Mörka skyar

Lite hotfull utsikt från jobbet i eftermiddags - men nederbörden uteblev:


Ur led är tiden

Mäh! Halloweenpynt och julpynt, sida vid sida. I september?! Fanns säkert påskkycklingar där nånstans också, även om jag inte fick ögonen på dem. Skärp er, Dollarstore! Fast ni är antagligen inte ensamma... 




Färgstarkt

Utsikten från mitt sovrumsfönster i morse...


Shit

Titta vad jag hittade på Ebay. Alltså, lite fina är de ju, men ändå. TOLV TUSEN SPÄNN?! Nä tack! Då spelar det ingen roll vem som har ägt dem förut...!!


Sen hittade jag den här också:


Gulp. Svindyr även den. Har faktiskt en liknande som Eva fyndat till mig för ett par tior på Bobbys Loppis - månntro om hon gjorde ett fynd? :) Denna har motiv från De forenede dampskipsselskab, ett danskt företag som grundades 1866. Oklart hur gammal min äggkopp är...
 



Fint

Fin dag idag! Härlig lunchpromenad i Rosvik - sådär så man inte har lust att gå in igen... :-) 













Höstpromenad

... som kändes väldigt höstlik. Det var inte förrän jag var nästan hemma igen som solen tittade fram... 












Mmmmm

Ibland överraskar jag mig själv! Ugnsrostade grönsaker, fläskytterfilé och kantarellstuvning. Himla gott, faktiskt! :-) 


Solig dag

Bara att njuta av höstsolen! Visserligen fick jag migränkänning under långpromenaden, men petade i mig ett par tabletter och knatade vidare. Fler som passade på i finvädret:












Äggkopps-zoo

Har egentligen belagt mig själv med köpförbud vad gäller äggkoppar - det har blivit lite väl många på senare tid. Men det här gänget kunde jag bara inte motstå... :-) 


Vackert i Byviken

... i söndags kväll när pappa och jag åkte iland:










Blommigt

Sådärja! Bortåt 100 nergrävda lökar - blir fint till våren! Hoppas bara att småtrollen låter bli att plocka blommor till morfar med lök och allt. It has been known to happen, nämligen... :-) 

Och jo, jag är på Holmön. Myskväll med Désirée och Beatrice igår, kom hem 23.45 - sov ett par timmar och körde ner till Norrfjärden i morse. Lite groggy nu, känner jag... ;-) 


Jodå!

Gelén stelnade! Smakar gott till köttfärslimpa (som jag precis gjort för första gången). Nu återstår bara att sanera köket... 


Dubbelnamn

Ja, se norrmännen och deras dubbelnamn...

I våra öron låter en del minst sagt suspekta - eller vad sägs om klädbutiken Match i Mosjöen som precis bytt namn - till Britt-Ninas!? ;)

Nåja. Snygga kläder har de i alla fall. Köpte två toppar på rea. Jag som har köpstopp... ehm.
 

Gelé

Kokade vinbärsgelé (ja, gelé över huvud taget, faktiskt) för första gången i mitt liv igår kväll.
Inser att jag bör tänka på några saker till nästa gång:
1) Fixa glasburkar INNAN, för att slippa rusa runt i panik i jakt på burkar och lock som hör ihop.
2) Skaffa starksprit för att kunna genomföra det s.k. pektinprovet (på nåt sätt tror jag inte det funkar lika bra med Bailey's... så jag lät bli att prova).
3) Välja ETT recept istället för att hoppa mellan flera olika, som dessutom varier...ar en hel del vad gäller mängd och tillvägagångssätt.
4) Bli bättre på att tillaga kött, för vad ska jag annars använda gelén till?
Om det nu blir gelé vill säga. Ska bli intressant att se om den stelnar... vågade inte kolla i morse, ställde bara in burkarna i kylen. Inte hade jag nåt paraffin att försegla burkarna med heller, så även om innehållet stelnar blir det nog till att äta i full fart innan eländet möglar...
 
Förresten, jag förvällde svamp också. Det var lite enklare. Värsta hursmorsämnet! ;)
 
 
 
 
 
 

I kö

Vackert kvällsljus när vi stod i färjekö på Hundåla... 








Nu några timmars sömn innan det är dags att styra kosan österut igen. God natt! 

Vackert i Vestvågan

... eller hur?! :-) 









Snart dags för fårikål. Mmm!

Röda vinbär

Tjuvplockade lite vinbär i Unnis brorsas trädgård imorse. Tror inte det märks... det finns en hel del kvar! ;-) 




På skogspromenad

Backe upp och backe ner... med lyckat resultat! :-) 

Ännu en vacker dag. Bara att tacka och ta emot!






Norge

Har tagit några dagars semester och åkt till Mosjøen. Superdupervackert väder! Njuter! Roligt att träffa kollegorna, inte minst bästaste Unni! Nu är vi i hennes stuga (fantastisk tur på fjorden till Hundåla), har hunnit med en kantarelltur och slappar nu i soffan efter pizzamiddag. Fortsätter svampjakten imorgon... :-) 

Blå Vägen - lever upp till sitt namn:













Middag på Milano igår... mmm...!



Morgon mellan fjällen... 



Vefsnfjorden i höstsol:

















Vi mötte Gamle Helgeland på fjorden:



Kajen i Vestvågan:





På svamptur:








Sååå vackert

... var det igår kväll när jag gick på promenad!! :-) 

(ÄNNU mäktigare nu ikväll, men då hann jag inte med)






Bär

Trodde att säsongen var över, men hann faktiskt plocka hallon i lördags! 


Lingonen är på gång, men mycket ojämn tillgång och ojämnt mogna. De här såg i alla fall fina ut! :-) 



Blankt på havet

... mellan Holmön och Norrfjärden i lördags kväll:


Barn och vatten

... en oslagbar kombination! :-) 






Kvällshimmel


Premiär

Premiäråker med färjans nya 20-tur till Holmön. Perfekt för mig som inte haft en chans att hinna ut till ön på fredagkväll annars. Inte är det direkt nån trängsel heller... :-) 


Älsklingsungarna

Barnen har haft ett lååångt och innehållsrikt sommarlov! :-) 
































Iiik

Det här meddelandet dök upp på min dator igår kväll när jag suttit i typ två timmar och laddat upp bilder på Fujis hemsida för att beställa papperskopior. Trodde jag skulle få spunk och tvingas börja om från början. Men tack och lov, för en gångs skull funkade det faktiskt att ladda om sidan!!!


Där regnbågen slutar

Det kom en överraskande regnskur i förrgår kväll - och den följdes av en maffig regnbåge. Fast tillåt mig tvivla på att man hittar guld på Willys... skulle vara för att de anses billigare än andra matbutiker, då! :-) 


Kvällsljus

Fint längs Kärleksstigen häromkvällen! 


Mat

Nån frågade vad vi åt på Isle of Man. Hm... mycket och gott, skulle jag vilja säga! :)

Här kommer lite blandade "matbilder":

När vi mellanlandade på Gatwick hamnade vi på samma restaurang/café båda gångerna. Giraffe. Trevligt ställe! :) Jag testade deras hamburgare på vägen dit, och en macka med rökt lax på vägen hem.


När vi besökte det viktorianska Grove Museum testade vi naturligtvis Afternoon Tea med scones och marmelad i deras mysiga trädgård! Och chokladkaka. Och citrondito... mmm! Fast jag avvek från normen och drack Coca-cola.


Har redan visat er denna Sticky Toffee Pudding som vi verkligen behövde få i oss för att orka traska resten av vägen mellan Douglas och Peel... alltså, vi åt som sagt mycket och gott (och förfärande mängder pommes frites, i alla fall jag) men i och med att vi höll igång hela tiden klarade vi i alla fall veckan utan dramatisk viktuppgång! :) Vi gick över 15000 steg varenda dag, med rekord den dagen vi vandrade till Peel - över 36000. Det ni!


... och så den färska hummern vid havet - den bilden har ni sett förut. Väldigt gott - och vilken utsikt sen. Vi njöt!!!


Såklart man testar fish'n'chips när man befinner sig på de brittiska öarna! Detta blev vår lunch den dag vi åkte söderut. Senast jag åt fish'n'chips var nog när jag och Eva var på Jersey för 20 år sen. Då fick vi maten i ett tidningspapper. Om jag minns rätt tyckte vi väl inte att det var nån höjdare den gången, och undvek därför rätten när vi var på Shetland tio år senare. Den här gången tyckte jag det var gott! :)
 

Nä, de här åt vi INTE. Var bara tvungen att ta en bild när vi var in på snabbköpet intill vårt B&B, på grund av det som står nere i hörnet. Alltså: "finest quality Swedish meatballs". SWEDISH. Men när man läser det finstilta? "Produced and packed in Germany". What?! Fnys.


Och så åt vi kinamat. Första gången vi försökte äta på Imperial Dragon Restaurant var det fullsatt, vilket fick oss att misstänka att maten nog smakade bra - så vi gjorde ett nytt försök en annan kväll. Oh ja. Det smakade vansinnigt bra!!


Mhm. Hamburgare... blev mer än en sån under veckans gång. Fler för min del än för Ulrikas. Det här är en "simple burger" längs strandpromenaden. Gott kött, goda pommes frites, god cole slaw. Men "simple" visade sig betyda (i alla fall tolkade jag det så) att det inte fanns nåt annat i själva hamburgaren än köttbiten. Ingen lök, ingen sallad, ingen dressing... hm.



Dessutom testade i den lokala glassen. Davisons Manx Dairy Ice Cream. Wow. Riktigt, riktigt god!

Och så avprovade vi de lokala sötsakerna från The Original Manx Fudge Factory. Mmmm... gott, det också! :) Vi gjorde dessutom ett försök att besöka fabriken den dagen vi var söderut (den ligger i Ballasalla) - men den visade sig ha lördagsstängt. Synd.

I tillägg testade Ulrika det lokala ölet, och även där uppfylldes förväntningarna.

Vi åt italienskt en kväll. Jodå, gott det med (alltså, vi åt väl egentligen ingenting som inte var det) - men vi satte nästan i halsen när vi skulle gå. Vi beställde varsin flaska mineralvatten till maten, men när servitören frågade om vi hellre ville ha en stor flaska ihop tänkte vi att det ju lät som en smart idé. Tills notan kom. FEM PUND. Alltså, det är bortåt 75 spänn för en enlitersflaska med kolsyrat vatten! Då skiter jag i att det var Pellegrino - så dyrt hade jag aldrig trott att det skulle vara!!

På vårt B&B undrade personalen antagligen vad vi sysslade med som samlade alla våra tomma läsk-/vattenflaskor i en påse (det blev ju några under veckans gång, särskilt de dagar vi vandrade mycket och inte ville riskera uttorkning, hehe). Det tog ett tag innan vi upptäckte att det inte var pantflaskor. Alltså, man verkar inte ha pant på läsk- och ölflaskor/burkar i Storbritannien!? Så himla korkat. Nå, det slutade med att vi lämnade hela den stora påsen med det vi trott var pantflaskor intill papperskorgen i vårt rum när vi checkade ut...

St Heliers Guest House

Nej, jag har inte glömt Isle of Man-rapporteringen! :-) 

Här kommer några bilder från det Guest House där vi bodde - ett familjeägt och väldigt mysigt ställe. Byggt 1891, och därmed en smula vint och skevt... man behövde inga starka drycker för att känna sig lite på lyset när trappstegen lutade än åt det ena, än åt det andra hållet... :)

Byggnaden är ett antal våningar på höjden, men väldigt smal, och inklämd mellan ett ställe på ena sidan som håller på att byggas om till lyxlägenheter, och ett övergivet hotell på den andra. Vi trodde först att det hotellet var under renovering, men stängslet som satts upp verkar bara funka som avspärrning. Inga skyltar som talar om att det är nån byggnation på gång, inga spår efter hantverkare eller aktivitet - och när vi tittade in genom fönstren syntes det att innertaken är i färd med att ramla ner och att ett antal fönsterrutor är krossade. Trist. Men det kostar nog skjortan att renovera sådana där gamla hus...

Sista kvällen kom vi på att vi skulle kolla hur kvarteret såg ut på baksidan - vi betalade ju glatt ett par pund extra per natt för havsutsikten, och än mer så när vi såg hur det såg ut på andra sidan. Riktigt, riktigt eländigt! Antar att fukten ganska snabbt får fäste i rappningen, och sen går det bara utför... vad gäller The Imperial Hotel, alltså det där med tegelfasad som verkar övergivet, är det kanske inte så konstigt att baksidan är i bedrövligt skick. Men resten... uhu.
 
Nåja, vi lät inte det gå ut över vår positiva upplevelse av boendet, utan tackade bara vår lyckliga stjärna över att vi valt det dyrare alternativet med soluppgång över bukten! :)

 
 
 

Det fanns branddörrar på varje våning som skulle hållas stängda - men när man kollar hur skevt golvet är kan man ju undra hur mycket de hjälper vid en eventuell brand...
 

Vårt rum!
 

... med finaste utsikten!
 

Vårt rum var det översta i "utbyggnaden" (alltså fjärde fönstret nerifrån räknat)

Så var det då det där med baksidan. Alltså, egentligen borde jag väl inte visa, vill ju inte dra ner intrycket av ön - men kan inte låta bli. Hurves...!!! Det mesta visar baksidan av det övergivna hotellet, och att det förfaller är ju inte konstigt, men det är ju synd för de som hyr ett rum och får utsikten som Gud glömde...:

 
 


Allt för denna gång - det blir ett sista semesterinlägg innan jag avslutar ö-rapporteringen, men det får bli en annan dag!

RSS 2.0