränningar, och häftigt att se kitesurfarna i aktion!
Nu har vi ätit middag och raglat tillbaka till hotellet. Dagens 26400 steg känns typ överallt... :-P Med lite tur lyckas vi samla oss tillräckligt för att packa (åker hem imorgon), men just nu ligger vi fullständigt utslagna på varsin säng. Det tar på krafterna att ha semester!

Dag 7. Hemfärd. Just nu sitter vi på Gatwick och väntar - planet till Arlanda är 1,5 timme försenat. Blir en lång kväll/natt, det här... 
Innan vi lämnade Llandudno hann vi uppleva ännu en fin (fast blåsig) morgon. Walesarna själva menar att "the weather is not normally like this" - bara för oss att tacka och ta emot. Vilken vecka vi har haft!!!

Jenny Johanssons foto.
Uppe på Great Orme

Jenny Johanssons foto.


Jenny Johanssons foto.
Det blåser på toppen, typ! :) 

Jenny Johanssons foto.
 
 
Jenny Johanssons foto.
Great Orme Tramway 

Jenny Johanssons foto.
Jepp, jag dunkade huvudet i taket mer än en gång! 

Jenny Johanssons foto.
Nere i gruvan... hela grottsystemet upptäcktes faktiskt när man började gräva för att anlägga en parkeringsplats! 

Jenny Johanssons foto.
Conwy Castle - som byggdes på bara fyra år (!). Conwy var en strategiskt viktig plats, och från borgen hade man uppsikt över floden. Innanför stadsmurarna växte handeln fram. 

Jenny Johanssons foto.
Ebb i River Conwy. Great Orme i bakgrunden.
 
Jenny Johanssons foto.
 
Jenny Johanssons foto.
Huvudgatan i Conwy.

Jenny Johanssons foto.
Utsikt från tornrummet i Plas Mawr, byggt av köpmannen Robert Wynn. Här bodde han med hustrun Dorothy och deras sju barn.

Jenny Johanssons foto.
Varje morgon inleds med Full English Breakfast - vilket behövs eftersom vi så långt aldrig haft tid att äta lunch...

Jenny Johanssons foto.
Vi unnade oss en liten scones-paus framåt eftermiddagen... det tar på att shoppa!
(kalorimässigt antagligen mastigare änom vi ätit riktigt mat... hm)

Jenny Johanssons foto.
Home Front Museum är ett privatägt mikromuseum med oräkneliga föremål från tiden för andra världskriget, allt samman presenterat på ett väldigt genomtänkt sätt.

Jenny Johanssons foto.


Jenny Johanssons foto.
Haulfre Gardens är en stadspark anlagd av Henry Ponchin i slutet av 1800-talet, och består av flera terrasser längs sluttningen av Great Orme. Det var när vi var här uppe som det aviserade regnet omsider började falla. Innan kvällen strilregnade det rätt rejält...! 

Jenny Johanssons foto.
Uppe vid Haulfre Gardens står Tweedledum och Tweedledee (jag gjorde ett försök att flörta - men herrarna verkade inte vara på humör). Förebilden för Lewis Carrolls Alice i Underlandet var Alice Liddell, en flicka som besökte Llandudno första gången 1861 och sedan kom att återkomma många gånger. Idag kan man göra en vandring inspirerad av Carroll och hans berättelser om Alice, och dessa statyer är förstås en del av den satsningen. Statyn av Alice står i stadens centrum.

Jenny Johanssons foto.
På plats i Venue Cymru. Teatersalen rymmer 1500 personer! Sen finns det även konferensutrymmen och annat. Det är ett rätt stort komplex, ett stenkast från vårt B&B. Tur, eftersom det fortfarande regnade när vi gick dit.

Jenny Johanssons foto.
Toaletten på teatern passade väldigt bra till det pastelliga Grease-temat...

Jenny Johanssons foto.
Från Pont-y-Pair Bridge i Betws-y-coed

Jenny Johanssons foto.


Jenny Johanssons foto.
Pont-y-Pair Bridge

Jenny Johanssons foto.
Halvvägs upp till vattenfallet korsar man älven

Jenny Johanssons foto.


Jenny Johanssons foto.
Ugly House, som egentligen inte alls är fult! Men en teori är att det en gång i tiden byggdes av typ stråtrövare (=fulingar).

Jenny Johanssons foto.
Hälsningar från Den heliga Marias kyrka i den vita hasselns sänka nära den strida vattenvirveln vid Sankt Tysilios kyrka vid den röda grottan, som namnet ordagrant betyder! Tämligen välfotograferad skylt. Det långa ortsamnet är egentligen ett slags reklamkupp för att locka besökare. Funkar över all förväntan...!
(och jo, det är jag som skymtar i bildens högra kant...)

Jenny Johanssons foto.
Torget i Beaumaris

Jenny Johanssons foto.
Beaumaris Castle, en av fyra borgar som Edward I lät bygga under 1200-talets senare del. På grund av kostnaderna i samband med kriget mot skottarna saknades dock medel att bygga färdigt...

Jenny Johanssons foto.
... men även i halvfärdigt skick är det en mycket imponerande byggnad!

Jenny Johanssons foto.


Jenny Johanssons foto.
På väg mot Little Orme's topp...

Jenny Johanssons foto.
Aaahh!!! Great Orme i andra änden av bukten. Little Orme's högsta punkt ligger 141 m.ö.h.

Jenny Johanssons foto.
Utsikt österut mot Colwyn Bay och Rhyl.

Jenny Johanssons foto.
Populärt: att åka en tur runt bukten i full fart, med ribbåtar (komplett utrustade med piratflaggor...). Utsikt från Happy Valley Gardens.

Jenny Johanssons foto.
Happy Valley Gardens är en fantastisk trädgård som slingrar sig upp längs bergssidan! Tidigare var det ett stenbrott här, men platsen donerades till staden år 1887 av Lord Mostyn (rik och inflytelserik herre som typ ägde det mesta häromkring). Sen utvecklades trädgården till vad som nu är en populär och välbesökt oas.

Jenny Johanssons foto.
Llandudno Pier som sträcker sig 670 meter ut i havet - den längsta piren i Wales.

Jenny Johanssons foto.
Kitesurfare vid West Shore.

Jenny Johanssons foto.
... och så kan man ju inte lämna de brittiska öarna utan att ha ätit fish'n'chips...

Jenny Johanssons foto.
Sista morgonen. Utsikten från vårt rum hann vi inte tröttna på! Faktiskt var allt med vårt boende jättebra - utom att toaletten (=spolningsanordningen) nog installerades på typ drottning Victorias tid...

Jenny Johanssons foto.


Jenny Johanssons foto.


Jenny Johanssons foto.
I Llandudno finns ett retreat/center för chassidiska (ortodoxa) judar. Spännande inslag i stadsbilden med dessa svartklädda människor där männen oftast bär hatt och har långa korkskruvslockar vid tinningarna. 
Överlag har vi mött en fantastisk blandning av nationaliteter, hudfärger, stilar, religioner och åldrar!

Jenny Johanssons foto.
Llandudno Express, ett litet tåg som går i skytteltrafik mellan East och West Shore. Näe, vi har inte hunnit provåka. I ärlighetens namn går det nästan lika fort att promenera...

 
 

Llandudno

Nej, jag har inte glömt bloggen! Men tiden går fort när man har roligt - och appen är så omständlig att jag har prioriterat bort den. Lovar att uppdatera så snart jag hinner - nu är vi på väg hem efter en helt fantastisk vecka! <3 


Llandudno, here we come!

Sådärja, nu är sommarens andra semesterresa inledd! Har precis landat på Arlanda (flög från Skellefteå), på väg med buss till Uppsala för att övernatta hos Ulrika - och imorgon reser vi tillsammans mot Wales och Llandudno. Ska bli superkul!


Klart väder när vi flög över Holmön. Hon som satt intill mig undrade nog varför jag satt med näsan tryckt mot rutan och brett leende... <3 

Förresten, jag var en sväng på stan innan jag åkte från Piteå - och hittade skor! Eccoskor, med Gortex! Den modell som jag haft i flera år - den absolut enda gång som varit skön - har utgått ur produktion. Så jag har varit rätt sur på Ecco sen dess. Men nu har de lanserat en ny modell som faktiskt verkar passa mina fötter! Har dock tagit med skavsårsplåster på resan, för man vet ju aldrig. Och dessutom ett par vanliga gympadojor. Krasch

Nån gång under förmiddagen hände detta med en av rutorna vid skolans huvudingång, strax utanför bibblan. Jag märkte ingenting...! Vi misstänker att det är ett stenskott från den åkgräsklippare som körde omkring och klippte gräset kring skolan. Tur att det är dubbla rutor och att den inre höll...
Kvällshimmel

Skriv inläggstext 


Fint! :-) 


... och sen hem

... och cykeln höll! Hela vägen! :-D 
Lunchcykeltur

Bäst att passa på när vädret är fint! :-) 
Sen var kanske två mil runt Persibyn-Långnäs-Lillpite-Roknäs lite väl häftigt på en lunchrast, men det gick! :-) 


Valutakurs

Såhär bara nån dag innan jag och Ulrika åter ger oss iväg till de brittiska öarna är det ju intressant att kolla hur pundet förhåller sig mot den svenska kronan. Rätt OK, från vår synvinkel! :) Jag fegade och växlade pengar redan i mitten av juni - hade jag väntat tills nu hade jag fått ännu lite bättre kurs, men vad fasen. Jämfört med när vi var på Isle of Man 2015 kommer vi ändå få betydligt mer för pengarna - för de senaste fem åren har pundet nämligen aldrig legat högre än precis den vecka vi var där...

 

Cykel igen

Sådärja - back on track. Punkteringen är glömd och cykelturerna till jobbet återupptagna - dock bara tillfälligt, för imorgon startar ju semesterresa nr 2! :-D 
Hoppas undvika glassplitter och vassa stenar på väg hem ikväll... :-P

Hmm...

... faran är nog inte riktigt över än...
Regnbåge

På väg hem från jobbet såg det ut så här: 
... och jag struntade i den planerade cykelturen på mitt nyreparerade fartvidunder. Nu blev det i och för sig inte så farligt, ett par avlägsna åskknallar med påföljande regnskur - och regnbåge! - men när jag väl landat i soffan ska det mycket till för att jag ska flytta mig. Måste hämta upp tvätten från tvättstugan men mer än så blir det nog inte ikväll. Nya tag imorgon...! ;-) Fynd

Svängde förbi loppisen på Folkets park i Skellefteå på väg norrut igår. De flesta höll på att packa ihop, men jag hann lägga vantarna på fränaste äggkoppen! :-D 
Mmmmm

Tio kronor lådan på Kvantum! Svårt att låta bli. Risk för magknip... :-) 
Instagram

Hm. Var nu det här så himla genomtänkt? Ännu en grej som stjäl tid från annat. Som bokläsning. Jag hinner verkligen inte läsa lika mycket som förr! Dags att lägga undan mobilen och läsa ett par sidor innan jag slocknar... ;-) 
Tillbaka i Infjärden

... och på obligatorisk lunchpromenad. Vackert vid Ryggskatan! 

Clara

... växer så det knakar. Ljuvliga unge! Liksom syskonen, såklart! 


Slyröjning

Rätt nöjda med insatsen! Vi har röjt sly intill vägen längs vårt skifte vid Degersjön. Blev betydligt luftigare! :-D 


Skulle förstås ha fotograferat före och efter ur alla vinklar, men det glömde jag bort... tro mig när jag säger att vi tagit bort MASSOR.Fönsterkitt

Jag erbjöd mig att klättra upp istället för pappa när han skulle kitta fönster, men näe. Fast jag fick hålla i stegen... 
Om vädret

... kan man säga mycket denna sommar. Variabelt. Vått. Blåsigt. Kallt. Nu har det inte varit allra värst på Holmön, vi har haft en del riktigt fina dagar, men natten mot igår öppnade sig himmelens skyar. 40 mm regn! Dessutom flera dagar på rad med uppåt kulingvindar - från nordost. Sammantaget rena höstkänslan - och ingen höjdare att åka iland med färjan. Men iland skulle jag - slut på semestern (för den här vändan). Det gick bättre än befarat, men nog var det skönt att känna fast mark under fötterna! 


Häromdagen befarade vi att åskan skulle dundra in över oss - för så såg det ut på radarbilden:Men mörka moln till trots - det blev bara en enda knall. Skönt!

Som sagt, en del fina dagar har det varit. I fredags slog både jag och Rickard till och badade för första gången den här sommaren. Riktigt varmt! I luften alltså - inte i vattnet... 

Samtidigt som vi njöt av vädret hukade sig umeborna när åskan drog in - vi betraktade den på avstånd från andra sidan Kvarken:Apropå höstkänsla - kvällarna blir allt mörkare... här bagarstugan:


Väderomslagshimmel:... och kvällssolsdito:Hejdå Bornholm

Nu är det redan över en vecka (snart två!) sen vi lämnade Bornholm i gryningen, med ögonen i kors men jättenöjda med vistelsen! Resan hem gick enligt planerna, om man bortser från den minst sagt eländiga utsikten från våra platser på tåget Malmö-Stockholm... ;-)Mäh! Var är fönstret?!
Från en ö till en annan... skönt att komma hem! <3 


Bornholm dag 5

Dag 5. Återhämtning... ;-) Förmiddagen ägnade vi åt att strosa omkring i Rønne. Otroligt mysigt med små stenhus, smala gränder - och stockrosor precis överallt! Vi letade oss fram till biblioteket, men det var förstås inte öppet. Fast vi tjuvkikade/-fotade in genom fönstren... :-P 
Sen hann vi shoppa en del också - fast jag kan inte begripa varför det ska vara så svårt att hitta äggkoppar? 
Och så avslutade vi med middagsbuffé på kinarestaurangen Dong-Fang: 24 varma rätter och en stor glassbuffé på det. Supergott, alltihop. Gissa om vi blev mätta...? ;-) 
Den sista kvällen ägnades förutom packning åt att skriva vykort. Dem postade vi dock inte förrän vi var tillbaka på svensk mark - för utlandsportot i Danmark är det hutlösaste vi varit med om: 25 kr! Vilket antagligen förklarar varför vykorten slumpas bort för ett par kronor styck...
Fikonträd i hotellträdgården!!Stockrosor precis överallt!! Biblioteket... ... och barnavdelningen, så som den tedde sig från utsidan... :-) 

Fint att de tänker också på de fyrbenta gästerna! Fantastisk middag :-D Hotellrummet... ... och utsikten därifrån. Världsgod frukostyoghurt! Tydligen ett tyskt fabrikat. Fanns på frukostbuffén varje morgon och något att se fram emot... :-) 
Bornholm dag 4

Dag 4. Solen kom tillbaka! Och vi cyklade glatt iväg för att spana in den södra delen av ön. I världens motvind... :-P 
Första stopp blev Bornholmertårnet, som byggdes för att Väst skulle kunna avlyssna/spana på Warszawapakt-länderna. Inte förrän 2012 avvecklades verksamheten, och nu är tornet öppet för turister. Det finns en hiss, men vi valde (såklart) trapporna. 405 steg. 70 höjdmeter. Men väl värt det - vilken utsikt! 
Sen trampade vi vidare till Snogebæk där vi åt fiskbuffé på Røgeriet, och så ner till Dueodde där vi doppade tårna i Östersjön. Och så hem igen - medvind, hurra! Lägg denna dags 7 mil till de 20 vi avverkat tidigare, och våra rumpor suckade lättat när vi lämnade tillbaka hyrcyklarna...
Man vet aldrig vad man kan råka ut för längs de bornholmska vägarna... ;-) Bornholmertårnet inom synhåll! Underrättelseverksamheten startade på Bornholm redan 1948. År 1961 flyttade man in i Nordfyret (t.v.) men 1986 byggdes det stora vita tornet och radar och antenner flyttades dit. Intressanta utställningar om både första och andra världskriget, och om kalla kriget. Många trappsteg blev det... ... men redan halvvägs upp var utsikten fantastisk! Och plötsligt såg den gamla fyren rätt liten ut... :-) 

On top of the world! Inte skuttade vi upp på lätta ben precis (särskilt som vi just avverkat tre mil på cykel), men vi klarade det! Vi var förresten upp i fyrtornet också - ytterligare 128 steg... 

Fiskbuffén på Røgeriet i Snogebæk. Supergott, men vi saknade båda den kokta potatisen. Nåja, det fanns potatissallad i alla fall.Lång härlig sandstrand vid Dueodde, och fortfarande en hel del folk som badade även om det var sent på eftermiddagen. Hyfsad vattentemperatur, men det blev inget bad - men jag gick i alla fall så långt ut att det stänkte på shortsen... ;-) 


Hjortron

På hjortronjakt med pappa i förmiddags! Näe, vi hittade inte några mängder direkt, men det var mysigt att vara ute en sväng tillsammans. Och det blåste såpass att mygg och broms (stort sett) höll sig undan...
Bornholm dag 3

Dag 3. Fast beslutna att hinna se så mycket som möjligt av ön trampade vi idag iväg via Aakirkeby till Nexø (där vi besökte Sommerfuglparken) och vidare till Svaneke, sen tillbaka till Rønne via Paradisbakkerne - en sträcka på ganska precis 8 mil. För att kompensera kaloriförbrukningen åt vi gigantiska våfflor med lokalproducerad gräddglass i Svaneke... :-D 
Ja, och sen gick vi på teater på kvällen , Ludvig Holbergs "Erasmus Montanus" i modern tappning. Väldigt, väldigt bra!! Och inte alltför svårt att hänga med i danskan... ;-) 
Till sist blev det en kvällspromenad i hamnen, men sen intog vi horisontalläge och rörde oss inte ur fläcken - förrän morgonen därpå...


Otroligt vackra fjärilar - och andra märkliga små djur - i Sommerfuglparken. Vissa mer lättfotograferade än andra... Vandrande blad!!... och dito pinnar! ;-) Här kan man snacka blomsteräng! Ett par kilometer innan Svaneke kom en störtskur. Lite komiskt att då mötas av en skylt där det står "Velkommen til solskinnsbyen"... ;-) Kyrkan i Svaneke, i den traditionella Bornholmsröda färgen. Mmmmm!!Rønne Theater, Danmarks äldsta som fortfarande är i bruk. Fantastisk lokal! Och en himla bra föreställning! Alla skådespelarna var duktiga, men huvudrollsinnehavaren Morten Brovn var helt suverän. Snacka om mimik!

Recension av föreställningen här: http://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-erasmus-montanus-roenne-theater-bornholms-teater/

RSS 2.0